PipeZone

ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО......което ви интересува, което ви вълнува или просто ви дойде наум => Други хобита => Темата е започната от: Kliment в Август 21, 2013, 01:14:49



Титла: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Август 21, 2013, 01:14:49
http://www.youtube.com/watch?v=V7QbRdzI6xw (http://www.youtube.com/watch?v=V7QbRdzI6xw) 10 причини да започнете


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 21, 2013, 12:13:05
Ахъм. Навремето като бях млад и глупав (ся съм само глупав...) се заигравах с бръснач... Ми нищо особено - освен дето се бръснеш бавно, не става и толкова гладко, като с класическа самобръсначка с двуостро ножче. Кефа е голям, ама резултата не чак толкова. А и покрай тоя бръснач са още сума ти скъпи и прескъпи работи - каиш, камъни за заточване... Аз примерно мога сам да си го наточа и поддържам, ама за повечето хора е мисия невъзможна - айде ходи и търси точилар, дето ще умее да точи бръсначи... Но тръпката е голяма, особено ако си по бял потник в спалнята и някоя гола кака мърка през тва време в леглото.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Август 22, 2013, 12:15:57
както каза един в един клип в тубата... "да се бръснем като мъжете" - общо взето спорде мен е като с лулите - всеки може да ползва ширпотреба - сандвичи макдоналдс, цигари, самобръсначки...врътката е да се научиш сам да си правиш нещата, които освен това не са и лесна, а и искат практика и усъвършенстване.
Как да си натъпчеш лулата, как да я поддържаш, чистиш, пазиш. Как да я запалиш, да я пушиш, да не прегаря, да не горчи и люти. Как да си натчиш бръснача. Към това обаче има и бонуси - например никога повече жената или бабата няма да мрънка, че не са й наточени ножовете и ножиците у дома.
Аз оня ден точих една шпакла... не се смейте! ми добре се получи.
Иначе си прав за допълнителните такъми - камъни, белгии, каиши, а и един бръснач от Солинген е между 200 и 500 лева... ама па е вечен, ако не го оставиш да ръждяса, щото истинските не са от неръждавейка. Имало вече и от инокс, ама не било същото... хъ-хъ. Но като го сравниш с жилетчетата и техните цени не му трябва много време да се изплати рейзърчето.
покрай точенето напоследък стигнах и до точенето на катана...ама там нещата вече загрубяват хи-хи


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 22, 2013, 09:10:39
Предчувствам развитие на темата - "Да се бръснем като дреБните римляни..." с мидени черупки, или бронзови бръсначи. :) Да не забравяме обаче, че и  бръснача навремето е бил ширпотреба. А, собствено, какво толкоз против имаш самобръсначките? Аз лично ползвам един Merkur 30C и смея да твърдя, че бръсненето с него нито е модерно, нито е просто, нито е ширпотребно. Понеже и аз обичам да се заигравам със стари глупости - оръжия с черен барут, та се присетих за някои хард кор фенове дето искренно вярват, че бездимния барут е мода, която скоро ще отмине...

П.С. И това е симпатично - Японски бръснач Камисори http://sharpologist.com/2011/10/a-kamisori-primer.html (http://sharpologist.com/2011/10/a-kamisori-primer.html)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Август 22, 2013, 09:30:43
Звучи интересно,но не бих пробвал отново бръснене с бръснач-още ми е жив спомена,когато ме изгониха от техникума заради брадат вид.В най-близката бръснарница една матрона така ме ошмули с бръснача(как не загубих ухо или нос,не знам :-\),та лицето ми бе опънато като каиш два дена,и пламтеше непрекъснато(може и да бе от одеколона).Иначе признавам-зона за познавачи е!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: bronc в Август 28, 2013, 06:41:55
Ех, въпреки, че не очаквах скоро да срещна тема за бръсначите в българското форумно пространство, като се замисля тук е най-подходящото място! От повече една година се бръсна с класическа (DE) самобръсначка, четка и крем/сапун и съм изключително доволен. Започнах с един Wilkinson от Кауфланд, но доста бързо си поръчах Lord L6, копие на известната Edwin Jagger DE89. Преди около два месеца пак ме зачовърка нещо отвътре и набързо се сдобих с един стар регулируем Gillette Super Adjustable и може би най-агресивната DE самобръсначка в момента Muhle R41. Помеждудругото набързо си взех два сапуна Proraso, зелен и червен, крем в кутийка на Omega, няколко такива на Arko, но най-доволен си оставам от Taylor of Old Bond Street - не съм срещал толкова приятен аромат при друг крем/сапун! Същевременно започнах да се интересувам от бръсначи и за по-малко от две седмици се сдобих с два бръснача и три каиша. Тук вече нещата станаха доста сложни, защото поради липсата ми на техника успях за по-малко от две бръснения да затъпя първия ми бръснач, а вторият, спечелен на търг в eBay UK, си дойде незаточен. Свързах се с един колега от офроуд форума, който се занимава с бръсначи, но ми каза, че е зает и ще ми се обади, когато има време. Е, той не ми се обади, а и аз имах много ангажименти и нямах възможност да мина да го видя докато съм в София. Правих опити да го заточа с едни микроабразиви, които поръчвах от Англия, наречени lapping film - много ги хвалят в западните форуми, ама мен не ми се получи.. най-вероятно поради липса на техника, не, че абразивите не стават. Не бих си купил камъни за заточване, защото това е прекалено голяма инвестиция. Високите гритове отиват към няколко стотин долара.. Може би като се поуспокоят нещата ще потърся колегата от другия форум, та поне да си начеша крастата или по-точно да си отрежа нещо ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 28, 2013, 08:40:55
Тия микро-абразиви са фин силициев карбид на полираща паста - служи само за заглаждане на вече наточено острие. Мажаш малко от пастата на каиша и почваш познатите от всеки класически филм движения. Тва преди всяко бръснене. Камъни за заточване се намират и доста по-евтини, само трябва да потърсиш. Не ти трябват 10 камъка за поддържане на острие, два стигат - един груб (1000-2000) и фин (8000 - 10000). И не ги търси в сайтове за бръснарски принадлежности, че там режат глави с голям кремък... Питай бай Гугъл за "белгия" - belgian wet stone, или Arkansas oil stones - последните се намираха от време на време в оръжейните магазини. Ако не се лъжа, има Арканзас в оръжейния на Витоша и Гладстон в София. Ся, ако много държиш, можеш да си купиш и японски натурални камъни за заточване по 100 евра парчето, ама от тях няма да се заточи по-хубаво бръснача, нито пък са нещо особено и свръхестествено...

Поздрави

P.S. Бе тва муле да е по-агресивно от слант-бара на Меркур ми се струва малко пресилено да ти кажа...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: bronc в Август 28, 2013, 08:57:32
Не става въпрос за пастите, тях ги знам, че са само за полиране. Ето за това става въпрос - http://www.3m.com/product/information/Lapping-Film.html 12um е еквивалент на около 1,200 грит и от там се прави прогресия 9um, 5um, 3um, 1um като последното по спомен е еквивалент на 30,000 грит. За камъните ще се въздържа в момента, защото имам прекалено много хобита, за да наливам пари и в това... А Muhle-то от това, което съм чел е доста по-агресивно от слант бара - "The slant is a puring little kitten compared to the R41, I have both." :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 28, 2013, 09:38:37
Хехе, бати готината шкурка... С тва освен да пре-"таковаш" геометрията на режещия ръб, не се сещам за какво друго ще е полезно. А камъните за точене не са хоби... Те са си необходимост и най-обикновен атрибут в едно домакинство. Един мъж ако не може един нож да заточи, какъв мъж е!?  ;)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Август 28, 2013, 11:01:19
А камъните за точене не са хоби... Те са си необходимост и най-обикновен атрибут в едно домакинство. Един мъж ако не може един нож да заточи, какъв мъж е!?  ;)
еееее, братче, без да се обиждаш, ама все едно тъща ми слушам: на нея все й са изтъпени ножовете и все мърмори кви мъже били тия дет един нож не можели да наточат...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 28, 2013, 11:38:17
Тъщите са гадини проклети, дето трябва да ги заведат в графата "вреден дивеч - отстрелва се целогодишно"... И аз си имам едно такова, съчувствам ти! Колкото до точенето - казах го полу на шега, ама като се замисля, че навремето си беше нещо съвсем нормално, всеки да носи джобно ножче (обикновенно наточено да бръсне) - аз се сдобих с първото на 13 години и дядо ми показа как се точи, след което ми каза "Ето тука е бруса, когато ти трябва ползвай го, ама ако го съсипеш, жив ще те одера!". Пак казвам, полу на шега - ако сам не можеш да се оправиш, то кой? Да се върнеме на темата - ми то половината удоволствие от бръсненето с бръснача е точенето!

P.S. Бе кат се замисля, права е жената - фърляй там шпакли и катани и подхващай ножовете, че с тъп нож в кухнята само ще озверее повече...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Август 29, 2013, 12:27:24
"кефиш-мъ-щи-звънна"
май се отплеснахме...от тютюните - на мен нещо хич не ми върви тия дни - много ми е жега и никакъв аромат не усещам, едно такова никакво и безвкусно ми е...ебаси
напълних една лула вчера, запалих, дърпах, дърпах и изфърлих /каква грехота?!/ половин лула тутун и то убав, ама така е като човек не мое поради женско мрънкяне да си изтегне у дома си ида си павка вечер на сокойствие...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: bronc в Август 29, 2013, 05:42:08
Хехе, бати готината шкурка... С тва освен да пре-"таковаш" геометрията на режещия ръб, не се сещам за какво друго ще е полезно. А камъните за точене не са хоби... Те са си необходимост и най-обикновен атрибут в едно домакинство. Един мъж ако не може един нож да заточи, какъв мъж е!?  ;)
Не мисля, че си прав за микроабразивите в случая. Ето (http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/283576-Lapping-film-try-it) една тема от 60 страници в Badger & Blade, където се кълнат в тях, а тук (http://imgur.com/a/GopJ4) качих няколко снимки направени с електронен микроскоп, които показват точно ефекта върху геометрията на режещия ръб (известен като bevel).
За камъните за точене си прав, но според мен само, ако става въпрос за камъни за точене на ножове. Все пак не мисля, че е нужен 12к грит за заточване на нож, с който после ще режа лук и домато, примерно. А и малко ме съмнява колко време ще издържи режещия ръб, защото при много високите гритове е изключително фин и може да се съсипе даже от неправилно стропване на каиша.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 29, 2013, 07:25:33
Климент, има нещо такова за жегите. Аз за това наблегнах на млада вирджиния в 90% от времето. А и откакто се обидих на цигарите и минах само на лула, нямам много избор - закоравял пушач съм. Но вирджинията (Орлик) се справя доста добре.

Бронк, точи си бръсначите с каквото намериш за добре, аз ти го казвам това от личен опит. Не случайно се продават камъни за заточване, а не шкурка за заточване. Шкурката (или както там му викат на тва скъпо шарено нещо), дори и залепена на равна повърхност няма твърдост, няма гръб - след няколко минавания се износва неравномерно и почва да отнема материал само в определени точки. Отделно, че поради мекотата си се напасва по дефектите на ръба, вместо да ги изправя. И това е факт, не е моя измислица. Един пример - когато напасваш спусков механизъм на оръжие, ползваш само и единствено камъни. Иначе получаваш едни перфектно полирани (като на твойте снимки) повърхности, криви кат софийска улица.

А сайтове като цитираният по-горе са пълни с разни хора дето си мислят, че са открили топлата вода и са уникални... Бръснач се точи къде по-лесно от нож - режещия ръб е почти прав и ъгъла на заточване си е зададен от дебелината на гърба - остава ти само да си внимателен и да пипаш нежно. Толкоз.

Дали ще режеш домати и лук в кухнята, или ще точиш сгъваем нож, дето го ползваш всеки ден, сам си избираш как да го правиш. Аз за кухненски ножове си имам масат, щото съм мързелив. А тия едрини на камъни (12000) са си перфектни за финално заточване на острието и режещия ръб се представя много добре. Стига да не те мързи. Едно острие не може да се заточва и изтънява до безкрай - едрината на зърната на стоманата те ограничава.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Август 29, 2013, 10:16:44
лелелелеееее, ама аз явно съм супер незнаещ
ама и наистина съм точил нощове само на онова дет не знам как се казва дето е уж специално за ножове- едни като кръгчета срещулежащи.
хич не мога да взема отношение в спора Ви, но имам питане:

доколкото гледах в тубата и в нета различни клипове за точене - и на ножове и на бръсначи видях грубо казано два метода... но са взаимно изключващи се, та синтезирано да попитам:

КОГАТО точиш острие /независимо на нож или бръснач/ движиш острието срещу капъка, т.е. държищ за горната част /дебелата/ на острието или обратно - тя върви напред? щотото видях и двете системи, ама нещо не вдявам?

Вдиях и един, който обясняваше за нож за заостряне върху някаквма белгия или брус че обяснява точно с острието напред и леко косо по думите му "сякаш се опитваш да отрежеш тънко парче  от камъка"? ъъъ?

а и това с кожените каиши и двете им различни страни - една гладка и една мъхеста също не го вдявам като причина?
Извинете ако въпросите ми са твърде дебилни, ама дори ходенето ми в казармата беше за малко - 40 патрона с Калашник - след 2000-та година толкова сме стреляли...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: bronc в Август 29, 2013, 11:05:27
pinhead, сигурно си прав, но просто споделям това, което съм прочел, а и доста хора са доволни от тях. Освен това първото ми бръснене с бръснач беше с острие, наточено по точно този метод и бях доволен. Аналогията с оръжието не я разбрах, там съм напълно бос. Поне за мен предимството на тези микроабразиви е точно цената им - един А4 лист струва около 3-4 лева, може да се разреже на 3 равни части като всяка стига за 5-10 наточвания. По принцип и аз бих предпочел камъни, но до момента не съм попадал на такива, които да са на достатъчно сносна цена за студентскиия ми бюджет.. :)

Климент, при заточване на бръснач на камък острието води докато при стропване на каиш води гръбнака. Кожените каиши имат две страни просто, защото кожата, от която са направени има две страни. Иначе доста хора ползват и платнен каиш, на които слагат микроабразивна паста тип CrOx, която се ползва от време на време, за да има по-рядко нужда от заточване


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 29, 2013, 11:09:23
Аха - така се прави, за да не се получава "мустак" на острието. Отначало на незапознати им е несвойнствен тоя начин на точене, но се свиква.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Август 29, 2013, 09:03:56
Тъкмо ме навихте да си купя бръснач, ама с тия технологии на точене...май ще се отказвам!
Това си е цяла наука, а на мен ми се налага да се бръсна почти ежедневно.....все пак удоволствието трябва да е свързано и с някаква практичност...не мога да се бръсна по един час....нямам толкова нерви и време.....
А иначе в интерес на истината от няколко години си търся нещо качествено за бръснене, но така и не попадам на правилния вариант...или е ширпотреба, или китай.....или струва майка плаче...или не бръсне...
Имам страхотни спомени от Уилкинсъна на баща ми, четката, сапуна, малкото тасче, но...уви, отдавна съм забравил какво е усещането да си гладко избръснат....сега карам на еднодневките и тегля по една дълга всяка сутрин на загубата на традициите...
Така, че накратко, ще се радвам ако споделите опит откъде да се снабдя с нещо наистина качествено?!



Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 29, 2013, 10:00:10
http://www.shaving.ie/ (http://www.shaving.ie/) - доста добър избор и цени, бърза доставка... Енджой!

http://www.shaving.ie/products/edwin-jagger-de89l.html (http://www.shaving.ie/products/edwin-jagger-de89l.html) Това за начинаещ (и не само) е доста добро.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Август 30, 2013, 07:07:08
 :)Вие сте големи маняци на тема бръснене...В интерес на истината,от две-три години използвам гел и пяна,преди бях фен на дългото и блаженно масажиране и разпенване с четката.Уилкинсон със сменяеми ножчета имах още по бай Тошово време(мир на праха му)-набавяхме си ги от магазинчетата в Слънчев бряг.Най-доброто,което съм ползвал,нещо подобно на Edwin Jagger DE89L от линка,ми подари едно наборче от казармата в Търговище.Изключително семпъл Жилет,който бръснеше уникално леко и нежно.Танцуваше върху лицето-невъзможно бе да се порежеш с него.Съдбата му бе тъжна,брат ми го изгуби някъде по време на неговата служба.Заради този Жилет,се връщах нелегално в поделението през ноща ,за да си го взема.Бях го забравил,заминавайки на бригада....Ех,спомени....Но още изтръпвам при спомена за бръснача. ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Август 30, 2013, 07:49:21
 :-\Разглеждайки сайта,усещам,че темата е доста интересна.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Август 30, 2013, 10:39:15
Страхотно, благодаря много!
Утре разглеждам и поръчвам!
После ще споделя...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 08, 2014, 12:52:10
 Хах!
 Не бях попадъл досегана такоф дебат - за брадобричене.
 Какво ли не съм пробвал, но на истински бръснач не ссъм попадал. Въпреки че съм пробвал подобна техника в походни условя - със джобно ножче и със сменяемо острие за макетен нож.
 С първия уред успях да се обръсна, може би щото аз го бях точил. Със втория - нье !
 А точенето на самият инструмент е част от процеса - неотменима! И начин да релаксираш, нещо като риболова например. Съсредоточавайки се в действието, забравяш за всичко останало и мозъкът и сетивата ти си почиват.
 Но от обръгнали бербери знам - няма по-добро от бръснача. Само с него можеш да обходиш всички подробности от релефа.
 И една тънкост - елитните бръснари казват;" по-добре леко недообръснат, отколкото да теглиш "контра"!" И аз мога да го потвърдя - от контри, та сега си влача последствията.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 08, 2014, 06:59:29
Интересна, ама замлъкнахме. Чакаме Цефи да се похвали - колко кръв е изгубил при първото бръснене, белези останаха ли, брадясъл като талибан ли ходи, или вече му е "хванал цаката"...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 08, 2014, 07:25:51
  Тия митове , че с бръснач е опасно да се бръснеш, ми то и кола да караш е опасно , ако не си го правил преди . То по тая логика , дайте и с жени да не лягаме , щото не се знае кво ще стане .
Пинхед  интелигентен човек си , разбираш и знаеш от много неща , евала , обаче понякога много убедително можеш да отчаяш или разубедиш човек като накараш нещо просто и лесно , да изглежда сложно и опасно .
Относно шкурките , те са абразиви за еднократна употреба и ако някой изпитва проблеми със ползването им , това е защото не знае как се ползват . Иначе всеки път ново парче шкурка микро грит , е същото като критския камък , стига да е залепена на равна повърхност .Доста по евтиния вариант според мен .Ползваш и хвърляш.
Относно камъните за точене критски и всякакви други , изкачат в продавалник  и на други места , но цените са баснословни . Иначе синтетичен камък , китайски от 1 лв. върши същата работа , ако се ползва и изправя правилно . Те всички камъни при точене на острие сменят релефа си и точно това е майсторлъка , да си ги изправиш . Затова се взима втори , и с него се търкат двата , за да се изправят .
Не че съм голям експерт на точенето де , ама с всичките тия длета и режещи инструменти понаучих това онова .
Иначе за образуване на пебъл или косъм - режещия , микро тънък ръб , който се насочва в посоки , е необходимо единствено точене в посока , като движиш гърба на метала напред ,а острието , мете последно абразива .
Много лесно става със кече и шлайфпаста . Лесно е по грубото наточване на камък или шкулка , пиниза е във микрозаточването .
А относно бръснача , човека ви каза има 10 причини , от логична гледна точка да се използва той . Друга тънкост е ,че брадата се налага със напарена , гореща , влажна кърпа за да може космите да омекнат и набъбнат ,като тогава
се бръснат и под нивото на кожата и това ти дава 3 дни гладкост , като бебешко дупе.
Относно бръсненето с лява ръка ще кажа 1 . Аз имам машинка за коса , ръчна и, така се подстригвам само .
1 номер височина , първите пъти като го правих сам с огледалце на врата беше много трудно , обаче лявата ръка много лесно и бързо свиква със научаванито на нови движения , беше нещо свързано със мозъчното полукълбо ама какво , така че сега ми е много по лесно отколкото със дясната . 


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Април 08, 2014, 08:05:10
Бръсненето въобще е опасно, защото обезобразява човека.

Бог е сътворил мъжа с достойнство, т.е. лицево окосмяване. Бръсненето символично е равносилно на смяна на пола. Мъж без брада не е мъж.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 08, 2014, 08:39:15
Русене, Русенееее, аз какво казах, ти какво разбра... А и както описваш че си точиш длетата и ми става ясно, защо ти се затъпяват толкова бързо. Аре да не спамиме и тая тема, а?


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 08, 2014, 10:57:47
Интересна, ама замлъкнахме. Чакаме Цефи да се похвали - колко кръв е изгубил при първото бръснене, белези останаха ли, брадясъл като талибан ли ходи, или вече му е "хванал цаката"...

Ха, ми аз бях забравил.....да се похваля!
Обзаведох се със "стартов" пакет Муле (комплект стойка+четка+легенче) и нейсе вида ножчета, сапуни, стипци.....!
Ми кво да кажа.......доволен съм, кефи ме! Като пътувам разбира се, залагам на гадните еднодневки пак (поради ограничението за пренасянето на всички видове аксесоарченца), но все пак...бръсненето си е съвсем различно! Имах затруднения с първоначалния "ъгъл на атака", но с времето свикнах...не съм давал сериозни жертви, плюс това имам и стипца, с която при по сериозни наранявания бликирам моменталически последствията... ;D ;D ;D
Ако мога ще пусна снимка, ама....друг път!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 08, 2014, 11:01:53
Честито ти за Муле-то! Иначе техниката тука е по-различна от съвременната - има в тубата бая клипчета.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Април 09, 2014, 12:17:56
Ми аз си накупиф бръсначи томан 4 ама после ме налегна една ... Дисертация и време никво и тока и нямам на какво да ги наточа , сам и не знам как, никъф ми поиска дваасе кинта на парче
А и те малко требе да ке освежат и сега стоят само намазани със неква смеска проив ръжда и ки чакат времето
Зех ге от ибей на добри цени
Другия път на среща щги донеса

Мерак иначе има


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: тедо в Април 09, 2014, 10:46:20
(http://s2.rimg.info/5510b550c06e7943b325d4c0bb8b504a.gif) (http://smayliki.ru/smilie-242107335.html)

====================================================================
Хах!
 Не бях попадъл досегана такоф дебат - за брадобричене.
 Какво ли не съм пробвал, но на истински бръснач не ссъм попадал. Въпреки че съм пробвал подобна техника в походни условя - със джобно ножче и със сменяемо острие за макетен нож.
..........................................................................

Маалии , добре че не си попадал в казармата , щото щеше за норматив да се справяш с подобни техники .
 :) ;) :D ;D :o


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 09, 2014, 07:26:00
====================================================================
Хах!
 Не бях попадъл досегана такоф дебат - за брадобричене.
 Какво ли не съм пробвал, но на истински бръснач не ссъм попадал. Въпреки че съм пробвал подобна техника в походни условя - със джобно ножче и със сменяемо острие за макетен нож.
..........................................................................

Маалии , добре че не си попадал в казармата , щото щеше за норматив да се справяш с подобни техники .
 :) ;) :D ;D :o
[/quote]

 Ха-ха-хахахахахахахаха !!!!! ;D ;D ;D ;D ;D
 Точно в казармата съм го правил, при това в походни условия!
 Пич, батко ти е бил не само в казарма, а и на напечено място! Кога другите си ходеха в отпуск, нашето поделение бичеше патрули по няколко дни... Ама както и да е - както казах, точно оттам, от редовното "стъргане" си останах със скъп "спомен" по кожата.
 О-ообаче, едно лято успях да постигна забележителния рекорд - цяла седмица небръснат!! Няма нужда да обяснявам - докъде подскочи началник щаба, когато ме зърна !
 (http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/boese/k038.gif) (http://www.cheesebuerger.de/smilie.php)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 25, 2014, 09:51:16
Да споделя - днеска си взех ей тва Kent Infinity Silvertex:

(http://www.themodernman.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/n/infinity.jpg)

За некви 30 лв, което е нищо за четка. Изкуствен косъм, води се 3то поколение. Да ви кажа, добре работи - малко е терсене отначало, ако си свикнал на естествен косъм. Но се нагаждаш. Не е нито като язовец, нито като свинска четина - некво друго такова е. С крем не успях да я излъжа, ама със сапун си направи много прилична пяна. Дръжката си е отливка, но качествена - няма никъде следи от матрицата. Абе, седи като стругована. Определено съм доволен.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 25, 2014, 09:59:37
Найс, найс....конграчулейшънс!  ;D
Със здраве да си я ползваш!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Април 25, 2014, 10:38:33
Моята четка за бръснене (когато го правя).
(http://www.kozmetika.bg/showimg.php?filename=dx300_39774.jpg)

и сапунът!!!
(http://best-of-british.intelpharm.com/frontend/files/products/product_1332_large)
Косъмът от сребристият язовец е уникален като усещане...  


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 25, 2014, 11:11:57
Ммммм, добре, добре - и двете одобрявам!  ;) Въпреки, че предпочитам четки от свинска четина, язовецът си остава стара любов... А сапуна си е класика, много читава при тва - Mitchell's Wool Fat в друга опаковка.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 25, 2014, 11:13:41
http://www.youtube.com/watch?v=BBoI1hmYfbs


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Април 26, 2014, 08:21:44
Имам много приятели, които се бръснат с бръснач, но аз не мога да се престраша още... Иначе заради свръхчувствителната си кожа на лицето се принудих да мина на горния комплект и не съжалявам за секунда. Като гледам сапунчето ще ме изкара поне 2 години. Иначе ми отне около 2 месеца да се науча да правя правилната пяна по мързелив начин. Сега го правя с лекота. Ако на някой му е интересно - ще споделя по-нататък...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 26, 2014, 08:53:52
  Аз също не съм пробвал с бръснач, но съм се "драл" по триста всевъзможни начина.
Като резултат от горчивия си опит, мога да ти дам някои основни съвета:

 1.  Никога не "удряй контра", ама никога! Това има пагубни последствия за здравето на епидермиса.
Най-маститите световни бръснари го казват, а аз го разбрах по трудния начин. " по-добре леко необръснат, отколкото с кожни проблеми" - категорични са берберите на крале и знаменитости.

 2. Преди бръснене, още повече като имаш чувствителна кожа, винаги обработвай с топла-към гореща вода, колкото ти е възможно. Това омекотява и пропива косъма и прави кожата мека и еластична.

 3. Избягвай третирането на лицето със алкохолни препарати след бръснене. Намери си подходящия крем или балсам - не мазен, а хидратиращ.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 26, 2014, 09:06:29
Хе, хе - не си избрал най-удачния сапун да се учиш, ама карай - вече всички останали ще ти се струват "фасулска работа" за разпенване.  :) А с бръснач е по-лесно, отколкото го мислят хората. Трябва да си внимателен и съсредоточен и да не си мислиш непрекъснато "Само да не се порежа!", щото задължително се клъцваш някъде... Обикновенно проблемите идат, ако се прехвърлиш от съвременна самобръсначка директно на бръснач - техниката и пинизите са други. Ама ако първо си усвоил техниката с класическа самобръсначка, то става доста по-лесно преминаването. Така си мислим аз.

P.S. Вехти, като цяло съм съгласен с тебе, освен за алкохола - аз имам мазна кожа и особено лятото ако ползвам балсам, а не алкохолен афтършейв, почват едни проблеми, едни обриви... Ум да ти зайде. Дори и контрата много зависи от типа кожа - на някои хора им понася безпроблемно, други (и като мене) се обриват невъобразимо.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 26, 2014, 10:51:34
2. Преди бръснене, още повече като имаш чувствителна кожа, винаги обработвай с топла-към гореща вода, колкото ти е възможно. Това омекотява и пропива косъма и прави кожата мека и еластична.

Това е идеята на четката - с нея се подготвя кожата за атаката! Та затова и стават такива проблеми с днешните модернистични пяни, гелове и т.н. - няма я подготовката!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 26, 2014, 10:57:46
Да ти кажа, има си голяма разлика дали се бръснеш след душ, или ей така, директно - Вехтия много мъдро го е написал. Аз задължително се бръсна след душ, или ако ми е спешно - поне 2-3 минути си плакна лицето с топла вода. Тегава ми е кожата и си иска внимание и глезене...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 26, 2014, 11:58:53
Всеки си има чалъми, съобразно личните си предпочитания. Вехтий правилно го каза, аз допълних - след многогодишно търкане с гелове и готови пяни, установих, че с четката е съвсем различно - мокренето с топла вода на брадата, разпенването върху лицето на сапуна с четката, подготвя кожата предварително, омекотява косъма и бръсненето става по меко, демек възможността за проблемни възпаления и парения след бръснене са минимизирани. За съжаление се налага да се шлайфам ако не всеки ден, то минимум през ден, така, че трябва и за това да се мисли. 


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 27, 2014, 12:27:07
  Така си е. Четката е голяма раб'та !

 А ако ползуваш гел, или готова пяна, иде ред на стария номер - със гореща влажна кърпа. Или както аз правя - плискане, или гореща баня на лицето. Докато се усетиш като прясна, топла поничка. ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Април 27, 2014, 10:41:51
1.  Никога не "удряй контра", ама никога! Това има пагубни последствия за здравето на епидермиса.
Най-маститите световни бръснари го казват, а аз го разбрах по трудния начин. " по-добре леко необръснат, отколкото с кожни проблеми" - категорични са берберите на крале и знаменитости.
Това е вярно, но като твърдение покрива около 95% от бръснещите се. Има си и дет се вика частни случай, при които няма проблем.

2. Преди бръснене, още повече като имаш чувствителна кожа, винаги обработвай с топла-към гореща вода, колкото ти е възможно. Това омекотява и пропива косъма и прави кожата мека и еластична.
Това е много хубав съвет. Голяма част от добрият краен резултат идват от тази манипулация.

3. Избягвай третирането на лицето със алкохолни препарати след бръснене. Намери си подходящия крем или балсам - не мазен, а хидратиращ.
Точно така. Аз дори си търся и без парабени и засега ползвам те това, от което съм много доволен:
(http://www.kozmetika.bg/showimg.php?filename=dx300_63861.jpg)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Април 27, 2014, 10:43:24
2. Преди бръснене, още повече като имаш чувствителна кожа, винаги обработвай с топла-към гореща вода, колкото ти е възможно. Това омекотява и пропива косъма и прави кожата мека и еластична.

Това е идеята на четката - с нея се подготвя кожата за атаката! Та затова и стават такива проблеми с днешните модернистични пяни, гелове и т.н. - няма я подготовката!
Това е вярно. Именно затова си има значение и какъв е косъма на четката, а не за нещо друго.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 27, 2014, 03:06:28
Е, има значение и какво ще разпенваш - твърд сапун (английски тип), от по-меките италиански, или крем... Пък и личните предпочитания са важни - аз предпочитам свинска четина, защото е по-груба и лесно ми разпенва сапуните. Пък и ми се струва, че има по-осезаем "пилинг ефект" за лицето. Много хора не ги харесват, щото като нови миришат и не разпенват добре, ама като цъфнат връхчетата на космите става перфектна. Язовеца пък си го ползвам за кремове - незаменим е.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 27, 2014, 09:42:38
  Ха-ха!

 За моята четина май ще трябва четка с хром-ванадияв косъм !


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 28, 2014, 05:13:22
Някой бръсне ли се с бръснач , и ако го прави , да пусне некоя снимка на такъма . Аз имам един руски Столичная , чисто нов ,смених му тъкмо дръжката с орехова . 5/8 размер- 17 мм .Ще видим да го наточа хубаво и , ще пробвам да се избръсна с него .
Ако има колеги дето се бръснат така , да казват да не си траят .Има въпроси за каиша и камъните .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: gbpipes в Април 28, 2014, 05:21:23
Някой бръсне ли се с бръснач , и ако го прави , да пусне некоя снимка на такъма . Аз имам един руски Столичная , чисто нов ,смених му тъкмо дръжката с орехова . 5/8 размер- 17 мм .Ще видим да го наточа хубаво и , ще пробвам да се избръсна с него .
Ако има колеги дето се бръснат така , да казват да не си траят .Има въпроси за каиша и камъните .
Русене, моля те, внимателно, лекичко, да'н стане беля! Прецени риска! Не действай на пияна глава и без да си размислил сериозно! СИГУРЕН ли си, че ИЗОБЩО трябва да се бръснеш, в горния ред на мисли?
Иначе за смяната на дръжката. Аз имам едно инструментче за лула. Не помня какво, английско някакво беше, на което исках да сменя устройството за тъпчене, така че го разглобих. Сега не мога да го сглобя  :-[ Ама много ми е криво. Дай акъл за чирените и за пиновете.....или да ти го пратя да го изтормозиш ?????? заедно с кутия две тутун, разбира се!



Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 28, 2014, 06:21:04
Жоро , абе аз не пия , да ти кажа ,редовно , само на празници аперитив , и уйкенда по бира или 2 . Относно бръснача , хич няма да размияслям , язе мъж ли съм , или лукова глава . То ми писна със некви гадни самобръсначки, да се мъча. Иначе , си пуснах катинарче , но бузите , гърлото и врата , ако не ги бръсна и ми излизат зверси пъпки , като на орките в Лорд оф дъ рингс . Всичко се оправя , като се избръсна на 2 я ден .
Инструментчето за лула , ако искаш го прати , или може да му направиш чирени от всяква дърво , аз харесвем орех . Пиновете ги правя от дебела медна тел - от кабел няколко квадрата от 1.2 до 2 мм. Правя си и малки шайбички , които слагам и след това със чукче с обла глава начукваш леко докато се образува глава . Напиши във Ю туб Straight razor pinning и процедурата е показана , ама и аз мислех че е сложно , а то детска игра . Ако не ти се занимава , пращай .
Ще се изкефя , да го направя . Ако имаш някакви обрезки ,тънки ,от бриар , с тях много готино ще стане , особено крос грайн - на очи , ако са .
Сега се оказа , че няма готини бръсначи , или цените са ,ако си поръчаш от йбей, ох леле майко , по добре лула на Рад Дейвис да си купя . От друга страна старите остриета , от бръсначи са качествени , и със заточване и полиране , и смяна на дръжката естествено , стават невероятни , Custom made , страшна гьзария . 
И не е толкоз опасно с бръснача , това е неква илюзия от филмите - Суйни Тод -Бръснаря демон .
Досега , няма някой да се е заколил с бръснача . Кво толкоз , хората толкова пари за пластична хирургия дават , ние сами ще си направим лифтинг Ха хаха .  :-[ ::)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 28, 2014, 08:17:39
  За "пинове" - иженарицуемите нитове, още по-гот става с месингово "фи", сорт калибровано.
 Подобно може да се намери в "Практикер", "Бриколаж" или от фирмите, дето търгуват със материали и консумативи за заваръчни инструменти. Там даже ще е и със процент сребро, евентуално.
 Ако чирените са от по-твърдите сортове дървесина, можеш да оформиш отворите със около 3% наклон на стените по оста - тогава занитването става "до живот". И при шлайфането и полирането няма риск да "изядеш" развалцованата част от нита.

 Един хитър номер за двустранно занитване, които практикуваше някакъв технически гамен - правеше го на стойка с бормашина. В челюстите на патронника слагаше цилиндър от твърд закален метал, и включваше бормашината на "ударно" - хем върти, хем пердаши ситно по нита. Отдолу подлагаше метално блокче. 


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Април 28, 2014, 08:31:20
По темата - в тубата има много добри клипове кое как се прави при бръсненето с бръснач. Успех! ... и не забравяй - не се движи бръснача, а бузата под него, придърпвана от палец в посоката на бръснене...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 28, 2014, 08:59:57
Абе , като се замисля , може да се разровите по старите шкафове , за някой бръснач от дядото , примерно . Я нещо Солингенче , я някой руски , новичък , така запас , както са правили хората навремето . Та мисълта ми е да покажете наследството , то затова си е темата .
Извадете старите "саби ". Иначе , аз опитах вече , само бузите де , лекичко така за рекордното време от 25 минути ха ха ха . Пристраша ме , рязко да скоча в дълбокото , и ще карам , както викаме в Пловдив - яваш - яваш . Тоест бавничко , полека . Да не взема да си разваля красивото лице , още съм ерген.
Иначе нищо страшно и сложно няма , почнах да му хващам цаката , първо пробвах бавно , но се оказа че къси ,по- резки движения , са по успешни .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 29, 2014, 09:27:20
Моят стратов пакет "Муле".....:
(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/841/ek14q.jpg)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Април 29, 2014, 09:43:41
Ето го и моя прибор за бърснене:























.




























.
































.







































.































Видехте ли го?

Точно така, нема такъв.

Като сте почнали, я отворете една тема за гримовете си и дамските превръзки.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 29, 2014, 09:57:39
Тоя па - поне си признай кат мъж, че просто те мързи да се бръснеш!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Април 29, 2014, 10:34:05
Тоя па - поне си признай кат мъж, че просто те мързи да се бръснеш!

Не отричам че го има тоя момент. Не отричам също че кожата на лицето ми е чувствителна и след бръснене съм като излезнал от касапницата, без да броим болката, червенината и поддутата кожа, еле па контра ако ударя....


Ама момчета, тоя факт не променя нищо. Мъж бръсне ли си лицето ........... вече е започнал да фъфли, да гледа тенис, фигурно пързаляне, да си боядисва косата, да говори за мода и да съчетава цветове......


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Nikolay в Април 29, 2014, 10:52:47
Тук се сещам за един лаф - "мъж който си бръсне краката и/или ръцете, сигурно си бръсне и вагината", не е като с лицето, но то си е до усещане и предпочитание, не на всеки му харесва да ходи с брада и необръснат.

Като естествено думата която използвах в горния лаф си е чисто научен термин, благоприличието е спазено.

По темата - той дядо ми си използва четка от ранни години и не може без нея. А за бръснача, тва си е чист майсторлък според мен, а и си е опасно, малко невнимание, разсеяност и леко потрепване в ръката, може да е дори фатално, особено около вратта. Внимание си трябва с тия неща.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Daniel Panev в Април 30, 2014, 10:21:59
Момчета, момчета - кой нормален мъж се бръсне бе?!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 30, 2014, 10:58:48
Ти примерно - или главътъ натурално е така? ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: gbpipes в Април 30, 2014, 11:16:50
Ти примерно - или главътъ натурално е така? ;D

Не той само си я кондиционира/оформя главата с цел аеродинамика и т.н.

Относно това кой мъж се бръсне, ами, то, такова, като ти поставят ултиматум от рода "Повече няма да ти правя от любимите ти бисквитки, ако не се обръснеш" след ден, два колебания, като ти пристърже под лъжичката, щеш не щеш

https://www.dropbox.com/s/1lhyfma58o5m73b/images.jpeg (https://www.dropbox.com/s/1lhyfma58o5m73b/images.jpeg)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 30, 2014, 11:27:07
Абе - страх ги е, че нема да изглеждат достатъчно мъжествени без брада... С една дума - суета!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 30, 2014, 01:31:50
Жоро , това със любимите бисквитки съм го чувал , ама в моя случай , изнудването беше ,за други мой любими неща , пак много сладки ха ха ха  ::)
Пък и имай , на предвид , че то времето тече и за теб ,и за нея , така че след време , ако не поддадеш веднага , ще направи , няма да издържи да не ти направи . Най малкото , на нея ще и се приядат бисквитки .
Въпроса е да не ги учим , на лошо , щото така си остава , и се почва за щяло и нещяло , опити за изнудване .
Епа , ние мъже ли сме или лукови глави . >:(
ОХ ,по лесно е на теория , отколкото на практика .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: gbpipes в Април 30, 2014, 02:07:53

ОХ ,по лесно е на теория , отколкото на практика .

Не се обяснявай излишно :))))))))(


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 30, 2014, 04:46:57
Съгъ, мене да ме е срам, че съ бръснъ ли?
Немам друг начин.....
Пък и след толкоз години - навик, все едно си миеш зъбите - няма разлика в усещането!
Ай стига сме го удряли на мъжественост, че се изнервих!  ;D :D 8) ??? ::) :o :) >:(


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: лулист в Април 30, 2014, 05:08:04
Каква стана тя сега, аз ли да се срамувам, че не съм се бръснал повече от 30 години. То и за това тази тема я прескачах, че не съм особено вещ в материята. Не се нерви, ще ти мине. ;) Пафкай си с кеф лулите. 


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Април 30, 2014, 05:30:55
Панев, точно ти па недей са обажда! ;D
Вярно не си бръснеш бузите, но пък главата ти всеки път е лъсната като кубетата на св.Ал.Невски


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Април 30, 2014, 05:41:42
В името на точността: фирмата е Mühle, демек мелица, затва и логото й е като М с вятърни перки
Сиреч на български трябва да е нещо като "мюле", но не и "муле" оти мулето дпуг тип жувотно  ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 30, 2014, 05:49:02
Е хубо де , чакай да видя , а да - По ръба на бръснача , аз рекох че обърках темата ,и влезнах в Дали да се бръснем или не . Пък между другото, не е лошо и нещо по темата да напишем , кой как го прави / бръсненето / , с какво го прави / ако има бръснещи се с бръснач да се строят и преброят / , и с кого го прави - 1Ходя на бръснар , 2Давам на гаджето да ме бръсне ,а аз стоя като цар .Такива мити работи . Кремове , жпуни , одеколони и прочие " лиготий ".
Аз лично , вече 2 пъти с бръснача се взех , и стана перфектно . Нито едно срязване , то се режеш , ако е тъп май.
Взех си и сапун Арко , невероятен - страшна пяна . Вече няма да пипна самобръсначка , с нея какво стъргане беше , не е истина . А сега с бръснача , понеже си пуснах катинарче , го отсичам за нула време , и няма раздразнена кожа и щуротий .
Като нов съм , много се кефя , та сега сме хванали тая вълна с бръсненето .
Чувствайте се свободни , да пишете по темата  :D ;D :D ;)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 30, 2014, 06:55:48
Руско, ей тоя сапун дето Цезар го спомена - Кент, го има и без дървена опаковка, само сапун, за към 14 лв. Заслужава си и последната стотинка, само дето си иска малко техника и чалъм за хубава пяна. И е само натурални съставки.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Cefy в Април 30, 2014, 07:00:59
В името на точността: фирмата е Mühle, демек мелица, затва и логото й е като М с вятърни перки
Сиреч на български трябва да е нещо като "мюле", но не и "муле" оти мулето дпуг тип жувотно  ;D

Приемам критиката, Климе! След реформата и махането на умлаутите, само мълчание от моя страна...... ;)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Април 30, 2014, 07:34:27
Руско, ей тоя сапун дето Цезар го спомена - Кент, го има и без дървена опаковка, само сапун, за към 14 лв. Заслужава си и последната стотинка, само дето си иска малко техника и чалъм за хубава пяна. И е само натурални съставки.
Така е. Може да се ползва и една обикновена пластмасова купичка, например. Или метална. То и идеята на дървената купичка е да си я купиш един път, а оттам-нататък... Но при всички положения е по-добре да има нещо такова.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 30, 2014, 08:14:44
Момчета , или както викат на запад , Джентълмени , много ви се кефя . Верно че тоя сапун много го хвалят , на Кент Обаче проблема идва от другаде . Работата е че откакто съм без работа , бюджета е много свит , и такива екстри , ми е трудно да си взимам . Както казва бащата , има неща без които не можеш , има и такива без които можеш . Та примерно без Арко не можеш , обаче без Кент можеш . Иначе кутийката е хубава ама , със нея идва 40 и отгоре лева . Аз за тая кутийка , докато не започна работа със заплата поне 800 лв , няма да дам 40 и нещо лева , ако ще да върви със френска ... милувка от продавачката ,в Мола . Най малкото ще кача едно орехово трупче на стругчето и ще го изкормя за половин час , ще го накисна в ленено масло и накрая със някакъв нитроцелулозен лак .  Не че нещо за сапуна , ама една кутия ьрли морнинг ще ми дойде по нужна от него , във момента . Така и за четките , има от 150 лева , има и, като моята от 1.50 , пак върши работа . Сега не е нещо елитно и гъзарско , но пак върши работа , и можеш да си запазиш елементарното човешко самочувствие и да се обръснеш . Идеално , между другото .
Иначе ще го пробвам и Кент , ама след като свърши Аркото  . Ха ха ха
Въпроса е да можеш , въпреки проблемите да водиш , не скъп , а качествен начин на живот . Като има желание , се намира начин . Сега мисля другия месец една четка , със свински косми да си взема , ставали много меки като се сварят .   


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Май 01, 2014, 11:58:44
Руско, ей тоя сапун дето Цезар го спомена - Кент, го има и без дървена опаковка, само сапун, за към 14 лв. Заслужава си и последната стотинка, само дето си иска малко техника и чалъм за хубава пяна. И е само натурални съставки.
Така е. Може да се ползва и една обикновена пластмасова купичка, например. Или метална. То и идеята на дървената купичка е да си я купиш един път, а оттам-нататък... Но при всички положения е по-добре да има нещо такова.

И от къде   в Бг  такива хубости , тук има ли ги налични някъде.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 01, 2014, 12:20:46
http://www.kozmetika.bg/manufacturers/205_KENT (http://www.kozmetika.bg/manufacturers/205_KENT) Скролни надолу...

P.S. Чичко Гугъл е пич!  ;)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 01, 2014, 12:22:36
В София ще ги има повече , в Халите няма начин да няма . Иначе от интернет магазините , обаче там цените са почти 2 ни и доставката отделно . В Пловдив иначе , видях на Кент четката дето е 15 лева в нета , за 6.50 същата, със глигански косми . Смятай надценките . Иначе на Кент има . Ще взема да направя няколко такива купички ,за нашите хора , като имам време , да не се набутват поне .За който се бръсне със четка .  Имам малко орех ама е за 1 2 броя , иначе от бук или дъб . Проблема е с материала . При мен специално . Трябва да е добре сушен и или варен . Щото аз цепеници от орех и дъб имам много , ама са пропукане леко , имам и ясен , клен и др . Обаче, нямам добър материал , със плътна консистенция ,за купички специално . Иначе щепенки тука на село да искаш . Ха ха ха


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 01, 2014, 12:38:06
Абе момчета , я вижте некой няма ли ,някакъв стар бръснач , останал из шкафовете . Да има мерак да го размени , ако е здрав . Щото все , некви порутени в нета , продават , пък на мен здрав ми трябва . Пък знам , че старите острието , са винаги по добри от новите .Даже казват , че руските били недодялани , но от качествена стомана .
 Ако ви попадне нещо , пишете на лични .  8)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 01, 2014, 12:47:21
Що бе, изпадат и сравнително читави в Продавалника. Не ги гледай, че имат лека ръжда по острието - почистваш я и вариш във вода за 30 минути. Така ръждата се преобразува в магнетит и не се развива повече. А и става черна на цвят.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 01, 2014, 01:34:52
Ха ,това за ръждата ,не го знаех . Аз ,само полирам , по принцип . Иначе ,има и читави , ама те като са писали едни цени от 40 до 150 лева , то аз ще си викна от йбей ,за тези цени ,нещо много хубаво , ако става за въпрос . Навремето ,хората са се запасявали . И така , то не е хубаво така , ама в много случай някой човек си отива и после , намират 1 2 броя , чисто нови , руски бръснача , дето се е запасил ,и не ги е ползвал . Вече няколко , такива случки чувам . Та за някой такъв бръснач , руснак ми е мисълта . Аз ще си му сменя дръжките със някакво готино дърво . Щото много такива има , те руските стават за бръснене , ама нямат стойност , като антика или нещо такова . Щото ги има много ,и са правени на тонаж , и са стрували 2 рубли и 50 копейки . Даже на някой си го пише на дръжката . Грозни , грозни , ама от хубава високовъглеродна стомана - ръждясват много лесно , но бръснат , много прилично . Аз имам един такъв ,и е много хубав, СТИЗ. Иначе , до 1 седмица, ще ми донесат и 1 Солинген , ама аз пак да си питам , дали некой няма някой за обмяна .
Иначе бащата , има един нов Солинген ,от дядо ми , в кутийката още , ама му трябвал . То на него ,всичко му трябва , и умрял човек , някой да намери , и той ще му потрябва . Имаше ,едни руски мини пилички , чисто нови , и като правех първите си лули , от бук и дъб , ги ползвах за финни детайли . Ми взе ги ,и ги скри , и каза , че ги е занесъл на село , че там му трябвали. Та така , купих си като пич , едни диамантени . То негов инструмент , да пипнеш абсурд , все ще му потрябва на село ,и изчезва от географията . Скръндза .
Аз лично много обичам стари предмети , с история , имат някаква душа . Обичам , да ги реставрирам и да ги ползвам. Даже, повечето ми лули ,са вземани стари , 2 ра ръка , и са чистени и реставрирани . Сега си ги пуша , с кеф , щото са стари , простреляни пушки . ;D
Нямам възможност ,да си взимам чисто нови ,по 100 долара , та си оправям стари и така . Срамно няма .За мен , даже е по готино и интересно . Предпочитам , да пуша хубави скъпи тютюни в стари евтини лули , отколкото  евтини тютюни в нови скъпи лули . Ха хаха


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Май 04, 2014, 01:24:53
Русене, погледнни в аукцион.бг
Ето ти нещо например http://auction.bg/item.php?id=1555188 (http://auction.bg/item.php?id=1555188)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 04, 2014, 11:00:34
Тоя , е зле, Климе . Поръчах си 2 вече - единия е Солинген , в много по добро състояние , за по 15 лв броя . Иначе и тоя го гледах , ама нещо , не ми тръпна отвътре , сещаш се . Иначе сега ползвам 1 руски и наистина е добър.
Тука някакви порутени , боклуци , се опитват да продават , а в йбей има по 10-20 долара ,един куп невероятни бръсначи , ама пусти карти ,шипинг и т.н.
Аз какъв струг си харесах в йбея - Атлас за 160 долара - чисто нов , стоял ей така някъде , обаче няма шипинг дотука , или ако има , ох леле майко ....пари ..
Има невероятни неща в йбея , ама ако си римлянин , аааа американец , исках да кажа . :D ;D ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Май 04, 2014, 10:35:38
Да а зависи
Ако ти прощат бръснач или лулица ел едно , друго е струг, ски или китара ... Там нещата стават дебели


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 05, 2014, 08:21:02
Прав си Клименте , ама като чуя USPS и лошичко ми става . То хубаво , ако ти легне двойно . Иначе , за по големи неща , забрави , по добре да идеш лично да си ги вземеш . По евтино и бързо ще стане .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Стоимиров в Май 05, 2014, 07:16:12
Виждам че тук има запалени рейзъри,та погледнете в този форум.Може да сте го виждали...но все пак.
http://straightrazorplace.com/finer-things-life/56281-pipe-day.html


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Май 06, 2014, 11:48:00
Rusene, eto takava kutijka da napravish za 7day's-set i da si ja napylnish>
http://www.ebay.co.uk/itm/ANTIQUE-STRAIGHT-RAZOR-7-DAY-SET-CUTTHROAT-DAYS-OF-THE-WEEK-SOME-A-F-/321122872442?nma=true&si=0mkfH99G4wxgaMdX9A7fVRjCrr0%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 (http://www.ebay.co.uk/itm/ANTIQUE-STRAIGHT-RAZOR-7-DAY-SET-CUTTHROAT-DAYS-OF-THE-WEEK-SOME-A-F-/321122872442?nma=true&si=0mkfH99G4wxgaMdX9A7fVRjCrr0%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Май 07, 2014, 12:57:36
http://www.executive-shaving.co.uk/shaving/straight-razor-sets/ti-straight-razor-storage-box.php (http://www.executive-shaving.co.uk/shaving/straight-razor-sets/ti-straight-razor-storage-box.php)
plus edna lulica i balkansko Sobranie ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 07, 2014, 06:43:47
Да ви кажа , и аз се замислиш за кутийка , имам една , от маслина , но е 13 см за малко не влизат вътре . Иначе кутийка ако е здрава се прави по трудно , аз такава не съм правил Само като тия за пурите - лепени или с пирончета . Иначе на Дов тейл на кнадка , не съм нямам фреза .
Но със сигурност , ще си направя две , за бръсначите и за принадлежностите . То не че имам къде да пътувам де . Най много до Пясъчник да ида някой ден .
Сега има един много хубав бръснач , в Продавалник 50 лв на Робърт Клаас и Солинген , и е супер нов , ама прехвърлих лимита . Клинообразен , не е холоу.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Май 07, 2014, 07:09:21
http://strazors.com/

 ???Гледам-доста фенове има тук на бръсначите,а никой не каза нищо за този сайт...между другото-открехна ме мой познат,антиквар,който обича да си сверява часовника за цените.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 08, 2014, 06:25:44
Тоя сайт е хубав , ама е на един ей такъв , като мене  дето няма работа , и има инструменти . Та тоя е почнал ,както всеки прави , като си е реставрирал няколко , стари бръснача , после във Стрейт рейзър форума ,един поискал да купи единия , и после тоя пуснал 3 клипа в Ю туба . И така лека полека , сега взима от Йбея стари бръсначи по 20 долара , оправя ги ,лъсва ги ,и ги продава за 80 и нагоре до 180 марковите .Там у щатите има много хора , само консуматори , дето им е голям проблем ,да си лъснат бръснача и да го наточат , та плащат кръвен данък за това .
Та сега продава , но новите момчета , избрали да се бръснат така , стари лъснати бръсначи . Значи, ако има в нашия форум мераклий и си купят стар бръснач , дето става , аз ще му сменя дръжките и ще му го лъсна и полирам , абсолютно безплатно . Само некъм материал за дръжките , ако искат екзотичен , във Крафт съплай има 100 вида дървета , коко боло , пурпурно сърце , тумори от всюкви видове , микарта , ала бала .
ПП Те антикварите , обичат да си сверяват часовниците , със най скъпите сайтове , по обясними причини . Не че сайта е лош , ама по принцип ...
Малък пример , нещо което се повтаря , абсолютно всеки път . Стара лула , цената 50 лева , хм- оттук оттам му обясняваш като на човек , защо аджебъ тая лула не струва и 20 лева , без да се дървиш и да го нападаш човека , той е длъжен да пробва , ако закачи нещо на тармък , супер. Та след 10 мин пазарлък , ако не и 1 мин в повечето пъти , лулата идва в моя джеб а на тезгяха остават от 8 до 12 лв максимално , тоест реалната стойност на тоя Питерсон примерно , смазан от пушене , без да е чистен , със един пръст кейк вътре по стените .
Това всичко друго , ОХL ,Аукцион , тея спекулаций отпадат след кратка кореспонденция . Значи моето мнение за неща 2 ръка е , че или трябва да са в невероятно състояние за невероятна цена , или по хубаво да си купиш ново .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Май 08, 2014, 07:08:11
V toia sait moje da se vidi koe si stryva,i koe-ne.Choveka vyzstanoviava klasicheski brysnachi perfektno,bez znachenie,che my e hobi.Pyk i prodava na realni ceni.Mejdy drygoto e i fen na lylite!
A pri kolekcioniraneto,Rysko,triabva da ima6 znania i yset.Poniakoga ne si stryva pazarlyka,ako ti prodavat neshto za 20 ili 50lv.,a realnata cena e v pyti otgore.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 08, 2014, 11:34:37
Прав си значи той е за колекционери , този сайт . Иначе във Стрейт рейзър , има 600 страници снимки на лули на хора , които са фенове на бръсненето с бръснач.
Аз нямах предвид този сайт , говорих по принцип, за пазаруването на антични , или класически неща , от антиквариати , или сайтове . Това момче , е мераклия , нали писах , че му е хоби и така е почнал с това , реставриране .Лошо няма .
А относно бръсначите , има на Дово , Филхармоника , Векер и Солинген , нови модели бръсначи на невероятни и по ниски цени ,от възтановени стари . Така че аз говорих за бръснача чисто практически , не като колекционен предмет.
Освен това бате Спасе , аз мисля ,че има разлика в БГ и на запад , тука некви порутени неща продават , а там за 20 30 долара има , богат избор от много добре запазени предмети , да не кажа почти нови . Не натрошен и ръждясъл като че ли е от Плейстоцена , и някой написал - уникален , оригинален , супер рядък , извънземен бръснач , лула , запалка на еди коя си фирма . 400 лева цена или 150 лева щото е порутен и е на Солинген , Петерсон , или на някоя известна фирма . То тука се състезават да пишат глупости и щуротии за боклуци по сайтовете .
И това са повечето , не антиквари , а антиквари - печалбари , дето изкупуват на безценица , от битаци , цигани или наркомани , всякакви стари вещи и даже не ги освежават , да не говорим за реставриране . И слагат яки цени , щото си мислят , че са от аукционна къща Кристийс . 
А иначе аз си купувам , много неща от антиквариатите , и удоволствието е в това , ти самия да ги реставрираш .
Аз това не го разбирам , да го купиш реставрирано , освен , ако наистина си колекционер .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 08, 2014, 01:19:36
Тва с "реставрирането" е малко нож с две остриета. Дали е бръснач, лула или нещо друго. Много си зависи от човека - попадал съм на доста съсипани от "реставратори" неща... А иначе в милата ни татковина реставрацията, дори в повечето музеи, е на много ниско ниво - почва се едно диво ецване или пилене, половината маркировки се заличават, променя се геометрия... Ако предмета е имал покритие (оксидация примерно), маже се с "Наталия" или се прави некое друго съвременно покритие. Абе скръб голяма.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Май 08, 2014, 03:05:58
Тва с "реставрирането" е малко нож с две остриета. Дали е бръснач, лула или нещо друго. Много си зависи от човека - попадал съм на доста съсипани от "реставратори" неща... А иначе в милата ни татковина реставрацията, дори в повечето музеи, е на много ниско ниво - почва се едно диво ецване или пилене, половината маркировки се заличават, променя се геометрия... Ако предмета е имал покритие (оксидация примерно), маже се с "Наталия" или се прави некое друго съвременно покритие. Абе скръб голяма.

Колега, в БГ реставрацията си е на много добро ниво. На ниво Полша или Италия да кажем. Имах преди време едно аверче къде учеше в художествената академия, завърши реставрация и консервация, и такива неща правеше бедна ви е фантастиката. Той реставрира на черепа колекцията от златни монети и антични предмети.

Тука толкова се потрисат на разни "исторически паметници" че дори е и смешно. На пример, тука се реставрират възрожденски икони от 18-ти век, каквито в Македония ползват за да си палят печката. И ги реставрират много добре. Извличат им соли, ако е дърво го третират с различни смеси за импрегниране, ако е документ с разни оризови хартии, а бе не е баш зле реставраторския занаят тука. Виждал съм с очите си.  Дори сме ходили с приятеля в Македония, тоя беше изумен там разни неандерталци със средно образование как се учат и шлякат квото им падне на икона от 13 век.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 08, 2014, 03:41:44
Тия пичове са друга бира, аз говоря най-вече за железата - там е драма.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 11, 2014, 10:51:34
 Мистер Пин,

 прав си, основно за самоуките "реставратори - бол са!!
 Преди време се запознах с един-двама такива, колекционираха оръжие. Направо бяха е...ли м...та на един "черногорски" Гасер и на един "S&W russian' ! Не стига че ги бяха "чистили" с пили, ами и бяха има набили "чеканка" с шлосерски център. Прирева ми се. "Не били много красиви" казаха.
 А иначе, професионалистите са си на ниво, но са малко тези, дето работят с метал.
 Това се обуславя от две неща;
- като главно кръстопътище на Балканите и Европа, по нашите земи всичко е изгазено и преровено до несъстоятелност, а от това се губят най-вече металните артефакти.
- поради соц-възбраните за колекциониране на оръжия и прочие, десетилетия наред се е култивирало профанско отношение към подобни предмети, явяващи се основната  ядка на металните наследства.

 Но даже и в музеите има 'професионалисти" дето си просят шамарите; Един познат, изследовател на хладно оръжие, ми разказа как в НВИМ му извадили от витрината най- запазения до момента екземпляр от българско средновековно дълго оръжие, само с голи ръце, без елементарни предпазни средства / разбирай ръкавици / !


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Май 11, 2014, 03:27:20
Хм-хм,хем сте прави,хем не сте...Има реставратори,работещи желязо/и метали,въобще/ на изключително ниво,но те са се ориентирали към други поприща-все пак трябва човек да се издържа от нещо.Тук-таме реставрират по нещо,но като хоби или услуга.Иначе професионални аматьори/ ;D/,колкото щеш.Покрай чинка ми,лека й пръст/тя бе археолог/,се нагледах из музейните среди.Не ми се коментира.Вехтия е прав-дори само по отношението към експонатите се разбира читав ли е специалиста,или не.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Май 11, 2014, 03:27:44
...... Един познат, изследовател на хладно оръжие, ми разказа как в НВИМ му извадили от витрината най- запазения до момента екземпляр от българско средновековно дълго оръжие, само с голи ръце, без елементарни предпазни средства / разбирай ръкавици / !

Колега, това не е нищо. Върха който може да се достигне е в Македония на мозайка от Стоби от 4-ти век един пичага като й влезна с флекса и я изкърти за нула време. После я съставиха отново на платформа, като лепеха камъчетата с теракол. Като разбра моя човек и щеше да получи инфаркт.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 11, 2014, 06:20:37
 Леле-е-е-е-е-е.... :o
 Ако видя такоф - ще го ритам по глутеусите, дорде му станат на копита !


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 13, 2014, 02:48:05
Значи , колеги и фенове на Дзен бръсненето , обявявам , че във магазини ДМ , за козметика , кремове и женски неща , са пуснали невероятна четка за бръснене , със косми от язовец . Четката е на фирма Балея / дано не изям дървото за това , не е реклама / и идва със прозрачна плексигласова поставка . Четката е невероятно качество , много е пухкава , със синя триъгълна дръжка и струва 12 лв . Баснословна сума за четка , от косми от язовец . Сега ,дали е от сребрист язовец , от обикновен , или от на язовеца от ду..то , не знам , ама е супер . Лично я инспектирах и е компетитивно качество ,със тези на Кент и на другите скъпи фирмени фирми . Има и една чисто свинска , невероятна , но е 7 лв ,на Омега .
Значи , бръсненето със четка и сапун няма нищо общо със тези пяни, гелове, и всякакви други козметични порнографий.
Невероятно изживяване е , и е ритуал , значи много е Дзен . За този , който не знае що е Дзен , това е да накараш жена ти , гола , със костюм на френска гувернантка , да чисти праха под дивана със пухкава четка , а ти да пиеш бира и да инспектираш ,  трудовия процес отстрани .
Който не е минавал , скоро през ДМ да мине и да погледне и да си вземе , по добро качество на тая цена , няма във цял свят / сверено със чуждите Шейв форуми /


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 13, 2014, 09:27:27
 Ей са, затичаф са към ДМ-то !! 8)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 13, 2014, 09:30:16

...Невероятно изживяване е , и е ритуал , значи много е Дзен . За този , който не знае що е Дзен , това е да накараш жена ти , гола , със костюм на френска гувернантка , да чисти праха под дивана със пухкава четка , а ти да пиеш бира и да инспектираш ,  трудовия процес отстрани .


 Дзен се вика, и кога комшията е залегнал под "москвича" само по потник и дочени гащи, а ти люпиш семки току над главътъ му и мъдро викаш "Мм-м-м-м-да-а-а...." .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 13, 2014, 09:35:24
Спрете се малко бе - и двамата сте сръчни у ръцете, поръчайте си само главата, а дръжката си изработете сами:
http://www.thegoldennib.com/index.php?main_page=index&cPath=9 (http://www.thegoldennib.com/index.php?main_page=index&cPath=9)

Манете го тва Балеа - евтиния е, възела е рехав и с рязани връхчета. С една читава глава от тези, ще стане по-хубава четка и от на Симпсън снобарийте.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 13, 2014, 09:39:07
 О-о-о-о ! Ти дръжки да искаш.

 А фризирането на четки практикувам още от манечък - тогава читавите четки за рисуване бяха само блян.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 13, 2014, 09:45:32
Четка за бръснене не става да я фризираш - съсипва се. Хубавата четка си е с натуралните връхчета на космите.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 13, 2014, 09:51:46
 Прав си.
 
 То си важи и за всички други, изключая някои със специфично предназначение.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: тедо в Май 14, 2014, 02:46:19


*
,, Бъди европейка - пусни си брада! ,,

 ;D ;D ;D
тва по повод евуроуизИята де ...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Май 14, 2014, 09:00:21
То покрай евровизията се очаква и нова роля при абитурентките... :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 15, 2014, 07:53:10
 Таман за туй иде реч;
 Враца, хол, фотьойл. Във него седи, по-точно се е разплул по потник типичен северозападен индивит и люто попържа, ръмжейки под мустак:
- Де-е-е'а ма'а му! Де-е'еа таа юровизия - таман придумах жената да са епилира....


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 26, 2014, 07:55:39
Значи , оправих си някой друг бръснач , наострих ги , обръснах си , хареса ми и така . Вече със бръснач , ще се бръсна . Остана въпроса за бръснарския каиш , някой запознат ли е в подробности за тоя аксесоар , аз имам един два стари . Направих си и стропове , работят супер , със хром оксидна паста . Въпроса е от каква кожа , гладък ли да е или финно грапав и т.н ,трябва да е добрия бръснарски каиш . Някой , ако знае от дяда му , или баща му подробности , да каже .
Някой , ако има каиш и го ползва или знания за каишите / не от Уикипедия / да пише .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 26, 2014, 08:25:27
Телешки бланк, от опаката страна. С други думи, растително дъбена кожа - стар качествен колан върши работа, но може да се наложи да го "изпереш" с мек сапун и да го размачкаш после (да омекне кожата).


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Стоимиров в Май 26, 2014, 08:42:49
Пинхед ме е изпреварил,само ще допълня...в неделя отиваш на руския пазар,армейски колани има много,на цени от 5 до 15 кинта.Сина точно на офицерски колан си прави финиша на ножовете и обира косъма когато ги точи.Ако си по настоятелен и ходиш редовно на пазара може и да намериш и оригинален каиш,излизат не рядко и добре запазени.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 26, 2014, 10:32:42
 Стоимиров,
 На кое викаш "руски пазар" ?
И в кой град?


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 27, 2014, 09:16:28
Значи , това ясно , но са тясни , защо да давам 15 лв за един колан , като има растително дъбен бланк за 35 лв метъра квадратен . Интересуваше ме , в по тънки посробности , от конска кожа , натегнат по отпуснат и така . Иначе аз имам 4 5 вече , ама все са тясни , трябва един широк 3 " или поне 7.5 - 8 см. За да не правя хиксове и т.н.
Та ще видим може да си взема едно парче телешки бланк и да си направя бръснарски кайш и колани от него .
Иначе това за размачкването го правя всеки ден ясна е работата .
Послепис - Руския пазар е във Пловдив , точно но 500 метра от нас , голям битак , който става във Неделя , продават всякакви работи и пазаренето върви в пълна сила . От там си купих няколко длета на Гуевски на 4 5 лв бройката . Абе много неща има , за ценителите на офф роуд шопинга , ха ха ха .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 27, 2014, 12:30:47
От еднорог имам едно парче, ма го пазя кат очите си... Съжалявам!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Май 27, 2014, 12:47:18
А вместо да се занимавате с излишни глупости, що не земете да си пуснете брада, че може и топки да ви пораснат по тоя начин а?

Те транссексуалните вече имат бради, наще още бръснат. Каква е таз работа?


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 27, 2014, 01:15:30
Защото, Балкански бой, и бръснат съм достатъчно грозен. А с брада да не говорим... В традиционната българска култура, брадата е символ на асексуалност, отрицание на сексуалноста. Справка - монашеството и висшия духовен клир. Брадясалите мъже са западна (варвари) и източна (манафлък и прочее) заемка. Бръсна се, щото съм мъж, разбираш ли!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Стоимиров в Май 27, 2014, 01:18:45
Стоимиров,
 На кое викаш "руски пазар" ?
И в кой град?
Пловдив,наистина грешката е моя че не уточних,но Русен е от Пловдив и знае за какво става въпрос.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Май 27, 2014, 05:09:26
Защото, Балкански бой, и бръснат съм достатъчно грозен. А с брада да не говорим... В традиционната българска култура, брадата е символ на асексуалност, отрицание на сексуалноста. Справка - монашеството и висшия духовен клир. Брадясалите мъже са западна (варвари) и източна (манафлък и прочее) заемка. Бръсна се, щото съм мъж, разбираш ли!

Значи по принцип не съществува мъж който да е по-грозен с брада. Това че ти така смяташ говори за сериозно увреждане на естетическите критерии. (ама какво ли се учудвам с тия Дънхили) Също така асексуалността не е присъща за монашеството, принципно идеята е да се бориш със страстта, не да я нема. Немаш ли изкушения, никъв монах не си. Ортодокс монашеството (не говорим за българското) е символ на борба и мъжество. Защото нема по-големо  мъжество от това да победиш себе си. Бори се с който искаш, можеш да го победиш. Но победиш ли себе си, тогава си истински мъж.

Брадата винаги е била символ на мъжеството насекъде, варварщината е мъжество в най-чистия непринуден вид. Цивилизацията която по дефолт е некрофилска, и се разпада под собствената си тежест по правило, винаги изпада в декаденция и деградивност, особенно в естетично-символичната част.

Бръснарските приспособления са еклатантен символ на всичко погрешно в една духовност, цивилизация, култура и естетически критерии.

Това е от мене.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Май 27, 2014, 05:13:56
.............................. Наздраве!  ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 27, 2014, 06:31:43
Е това е ,6 поста , всичките бъзици , абе като не щете да се бръснете и не знаете за каишите , не ми замазвайте въпроса . Значи ,много бири ,много нещо за тая тема , не можем ги изпием . Айде бързо всички Уйкипедия магьосници , да се разшетат и да изровят , това дето аз не успях да науча , за каишите и да демонстрират академични знания , и по тая тема. Бързичко .
Пък как няма един тука , дето ползва ,тоя странен уред , бръснача , та да си говоря с него . Пробвах във Стрейт рейзър форума , но много антиспам въпроси и е невъзможно регистрирането . Системата заяде . Хората са ги спамили , спамили , ехе , не дават вече регистрация . Във други големи , хамерикански форуми  , за бръснене , същото . Достъп няма , не пуска регистрация , и това е .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 27, 2014, 07:10:03
Е-е-е-егга-а-а-а-а-а-а-а-а-атий !

 Това, последното на Болканбой, ще ми трябват поне три лули, за да го осмисля. ::)
 Мисля си, че той е пред прага на конституиране на ново философско направление.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Май 27, 2014, 08:12:22
Ако слушкате ще ви подскажа за нещо много по-яко от каишите за заточване на финни остриета.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Caesar в Май 27, 2014, 10:00:46
Е това е ,6 поста , всичките бъзици , абе като не щете да се бръснете и не знаете за каишите , не ми замазвайте въпроса . Значи ,много бири ,много нещо за тая тема , не можем ги изпием . Айде бързо всички Уйкипедия магьосници , да се разшетат и да изровят , това дето аз не успях да науча , за каишите и да демонстрират академични знания , и по тая тема. Бързичко .
Пък как няма един тука , дето ползва ,тоя странен уред , бръснача , та да си говоря с него . Пробвах във Стрейт рейзър форума , но много антиспам въпроси и е невъзможно регистрирането . Системата заяде . Хората са ги спамили , спамили , ехе , не дават вече регистрация . Във други големи , хамерикански форуми  , за бръснене , същото . Достъп няма , не пуска регистрация , и това е .
Потърси в другия форум Бат Пепо - много е отзивчив и много знае по въпроса.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 28, 2014, 08:22:04
Ако слушкате ще ви подскажа за нещо много по-яко от каишите за заточване на финни остриета.

 А бе-е-е-е.....

 Аз да ти река, след "критски камък" няма какво да се пипа по острие, според мен. Когато съм ползувал - това е било "последна инстанция" за  косъма. Не ми се е налагало да прибягвам до каиш.
Само веке дето малце недоскив, та не виждам, когиж пада косъма ! >:(


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 28, 2014, 10:11:13
Критския , камък е шиста много подобна на нашия , градешки или сливенски , тъмния .Светлия и червения , са пясъчници . Бавен е и го дават да работи със газ .
Значи тука , относно каишите , те не са за точене , освен , ако не сложиш паста . Те са за заглаждане и изправяне , или освежаване на решещия ръб . Говорим за различни работи .
А относно камъните , някой , ако му се намира белгия от дедо му , ама от белгийски котикул , ще му я взема , ей така от сантиментални чувства .  ::) :P Ако е двуслойна , със белгийски син , още по убаво .
Пък вие си точете там със критски , арканзаски , японски , нагури и т.н.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: getzpipes в Май 28, 2014, 10:35:03
http://www.gentlemansgazette.com/aftershave-guide/?utm_source=N0172_Aftershave_&utm_medium=email&utm_campaign=N0172_Aftershave_&inf_contact_key=bef308f72c1979979e342335350e2c2edd1e66489622ef75820fb84a5bb1ac3a


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Май 28, 2014, 11:24:26
Критския , камък е шиста много подобна на нашия , градешки или сливенски , тъмния .Светлия и червения , са пясъчници . Бавен е и го дават да работи със газ .
Значи тука , относно каишите , те не са за точене , освен , ако не сложиш паста . Те са за заглаждане и изправяне , или освежаване на решещия ръб . Говорим за различни работи .
А относно камъните , някой , ако му се намира белгия от дедо му , ама от белгийски котикул , ще му я взема , ей така от сантиментални чувства .  ::) :P Ако е двуслойна , със белгийски син , още по убаво .
Пък вие си точете там със критски , арканзаски , японски , нагури и т.н.

 Азз по името "критски" познавам и имам предвид само черния, дето върви мазно и не усещап никакви зърна. И разбира се - само с керосин.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Daniel Panev в Май 31, 2014, 01:49:04
https://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM (https://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: svir4U в Май 31, 2014, 02:58:04
Аз от две, три години се бръсна с бръснач. Взех го чисто нов от ebay.com за $4.50 с безплатен шипинг. Единствено го полирах до огледо, защото се плакнеше трудно от крема, а сега е идеално, а и доби по-приятен и красив вид. За да го наточа изпилзвам три колана. Единия с абразивен прах, който сам направих, като купих една белгия от "всилко по 1 лев" и с ръба на един винкел стъргах на сухо. Събралия се прах смесих с малко вазелин и намазах на кожата. Втория каиш е намазан със зелена полирна паста а третия е гол. Първия го ползвам през 4-5 бръснения а другите-всеки път. Ако човек има много гъста и твърда брада този вариант няма да му върши много работа, защото бръснача не е от много качествена стомана и към края на бръсненето се позатъпява, но на мен идеално ми върши работа. Много ми харесва, защото (както и при лулата) си е табиетлийска работа. Да си го минеш на единия после на другия каиш, за си накиснеш четчицата, да се намажеш и прочее. :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Май 31, 2014, 03:31:53
https://www.youtube.com/watch?v=D5XPccYUY1E


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 01, 2014, 05:28:51
https://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM (https://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM)

Те това е единствената мъжка приказка. Другото е за дамската секция на форума.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: POPЕYЕ в Юни 02, 2014, 08:15:29
https://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM (https://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM)

Те това е единствената мъжка приказка. Другото е за дамската секция на форума.



 ;D ;D ;D ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 10, 2014, 07:42:19
Значи въпрос , онзи ден си вървя по пазара и какво да видя , един бръснач със сменяеми ножчета от този тип , шеветка им викат . Значи Солинген , чисто нов , със калъфче Солинген и упътване и сертификат . Пише солинген навсекъде - много качествен. Продавача вика 3 лева . Вдигнах го , отворих го и го разгледах , продавача каза 2 , без да се пазаря . Купих го ей така от любопитство . Значи чисто нов е ,острието е от 2 пластини от неръждавейка , бая масивни не е от ламарина ,отгоре има един п - образен профил ,  дето се щрака и така държи ножчето притиснато във основата . Работи със бръснарско ножче , което се чупи наполовина , и се слага половинката , във рамката .
Въпроса ми е ако някой се бръсне със бръсначка със сменяеми ножчета - Safety razor , със двуостри ножчета да каже , кой са хубави да си взема едно пакетче , да го опитам . Тука при нас продават едни Астра , руски по 1 лв .
http://profesionalist.com/nojcheta-za-brysnene-886-27128.html
дали са хубави ползвал ли ги е някой , има и други . Та мисълта ми е кажете , ако имате опит със ножчетата , кои са най добри . Сега не говорим за японските Федър и израелските Персона и така нататък. Говорим за тия на нашия пазар.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pecata в Юни 10, 2014, 08:14:22
На времето тези си бяха най-добрите, не че имаше голям избор.
http://www.nisea-bg.com/produkti/%D0%BD%D0%BE%D0%B6%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/polsilver-stanless.html


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 10, 2014, 10:22:52
Навремето , сега били най ниско от всички , значи хората хич не били от тех доволни .


Титла: Моите бръсначи
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 24, 2014, 04:53:59
Това са бръсначите ми , каиши , купички , четки , стипца , камъни и т.н. И някой от Лулите , със камъните за точене , скромно , няма японски или турингийски камъни , или котикули , но вършат хубава работа . Най финния е естествен над 8000 грит , невероятен .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юни 24, 2014, 09:33:29
Руско, всичко хубаво, ама се не види - оправи ги тея снимки, много са малки!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 25, 2014, 05:14:39
Пине , ами такива приема системата 172 байта ли нещо , такова . Да бях хакер да ги оправя . Ама аз със железа и тръби работя .И аз съм ги качил , щото в офф- роуда не става там трябва да са нещо друго си пък .
Та тука са качени , да им се наслаждавате вие и един линк в оф - роуда , на нашия форум . Значи със моята камера такива резолючионни и във други формати , не мога да правя и тя ги прави такива , и като ги оразмеря , за да ги приеме тука , и станат като Арко сапуна надписите . Прави ги jpg  или  npg .
Значи никъде вече не ще да вземе тия снимки , ни в Продавалник , ни във никъде ,само тука . А пари за нова няма , така че слагайте очилата .
Значи да е железо , да го стръгнем и заварим и направим , ами то снимка . Оня ден бях на ръба , тая камера да я тресна в земята , ама като нема друга и ми е подарък .
Абе толкова фотографи тука , я кажете нещо бе , на всички страшно ви излизат снимките , я не мишкувайте , помагайте .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Юни 25, 2014, 06:44:56
 Филибето, майна,

 Това е лимит за директно закачане. Ако ги метнеш във СнимкаБГ, Дропбокс, или друго подобно, от там копираш линк за споделяне и пеистваш във публикацията. Така избираш какъв да е размера на снимката, и нямаш лимит за бройка.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 25, 2014, 07:33:58
Ох на стари години , ще ме мъчите да уча нови номера .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Юни 25, 2014, 07:36:50
 А аз кво правя, мислиш!?

  ;D :o


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 25, 2014, 09:04:29
А бе тая целата тема е перверзия. Нашите предци са оцеляли в условия на ледена епоха и мега-фауна (огромни дзверове)  и то само с помощта на остри пръчки, вие тука бръснете брадите. Е това не е ли педерастка история бе да му се не види?
Ква деградация кво чудо!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юни 25, 2014, 09:21:27
За какво точно става на въпрос? Кажи си го, не се стеснявай! ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Стоимиров в Юни 25, 2014, 09:56:18
Абе тя педераската история повеце ми прилича в случая на това  ::)
(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201405/20140511.wrxnfgyqkt.jpg)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 25, 2014, 10:08:47
За какво точно става на въпрос? Кажи си го, не се стеснявай! ;D

За обезличаването на мъжкото достойнство чрез възприемане на деградирала естетика.

И понеже всека естетика е плод на някаква духовност, (без изключение) жална ни майка с това бръснене. Обръснатите лица на мъжете са индикатор за падението на западната култура налагана поголовно понастоящем.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юни 25, 2014, 10:40:11
Каква деградация бе, човек - Стоимиров ти даде пример за съвременна европейска мода и ти пак не си доволен! Бръсненето е въведено като мода в Европа от Римската империя, която е носител на висока култура. Космясали са ходели само варварите. Късната римска империя (така наречената Византия), за съжаление е доминирана от гърци, които по божията воля и умисъл са мързеливо племе и за тва са одели небръснати. А древните траки, чийто наследници сме, просто от рязане на гърла и оргии не са имали време да се обръснат. Не, че не им се е искало, просто не са смогвали! Тука фундаментално бъркаме причина и следствие и се вадят ненаучни изводи!!!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 26, 2014, 08:10:39
Каква деградация бе, човек - Стоимиров ти даде пример за съвременна европейска мода и ти пак не си доволен! Бръсненето е въведено като мода в Европа от Римската империя, която е носител на висока култура. Космясали са ходели само варварите. Късната римска империя (така наречената Византия), за съжаление е доминирана от гърци, които по божията воля и умисъл са мързеливо племе и за тва са одели небръснати. А древните траки, чийто наследници сме, просто от рязане на гърла и оргии не са имали време да се обръснат. Не, че не им се е искало, просто не са смогвали! Тука фундаментално бъркаме причина и следствие и се вадят ненаучни изводи!!!

Първо, нема как да сме наследници на некви траки, щото те за последен път се споменават в историята през 3-ти век преди Христа а ние  сме дошли тука през 9-ти век, (айде най-рано 8-ми). Ако чалга комплексарската история я земем за релевантна, тогава требе да признаем че македонците са наследници на.... древните македонци. Същата логика, само че те излизат по-пичове. Римската империя (в първоначалния й западен вид) е нещо деградивно и разградно. През всичките 10 000 години горе долу откакто свет светува, за първи път бръсненето се появява като педалска практика в деградивната римска империя чийто основен двигател е бездуховността, прагматизма и тоталната липса на усет към всичко красиво, метафизично т.н. Всичко квото имат е импорт от "върлите гърци". След християнизацията на имиперията, фокуса измествайки се на изток връща в римската империя красотата, духовността и нормалността така да се каже.
Бръсненето през средновековието е позабравено, за отново в най-педалския си вид да изригне през ренесанса и епохата на хуманизма. Там е началото на декадентната култура която върлува и до ден днешен. И понеже естетиката може да е свързана с възможността или по скоро невъзможността за възприятие на красотата, тя красотата е константна. Мъжа трябва да е мъж. Бог е дал окосмяване за да си личи мъж ли си жена ли си. Красотата на жената е друга, нейната роля е друга, естетиката й също е различна. Бог е съобразил и е заложил квото требе. Мъж обръснат е като гол охлюв. Нямо свидетелство за падението на човешкото естество.
Мъжа требе да е мъжествен, и да е с объркани хормони, все требе да носи символично белезите на достойнството си.  Защото символиката не касае екзистенциалното, а онтологичното. В онтологична или по-скоро есхатологична, перспектива, мъжът си остава мъж, а жената си остава жена. Брадата освен естетика е и символика. За нас наследниците на красотата на изтока, това нещо е много важно. Не можем да възприемем уродливостта на запада в целата му декаденция, това е недопустимо.
Бръснарските принадлежности си остават еклатантен пример за падналото човешко естество и за разрухата му. Няма по крещящ символ на декаденцията от бръснарските щуротии. В инструментите за мъчение от средновековието има по-красота и градивна символика отколкото в бръсначите.
Шнур за запада и естетиката му!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 26, 2014, 08:36:00
Eeee недейте така бе , аз заради Балканбой ,катинарче оставих , за да има мир у темата , вие сега педерастия . Кво сега , аз педераст ли съм , или кво . То те предците ни и боси са ходили и кръв са пили , ама ние сега с обувки ходим и такива неща не правим . Недейте така , сега . Значи това бръсненето си е личен избор ,не става така . Сега какво ,и подмишниците и на други места ли да не се бръснем . Та да се осмърдим , като дедите ни .
То този от Мак Барен , в едно интервю твърди че латакията , понеже притъпява обонянието , значително и затова са я пушели , за да не си усещат смрадта , на пот и т.н.
Послепис , бръснарските принадлежности , като чисто битов предмет са си претърпали еволюция и те , имат си красота , за който може да я види . А относно , средновековните инструменти за изтезаване , незнам каква красота и смисъл , може да види някой нормален човек у тях . Значи красота , може да види човек във нещо конструктивно , и полезно . Във инструмента за изтезание , не знам какво красиво , има , както примерно един хубав бръснач .
Според мен мъжа е мъж , заради постъпките си , не заради външният си вид . Сега какво , аз като съм със бирено коремче , най широк във таза и съм далече от всеприетия , мускулест външен вид за мъж , и съм педерас и не мъжествен ли . Та нали , като не се обръсна и една жена няма здравей да ми каже .
В последната ситуация , небръснат , май и от обратните нема кой да ме погледне . Значи , недейте така , с тия изводи . То много неща са се променили , от древността . И развода го е нямало , като понятие преди , Бог е създал мъжа , да е с една жена , само . И какво сега да забраним , разводите . Значи лесно , като искаш развод , убиваш жена си и си вече вдовец и по общественото мнение , си чист в очите на обществото да си вземеш друга .
Лесна работа . Абе знаех си че има нещо извратено в това мое мислене , сега като се замисля .  ::)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: zzstz в Юни 26, 2014, 08:50:57
Съдържание Опаковка


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 26, 2014, 09:49:41
Понеже сме се заразили със западната аристотелова и отчасти платонистка мисъл, при нас се е изгубила концепцията за символиката.
От там разни тривиални заучени словесни конструкции от типа на: важно е съдържанието не опаковката, или индивидуалистки ограничавания от типа на: всеки сам си избира за себе си и прочее бутафорни бълвочи.

Аз ви казвам че видът носи със себе си символика. И това е факт. Естетиката произлиза от духовността, и това е неоспорим факт.  Контемплативното изкуство от средновековието е израз на някакъв духовен бекграунд, студените и безлични статуи от античността също, еснафските и изпипани картини от фламандските майстори са израз на духовността, както и "абстрактното изкуство" днес е израз на пълната декаденция бездуховност и разруха на човека.

И понеже тук колегата Пин е почитател на римската естетика в изначалния й вид (и по конкретно бръсненето), ще кажем че това е присъщо на жените. Римската естетика е отвратителна. Вижте някоя статуя от онова време и ще видите човек обръснат, със зли очички, жесток, дребнав, интригант, и т.н. това са женски неща. Мъжът не бива да е ирационален а рационален. Не бива да е душевен а духовен. Не бива да е дребнав, а щедър и над нещата. Не бива да е хедонист а аскетичен. Не бива да е слаб а силен, не бива да е обръснат, а с брада.  Мъжът требе да му тежи думата и да не говори глупости. Днешната култура известна още като "западна цивилизация" отнема всички достойнства на хората. Феминизма отнема целата красота на жените превръщайки жената от грижовна майка и любяща съпруга в жена - мениджър, жестоко чудовище (заради вродената жестокост у жените), жена - интелектуалец, нещо което вместо аналитично мисли интуитивно и емоционално и с това ебава майката на науката и всичко, жена водопроводчик, жена тракторист, жена сержант пред която като застанеш мирно вместо почит и военна дисциплина в главата ти се върти как да я наденеш на шиша, и прочее да не наброяваме. През същото време мъжа се превръща в обезсилен образ обръснат, скопен с нереализирано либидо, повинен на дребнави ценности, мъжка курва което си е факт щото погледнете разните танцьори с плочки на корема по чалга клиповете и ми кажете има ли по-големо унижение за мъжкото достойнство от това да си някакъв декор към курвите, и по-голема курва от самите тех. Щото за жена не е унизително да е курва, но за мъж да.

И бръсненето уважаеми колеги, носи символиката на това обезличаване на мъжа, на неговото осакатяване, на мъж с "емоции", модерен мъж, мъж културист, който не излъчва внушителна сила а курвенска естетика, мъж който от громящ варварин се е превърнал в офисен плъх, от духовен контемплативен и мистичен в бизарно бездуховно същество попиващо кенефната "духовност" от книжките продавани на площад славейков, попиващ безкритично образа налаган от рекламите, безразборно и безкритично говедо, послушна курвичка на безмилостната тирания на "западната култура".  Дебеличък програмист гледащ Хари Потер и Лорд ъв дъ рингс, или извратен чалгарин с плочки и стреч блузка в некоя дискотека, или пък екзекютив плъх от бизнес парка в младост.

Какво е общото между горе опоменатите? Липсата на тестиси уважаеми колеги. Нема ли брада, има вагина. Не физическа такава, а метафизична.

Ае наздраве. :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юни 26, 2014, 10:21:11
Искренно се забавлявам, като ти чета дълбокомислените дивотии!  ;D Тва космясалите сте кат некви сектанти бе! По-зле сте и от пичовете у бемве форума... Ще трябва да те черпя бири на следващата среща, няма как.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 26, 2014, 10:58:46
Искренно се забавлявам, като ти чета дълбокомислените дивотии!  ;D Тва космясалите сте кат некви сектанти бе! По-зле сте и от пичовете у бемве форума... Ще трябва да те черпя бири на следващата среща, няма как.

Вербалните и менталните гимнастики са полезни. :) От време на време.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: POPЕYЕ в Юни 26, 2014, 12:06:35
Кефите ! Един въпрос само ! С оформена брада съм . Аз от кои съм ? ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Стоимиров в Юни 26, 2014, 02:36:43
Мир да има :)
Моя милост :D
(http://media.snimka.bg/s1/0760/027763822.jpg?r=0)
Поне от 20г. нежната ми кожичка на лицето не е имала щастието да усети допира на бръснача ;D
Един ,два пъти на месец с машинка за подстригване ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 26, 2020, 03:04:59
повечето от пайперите държат правилната естетика, с изключение на отделни индивиди които са поклонници на деградивна разградна и водеща до битово разложение естетика, като целят да внесат упадъчни западни субкултури вредни за революционната ни бдителност и светлото социалистическо бъдеще.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юни 26, 2014, 04:34:26
Бе анатемосвате тука бръсненето ама се обзалагам, че като видите некоя мома, дето си е с туфите под мишниците и на другото място (както Онзи го е мислел), и бърчите нос и извръщате (отвратен) поглед. Двоен стандарт е това, дори по аршина на феновете на Ти Джей и лумпен(пролетариата). Разсъждавам аз на глас (пръсти)...


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: zzstz в Юни 27, 2014, 03:44:10
http://www.youtube.com/watch?v=bISVUxMYASo


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юни 27, 2014, 07:28:11
Значи , аз не мога да повярвам , че Пин , човека дето ми дъвчи гръкляна постоянно  ;), ми е единствен съюзник , в тая тема . Обаче темата е - Острието на бръснача . Значи , направете си една тема , бръсненето -табу или деградивно занимание за метрокексуални лигльовци , и си пишете там , такива неща . Тука споделяйте само относно бръсненето и бръснарските принадлежности . Това стана , като темата за чалга феновете на Балканбой , дето всички наплюха чалгата в , неговата тема . Много кофти , не го правете .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: POPЕYЕ в Юни 27, 2014, 09:17:29
Прав си, прав си ! ;D Отново оспамихме темата , ама нали се разбрахме , че така е по-гот и непринудено някак си . Та да се върнем на темата за бръсненето . Мразим да се бръснем !!! ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: тедо в Юни 27, 2014, 10:26:21
 :D

 ... ама вие , и подмишниците ли си бръснете ...

 ;D ;D ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 27, 2014, 11:59:41
:D

 ... ама вие , и подмишниците ли си бръснете ...

 ;D ;D ;D

Както е прието на изтока, подмишници, интимни части известни като "чресла" и т.н. са по естествения закон скрити под одеянието человеческо и не взимат участие в изразяване на ясна визуална символика.
За разлика от лицето човешко, което е дисплей на неговата личност. Личност идва от "лице". Което ще рече че лицето е визуалния елемент който взима на себе си целата представителност на личността. Лицето "олицетворява" човека. В древно гръДСкия език думичката "просопон" означава и лице и личност.
И тъй като утвердихме онтологията на личността, а именно че человека не е индивид, а персона, не атомос, а просопон стигаме до логическата мисъл, че от гледна точка на символиката, лицето е много важно да не го обезобразяваме с бръснещи принадлежности, и да не го уподобяваме на женското естество.
Проблема не е само психо-соматичен (душе-телесен за префериращите славянски термини пред гръДСки) а онтологичен касаещ символиката.

Ако се върнем към телесния аспект на кератиновите израстъци (косми), находящи се под одеянието по дефолт, ще кажем че там нещата се разглеждат от прагматична гледна точка или просто казано хигиена.

Какво ще рече това? бръснене до синьо на всякакви подмишници, интимни части и прочее места където има опасност от повишена секреция на пот и издаване на неприятни миризми.

Или с две думи, не бива да бръснем лицето, а подмишниците и ташаците (дори и гъза) е задължително.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Стоимиров в Юни 27, 2014, 02:35:22
Бе анатемосвате тука бръсненето ама се обзалагам, че като видите некоя мома, дето си е с туфите под мишниците и на другото място (както Онзи го е мислел), и бърчите нос и извръщате (отвратен) поглед. Двоен стандарт е това, дори по аршина на феновете на Ти Джей и лумпен(пролетариата). Разсъждавам аз на глас (пръсти)...
Преживял съм го,ако се наложи може отново  да го преживея ;DНа какво или по точно върху такова съм се учил ::)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юни 27, 2014, 03:21:05
Бе анатемосвате тука бръсненето ама се обзалагам, че като видите некоя мома, дето си е с туфите под мишниците и на другото място (както Онзи го е мислел), и бърчите нос и извръщате (отвратен) поглед. Двоен стандарт е това, дори по аршина на феновете на Ти Джей и лумпен(пролетариата). Разсъждавам аз на глас (пръсти)...
Преживял съм го,ако се наложи може отново  да го преживея ;DНа какво или по точно върху такова съм се учил ::)

Те младите  сега следят модата и мислят че винаги е било така. Едно време си беха космати жените, бръснеха се само мюсюлманките.
Ние като бехме млади хич не ни пречеше вълната. Даже по-рунтаво една идея по-секси идва. :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Юни 27, 2014, 04:03:11
 В крайна сметка - кой как му е удобно.
 Един се чувствува в кожата си, когиж е само по кожа. Друг - се едно е гол, ако се обръсне.
 Аз лично съм на настроения, а и обичам да се дегизирам със лични природни средства.

 Ама пуловера не си го давам - кой каквото ще да казва! ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: тедо в Юни 27, 2014, 04:05:28
..........................................................................................

Или с две думи, не бива да бръснем лицето, а подмишниците и ташаците (дори и гъза) е задължително.

... но да го кажем по друг начин : не е ли малко  така да се каже , педалско (да не взвмв да се обиди някой)  метросексуално   , мъжки индивид да си бръсне подмишниците или краката (и ооо за ташаците трябва много да се внимава с бръснача , защото може по естествен начин да остане без окосмяване :o) ,

, а  господата със по-изобилно всетелесно окосмяване ...

 ;)
*****


Те младите  сега следят модата и мислят че винаги е било така. Едно време си беха космати жените, бръснеха се само мюсюлманките.
Ние като бехме млади хич не ни пречеше вълната. Даже по-рунтаво една идея по-секси идва. :)

... особенно под носа , били по-страстни дамите с окосмяване там ,както казват познавачите ...

 ;D ;D ;D ;D ;D,  


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Десислав Гечев в Юни 27, 2014, 07:23:58
Момчета,мисля,че пренебрегвате космите,имащи желание  да излязат от ушите и ноздрите. Тях какво да ги правим?Някои казват,че са показателни за това,че един мъж е  расов или обратното- че се е ...да го кажем,че му е минала силата.
Оставяме ги,нали?Аз съм "за" ...поне до момента, в който не започнат да участвУват в храненето ;D!Ако това се случи пускаме Razor-a в действие:
https://www.youtube.com/watch?v=yVsuFQnAHmo


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Kliment в Юни 28, 2014, 02:08:21
Абе, Балканчето, стига с тая твоя религиозно-фанатична пропаганда бе! На всичкото отгоре е и с неточна фактология.  ;D оди там у снетогорските манастири да си живееш космат колкото сакаш... И заедно с тях да псувате Рим. Нямам нито нерви, нито клавиатура да те оборвам, ама тая православна скотска омраза и завист към Рим, който остава цивилизационно връхна точка на античността и за цяла Европа много преди да започнат християнскте деления на отбори, е чиста проба комплексарщина на недоучили калугери, които вместо закон на любовта единсвиното, което таят в душите си и проповядват на пасомите си е надменност, гордост и озлобление и омраза.
ПиснА ми от масови комплесарщини всекакви православни /бугарски, српски, русские, маакедонски ит.н./ , на които за личните неуспехи, породени от собствената им некадърност, необразованост и най-вече мързел и взаимна злоба и разединение, после им били виновни западът евраите папата протестантите хамириканците извънземните - ми на крива ракета космосът й виновен?! Тука ние като сме толкоа духовни що всеки поп гледа да те изкрънка за пари и после не те и поглежда а?
Като сме толкоа вилики що паднахме под турците, а ония прости западняци се обединиха и ги спряха пред Виена и при Лепанто, а? А ние го ядохве 500 години, а у константинопол и до сега?
Кат сме толкоа вилики и възвишени що нямаме нобел за литература... Пардон имаме - на един роден в Русе евреин, който е писал на немски? Що като сме толкоа велики се хвалим с литература и музика написани от руснаци по царско време през 19 век и оттогава - нищо?

И накрая: мъж е състояние на духа ,затова има и мъжки момичета, нищо че някои от тях са дори доста красиви... А п*тка е тип мъжки характер, за разлика от п..., което е дамски полов орган. Така че с брада без брада или кьосе  няма значение.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Юни 28, 2014, 05:22:37
Колеги,достатъчно развихме темата в неподходяща насока.Нека спрем с оспамването,и да си остане първоначалната идея-кой какво използва при бръснене/ако го практикува/.Моля пишете само и единствено по темата,защото е интересна,и не ми се ще да я заключвам.Благодаря Ви предварително.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Юли 18, 2014, 07:19:39
 :)Както и да ви харесва-ето ви малко гъделчета.Ако не сте фенове,поне галят окото.

(https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10401365_10201850869187603_7664819738566285333_n.jpg)

(https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10430447_10201773180005422_5870009021680366459_n.jpg?oh=6fb6e82b2a086bb657f37a0f2d71d408&oe=5459D28A)

(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10440820_10201700886878139_1493588671716873195_n.jpg)

(https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10437016_10201684204261084_1685373361432822465_n.jpg)

(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/10414930_10201693967545160_2407539087255740770_n.jpg)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юли 18, 2014, 06:06:29
Мм даааа много красиво , ама аз имам мнение , че бриара си е за лулите , ама нейсе . Страшни бръсначи , аз сега лъснах и наточих 2 солингенски от старите , единия е Хенкелс , другия Ексело , направо бръснат от въздуха .
Наистина солингенските правят невероятен ръб .
Сега ще ми донесат ,евентуално една такава Пума като на втората снимка , от същата серия , Пумамастер , с леко нащърбено острие да си го оправя ,пак 6/8 размер .
МММММаааанииииаааааа  :D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Юли 19, 2014, 10:29:23
Въпреки общо приетото мнение че четката от естествен косъм е истината, (както виждаме на горната снимка) бих ви препоръчал да ползвате четки с изкуствен косъм. Т.е. синтетично влакно от полимери.

Кератиновите влакна (косми) от животински произход са идеалната среда за развъждане на бактерии, гъбички и каква ли не микро-флора (а защо не и фауна). Колкото и да я мием, четката в един хубав момент почва да смърди, и ако сте със свърх-чувствителна кожа като мене (това е една от причините да мразим бръсненето) с течение на времето може да си навлечете мизерия по кожата.  З@е..те ретро стила, и си ползвайте четка с полимерни влакна, като я изплакнеш под струя топла вода си остава чиста. Стария филм е хубаво нещо, ама хигиената и здравето е по-хубаво.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юли 19, 2014, 10:41:59
От време на време киснене в лек разтвор на оцет и си свиркаш. И задължително изсушаване преди да се ползва отново - не става за всекидневна. Синтетиката става, ама едва от скоро - вече има много добри влакна, почти нямат разлика с естествения косъм.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Юли 20, 2014, 04:19:31
Ми не знам аз ползвам свинска , от естествен косъм , обаче първата ми беше китайска от изкуствен и много добре се справяше , а относно това за бактерийте , то по принцип свинските четки си е хубаво да ги попарвате със вряла вода , всеки път преди и след бръснене - стават по меки и стоят чисти  , или да се потапя във вряща вода снопа от време на време . Е винаги можеш да си я измиеш със спирт и така няма проблеми . Аз много обичам силния спирт - дори и да е за горене - миеш чистиш , търкаш и нямаш грижи , обеззаразява , идеалната субстанция .
Така сега си чистя със памук със спирт бръсначите и вече нямам пъпки по лицето и такива неща , явно няма бактерий , като във самобръсначките . Сега ме открехнаха , има стипца , пръчка -натриваш си лицето със нея след бръснене и нямаш нужда от автършейв и балсам . Действа уникално , противовъзпаляващо , заздравяващо и е много изгодно - един стик за 5 лв , е само за около 3  4 години при усилено ползване , и със подмишниците даже .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Август 10, 2014, 02:28:07
Момчета , поради липсата на такъв , финн камък , за точене на бръсначите , издирвам въпросната стара ,финна белгия , еднослойна или двуслойна . Търся от този тип стари белгий , понеже са финни и бързи , при точенето на бръсначи .
Камъкът е финн със телекен цвят , или като кашон на цвят , а тъмната част е синьо - черна , или лилаво  черна . Възможно е камъка да е и еднослоен -или телесен цвят , или тъмен само .
Ако някой има такава , останала от дядо или от другаде , да пише на лични да се разберем .
Благодаря предварително .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 10, 2014, 04:01:58
Тегава задача си поел, Руско... Аз "белгията" си я пазя като очите - стар бръснарски брус, от едната страна син белгийски камък (котикул дет му викат, ма от по-грубите), от другата е черен критски. Чудеса върши като му капнеш малко бензин за запалки... Ей тва: http://www.ebay.co.uk/itm/181269896888 (http://www.ebay.co.uk/itm/181269896888) го хвалят по разни форуми, ама е с едрина към 10 - 12000. Ще ти излезе къмто 35 лв. В тази тема: http://bladeforum.bg/index.php/topic,282.0.html (http://bladeforum.bg/index.php/topic,282.0.html), към 5та - 6та страница, са споделили хората как се работи с него. Ако изскочи нещо ще те имам предвид, ама да знаеш, че за такива благинки съм голям егоист... Сиреч, колкото повече (имам), толкова повече (имам) ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Август 10, 2014, 07:04:34
Абе то котикула е различен камък ,от синия белгийски , нищо че абразива вътре е един и двата са заедно правени и се добиват . Твоята белгия трябва да е от новите камъни със котикул и това черното не е критски камък , а азиатски шист , за подлепяне на котикула , няма почти точещи свойства . Така са започнали да го правят от лакомия , за да продават и синия белгийски камък , като камък за заточване ,  отделно от котикула , а не заедно .
Ха ха ха ;D ;D ;D ;).
То да го пазиш Пине , ама като не точиш със него , колко да ти е ценно . То като не ти върши работа , колко да е редко и да слушат хората глупостите , че нямало котикул вече , за да дигат цената изкуствено , пак не струва като не ти върши работа . Щото човек и най хубавата жена на земята да има , като не я ... за какво му е .
Ако знаеш от колко такива егоисти , дето все пазят и един ден жена му или дъщеря му викат ето той това много пазеше ,ама .... даваме ти го . Значи имам от ножарския форум един приятел има много и много хубави бръсначи , белгия , лули ама все хубави кам 40   5-0 ш не ги ползва .Днес взе един Оденкоф прав булдогж за 4 лв от пазара , със Б- лип мущук , и няма да я пафка . Ей така стоят , да има .
Значи аз не мога така . Едно нещо като не ми върши работа и някой ако ме пита подарявам го веднага . Или нещо дето вми го дават или не ми требе , не го взимам . Ето даваха ми Зипо за лулата , оригинално , ама като не ги обичам и отказах . Чисто ново иначе .
Та така Пине ако ще и злато да е като не ти върши работа , каква файда . Колоко хора , така са си преминали , и са си заровили златото някъде и не казват , и на сина си даже и така един пендар не харчат от него . Случвало ми се е като къртя и да намирам от най старите пари на пачки , скрити в фуги в стени , а човека .....
Значи тея камъни са за точене , като нямаш бръсначи , да точиш на тях , все едно нищо не са . Да си затиска човек зелето с тех стават . А тези инсинуаций , че нема котикул , са отговор на появата на японските синтетични и естествени камъни на пазара . Значи , ком е рядко и е много хубаво , и го няма значи ще струва много . ;) Глупости . У стрейт рейзър форумите , влизат белгийци и показват новонабрани котикули и белгийски син камък , дето Пиринейте са от тоя камък , направени . Казват хората има жили дълги ум да ти зайде , но не се добиват , запечатани , За напред ха ха ха .
А иначе вземи точи нож на белгията и да видиш , що е точене . Като хубавия секс - поне 2 часа . ::)
Значи това е фин камък за бръсначи  , скалпели , или за финно освежаване на почти остри ножове .
Иначе някой , ако има ще се разберем , да му дам пари или за бартер нещо . Иначе имам една финна шиста 10 000 със камъче за каша - 25 см на 7 широко ха ха ха , ама то е завършващо , аз искам от 4000 до 6000 7000 за заточване в тоя диапазон . Иначе имам и натурални и синтетични до 2500 грит , ама те са си грубички . имам и пасти , и те вършат работа , ама не са като камъка .
Тоя черния критски ,имам от новия му вариант 2 3 камъчета , точи прилично , но е бавен до среден , и требе със газ или масло да се точи , а аз по обичам със вода .

Послепис Взех 2 Хенкелс бръснача - 72 и 77 номер , един Солинген Ексело и един Тиери Исаард 69 - Льо Гном .
Ами кво да ти кажа има бръсначи и много висок клас бръсначи - Хенкелс и Тиери Исард са във втората категория .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Август 10, 2014, 10:54:20
Ми, Русене, аз май съм ти написал - "чудеса върши"... Сиреч ползвам го и то редовно. А тва черното мани ти да не точи - маха мустаци и полира, та ум да ти зайде... Ма ти си знаеш де.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Август 11, 2014, 07:30:31
EEE щом точиш на камъка хубаво бе , ама има хора дето ей така си ги имат , че било хубав камък , ама как , какво и защо се точи на него не знаят . Иначе черното е виетнамски шист , който , както казах в сравнение със котикула и синия белгийски камък , почти няма заточващи свойства .
Освен да е тъмно син , към черен , белгийски син камък и като е мазан камъка със масло , или газ , да е потъмнял , щото така действа на цвета маслото . И да не е виетнамски шист , а да си е син белгийски от другата страна , щом казваш че точи . Ако баща ти или дядо ти са го топили във газ за лампи , или работиш със масло или керосин , или нещо на петролна основа , ще потъмнее .
Аз имам 3 камъчета от новите критски тъмно сиви , но при намазване със масло , за шевни машини , станаха черни и така си и останаха после .
Виж разтъркай тъмната страна на камъка , със финна шкурка 1000 примерно и виж какъв цвят каша ще пусне , трябва да е тъмно синьо - лилава , ако е белгийски син камък .
Пък ти не се сърди , а се ослушвай за една белгийка на бате Руско .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Ноември 07, 2014, 10:51:21
(http://i156.photobucket.com/albums/t2/socrat_bg/IMG_20141107_104720_zpsd07ff5b5.jpg) (http://s156.photobucket.com/user/socrat_bg/media/IMG_20141107_104720_zpsd07ff5b5.jpg.html)


Да  :))) оборудвах се и аз . Оле мале , много е трудно началото :)))))))))))))))
Но  съм въоръжен с търпение и спокойна ръка  ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Ноември 07, 2014, 11:04:55
Найс, найс - честито!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Ноември 07, 2014, 01:36:29
Благодаря , само нямам легенче за сапуна и не мога да намеря къде продават :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Ноември 07, 2014, 07:55:25
Каиш взе ли си . Не е толкова страшно , сега вече много бързо и гладко вече се бръсна с Бръснача . Бързо се свиква и не поглеждаш вече назад .
Ако нямаш каиш и хром оксид пиши да ти пратя . А какво легенче ти трябва , я кажи .Да не би купичка за пяната , да не можеш да намериш , става от всичко , ако искаш дървена , вече отделен въпрос .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Ноември 07, 2014, 09:19:24
А бе, я кажете - откъде взимате хромов окис, и в какъв вид - на прах, или окалъпен.
И втори въпрос - някой приготвял ли е собственоръчно полирпаста на калъп? С какво се слепва абразива?? ??? ::)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Ноември 07, 2014, 09:44:24
Не нямам каиш :) от магазина казаха ,че бръснача сигурно година няма да го точа . Не търся купичка за пяна а има едни  кутийки за сапуна , взех този сапун и няма къде да го поставя
http://solingen-burgas.com/index.php?main_page=product_info&cPath=234_237&products_id=3516

Все още нямам нищо за точене .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Ноември 08, 2014, 03:11:34
Значи По принцип зелената паста ГОЙ е хромов оксид , но със размер на зърната от 2 до 6 - 7 микрона , тази която е най ситната на нашия пазар , или по етикет Тонкая , и то най ситният вид от нея . От ГОЙ има и една още по ситна , Супер гланц е по етикет и е тъмно зелено към черно . Хром оксида се слепва със восъци , парафини и т.н. разредени със някакъв подходящ разредител , терпентин примерно .
Имам специално хром оксид на Кремер 0.3 - 0.5 микрона зърно , супер финн , за освежаване на острието през няколко бръснения . Значи Сократе , взех много хубав телешки бланк , от който правят коланите и като имам време ще ти направя един широк колан 7  - 8 см , да ти хваща цялото острие на бръснача . Ще ти прая и хром оксид и един строп за него , за да можеш да си го прекарваш на стропа на оксида и след това на каиша . Каиша се прави всеки път след и преди / задължително / бръснене , като не се натиска по колана , а се плъзга просто отгоре . Колана се държи много изпънат . В тубата / ю - туб / има доста клипове , Stroping a razor  , пишеш и има видео инструкций , иначе ако идваш към Пловдив , на живо повече . За точене , имам вече към 14 камъка от 1200 грит през белгий и накрая критски и прочутия Ешер - турингийски шист . Даже едно момче ги е внесло и ги продава . Ако трябва да се точи свиркаш , и го оправяме веднага . Имам една дървена купичка за пяна , но е без капак .
Ако имаш въпроси , пиши и питай , радвам се , че си започнал със бръснача .
Аз лично имам вече 18 бръснача и се оглеждам за още , всеки си е със характер и индивидуалност , като лулите .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Ноември 09, 2014, 05:56:42
:)  Ще съм ти благодарен за помощта .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Ноември 09, 2014, 06:13:56
Значи , ако имаш въпроси , звънкай ще говорим направо . Ще ти направя колана и стропа до 1 седмица ,те са подарък от мен , понеже имаш смелоста да се бръснеш , както трябва . Това бръсненето с бръснач си е тертиплийско и удоволствие и е много меко , един път като свикнеш за 3 4 бръснения , и няма да искаш повече да се стържеш със самобръсначки . Номера е бръснача да е зверски остър , тоест космите да падат , само при допир с острието във въздуха . Също е важно ,не да натискаш а да го плъзгаш , като съвсем леко докосваш кожата , все едно галиш бузата със острието . Ако ти е трудно със бръснача първо , да ти пратя една нова шеветка / бръснач със сменяеми бръснарски  ножчета / на Солинген , тя е със половин ножче , на Уйлкинсон Суорд , най добре . Обаче със шеветката се бръсне човек на по голям ъгъл . С бръснача е важно да е почти прилепнал гърба към кожата на разстояние от 1 - 2 дебелини на гръбнака , тоест на 15 - до 30 градуса е острието .
По малкия градус е по безопасен , но и не бръсне ефективно а повече плъзга , а по големия ,иска опит , но бръсне много по добре , трябва да го усетиш в практиката .
Също в началото ми се стори много неудобно със лявата ръка да се бръсна , но след 3 4 бръсненета , така свикваш , че ти е еднакво удобно с лявата , както и със дясната .
Звънни най добре да поговорим .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: gri6o в Ноември 11, 2014, 05:30:30
е тоя чичо изкърти
https://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0&list


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Ноември 11, 2014, 06:28:01
тоя чичо е най добрия къстъм стрейт рейзър мейкър . Тоест е най добрия производител на ръчно ковани бръсначи по поръчка . Много е добър , нещо като Тсуге или Бо Норд при лулите .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: gri6o в Ноември 12, 2014, 09:23:14
много много ме изкефи  ще вадя старите бръсначи от тавана а там има и ръчна машинка за подстригване дето си плаче да се обнови


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Ноември 12, 2014, 05:42:03
АААА :) все по приятно става , днес за първи път не се порязах ;) и интересно с лявата ръка ми е по лесно отколкото с дясната -въпреки ,че  съм десничар.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Ноември 15, 2014, 09:10:28
добре де :))))))))))))) искам да кажа ,че наистина приключих  с бръсначките :)
Който се научи да се бръсне  с бръснач и няма  връщане :))))
Удоволствието е неповторимо. Хайде и други почитатели


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Ноември 15, 2014, 09:49:47
Аааа това нищо не е . Сега като се почне такъв връх , такъв скос на бръснача , силвър стийл , каиши 5 вида , камъни , белгий , критски , китайски 12 К , Ешер , хром оксид , пасти за каиша . Мания голяма .
Пък четки , от язовец , от свиня пък португалска на Семуг ли , пък на Омега ли , пък май от свинските четки , турските са най хубави накрая . Абе едно втъкване в детайлите , не е истина .
Пък сапун такъв Кент , ала бала . Имам Арко и на Омега сапуна и Аркото е по хубав от Омегата / Прорасо /


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Януари 17, 2015, 07:32:42
ЕЕЕх пък сега , ако имаше колеги със стари белгий , останали от дядо им . Все щяхме да измислим нещо , така да се разберем за тея , стари камъни  ::)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Януари 18, 2015, 04:23:14
Русене :)  снимай какво си постигнал  и какво си ми измайсторил . Вярвам че от твоите ръце ще излезе истинска красота :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Януари 18, 2015, 06:53:00
За кое бе брат , да не пропускам нещо и аз . Какво да снимам , то аз и не мога да снимам де .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: socrat_bg в Януари 18, 2015, 08:01:23
:))  e  двата бръснача  ,как си ги полирал и наточил


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Февруари 10, 2015, 06:33:42
Момчета значи търси се митичният обект , или така наречената белгия на Дядо , татко , бай / съседа / примерно или неизвестно малко финно камъче за точене на бръсначи / Каква непотребна вещ , нали / .
Въпроният обект представлява финн еднослоен или двуслоен камък за бръсначи . Може да е камък , дето не го знаете за какво е , останал от време оно .
Наградата е я тютюнец я ебонит , я нещо дост по полезно , за всеки имащ инфо за местоположението на въпросният субект .  ;D
Wanted razor hone
Reward


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Февруари 11, 2015, 09:17:36
Значи специални багодарности но Ozzy - батко Спас от прекрасния Бургас , понеже е голям пич и много сериозен мъж. Така ме зарадва със нещо дето го диря вече 1 година близо , той го намери за 1 ден .
Спаси ще видя аз как ще те зарадвам тия дни ха ха ха . Жив и здрав .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Emil в Февруари 15, 2015, 10:43:47
Момчета, изчетох цялата тема. Аз съм фен на класическото бръснене. Не помня кога последно съм ползвал еднодневки. В момента съм с Gillette  Adjustablе и Edwin Jagger DE89L, бръснарски сапуни Tabac и Cella, ножчета Astra и Personna. Поръчвам основно от тук - http://connaughtshaving.com (http://connaughtshaving.com) - голям избор, шипинга е около 3 паунда и пристига в пощата след 4-5 дни.
http://bestshave.net (http://bestshave.net) - комшийте предлагат купички за разпенване и др., но вероятно трябва да се внимава с митницата.
Не хвърляйте пари за дървени купи за сапуни – след 1 месец влага и пипане с мокри ръце стават на нищо. Моята е Kent показана от Caesar, от бук е и след месец се изкриви капака…..


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Февруари 15, 2015, 11:13:58
Купички има много в България , керамични , метални  . Аз по принцип съм доволен от Арко сапуна , имам и Омега . Скоро си взех и Табак и Палмолив , Табак го опитах еми много е хубав , много ми хареса . Палмолив бил и той много хубав , днес мисля да го пробвам . Иначе има 2човека в България , които внасят хубави ножчета и сапуни , във Продавалник продават главно .
Ти колега Селла сапуна на кутийка ли ползваш , или от голямата разфасовка килограм . Много го хвалят Селата , ама да видим . Сегаса внесли и един ипански Ла Тойя , но от него не си взех .
Аз съм фен на свинските четки , главно турски , с голям възел . Ти със каква четка си и как е тоя сапун Селла прави ли хубава пяна , кажи нещо за него . 


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Emil в Февруари 15, 2015, 12:53:08
Русене,
сапуните, които си изброил са чудесни. Арко стик има в Кауфланд по 75 ст. бр., но не ми харесва аромата му :-\. Cella в момента е от кутийка, но съм пробвал и от калъп. Еднотипни са, много добри сапуни с аромат на кокос и бадем. По трудно се разпенват в „твърда“  вода, иначе правят хубава пяна. Въобще италианските и немските сапуни са перфектни!  Нямам много опит с английските, само Mitchell’s Wool Fat / Kent- отличен сапун. Четката е Балеа от ДМ косъм от язовец, идеална ми е за „физиономията“ ;D. На Омега четките са добри.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Февруари 15, 2015, 05:08:07
 Brothers in Beard , Дайте фото на споменатите калъпи, че нещо не мога да си ги представя!

 Аз пък, на свой ред, давам мостри;
(http://www.milkmanaustralia.com/uploads/2/4/6/2/24623726/1394616975.jpg)
(http://www.milkmanaustralia.com/uploads/2/4/6/2/24623726/1394617006.jpg)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: balkan boy в Февруари 15, 2015, 06:22:16
И кво, аз съм метро секшуал ли? Бахмааму!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: kalin andreev в Февруари 15, 2015, 06:27:56
Навремето, запечатало се е в съзнанието ми, на дядо като му намалееше сапуна и го забиваше на пирон ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Февруари 15, 2015, 06:59:06
И кво, аз съм метро секшуал ли? Бахмааму!

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :o :o


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Emil в Февруари 15, 2015, 07:06:45
Brothers in Beard , Дайте фото на споменатите калъпи, че нещо не мога да си ги представя!

Разгледай тук - http://connaughtshaving.com/cella1kg.html (http://connaughtshaving.com/cella1kg.html)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Февруари 16, 2015, 12:16:08
Цитат
И кво, аз съм метро секшуал ли? Бахмааму!
Ако устискаш още 2-3 сантима, се преквалифицираш на "лъмбърсекшуал". Пак е нещо...  ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Февруари 17, 2015, 07:48:21
Вчера пробвах Палмолива - много е хубав ,обаче Табак е по хубав и съвсем малко по скъп.
Иначе Аркото го настъргваш на рендето много ситно и му слагаш малко гореща вода да омекне като крем и след това можеш да му сложиш всякаква есенция . От на Рефан капките или етерично масло - аз му слагам етерични от лавандула и лимон , просто ги харесвам. Освен това и двете имат силно антисептично дийствие.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Emil в Февруари 19, 2015, 09:36:21
Arko всякак съм го пробвал, но все ми мирише на евтин ароматизатор. Щом харесваш лавандула пробвай Speick. На нивото на Табак е.   


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Април 05, 2016, 08:31:27
Днес открих идеалното приложение на Mac Baren Scottish Blend ! ::) ::)

Удряш една протяжна лула, след което влизаш в бръснилнята; ароматът се съчетава идеално с миризмата на тривиален твърд класически сапун за бръснене, от ония - на пръчка!!!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: V.V.I. в Април 13, 2016, 09:30:40
Сега видях темата и реших да споделя и своят опит и впечатления в борбата с лицевото окосмяване. От гимназията още мразех да се бръсна и използвах машинка за подстригване, за да поддържам обществено приемлив външен вид, а не на бродяга. Преди около две години реших за разнообразие да започна да си оформям брадата. След известно време взех решение да пробвам да се бръсна с бръснач, тъй като стандартните самобръсначки не бяха достатъчно удобни за моите цели. Отделно ми беше мерак да пробвам. Не успях да намеря Solingen-а на дядо ми в бъркотията на тавана, та си заръчах едно китайче от ebay. Не исках да рискувам със скъпо острие, без да знам дали ще ми свърши работа. И така след едномесечно чакане, бръснача пристигна, занесох го при единственият известен ми точилар на Сточна гара и след половин час чакане и минус 3-4 лева, вече бях готов да запретна ръкави. Резултата беше страхотен. Брилянтен контрол върху острието, позволяващ промяна на ъгъла в движение, спрямо челюстта и лицето. Възможност за всякакви манипулации и реализиране на всички възможни приумици, които човек би могъл да измисли да извърши с брадата си. Да не пропусна и гладкото бръснене, което нито една самобъсначка, независимо с колко ножчета не ми е давала. Много клипове в тубата бях изгледал, но ми трябваха няколко бричения, за да може ръката да свикне с новите движения. След това вече всичко беше, като втора природа. Сега сутрин ми отнема 5-10 минути, в зависимост от настроението ;D Вече година използвам само бръснач и мога да кажа, че едно от най-омразните ми неща, се превърна в удоволствие и един вид ритуал. Относно заплахата от заколване - според мен просто трябва спокойствие и малко рутина, за да бъде безпроблемно и сигурно бръсненето. Сега съм си харесал един Solingen и като скътам 250 лева, ще си направя подарък :) До тогава ще си карам с китайчето


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: NorthWest в Април 19, 2016, 10:38:52
Еми, аз си се бръснем с "ножа" (така непросветените наричат това великолепно приспособление) вече година без проблеми. Даже моят бръснач е минал обработка от бай Русен, ама той не го знае или може би не помни  ;D
Прочетох темата изцяло и тие връли предупреждения за контрата не ги бях чувал досега, признавам. Не знам, може да е некъв див Врачански/Козлодуйски/радиоактивен ген, ама бия контра и няма гък, няма мък, нито почервенява нито нищо. Баща ми е същия, а за четината може да му завиди всеки що-годе мъжествен неандерталец.  ;D

Даже наскоро имах малко премеждия с четката, ама ще разкажа утре.  :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 19, 2016, 11:03:40
Цитат
...Прочетох темата изцяло и тие връли предупреждения за контрата не ги бях чувал досега, признавам....
Ми щото при бръсненето всичко е индивидуално. Аз ако ползвам съвременна самобръсначка повече от два поредни дни и ми се обрива цялото лице... Други си се жулят с Жилет с дваесе ножчета и вибрираща самоебачка по два пъти на ден и си нямат проблеми. И не е до липса на техника, просто лицето ми не го понася. С контрите е същата работа - ти нямаш проблем, а аз мога да понеса минаване максимум на 90 градуса на растежа на косъма. В тоя ред на мисли, една доволна част от космясалите мъже са си пуснали брада по много тривиална причина - не им понася жуленето със съвременните изгъзици, наречени самобръсначки. Па после вадят вода от десет кладенеца да обясняват, що били с брада... ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: тедо в Април 20, 2016, 10:18:39
има и такива ,които са равини , и са професионално задължени да ходят брадати


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 20, 2016, 10:39:12
Особено в тоя форум, равините са под път и над път. Само в равини се препъвам... Я за сикхите нещо да добавиш, щом така и така си почнал.  :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: iivetsa в Април 20, 2016, 05:46:31
Аз нямам проблеми с бръсненето,само дето ме мързи да го правя :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: NorthWest в Април 26, 2016, 11:41:53
Как рече колегата Чамова глАва - всичко си е генетична особенус на кожата... Нема кво да търсим под вола теле.

Да ви разкажем моите премеждия с марката Кент.

Малко предистория
Кога започнах да се бръсна баща ми ме хвана за врата и рече - "или ше са бръснеш като ората или са оправай кък та акъл учи". Та един ключов съвет от него - ако искаш да ти е кеф, ползвай четка и се бръсни след къпане, да омекне четината. От тоя момент насетне си карах с една четка за около 10-на лева, неква китайска продукция с косъм от сладко прасе (извинете, другари вегани, ако има такива тука). Миналата година за рождения ден жената ме изненада кък си требе, чак ми стана гузно - сапунец кент, дръвена кутийка за сапунеца, поставка за бръснач и... те таа четка:

http://www.maggardrazors.com/wp-content/uploads/2014/10/Kent-BLK2-Grey-Badger-Shaving-BrushBlack-Handle.jpg

Почнах да си ползвам новите такъми и да се вкарвам у Нирвана, ама тогава почнаха проблемите. Всеки път тоа пуст язовец пуска косми, ама не по 2-3, ми сигурно към дваесетина. Ей мамицата му, кво ли не мислих - да му инжектирам в основата секундно лепило, да го разглобя и да го правя наново, ама си викам - подарък е, не върви. Потръпех известно време и й викам - жена, дай ми номера на тоа търгашин, къде ти го е продал, тва требе да има гаранция за толко пари. Звъним му на оня левент варненски, който й обяснил че тая четка е специален внос от неква много лачена партида. Та свързвам се с него, викам му - така и така, таа работа не е като онаа работа, имаме проблем.

Отговорът - "виж сЯ пич, тЪз чйетка няма гаранция, нищу ни мога да напрая за тебе, ама ако искаш може да си избереш друга от нас, ше ти направим 5% отстъпка. "

Помълчах малко, преглътнах да го пратим да поздрави маке си и затворих. Викам си - нема да стане така Деяне, търсим помощ зад граница. Писах на Кент, така и така -тва пуска косми, нормално ли е?

Ей братя, тва е къстъмър съпорт - нема да ме питат от къде съм я купил, нема да я пращам, нема нищо - пратиха ми още една бройка директно от технио си завод. Дойде за три дена до тука, БГ пощи ми я бавиха още пет (...). Откак съм я взел вече три месеци е пуснала най-много 10 косъма, тва е. Менте ли е първата, лоша партида ли, ебем го. Дойдоха с еднакви кутии и етикети, само къде на първата маркировката подозрително почна да й пада, а втората не е мръднала.

Те го арсенала.
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/11755195_1031725256846890_6862116139724076279_n.jpg?oh=42c2df43f187a7455e1ea38ec5aef2df&oe=57A28A3B)

Със здраве!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 26, 2016, 12:21:05
Лирично отклонение:

pin - игла, карфица, щифт...

Или pinhead:
(http://vignette2.wikia.nocookie.net/hellraiser/images/6/60/Pinhead.jpg/revision/20120312234840)

pine - бор, чам
(http://www.wood-database.com/wp-content/uploads/pitch-pine-sealed.jpg)





Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: NorthWest в Април 26, 2016, 12:26:53
Колега, благодаря за поправката - по някаква причина досега винаги съм ти чел ник нейма като рinehead... моя грешка.  :-[


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: iivetsa в Април 26, 2016, 06:34:33
Чамова глава много ми хареса  ;D ;D ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 26, 2016, 07:26:42
С други думи - "дървен философ"  :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 27, 2016, 03:54:28
http://bladeforum.bg/index.php/topic,4194.50.html

Линк към снимки на традиционната среща на ножарите - ядохме , пихме , лули пушихме и ...имаше демонстрация , бръснене с бръснач за  минута в не особено трезво състояние , без порязвания
Не правете това у дома , освен ако не сте професионалисти - ъъъ яденето и пиенето де .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Април 27, 2016, 06:15:21
Бе всичко хубаво, добре сте си прекарали! Ма бива ли такова нещо бе, Русене - ножовете истински, па пушките и пищовите менте... Въздухари некви, несериозна работа. ;)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 27, 2016, 09:33:41
Пържолите и ракията бяха истински , хората също А за ножовете не знам не разбирам много Ивеца показа невероятни ковани ножове - негови произведения и ковани от българския майстор ковач Ники Николов
За мен Ивеца е един от най големите ако не и най прецизния и майстора на ножове със най голяма практика в страната . Показва невероятни изработки на много трудни за направа ножове .


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: iivetsa в Април 28, 2016, 12:56:23
Голем,колко па да е голем,нема сто оки ;D ;D ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 29, 2016, 08:40:07
Ивец никога не е късно да влезеш във клуб 100 +


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: NorthWest в Юни 25, 2016, 09:06:18
Понеже е отпускарски сезон и никой не пише рекох да препрочета некои интересни за мен теми, примерно тая. Абе защо някои колеги изпитват такава върла омраза към бръсненето? Тва тия доводи че брадата е символ мъжки и щом се бръснеш си педал, поклонник на пропадналата Римска империя не върви. Ако следваме тая логика, бая мощен символ на мъжественост и тестостеронец е и миризмата на къде триеседневна пот, ама се къпем, нали? Или па това че требе да следваме старите норми. Ми ок, да вземем да си палим лулите с кремък и прахан? Мене ме съмнява че една огромна част от мъжете, които са с бради не са ги пуснали щото тоолкова много ги е кефело (сега може и да им харесва, аз също се харесвам с брадица), ами или прекалено ги мързи да се бръснат, или кожата им не го понася ама не искат да си го признаят. Не има нещо срамно.

Ладен дим у тия жеги!  :)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юни 26, 2016, 12:36:31
Тихо па ти бе - не ръчкай гнездото с осите!  ;)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Вехтия в Юни 29, 2016, 02:42:08
Тихо па ти бе - не ръчкай гнездото с осите!  ;)

 ;D ;D
Що бе! Некаси ръчка човека.
Оня - "декадентско-непоносимия" - сеги е извън граница. Сиреч - имаме аванта да ръчкаме....


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: getzpipes в Юли 04, 2016, 05:13:21
Ся па да кажа на ръчкалото - язе съм с брада откъде дваесе и кусур години, кога по-къса, кога като дедо мраз, все тая. И да, нито ме е срам, че ме мързи да се бръсна секи ден, нито го крия, нито пък ше почна! А таа работа с лъмбър модата могат да си я заврат където им е сгодно!


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: pinhead в Юли 04, 2016, 05:32:31
Бахти как агресира ситуацията! Шшшшт бе, Гец - ние и космат си те тачиме!  ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: тедо в Юли 04, 2016, 06:31:14
..е па ,те от дека им се чини на чельовеците ,зорлем кьосета да бидат ..

 ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ovit в Юли 05, 2016, 10:01:31
Гец, като каза брада и се сетих за тази снимка от Сопот!

(http://picbg.net/viewpic.php?u=7458231z5G&i=842303)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: getzpipes в Юли 08, 2016, 03:35:24
е те баш! Да си знаят тея с бръсначите.... Хахахаха  ;D ;D ;D ;D ;D


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Daniel Panev в Юли 28, 2016, 09:36:13
Въй...
Че аз се бръсна всеки ден и... Па имам брада  ???


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: doctorgaro в Септември 29, 2016, 12:13:02
Да кажа и аз.От около година,решил да бойкотирам световните монополи /в случая Жилет/ и да бъда по -мъжествен,/като шерифа Патерсън на кон,свиващ си сам цигара с една ръка/за справка Реймънд Чандлър-Дългото сбогуване//започнах да се бръсна с double edge razor.Изрових старата техника-един Уилкинсън и един Жилет аджъстъбъл,накупих си от Илиенци ножчета Уилкинсон,Биг,Астор,Жилет зелен и черевен и неизменните Полсилвър.Сапун за бръснене Арко от Кауфленд и четка Омега от ДМ.Абе зор видях в началото.Сега от известно време си взех това чудо:    http://www.muehle-shaving.com/en/Shop/TRADITIONAL/Safety-Razor-Shave/Safety-razors/Safety-razor-GRANDE-from-MUEHLE-closed-comb-handle-material-chrome-plated-metal.h      -тежка-80-90 грама,е няма такъв кеф и нищо общо с досегашните бръсначи.Без да се натиска,прокарваш по брадата и се чува само едно хубаво-хръъсссс.С две минавания -всичко е ок,като имате предвид,че брадата ми е твърда-остра и с Жилет фюжън ,задължително минавах и контра.Сега с това чудо ,също опитах контра-и о чудо-не се порязвам.Преди имаше значение сякаш и качеството на ножчето-едно е по-агресивно и прави микро лезии по кожата,другото сякаш не бръсне така добре,като че ли проскубва.Сега няма значение-с всяко ножче бръсне почти еднакво.Всяко бръснeне вече е малък празник за мен, а не досадно ежедневие.
   P.S.Това е по-скоро май за секцията парфюми и афтър шейв,но вече ползвам безалкохолни балсами за след бъснене и съм много доволен от резултата.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: Венци в Септември 29, 2016, 12:58:07
А бе като започна с бойкот на световните монополи и си помислих, че си пуснал брада. То се оказа съвсем друго.


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: doctorgaro в Септември 29, 2016, 08:39:32
И това го правя,ама зимата,да не ми изсъхва лицето от студа  ::)


Титла: Re: the razors edge
Публикувано от: ozzy в Декември 17, 2017, 01:26:29
И малко за подръжката на инструмента.

https://youtu.be/ObCgF6w7VRM