PipeZone PipeZone
Май 14, 2024, 10:14:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Нужда от съвет  (Прочетена 21224 пъти)
stareca
Newbie
*
Публикации: 6



Ел. поща
« -: Август 06, 2015, 09:20:40 »

Здравейте,нов съм във форума и от седмица се опитвам да пуша лула,но не се получава.Изчетох може би всичко написано  във форума,но нищо не се получава, няма аромати няма вкусове(освен на евтина цигара втора употреба),но за сметка на това люти и то как люти,чак ми се появиха сълзи   Ядосан.Като начало си взех Клан,не ми хареса,викам си то сигурно е от тютюна,след това прочетох TobaccoReviews и се спрях на Alsbo Black и......апять двойка люти, гаден вкус на евтина цигара абе отврат,чак ми се появиха нещо като афти на устната.Моля ви кажете къде бъркам,проблема в мен ли е или всичко това е нормално докато свикна
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #1 -: Август 06, 2015, 09:43:19 »

Братле много бързо пушиш и си се изгорил . Така става като не ти е прегоряла устата още и киселината която се образува от дима и слюнката те е изгорила .
Значи иди и пуши със някой който е опитен пушач , да ти покаже неща , как се дърпа , как се пълни лулата първо и как се поддържа огъня . Такива неща , не е срамно , всички сме минали през тая ситуация .
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #2 -: Август 06, 2015, 09:49:21 »

В теб е проблема, старец, в тебе... И със секса е така - в началото е смотано, ма постепенно става интересно... На 99% съм сигурен, че тъпчеш много лулата и дърпаш дълбоко и често - щото да фанеш аромат, па и да не гасне. И дима става горещ, няма аромат и почва да изгаря езика и устата. Лула се тъпче и пуши леко, без усилие - като загасне, просто припалваш пак. Предлагам, без да съм питан, следните съвети:
Изсуши тютюна - да е абсолютно сух на допир, ама без да се рони на прах.
Размачкай с пръсти, да станат парченца на по 3 на 5 мм горе-долу.
Пълниш до горе лулата, без тъпчене!
Притискаш тютюна къде 5-6 мм, не повече.
Допълваш с тютюн - остатъка, дето е най-ситен.
Палиш, лееееееко с тампера (или с пръст) подравняваш и палиш пак.
Пушиш - дърпаш от лулата на всяко второ, трето вдишване. ЛЕКО. Няма нужда от димни облаци и сигнали.
Лулата ЩЕ загасне. Няма драма - тъпчеш леееееееееко пепелта и палиш отново.
Сипваш си бира, палиш втора лула.

След три месеца пишеш тука ревюта на тютюни и се подиграваш на новобранците.

Поздрави!

Собствено, един съвет за изгорена устна кухина - разтваряш чаена лъжичка сол в топла вода. Жабуркаш. Плюваш и си легаш. Помага много.
« Последна редакция: Август 06, 2015, 09:57:29 от pinhead » Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #3 -: Август 06, 2015, 10:59:06 »

Общо взето,с времето ще си добиеш навици.Сега първо свикни да си подготвяш тютюна,и да пълниш лулата.Със съвсем сух тютюн не те съветвам да започваш-остави експериментите за по-нататък.Сега го оставяй да поизпръхне,и пълни както искаш-важното е,при дърпане усилието да е слабо-почти като пиене със сламка.Даже може да сравняваш-лулата пред теб,също и чаша вода или сок със сламка.Трябва да звучат еднакво.Дерзай.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
stareca
Newbie
*
Публикации: 6



Ел. поща
« Отговор #4 -: Август 06, 2015, 11:19:20 »

Благодаря на всички ви за съветите,благодарение на вас няма да се откажа,че бях на косъм да метна лулата през терасата.Сега започвам с експериментите и да спазвам заръките...па дано да успея,ако не,пак ще питам.Благодаря ви.
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #5 -: Август 07, 2015, 08:45:38 »

Старец , откъде си бе братче .Значи пълненето на лулата е мноооогоооо важна част от занятието .
Много ще е добре да седнеш със някой дето е в час и да ти покаже някой неща л.
И аз бях така в началото , не се притеснявай .
почисти добре лулата , разтрий тютюна да е пръхкав и напълни лулата без да я тъпчеш . Колкото събере така и я чукни 2  3 пъти със пръст отстрани и готово .
Пробвай дали се дърпа леко задължително , преди да запалиш .
Може да си вземеш кристали от местния магазин за домашни любимци и така ще си сигурен че няма да ти се запушва димният канал , което води до неприятната ситуация също .
Запали и дърпай баавно и полека , само да тлее тютюна, не като цигарата. Много е различна работата .
Колкото си по нервен , по кофти стават нещата .
Активен
stareca
Newbie
*
Публикации: 6



Ел. поща
« Отговор #6 -: Август 07, 2015, 09:28:27 »

От София съм,уж правя всичко по описанията тук,тютюна е рехав почти не е натъпкан,изсушавам преди да го сложа в лулата,дърпам баааавно и лееееко ама вкус пак няма,но поне лютото почти изчезна и гасне след почти всяка дръпка,не мога да смогна на запалки и кибрити.Лошото е че не мога да усетя удоволствието за което чета тук,но опитите продължават  Засрамен
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #7 -: Август 07, 2015, 10:31:08 »

От София съм,уж правя всичко по описанията тук,тютюна е рехав почти не е натъпкан,изсушавам преди да го сложа в лулата,дърпам баааавно и лееееко ама вкус пак няма,но поне лютото почти изчезна и гасне след почти всяка дръпка,не мога да смогна на запалки и кибрити.Лошото е че не мога да усетя удоволствието за което чета тук,но опитите продължават  Засрамен

За да диагностицираме проблема са нужни малко повече инфо.

1. Каква е лулата? Ако лулата е пробита много тънко, може да създава проблеми. Но това едва ли е проблема
2. Как тъпчеш? Тъпкането требе да бъде в началото по метода на трите стъпки, докато не развиеш усет да го правиш подсъзнателно.
Пълниш до горе като само изсипваш тутуна без въобще да го тъпкаш да се изравни с ръба на лулата отгоре. Като направиш това натискаш с пръста лекинко да слезне до една трета на лулата, много леко натискане след което дърпането требе да е почти като на празна лула.
Пълниш пак до ръба на лулата след което притискаш една идея по силно да спадне до две трети, и накрая пълниш пак малко над ръба на лулата с по-голем натиск. 
Това е така наречения метод на трите ръце, (на дете, на жена и на мъж) След като си я напълнил по тоя начин дърпаш контролно, и съпротивлението требе да е се едно смучеш сок със сламка, както каза колегата Ози по-горе.

След като си приключил тоя етап, Палиш с кръговидни движения и дърпане, да се разгори целата повръхност отгоре. Тя нема да се разгори целата, но горе долу. Все пак не требе да се овъглява ръба. Зимаш тамперчето, и леко, съвсем лекинко стъпкваш пепелта за да направиш равна повръхност. Палиш пак по същия начин, пак тамперче, и на третия път като запалиш с кръговидни движения, ще ти се появи една добра "плоча" от жар отгоре. Дърпаш малко по-често в началото и приравняваш с тампера.
Като мине милиметър или два, и се създаде слой от пепел отгоре който не дава на лулата да гасне, вече си спокоен. Лулата нема да гасне колкото и редко да придърпваш.
Това не винаги се получава, и нема проблем да угасне. Пак ще я запалиш, и тя ще си тръгне.
Има лули с много лоша геометрия, и airflow-a не е кат хората и гаснат. Аз имам неколко такива, може и от това да е. Пробвай с друга лула ако имаш под ръка, ако не мини до към чичо Лео аз ще ти дам една царевична, там нема гаснене със сигурност, тъкмо ще видиме дали е от лулата или е от техниката, или от тутуна.
Като сме при тутуна, ароматиците са химически боклуци които са бъкани с лепкав глицерол и пропилен гликол, изкуствени аромати, фиксатори, кейсинга им е с химии и т.н. Такъв тутун е доста трудно да се поддържа горящ, за разлика от "по-натуралните" където с малко подсушаване тръгва като песен.

Така че като bottomline на целото нещо, има три фактора които може да влияят, може да е който и да било от тех, а може и всичките заедно.
1. Лулата - кофти лула с лош еърфлоу случва се и на много скъпи лули, с лека интервенция може да се оправи.
2. Техниката - много рехаво ако е ще ти гасне, много натъпкано ще прегрява (а ако нема достатъчно въздух също може да гасне)
3. Тутуна - По принцип компотите на нашия пазар са си кофти, но пък хората ги пушат успешно, де да знам.

Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #8 -: Август 07, 2015, 11:31:30 »

Цитат
...Тутуна - По принцип компотите на нашия пазар са си кофти, но пък хората ги пушат успешно, де да знам...

Абе като няма друго, стават за пушене. Да добавя един кратък списък на местно намираеми тютюни, дето съм пушил и мисля, че горе-долу стават:
Erinmore Mixture - сравнително приятен ароматик, лек от към никотин.
Mac Baren Golden Ambrosia - също приятен тютюн. Може би, това е най-читавия от ароматиците - има вкус на тютюн. Но има склонност и да "хапе" езика, като се пуши бързо.
Clan Highland Gold - най-добрият вариант от трите Клана. Евтина и смрадлива вирджиния, ама поне става за нещо. Ароматик, разбира се.
Mac Baren Original Choice - не е лош, ама е безумно слаб.
Stanwell всичките - принципно тютюна им е хубав, ама ароматизацията е много висока - все едно пушиш торта.
Davidoff English Mixture - миризливо бърли, ама поне е без ароматизация. Пуши се прилично, но има склонност да "хапе".
Davidoff Scotish Mixture - читав ароматик - светъл, лек, усеща се вкуса на тютюна. Много подходящ за летните жеги.
Davidoff Royalty Mixture - най-доброто до тук. Не че е нещо особено, ама е единствената смеска с латакия в България. Абе приятен тютюн си е.
Colts всичките - не стават.
Captain Black White - оригиналният капитан. Ако имаш нервите да го изсушиш, си е един сравнително приятен черен кевъндиш, сиропиран до безумие. Става за пушене.
С останалите на пазара опит нямам, щото не ми издържаха нервите да давам още пари за боклуци.
« Последна редакция: Август 07, 2015, 01:35:16 от pinhead » Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #9 -: Август 07, 2015, 12:48:36 »


Stanwell всичките - принципно тютюна им е хубав, ама ароматизацията е много висока - все едно пушиш торта.



Това, ще се правим че не сме го прочели, а ти че не си го написал. И минаваме нататък.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
getzpipes
Sr. Member
****
Публикации: 440



WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: Август 07, 2015, 01:03:33 »

 Ухилен
Активен

pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #11 -: Август 07, 2015, 01:21:21 »

Кво искаш ма?  Намигване Баш така си е - Стануел са съсипали много читав тютюн. Направо мамата са му разкатали. Тва пуристите сте некви много шашави същества...
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #12 -: Август 07, 2015, 01:36:57 »

Кво искаш ма?  Намигване Баш така си е - Стануел са съсипали много читав тютюн. Направо мамата са му разкатали. Тва пуристите сте некви много шашави същества...

А да, ти щото усети "тутун" че отгоре на сичко и читав под един тон химии и парфюми. Ае моля ти се.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #13 -: Август 07, 2015, 01:51:09 »

Ма нема кво да ми се молиш - ти от моя Меланж НЕМА да си натъпчеш лулата, па квото ще да става... Ухилен
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #14 -: Август 07, 2015, 02:05:08 »

Ма нема кво да ми се молиш - ти от моя Меланж НЕМА да си натъпчеш лулата, па квото ще да става... Ухилен

Са ако кажеш че купуваш Менланж, и че те признаем за пич. Ама Ози да земе да поразчисти, щото оспамииме на човека хубавата тема.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!