Dark
|
|
« -: Май 04, 2009, 01:51:58 » |
|
Къде държите тютюна, след като отворите оригиналната опаковка?
|
|
|
Активен
|
''...Ала никога повече е много време...''
|
|
|
didoval
Гост
|
|
« Отговор #1 -: Май 05, 2009, 07:26:49 » |
|
В половин литрови бурканчета показани по - долу. Затягат и уплътняват много здраво. Уплътнението е гумено, за това го измивам добре и проветрявам за няколко дена преди да напълня с тютюн. Евтини са, по 4,50 лв., а са доста ефикасни. Няма разлика във влажността на тютюна, независимо колко време стоят.
|
|
« Последна редакция: Април 27, 2014, 04:39:04 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #2 -: Януари 10, 2010, 06:15:14 » |
|
Мисля,че съхранението не създава големи грижи(е,ако не става въпрос за големи количества насипен тютюн).Пазарът ни е достатъчно наситен с атрактивен амбалаж,който след старателно измиване може да влезе в употреба.Ще ви покажа някои от интересните бурканчета,които спокойно побират 1 пакет(50 гр.)тютюн.В тях нито влажността,нито аромата се променят.Все пак в едно съдче слагам винаги един и същи тютюн.
|
|
« Последна редакция: Април 27, 2014, 04:40:05 от ozzy »
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #3 -: Август 11, 2012, 07:53:03 » |
|
Това засега е моя начин! На тъмно в един шкаф....засега затварям само 50 г., щото не ми се е случвало да поръчвам по-големи развасовки! А размера на бурканите спокойно събира 3 опаковки по 50 гр., така, че засега се справям!
|
|
« Последна редакция: Април 27, 2014, 04:40:37 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
blubar
Jr. Member
Публикации: 67
|
|
« Отговор #4 -: Април 27, 2014, 11:44:35 » |
|
Макар да не добавя съдържание към темата, не мога да не споделя ей тоя сполучлив дисонанс:
|
|
« Последна редакция: Април 29, 2014, 12:52:55 от blubar »
|
Активен
|
Една лавина се натрупва снежинка по снежинка, усмивка по усмивка, обида по обида, жест по жест.
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #5 -: Април 28, 2014, 08:51:48 » |
|
Ха много ми хареса на Ози , шестоьгьлното бурканче - от сладко , ако не се льжа , нали .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #6 -: Април 28, 2014, 09:18:57 » |
|
Макар да не добавя съдържание към темата, не мога да не споделя ей тоя сполучлив дисонанс: Нещо се е строшил линка за снимката.....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
blubar
Jr. Member
Публикации: 67
|
|
« Отговор #7 -: Април 28, 2014, 09:31:45 » |
|
Вярно, нещо не съм се доразбрал с dropbox. Временно пуснах техния линк, друг път ще разучавам как да се ембедне.
|
|
|
Активен
|
Една лавина се натрупва снежинка по снежинка, усмивка по усмивка, обида по обида, жест по жест.
|
|
|
pipefan
Jr. Member
Публикации: 91
|
|
« Отговор #8 -: Юни 30, 2015, 02:21:37 » |
|
В половин литрови бурканчета показани по - долу. Затягат и уплътняват много здраво. Уплътнението е гумено, за това го измивам добре и проветрявам за няколко дена преди да напълня с тютюн. Евтини са, по 4,50 лв., а са доста ефикасни. Няма разлика във влажността на тютюна, независимо колко време стоят. И аз ползвам такъв буркан и за сега съм доволен.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #9 -: Юни 30, 2015, 08:30:53 » |
|
Ами няшият не го държим пушим го То не остава да се държи , ха ха ха
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo 3
Newbie
Публикации: 6
|
|
« Отговор #10 -: Януари 21, 2023, 03:49:41 » |
|
За дългосрочно съхранение, купувам на кашон буркани на винт Бормиоли, затягат се перфектно и няма мърдане години. Ротацията държа в такива с клипс на същия производител. Единствения проблем е че усмърдиш ли с латакия гуменото уплътнение, няма измирисване.
Сега ползвах големите разфасовки да прибера пликчета със Солани. Така и не ги разбирам тия опаковки, нито херметични, нито пликчето вътре е. Почнах да ги вадя от кутията и да вакуумирам директно цялото пликче, след това прибирам в буркан за дългосрочно отлежаване.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
лулист
|
|
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2023, 06:05:23 » |
|
Когато има какво, го съхранявам в буркани с уплътнение. Тях ги държа в шкаф и на тъмно. Но свършват бързо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo 3
Newbie
Публикации: 6
|
|
« Отговор #12 -: Април 18, 2023, 06:43:40 » |
|
Да речем че говорим за дългосрочно съхранение. Аз от философията да се държи всичко в оригинални кутии, минах наоборот и пуша предимно каквото има в оригнални кутии. Бурканите ги държа за далечен резерв. А напоследък пробвам вместо ротация, да отварям по кутия и да пуша само това докато свърши.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|