PipeZone PipeZone
Май 05, 2024, 01:32:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17
  Изпечатай  
Автор Тема: the razors edge  (Прочетена 168754 пъти)
тедо
Full Member
***
Публикации: 244


« Отговор #165 -: Юни 27, 2014, 04:05:28 »

..........................................................................................

Или с две думи, не бива да бръснем лицето, а подмишниците и ташаците (дори и гъза) е задължително.

... но да го кажем по друг начин : не е ли малко  така да се каже , педалско (да не взвмв да се обиди някой)  метросексуално   , мъжки индивид да си бръсне подмишниците или краката (и ооо за ташаците трябва много да се внимава с бръснача , защото може по естествен начин да остане без окосмяване Шокиран) ,

, а  господата със по-изобилно всетелесно окосмяване ...

 Намигване
*****


Те младите  сега следят модата и мислят че винаги е било така. Едно време си беха космати жените, бръснеха се само мюсюлманките.
Ние като бехме млади хич не ни пречеше вълната. Даже по-рунтаво една идея по-секси идва. Усмивчица

... особенно под носа , били по-страстни дамите с окосмяване там ,както казват познавачите ...

 Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен,  
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 04:52:57 от тедо » Активен

Десислав Гечев
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 631



WWW
« Отговор #166 -: Юни 27, 2014, 07:23:58 »

Момчета,мисля,че пренебрегвате космите,имащи желание  да излязат от ушите и ноздрите. Тях какво да ги правим?Някои казват,че са показателни за това,че един мъж е  расов или обратното- че се е ...да го кажем,че му е минала силата.
Оставяме ги,нали?Аз съм "за" ...поне до момента, в който не започнат да участвУват в храненето Ухилен!Ако това се случи пускаме Razor-a в действие:
https://www.youtube.com/watch?v=yVsuFQnAHmo
Активен

Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #167 -: Юни 28, 2014, 02:08:21 »

Абе, Балканчето, стига с тая твоя религиозно-фанатична пропаганда бе! На всичкото отгоре е и с неточна фактология.  Ухилен оди там у снетогорските манастири да си живееш космат колкото сакаш... И заедно с тях да псувате Рим. Нямам нито нерви, нито клавиатура да те оборвам, ама тая православна скотска омраза и завист към Рим, който остава цивилизационно връхна точка на античността и за цяла Европа много преди да започнат християнскте деления на отбори, е чиста проба комплексарщина на недоучили калугери, които вместо закон на любовта единсвиното, което таят в душите си и проповядват на пасомите си е надменност, гордост и озлобление и омраза.
ПиснА ми от масови комплесарщини всекакви православни /бугарски, српски, русские, маакедонски ит.н./ , на които за личните неуспехи, породени от собствената им некадърност, необразованост и най-вече мързел и взаимна злоба и разединение, после им били виновни западът евраите папата протестантите хамириканците извънземните - ми на крива ракета космосът й виновен?! Тука ние като сме толкоа духовни що всеки поп гледа да те изкрънка за пари и после не те и поглежда а?
Като сме толкоа вилики що паднахме под турците, а ония прости западняци се обединиха и ги спряха пред Виена и при Лепанто, а? А ние го ядохве 500 години, а у константинопол и до сега?
Кат сме толкоа вилики и възвишени що нямаме нобел за литература... Пардон имаме - на един роден в Русе евреин, който е писал на немски? Що като сме толкоа велики се хвалим с литература и музика написани от руснаци по царско време през 19 век и оттогава - нищо?

И накрая: мъж е състояние на духа ,затова има и мъжки момичета, нищо че някои от тях са дори доста красиви... А п*тка е тип мъжки характер, за разлика от п..., което е дамски полов орган. Така че с брада без брада или кьосе  няма значение.
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #168 -: Юни 28, 2014, 05:22:37 »

Колеги,достатъчно развихме темата в неподходяща насока.Нека спрем с оспамването,и да си остане първоначалната идея-кой какво използва при бръснене/ако го практикува/.Моля пишете само и единствено по темата,защото е интересна,и не ми се ще да я заключвам.Благодаря Ви предварително.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #169 -: Юли 18, 2014, 07:19:39 »

 :)Както и да ви харесва-ето ви малко гъделчета.Ако не сте фенове,поне галят окото.









Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #170 -: Юли 18, 2014, 06:06:29 »

Мм даааа много красиво , ама аз имам мнение , че бриара си е за лулите , ама нейсе . Страшни бръсначи , аз сега лъснах и наточих 2 солингенски от старите , единия е Хенкелс , другия Ексело , направо бръснат от въздуха .
Наистина солингенските правят невероятен ръб .
Сега ще ми донесат ,евентуално една такава Пума като на втората снимка , от същата серия , Пумамастер , с леко нащърбено острие да си го оправя ,пак 6/8 размер .
МММММаааанииииаааааа  Смотан
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #171 -: Юли 19, 2014, 10:29:23 »

Въпреки общо приетото мнение че четката от естествен косъм е истината, (както виждаме на горната снимка) бих ви препоръчал да ползвате четки с изкуствен косъм. Т.е. синтетично влакно от полимери.

Кератиновите влакна (косми) от животински произход са идеалната среда за развъждане на бактерии, гъбички и каква ли не микро-флора (а защо не и фауна). Колкото и да я мием, четката в един хубав момент почва да смърди, и ако сте със свърх-чувствителна кожа като мене (това е една от причините да мразим бръсненето) с течение на времето може да си навлечете мизерия по кожата.  З@е..те ретро стила, и си ползвайте четка с полимерни влакна, като я изплакнеш под струя топла вода си остава чиста. Стария филм е хубаво нещо, ама хигиената и здравето е по-хубаво.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #172 -: Юли 19, 2014, 10:41:59 »

От време на време киснене в лек разтвор на оцет и си свиркаш. И задължително изсушаване преди да се ползва отново - не става за всекидневна. Синтетиката става, ама едва от скоро - вече има много добри влакна, почти нямат разлика с естествения косъм.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #173 -: Юли 20, 2014, 04:19:31 »

Ми не знам аз ползвам свинска , от естествен косъм , обаче първата ми беше китайска от изкуствен и много добре се справяше , а относно това за бактерийте , то по принцип свинските четки си е хубаво да ги попарвате със вряла вода , всеки път преди и след бръснене - стават по меки и стоят чисти  , или да се потапя във вряща вода снопа от време на време . Е винаги можеш да си я измиеш със спирт и така няма проблеми . Аз много обичам силния спирт - дори и да е за горене - миеш чистиш , търкаш и нямаш грижи , обеззаразява , идеалната субстанция .
Така сега си чистя със памук със спирт бръсначите и вече нямам пъпки по лицето и такива неща , явно няма бактерий , като във самобръсначките . Сега ме открехнаха , има стипца , пръчка -натриваш си лицето със нея след бръснене и нямаш нужда от автършейв и балсам . Действа уникално , противовъзпаляващо , заздравяващо и е много изгодно - един стик за 5 лв , е само за около 3  4 години при усилено ползване , и със подмишниците даже .
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #174 -: Август 10, 2014, 02:28:07 »

Момчета , поради липсата на такъв , финн камък , за точене на бръсначите , издирвам въпросната стара ,финна белгия , еднослойна или двуслойна . Търся от този тип стари белгий , понеже са финни и бързи , при точенето на бръсначи .
Камъкът е финн със телекен цвят , или като кашон на цвят , а тъмната част е синьо - черна , или лилаво  черна . Възможно е камъка да е и еднослоен -или телесен цвят , или тъмен само .
Ако някой има такава , останала от дядо или от другаде , да пише на лични да се разберем .
Благодаря предварително .
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #175 -: Август 10, 2014, 04:01:58 »

Тегава задача си поел, Руско... Аз "белгията" си я пазя като очите - стар бръснарски брус, от едната страна син белгийски камък (котикул дет му викат, ма от по-грубите), от другата е черен критски. Чудеса върши като му капнеш малко бензин за запалки... Ей тва: http://www.ebay.co.uk/itm/181269896888 го хвалят по разни форуми, ама е с едрина към 10 - 12000. Ще ти излезе къмто 35 лв. В тази тема: http://bladeforum.bg/index.php/topic,282.0.html, към 5та - 6та страница, са споделили хората как се работи с него. Ако изскочи нещо ще те имам предвид, ама да знаеш, че за такива благинки съм голям егоист... Сиреч, колкото повече (имам), толкова повече (имам) Ухилен
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #176 -: Август 10, 2014, 07:04:34 »

Абе то котикула е различен камък ,от синия белгийски , нищо че абразива вътре е един и двата са заедно правени и се добиват . Твоята белгия трябва да е от новите камъни със котикул и това черното не е критски камък , а азиатски шист , за подлепяне на котикула , няма почти точещи свойства . Така са започнали да го правят от лакомия , за да продават и синия белгийски камък , като камък за заточване ,  отделно от котикула , а не заедно .
Ха ха ха Ухилен Ухилен Ухилен Намигване.
То да го пазиш Пине , ама като не точиш със него , колко да ти е ценно . То като не ти върши работа , колко да е редко и да слушат хората глупостите , че нямало котикул вече , за да дигат цената изкуствено , пак не струва като не ти върши работа . Щото човек и най хубавата жена на земята да има , като не я ... за какво му е .
Ако знаеш от колко такива егоисти , дето все пазят и един ден жена му или дъщеря му викат ето той това много пазеше ,ама .... даваме ти го . Значи имам от ножарския форум един приятел има много и много хубави бръсначи , белгия , лули ама все хубави кам 40   5-0 ш не ги ползва .Днес взе един Оденкоф прав булдогж за 4 лв от пазара , със Б- лип мущук , и няма да я пафка . Ей така стоят , да има .
Значи аз не мога така . Едно нещо като не ми върши работа и някой ако ме пита подарявам го веднага . Или нещо дето вми го дават или не ми требе , не го взимам . Ето даваха ми Зипо за лулата , оригинално , ама като не ги обичам и отказах . Чисто ново иначе .
Та така Пине ако ще и злато да е като не ти върши работа , каква файда . Колоко хора , така са си преминали , и са си заровили златото някъде и не казват , и на сина си даже и така един пендар не харчат от него . Случвало ми се е като къртя и да намирам от най старите пари на пачки , скрити в фуги в стени , а човека .....
Значи тея камъни са за точене , като нямаш бръсначи , да точиш на тях , все едно нищо не са . Да си затиска човек зелето с тех стават . А тези инсинуаций , че нема котикул , са отговор на появата на японските синтетични и естествени камъни на пазара . Значи , ком е рядко и е много хубаво , и го няма значи ще струва много . Намигване Глупости . У стрейт рейзър форумите , влизат белгийци и показват новонабрани котикули и белгийски син камък , дето Пиринейте са от тоя камък , направени . Казват хората има жили дълги ум да ти зайде , но не се добиват , запечатани , За напред ха ха ха .
А иначе вземи точи нож на белгията и да видиш , що е точене . Като хубавия секс - поне 2 часа . Завърти очи
Значи това е фин камък за бръсначи  , скалпели , или за финно освежаване на почти остри ножове .
Иначе някой , ако има ще се разберем , да му дам пари или за бартер нещо . Иначе имам една финна шиста 10 000 със камъче за каша - 25 см на 7 широко ха ха ха , ама то е завършващо , аз искам от 4000 до 6000 7000 за заточване в тоя диапазон . Иначе имам и натурални и синтетични до 2500 грит , ама те са си грубички . имам и пасти , и те вършат работа , ама не са като камъка .
Тоя черния критски ,имам от новия му вариант 2 3 камъчета , точи прилично , но е бавен до среден , и требе със газ или масло да се точи , а аз по обичам със вода .

Послепис Взех 2 Хенкелс бръснача - 72 и 77 номер , един Солинген Ексело и един Тиери Исаард 69 - Льо Гном .
Ами кво да ти кажа има бръсначи и много висок клас бръсначи - Хенкелс и Тиери Исард са във втората категория .
« Последна редакция: Август 10, 2014, 07:11:56 от rusen plovdiv » Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #177 -: Август 10, 2014, 10:54:20 »

Ми, Русене, аз май съм ти написал - "чудеса върши"... Сиреч ползвам го и то редовно. А тва черното мани ти да не точи - маха мустаци и полира, та ум да ти зайде... Ма ти си знаеш де.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #178 -: Август 11, 2014, 07:30:31 »

EEE щом точиш на камъка хубаво бе , ама има хора дето ей така си ги имат , че било хубав камък , ама как , какво и защо се точи на него не знаят . Иначе черното е виетнамски шист , който , както казах в сравнение със котикула и синия белгийски камък , почти няма заточващи свойства .
Освен да е тъмно син , към черен , белгийски син камък и като е мазан камъка със масло , или газ , да е потъмнял , щото така действа на цвета маслото . И да не е виетнамски шист , а да си е син белгийски от другата страна , щом казваш че точи . Ако баща ти или дядо ти са го топили във газ за лампи , или работиш със масло или керосин , или нещо на петролна основа , ще потъмнее .
Аз имам 3 камъчета от новите критски тъмно сиви , но при намазване със масло , за шевни машини , станаха черни и така си и останаха после .
Виж разтъркай тъмната страна на камъка , със финна шкурка 1000 примерно и виж какъв цвят каша ще пусне , трябва да е тъмно синьо - лилава , ако е белгийски син камък .
Пък ти не се сърди , а се ослушвай за една белгийка на бате Руско .
Активен
socrat_bg
Full Member
***
Публикации: 221


Ел. поща
« Отговор #179 -: Ноември 07, 2014, 10:51:21 »




Да  Усмивчица)) оборудвах се и аз . Оле мале , много е трудно началото Усмивчица))))))))))))))
Но  съм въоръжен с търпение и спокойна ръка  Ухилен
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!