PipeZone

ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО......което ви интересува, което ви вълнува или просто ви дойде наум => Други хобита => Темата е започната от: Вехтия в Декември 31, 2014, 02:10:12



Титла: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: Вехтия в Декември 31, 2014, 02:10:12
  Здравейте,
 
 Понеже някой изрева от гърло и прочие, та реших да покажа.
 Взимате пресен джинджифил и отделяте парче, колкото края на палеца, горе-долу. После, с остър наж /за да не се губи сок и полезности разни/ го нарязвате последователно на шайби, лантички и кубчета - горе долу 2х2 мм.

  (http://media.snimka.bg/8243/022741187.jpg?r=0)
  (http://media.snimka.bg/8243/022741189.jpg?r=0)
  (http://media.snimka.bg/8243/022741190.jpg?r=0)
  (http://media.snimka.bg/8243/022741194.jpg?r=0)
  (http://media.snimka.bg/8243/022741195.jpg?r=0)

 Получения материал изсипвате в 300 - 500 мл. кипната вода.
 Има два начина за довършване; някои го оставят 1 - 3 минути да поври на тих огън, други просто го запарват.
 След като поизстине, може да добавите и мед.
 Важно - медът се добавя след спадане на температурата под 60 градуса, в противен случай се разгражда и получавате кьор-фишек. ;D

 Наздраве!!


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: rusen plovdiv в Декември 31, 2014, 09:12:01
Вехто, ниеу нашто село Пловдив,се лекуваме със чай от греяна ракия . Помага при всичко , или при подходяща дозировка действа симптоматично / Анестетично / ха ха ха  ;D


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: Daniel Panev в Януари 03, 2015, 02:06:21
След като пих чай от джинджифил в Singapore Botanical Garden - друг не признавам  ::)
Са понеже домочадието неще се оплакват от гърло - след седмица ше ги водя да се лекуват там  ;D


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: dan_koloff в Януари 04, 2015, 07:48:53
И аз днес съм на такъв чай...


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: blubar в Януари 05, 2015, 09:42:33
Браво на Вехтия, че се е сетил да сподели. Аз с джинджиФил Колинс се лекувам от години и потвърждавам, че работи. За максимален ефект си го стържа на ситно или като няма ренде го дялам внимателно на тънки лентички - така мръсника люти дваж повече.

За тея дето не се радват на лютото на джинджифила, решението е в запарката да се добави сладък корен (http://bilki.pharmacy-bg.com/2462-sladnik-sladuk-koren.html) (още известен като сладник или женско биле). Тая билка уж също си я бива за какво ли не, само дето сладкия и вкус много не мога да го трая. Само с джинджифила се получава интересно - той убива сладоста на билето, билето сваля лютивината и отварата става съвсем пивка с възможност да се излочат литри. Само внимавайте с дозировката, че нейде бях чел че сладника сваля малко нивата на тестостерон. Ако след това ви се прииска да си освежите педикюра и да си купите джобен пинчер, може би е по-добре да си запалите нещо с много латакия и да изчакате мъдрото утро.


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: balkan boy в Януари 05, 2015, 10:25:59
А от тоя консервирания за суши дали ще се получи ? Просто ми е любопитно. Имам едно бурканче и такъв.


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: blubar в Януари 05, 2015, 10:38:42
А от тоя консервирания за суши дали ще се получи ? Просто ми е любопитно. Имам едно бурканче и такъв.

Таз консервирана гняс не е ли баш сладко-кисела или бъркам нещо? Насъмнява ме да е сполучлив опита за запарка, но сигур можеш да го хапнеш за мезе с едно таквоз (http://vodka-store.com/486-755-thickbox/yamazaki-10-year-old-japanese-single-malt-whisky-40-70cl.jpg).

Инак преди да ме открехнат на пресния джинджифил, лечението се провеждаше с такъв на прах (има го в малки пакетчета по магазините), добре разбъркан с мед. При бъркането често се случва да се получи известният физично-кулинарен ефект "пуф" при който меда неочаквано открива неразтворена част от праха и същата се разлита из стаята. Когато пуфването съвпадне по време с вдишване, ефекта от лечението се засилва експоненциално по изсмърканото количество. Болестта минава, спомена обаче остава завинаги.


Титла: Re: Чай от пресен джинджифил
Публикувано от: POPЕYЕ в Януари 06, 2015, 01:19:53
Взех да се навивам и аз да си сваря едно коренче. По Коледа  купих едно с цел да правя глювайн за домашните. щото рецептата го изискваше , ама виното си го излочихме натюр и май нямаше недоволни. И като стана въпрос ,  какъв алкохол е подходящ да добавя в отварката , щото зима е още ? Освен вино ,де!