Полезни съвети и малки хитринки за пушенето на лула

(1/5) > >>

ozzy:
Всеки от нас иска да е добър в нещата, които прави. Понякога  човек допуска грешки просто защото не знае кое е правилното. Това правило важи с пълна сила за пушенето на лула.
Настоящият материал е посветен на важни детайли, свързани с пушенето на лула и може да ви научи на това- онова. Прочетете и изпробвайте на практика нашите предложения и идеи. Ако пък имате собствени наблюдения, споделете ги с нас, за да има все по- малко хора, които се отказват от лулата след някой и друг неуспешен опит.

Съвети за избора на първата лула
-   Не купувайте чисто нова лула от бриар, с която да започнете да се учите. Препоръчваме ви царевична лула- т. нар. Корнкоб. Евтини са, няма да ви е яд, ако прогорите някоя.Така сами ще откриете грешките си. Ако прецените, че подобна лула все пак не ви подхожда, спрете се на лула от морска пяна- meerschaum или някоя лула втора употреба.
-   Купете няколко различни царевични лули, за да прецените кой вид е най- удобна за вас.  Така много по- лесно ще изберете по- скъпите лули от пяна или бриар по- нататък.

Съвети за избора на тютюн
-   За начинаещите пушачи се препоръчват ароматизираните смеси тютюн за лула.
-   Изпушете няколко лули от един и същи вид тютюн, за да добиете достатъчно добра представа за вкуса. Смесването на няколко тютюна в една лула променя вкуса, затова внимавайте със смесването и съчетаването.
-   Новоотворените метални кутии тютюн може да имат нужда от корекция на влажността. Общо взето, при отварянето тютюнът е леко влажен, затова го оставете да поседи върху салфетка няколко минути, преди да напълните лулата си.
-   Никога не притискайте тютюна, когато пълните лулата си.
-   Погледнете в  TobaccoReviews  за най- добрите коментари относно различните тютюни.


Общи препоръки
-       Спазвайте правилата за пълнене.Правете го на три етапа.
-   Тютюнът на дъното на лулата трябва да е рехав. Помнете, че лулата е като пещ, в която пламъкът идва от дъното. Ако го уплътните, ще затрудните преминаването на въздуха през стъблото.
-       Регулирайте плътността при горене с тампера.
-   Лулата трябва да тегли с минимално или изобщо без съпротивление. Експериментирайте, за да разберете как е най- добре за вас.
-   Како лулата ви изгасне по време на пушене, не се страхувайте да я запалите отново.
-   Ако трябва да запалите лулата си отново, опитайте да отстраните малко от пепелта.
-       Пушете възможно най-бавно и спокойно.Ако отказвате цигарите-забравете за сприхавото "цигарено" пушене!

didoval:
Все повече се убеждавам, че всичко, което си казал, а и още много неща, зависят най - вече, ако не и изцяло от тютюна, който ползваме. Тези правила не са универсални и се изменят с различните тютюни. И нямам предвид само вида тютюн, а например нарязването, както и сместа, която е направена.
Така че човек е необходимо да знае, колкото може повече и да експерементира с варианти, докато не открие комбинацията, която е идеална за конкретен тютюн с конкретна лула.
А това да не се използва нова бриарена лула при начални опити е доста добър съвет. Една разработена лула ще предложи много по - голямо удоволствие от новата. А и няма да те яд, ако я прегориш ;)

ozzy:
 :)Ама разбира се,didoval!Никога не съм се стремял да обобщавам,или да защитавам някакви всеобщи правила.Лулопушенето е толкова индивидуален спорт ;D,с толкова много правила,сигурно колкото са и практикуващите го...Винаги съм представял собствения си опит,колкото и скромен да е.Радвам се,когато и други го правят-за жалост не са много(срамуват ли се,крият тънкости ли...).Аз лично съм научил доста,като съм се ровил тук и там,както и експериментирайки,напук на преобладаващите мнения.

Десислав Гечев:
Има много "Олдскуул" пушачи на лула,които познавам,но както повечето хора над 55-60 години не искат да имат нищо общо с компютъра ;D.Това също е причина да не сме чак толкова многобройни българските пушачи на лула в Интернет и съответно опитностите ,които споделяме да са малко.

Dark:
Абсолютно си прав, Десо! Познавам няколко такива.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page