PipeZone PipeZone
Май 15, 2024, 04:36:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Alsbo Black - Забележителната датска смес  (Прочетена 3259 пъти)
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« -: Ноември 28, 2013, 11:46:18 »

Реших да напиша ревю за тази смес понеже е единствената със 2 класи над всичко друго продаващо се в БГ.
Alsbo Black произвежда се от Скандинавиан товако груп / Производство на Орлик мисля / , е тютюн със многобройни награди за тютюн на годината през годините . Известен бленд сред феновете на кавендиш и меките датски дмеси .
Тютюна съдържа Черен кавендиш , кафяв кавендиш и Вирджиния . Има известен процент Reddy rubbed - разтрити пресовани флейкове , явно за намаляне на температурата на горене .
Алсбо е бленд със невероятно мек вкус , но всичко друго но не и безвкусен . Аромата е много лек и приятен средно между ванилия какао и ядки . Производителите го дават докосване на ванилия и орехи . Хубавото е че получаваш точно каквото пише и то е качество , което учудва на фона на другите тютюни тук.
Вкуса е точно като аромата - няма изненади , мек но дълбок и сладникаво солен , не безвкусен като повечето тютюни от ароматиците . Аромата на кавендиш преобладава , като аромат на стара кухня със ядки и какао , дълбок мек и приятен като разговор със спокоен , мъдър старец който ти дава добър съвет и надежда в точния момент . Това са моите асоциаций свързани със тютюна .
Отличителен дълбок леко сладникав аромат , усещащ се прекрасно ако издишаш през носа . Има дълбок аромат и вкус подобен на повечето английски блендове но без латакията и пикантната нотка във вкуса .
Вирджинията се усеща във първата половина на лулата , накрая кавендиша доминира . Вкуса е леко сладък , на моменти леко солен когато вирджинията се покаже , леко игрив тютюн на не и монотонен .
Ако го напънещ по бързо вирджинията се усища повече и вкуса става леко кисел вместо солен , при прегряване и изтиване на лулата се промена на сладко кисел трайно но не е неприятен като вирджинията изчезва и само кавендиша остава .
Димът е гъст , като на латакийска смес без никаква лютивина или ухапване . Колкото и да се опитвах да го прегрея не ме захапа , въпреки леко лепкавия кесинт на тютюна и и очевидното съдържание на захар във него .
Вкуса е като на качествен тютюн , отлежал , вкус на луксозна смес мека и дълбока като да се върнеш в бащината къща на село след години .
мек но дълбок аромат , гори спокойно като леко гасне при повече натъпкване , не е от тютюните дето ти трябва пожарогасител да го спреш , като тръгне .
Изгаря почти равномерно , но не като лентов ароматик понеже има разтрити флейки вътре , тъмносива твърда топчеста пепел накрая е трудно да изгори напълно . Влажността е точна даже леко сух , но доста лепкав със силен касинг което прави тютюна леко твърд . Нарязването е по едро от нормалните ленти тук там има по някоя клечица има и следи от пресовки разтрити във лентите . Кавендиша е нарязан не точно на ленти а на удължени парчета , явно от кейка , листата са били неравномерно наредени. Вирджинията вътре е 2  3 вида като едната е пресована и разтрита и 2 вида ,златно жълта и светлокафява с червеникав оттенък . Веднъж отворил пакета човек не му се иска да извади носа си отвътре . Аромата е невероятен но не силен и натрапчив . Аромат на отлежал тютюн със ядки и какао и ванилия , но единнен и дълбок, леко сладникав , невероятен .
Накрая на чашата променя аромата и вкуса и остава кавендиша и миризма на дим но не е неприятен и кисел напротив.
Пушил съм го във лули средни и големи билярд и покер гори добре в голямото огнище , можеш да се унесеш и изгубиш в този тютюн . Супер за първа лула със кафе сутрин или след тежка нощ със пиене и много силни тютюни , когато ти се пуши а пък си препушил . Няма дразнене , но вкуса и аромата са отчетливи и дълбоки .
Определено ми е любим от датските и ароматни , като пушач вече на английски блендове мога да кажа , че в този тютюн нищо не му липсва , както при други смеси , завършен е и ще си го купувам пак , определено е качество.
Класическа стара рецепта , издържана във времето с доказано качество харесващо се дори на почитателите на пикантни и тежки блендове , поради дълбокия и отчетлив аромат и липсата на безличност във този тютюн .
Това е от мен - дълбок мек и спокоен , омръзва трудно . Постоянно присъства във ротацията на хиляди и във моята , доказан и издържан - завършен .
Ако искате почивка унесете се във дълбочината на Алсбо Блак.
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 02:09:03 от rusen plovdiv » Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!