PipeZone PipeZone
Май 15, 2024, 05:25:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Samuel Gawith-Navy Flake  (Прочетена 11672 пъти)
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« -: Март 03, 2010, 06:19:23 »

 :)Това е друго-тук изпъква качеството на Гауит.Вирджиния и латакия,с едва доловим финал на ром,наистина едва доловим...Крепко-определено добро попадение!
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #1 -: Април 15, 2013, 11:18:31 »

един много интересен тютюн на Гавит, както аз им викам за по-лесно.
повечето така наречени нейви смеси са и флейкове и претендират, че имат ром, но тази е различна. първо се отличава по наличието на латакия и то осезаемо. мисля, че по повод на варианта на самуил гавит на шоко флейките бях споменал още едно време във форума на Панев, че - противно на повечето от Вас, които се прехласват по бобс-шокото на Гавити Хогарт, както и впрочем почти всички хора в мрежата - аз харесвам много повече шокото на Гавит, заради много по-силната му латакия. та там бях споменал, че според мен слагането на латакия в такива странни смеси има ролята по-скоро на усилваща вкуса подправка - подобно на солта, която се слага в много шоколади и то от високия клас, за да стимулира определени рецептори, които от своя страна много по-силно и чувствително да започнат да възприемат основния вкус на продукта. Та в двата случая на САуел Гавит смятам, че латакията е точно за това.
За разлика от Ози, аз лично, когао отворя и пуша тази смес усещам много силно "ром" - по много странен начин - сякаш съм отпил глътка ром, а в устата ми не е останал алкохолният градус... много е странно.

Забележка: последната ,кутия която си купих от отзи тютюн е правена от Колхазе и Коп, германците, които явно са взели лиценз за континентална Европа и като отворих  кутийката тя миришеше много силно на.... ъъъ... ферментиращо, нещо като ферментираща боза, да не кажа почти кисело зеле. И ромния аромат го няма - оставих да изсъхне напълно и после пак увлажних и нещата се подобриха - бозата изчезна.
Освен това понеже флейките дойдоха неравномерни и по-скоро типично вече за СГавит доста дебелички и никак не стават за прегъване, та стриването ги прави по-скоро на клечки, отколкото на друго - та въпреки предпочитанията ми поради липса на време на малки лули, този път ги пуснах доста свободно в стредноголяма към голяма чашка на едно Савинели Рома и останах доста доволен - без много натъпкване се разгарят доста добре и изгарят в красива бяло-сива пепел до долу, като през цялото време остава главно привкусът на ром, подчертан силно, но не превземащо от латакията. За мен вирджинията остава прикрита освен в някакъв далечен пушашко-цигарен послевкус.

Доколкото познавам вкусовете на някои от колегите, предполагам, че няма да им хареса обаче.


Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #2 -: Април 15, 2013, 09:27:51 »

Заинтригувахте ме......Ози с ромът, Климент с Латакията и солта.......ще пробвам, пък да видим....
(Клименте - добре дошъл отново.....определено ми липсваха коментарите ти)...
Активен
Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #3 -: Април 16, 2013, 08:13:12 »

човек, как ти се произнася никът? Цефи или Чефи? Ти да не си Стефан? В Плодив "Чефо" викаха на Стефановците?

не прекалявай с ентусиазма - предупреждавам, че последния път миришеше на моза и кисело зеле. Също съм доста недоволен и от Шоко флейките на Самуел Гавит, пак произведени от Колхазе  и Коп - някак по-неутрални бяха на мирис като отвориш кутията. Старите от Англия като отвориш кутията направо миришеха на необработена кожа, най-вече на силно намокрен кожен войнишки колан, оня мирис, който го има много деликатен но основен във Фаренхайт на Кристиан Диор и заради когото жените обожават този парфюм, а меките мъже се отвращават щот им миришел на автосервиз :-)

та зависи откъде ще поръчаш. моето предположение е, че Колхазе и Коп /К&К/ зареждат континентална Европа с Самуел Гавит в метални кутии - след покупки и доставки от Австрия, Германия и Чехия правя този извод. Синджеко би трябвало да доставя от Англия насипните. Както казах, ако поръчваш от Синджеко ми драсни съобщение, защото аз оттам искам да си заръчам на Самуел Г специалните флейки номер 4 и 7.Поздрави
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #4 -: Април 18, 2013, 08:19:30 »

Цефи - смесена комбинация между "нарицателното" доктор Цвах (от "Болница на края на града) - защото нося очила от малък.... и ..... Стефи.....ученически прякор...иначе съм Стефан!
Не мога да поръчвам от Синджекото, защото съм се задръстил до гуша...ако някой друг от колегите може да помогне...разбира се, ако изперкам пак скоро, ще дам сигнал...чрез Калин...

Сега понеже ми потекоха лигите от сравнението с кожения колан, ще ударя една лулица на спокойствие с Бобс Чок....насипен - от Смокинга...
Активен
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« Отговор #5 -: Април 21, 2013, 07:17:25 »

Добре де Ози, това нещо гори ли в твоята пушилка? В моята изобщо не стана.
Бях си купил още преди няколко години.... едно такова като парче гума и никакъв шанс да се запали. После пробвах и да го дъвча - не става НЕ ПРОБВАЙТЕ, отвратително е на вкус.
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #6 -: Април 21, 2013, 07:43:15 »

Изненадан съм,Жоро-тютюнът бе в отлично състояние,люспите имаха нужда от леко изсушаване.Кутиите са купени от смокингпайпс,преди 6-7 години.Ако всичкото производител го е ударило през просото,както намеква Климент,това е друго...За мен-прекрасен тютюн.Може да викна една кутия,за проба,от Германия.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #7 -: Януари 05, 2015, 01:26:20 »

Невероятно качествен тютюн с аромат на ром , невероятно ароматен и вкусен , досега мой любим от на Сам Гавит .
Активен
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: Януари 05, 2015, 03:39:54 »

Хора, това е флейката, която не успях да запаля преди примерно 10 години. Две години стоя в шкафа, извадих я - пак джапанка. Накрая, последните десетина флейки ги изпуши баща ми, поне казва, че ги е изпушил, но може да ги е използвал и за нещо друго (да речем, може да е подпрял крак на маса, нещо такова)

Сигурно трябва да я пробвам пак   Нерешителен
Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #9 -: Януари 05, 2015, 05:09:08 »

Жоре , купуваш си едно нещо , гриндер се казва , растарианска вещ е. Служи за размачкванена главите трева по принцип , но прекрасно начупва и разтрива Нейви флейк , Фулл вирджиния и всякви други маджуни , петмези , блокити и разни флейко- пресовки .
И тогава вече , ще усетиш , че гори прекрасно и е много ароматна . А втвърдят ли се флейките навлажнете ги и ще омекнат и след това бум , стривате цялата кутия и оставяте да изпръхне до подходящата влажност .
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #10 -: Януари 05, 2015, 06:28:39 »

Руско,гриндера баш си е за разтриване на тютюневите пресовки.Моят е купуван от магазин за лули и тютюни в Шотландия.По-късно го ползват и за разни треволяци.



Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #11 -: Януари 06, 2015, 10:51:57 »

А да тоя е такъв , аз не можах да намеря такъв и затова си направих . Иначе имаше едни двуслойни , със мрежички , железни във раста магазините . Такъв за пръв път виждам .
Активен
pipefan
Jr. Member
**
Публикации: 91


« Отговор #12 -: Март 19, 2015, 08:43:26 »

Тези флейки ги пробвaх минaлaтa седмицa и хич не остaнaх очaровaн.
Въпрос нa вкус явно.
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #13 -: Март 19, 2015, 09:10:52 »

Хич не се мъчи със Самуел Гавит.Мъка,мъка и пак мъка.
Лично мнение.!!!!
Активен
balkan boy
Hero Member
*****
Публикации: 1296



Ел. поща
« Отговор #14 -: Март 20, 2015, 09:16:24 »

Вирджиния, Латакия и аромат на Ром. Май ще е аромат на циганин по-скоро.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!