Титла: интересен форум Публикувано от: rusen plovdiv в Март 20, 2014, 08:29:20 http://fairtradetobacco.com/forums/34-Finishing-Tobacco
Има рецептата за производство на 3 нънс като проценти тютюни соличество и процентно съдържание на кесинга . Има и таблица със имената на доста от старите съставки за кесинг на тютюн при създаването на доста легендарни тютюни в оригинален вариант. Титла: Re: интересен форум Публикувано от: Kliment в Април 16, 2014, 10:59:41 Ama daj tochnia link na 3nuns
Титла: Re: интересен форум Публикувано от: rusen plovdiv в Април 17, 2014, 06:02:31 http://legacy.library.ucsf.edu/tid/evl27a99/pdf?search=%22three%20nuns%20manufacture%22
Титла: Re: интересен форум Публикувано от: Kliment в Април 19, 2014, 12:46:08 Merci
Въпросът е пълнежът от какъв тютюн е? А и 22% перик не е ле малко множко? Титла: Re: интересен форум Публикувано от: rusen plovdiv в Април 19, 2014, 08:10:17 Имаше голям дебат във Пайп магазийн , даже един човек , посетил фабриката , описваше точния начин на производство - машини , разстилане на тютюна за полагане на кесинг и дресинг / аромати /.
Та там се обясняваше , че 3 монахини е един от най противоречивите тютюни - в началота почнал като бленд с перик , в последствие правен и в двата варианта ,със и без . По стари байчета , пушачи на лула , пушели този бленд с години , казват че рецептата се е изменила неколкократно , но понеже ,човешките вкусови възприятия са повлияни от много фактори , не може да се определи , дали вкуса е същия ,като на оригинала . 22 процента не е чист перик от сейнт джеймс , само 7 процента са такъв , а останалите са перик обработен във фабриката и напръскан с аромат на перик и топ дресинг на анасон . То 22 процента перик ще е много " сербез " или , остро , като изследвания показват че над 15 процента ,перика заглушава почти всички други вкусове и прави бленда неимоверно силен . Както и Аркадийския перик от червено бърли няма общо със Сейнт Джеймзис оригинала отглеждан от Пърси , така и тези 22 процента не съответстват на истинското съдържание на перик . Пушил съм го и не се усеща такава концентращия , усеща се кентъкито . Явно над 7 процента е някакво ароматно обработено бърли , по бързата процедура за да даде по сладък и ароматен вкус и аромат на , иначе сухото и леко остро кентъки в бленда . Така или иначе ,3 нънс остава един от топ тютюните във вечните класаций , постоянен във ротацията на много и опитни пушачи . Титла: Re: интересен форум Публикувано от: balkan boy в Април 19, 2014, 08:11:30 Merci Въпросът е пълнежът от какъв тютюн е? А и 22% перик не е ле малко множко? От тия 22 % само една трета е било от тоя убавия перик от Луизиана, другото домашен перик демек червено бърли ферментирало под налягане. Иначе сегашната версия е с хич процента перик, вместо него има кентъки. |