PipeZone

ЗА ТЮТЮНИТЕ... => Обработка => Темата е започната от: rusen plovdiv в Март 20, 2014, 08:29:20



Титла: интересен форум
Публикувано от: rusen plovdiv в Март 20, 2014, 08:29:20
http://fairtradetobacco.com/forums/34-Finishing-Tobacco

Има рецептата за производство на 3 нънс като проценти тютюни соличество и процентно съдържание на кесинга . Има и таблица със имената на доста от старите съставки за кесинг на тютюн при създаването на доста легендарни тютюни в оригинален вариант.


Титла: Re: интересен форум
Публикувано от: Kliment в Април 16, 2014, 10:59:41
Ama daj tochnia link na 3nuns


Титла: Re: интересен форум
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 17, 2014, 06:02:31
http://legacy.library.ucsf.edu/tid/evl27a99/pdf?search=%22three%20nuns%20manufacture%22


Титла: Re: интересен форум
Публикувано от: Kliment в Април 19, 2014, 12:46:08
Merci
Въпросът е пълнежът от какъв тютюн е?
А и 22% перик не е ле малко множко?


Титла: Re: интересен форум
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 19, 2014, 08:10:17
Имаше голям дебат във Пайп магазийн , даже един човек , посетил фабриката , описваше точния начин на производство - машини , разстилане на тютюна за полагане на кесинг и дресинг / аромати /.
Та там се обясняваше , че 3 монахини е един от най противоречивите тютюни - в началота почнал като бленд с перик , в последствие правен и в двата варианта ,със и без .
По стари байчета , пушачи на лула , пушели този бленд с години , казват че рецептата се е изменила неколкократно , но понеже ,човешките вкусови възприятия са повлияни от много фактори , не може да се определи , дали вкуса е същия ,като на оригинала .
22 процента не е чист перик от сейнт джеймс , само 7 процента са такъв , а останалите са перик обработен във фабриката и напръскан с аромат на перик и топ дресинг на анасон .
То 22 процента перик ще е много " сербез " или , остро , като изследвания показват че над 15 процента ,перика заглушава почти всички други вкусове и прави бленда неимоверно силен .
Както и Аркадийския перик от червено бърли няма общо със Сейнт Джеймзис оригинала отглеждан от Пърси , така и тези 22 процента не съответстват на истинското съдържание на перик . Пушил съм го и не се усеща такава концентращия , усеща се кентъкито .
Явно над 7 процента е някакво ароматно обработено бърли , по бързата процедура за да даде по сладък и ароматен вкус и аромат на , иначе сухото и леко остро кентъки в бленда .
Така или иначе ,3 нънс остава един от топ тютюните във вечните класаций , постоянен във ротацията на много и опитни пушачи .


Титла: Re: интересен форум
Публикувано от: balkan boy в Април 19, 2014, 08:11:30
Merci
Въпросът е пълнежът от какъв тютюн е?
А и 22% перик не е ле малко множко?

От тия 22 % само една трета е било от тоя убавия перик от Луизиана, другото домашен перик демек червено бърли ферментирало под налягане. Иначе сегашната версия е с хич процента перик, вместо него има кентъки.