PipeZone

ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО......което ви интересува, което ви вълнува или просто ви дойде наум => Други хобита => Темата е започната от: Kliment в Април 15, 2013, 01:37:36



Титла: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Април 15, 2013, 01:37:36
ся да не ме емнете за гейство... ама ако седнете да нюхате, знаете ли колко общо има тюютна с парфюмите - и двете миришат страхотно и при двете майсторството е в смесването на съставките.

само започвам темата, надявам се да ми остане възможност и време да я продължа. Не е инетерсна като Хеви Метъла може би, но е също толкова безкрайна. И също толкова скъпа като пурите и лулите.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Април 15, 2013, 01:38:52
и като начало ще загатна само съвсем концептуално:

Tabac Original ...after shave na Maurer&Wirtz, made in Germany since 1955.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Април 15, 2013, 01:39:25
Tom Ford Vanilla and Tobacco


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Cefy в Април 15, 2013, 09:34:03
Страхотна тема и не знам защо трябва да имам разсъждения за гейство?!  ;D
Доколкото помня от моите наблюдения една от основните съставки (най-популярни) след т.нар мускусен акцент е добавката на тютюнев аромат - придава дълбочина, издръжливост на аромата, дълготрайност и т.н......плюс това натуралния тютюнев аромат в парфюмите карал нежния пол на подсъзнателно ниво да полудява....


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Април 23, 2013, 10:09:58
Miller Harris Fleur de Tobacco

Gucci Gucci pour homme II

Thierry Mugler A*Man pure Havana


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: ozzy в Април 23, 2013, 06:08:21
 :-\Ама всичко това включва аромати на тютюн и цветовете му ли?


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 11, 2013, 12:57:26
Tabac Original ...after shave na Maurer&Wirtz, made in Germany since 1955.

уникалният аромат, който всъщност няма в състава си тютюн, но наистина създава усещането за приятната сладост от аромата на тютюн.СЪздаден през 1955 година, това е един от малкото козметични продукти, които на запад продължават да са все още в ръцете на основателите си, а не на някой свръх конгломерат като Проктър и Гембъл /както е случаят с Олд Спайс, който Шултън продава през 1992 след 70 успешни години на американския и световния пазар/, Жилет или някой подобен. Ароматът е жива класика в Германия, където по статистика го ползват около 4% процента от населенито/мъжкото/, която явно гарантира все още оцеляването му, а след почти 60 години на пазара вече се и самоиронизират в рекламата, която още през 1991 гласи "момче, с този аромат дядо ти е свали баба ти!" /малко немски хумор/.
Подобно на Олд Спайс и тук шишето е от бял порцелан - непрозрачно и прерасно. Ароматът е мъжествен, свеж, с лек сладникъв оттенък.
Всъщност според официални данни съдържа лавандула, борови иглички, мъхове, дори индрише, но комбинацията му е всепризната. Въпреки това в света на парфюмерията гледат отвисоко на него, поради което си остава на доста прилични цени - около 20 лева за 50 грама афтър шейв и малко отгоре за тоалетната вода. Имат отлични шампоани и сапуни от същата серия, както и невероятен сапун за бръснене. Дезодорантите им са също добри, което не може да се каже същото за део-стиковете и рол-он-ите.
За мен лично афтър шейвът, който е по-приглушен остава по-добър като аромат от тоалетната вода.
У нас се намира от официалния им вносител Mut&Co http://mut-co.bg/ както и в интернет-магазини и понякога в Бюти Зоун в моловете.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 11, 2013, 01:01:40
Tom Ford Vanilla and Tobacco

е опияняващ и невероятне аромат - наистина създава напълно усещането за тютюн и ванилия, но при по-дълбоко наблюдение ароматът прилича на прясно изваден мед - много силен и сладък. Издържа дълго върху кожата и посепенно се сляга като силният меден аромат спада и остава идеята за хубава кутия с ароматичен тютюн, която току-що сте отворили.
По-скоро кулинарно, отколкото ароматно чудо, което абче се продава само във фирмените магазини на Есте Лодер у нас /както и в интернет/ против скромната сума от 250 лева за 50 грама... което е на ръба на кощунството. Е, дори най-евтините лули на Дънхил почват над тази цена, така че е въпрос на гледна точка.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 11, 2013, 01:09:57
Miller Harris Fleur de Tobacco

Това е бутикова или нишова парфюмерия: Милър Харис е една от марките, която не се предлага ей така из дрогериите и парфюмериите. Тя е хубава и е повече за хора, които следят ароматната индустрия. Имат своя малка ниша сред "разбирачите" и в това отношение прилича на хората с лули насред цялото множество от хора с цигари. Милър Харис е фирма на една млада англичанка, която е учила парфюмерийно изкуство във Франция и има поредица от парфюми с интересни нотки и високо качество.
Фльор дьо Тобако е по-скоро силно ориенталски и с по-натрапчива от необходимото сладка жилка, която малко надхвърля идеята за тютюн и повече прилича на  стар дамски парфюм, но пък както знаем "само истинските мъже дръзват да носят розово" - така че без паника.
Намира се само в магазин "Съркъл" - Circle в Мола Сердика Център и в един бутик на Патриарха малко след Аптека и кръстовището с Витошка. Цена 150 кинта за 100 грама за всеки парфюм от серията. Много интересен аромат от тази серия е този на...
смокня - или по-скоро тръпчивия и леко горчив аромат на листата и сокаот откъснато листо на смокинята, а не на сладкия й плод. Също и парфюмът с индрише, на който по грешка всички му викат здравец, щото отгоре пише като на киселото мляго "Гераниум"... ама то е цял род, в който попада и здравецът, но гераниумът за парфюмерията е така нареченият сладък гераниум или живо индрише.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 11, 2013, 01:16:07
Gucci Gucci pour homme II

гучи си е гучи - класика отвсякъде, с която не може да се сбърка - дори шишето е пинато, но за съжаление вече е спрян от производство.
иначе е бил на приличната цена от под сто лева за 50 грама.
Ароматът е комбинация от цветен, но лек, ефирен и сладък мирис, която обаче носи и своя определена свежест. Доста е дълготраен. Отива леко към унисекс, защото няма типичните нотки нито на обикновени цитруси, нито на ветивер, които обикновено създават усещането за "мъжествен" аромат, но все запазва "мъжествеността си". Трябва да напомня за аромата фин и лек на цветовете на тютюна, но без тежкия им плодов дъх от полетата на Южна България /за тези, които още помнят бригадите за бране и низане на тютюн/. По-скоро летен парфюм. Стилен.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 11, 2013, 01:22:24
Thierry Mugler A*Man pure Havana

през юни у нас пуснаха лимитираното издание Хавана на Ей Мен на Мюглер, което всъщност у нас се появява за първи път, но е поне на три години. май вече почти се е изкупило на цена от 140 лева за 100 грама.
Бутилката мяза на евтина имитация, облечена цялята в доста бозаво-лайняна гума.
Ароматът вътре е доста по-лек от обичайния Ей Мен, която излчючва като керемида от Чернобил в продължение на поне 8 часа, преди да се озапти и слегне.
Хаваната е доста по-балансирана - аромат на пури и тютюн няма - по-скоро подобно на Гучито е аромат на цветовете от тютюна, съчетани с нещо сладко подобно на череши и обикновен Джак Дениълс /не сингъл барела, който е по-силен, респ.неароматен от бленда/.Пак е летен. Пак е леко унисекс, но в никакъв случай дамски и пак е въпрос на самочувствие "само истинските мъже да носят розово", в случая по-скоро бозаво.
Има го може би все още в парфюмериите Дъглас и Бюти зоун из моловете.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 11, 2013, 01:26:23
колеги, въ Фрагрантика има над 40 парфюма уж с тютюн... е аз Ви изброих тия, които поне аз съм имал достъп до тях и намирам, че наистина имат някаква връзка с тютюна - като аромат и като идея. ако открия други, ще пиша пак.
все пак чакам и Вашите отзиви - дали е било интересно, полезно за Вас, дори дали някой си е купил. хихи


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Cefy в Юни 11, 2013, 09:21:43
Полезно, интересно и .... практично четиво!
Пак въпрос на вкус де!
Аз например обичам по цитрусовите аромати (по-сините), и се поливам като миризлив кон..... ;D ;D ;D и смесвайки се аромата на лула, пура и други тютюневи изделия....пак има подобен ефект ;)
Много странно наблюдение - жените си падат по тютюневия нюанс в парфюмите, дори и да мразят цигарите и т.н.....нещо на подсъзнателно ниво се случва.....(просто мое мнение с елементи на разсъждения........)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: ozzy в Юни 11, 2013, 07:33:11
 :oУау,браво бе,Климе-ти може да продадеш и лавандулов спирт като марков парфюм...Аз си падам по старите класически парфюми,та ревютата ти ще са ми от полза.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: socrat_bg в Юни 11, 2013, 08:18:42
(http://i156.photobucket.com/albums/t2/socrat_bg/terre-hermes-parfum_zpsa4f29691.jpg) (http://s156.photobucket.com/user/socrat_bg/media/terre-hermes-parfum_zpsa4f29691.jpg.html)

Ползвам това ,не е тютюнев ,но си е  мъжки и разтапя жените  ;D




Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Юни 12, 2013, 03:31:14
:oУау,браво бе,Климе-ти може да продадеш и лавандулов спирт като марков парфюм...Аз си падам по старите класически парфюми,та ревютата ти ще са ми от полза.

Ози, представа си нямаш колко си прав. Особено за лавандулата. ТЯ подобно на розата остава основна и почти незаменима съставка на почти всички видове парфюми.
За старите парфюми също си прав.
Нещо, което научих с тях е, че те приличат на дрехите и на тютюните:
точно защото чисто физиологично всички сме си по мъничко различни - в обонянието, в осезанията, в потните жлези и в способността на кожата и тялото ни да преработвка определени съставки - затова и тютюн и дрехи и парфюм са се пробвали по няколко пъти, за да установи човек дали му "стоят", дали му "тичат", дали му понасят, дали той ги понася.
Сегашната тенденция на рекламата е да те убеди бързо от пръв поглед и пръв мирис, че нещо трябва да се купи. Това убива обаче великите класики... масовият хамбургер, цигара с вирджиния бленд стават ширпотреба - без луксозната наслада на преживяването от бавното и усамотено задоволство на личния кеф, че нещо ти е "вкусно".
Също така обаче с възрастта човек се променя - както казава в един блок един лулист - с възрастта почва да харесва друг тип тютюни - така и с парфюмите - Пур мосю на Шанел от 1953, О соваж на Дор от 1962, Мусаш на Роша от същия период, после революционните за края на 60-те и набалото на 70-те Арамис на Арамис и "зеления" Пако Рабан със сигурност са по-дядковски, но всъщност по-джентълменски и улегнали. И може би все още ги има, защото с тях е както с Дънхил - не можеш да сбъркаш - удобни и представителни са за всеки случай и излъчват сигурност, спокойствие, достолепие и мъжественост в един перфектен баланс на свежест, примесена с чистота, мъжественост, улегналост, но и собствен стил и характер.  Също така и Мосю на Живанши известен още като Джентълмен, малко по-късният Антей на Шанел. Старите класики на Герлен - Абит Руж и другите. Старите неща на Ермес /Хермес/ Дори Олд Спайс и Табак, които са си по принцип афтър шейви.
Това е и времето, когато както и тютюните мъжките парфюми не са чак толкова много, не са ширпотреба и са класика, направено с много финес, усет и майсторство.
СЕга всеки се стреми да сложи някакви треви уж тютюни или води уж парфююми в шаренка опаковка и ако може да ги продава един сезон, а после идва ред на следващите с малка разлика.
А някои правят неща от 1792, 1815 или 1898 и продължава да им се получава.
Да сме живи и здрави.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: ozzy в Юни 12, 2013, 07:51:12
 :)Чета редовете ти,Климе,и все едно чета мислите си.Твърдо съм за тези неща(и ги ползвам):

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51yFXIYtHqL.jpg)

(http://www.parfumo.net/perfum_imagery/1/4/265_9a9ef7c630baeab3b7545bfa6d46b49e_gentleman.jpg)

Преди бях твърд фен на Самарканд на Ив Роше,но този мишок(мир на праха му) имал навика да спира аромати от производство без обяснение(поставят Самарканд в топ 10 въпреки,че е нискобюджетен).


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: ozzy в Юни 26, 2013, 07:11:02
Ето още един парфюм,който е в унисон с темата.Вдъхновен от старата Хавана,ром,пури и кубински красавици...Представи го колега италианец от Фейсбук.

(http://www.madisonperfumery.com/images/products/czech&speake-cuba_cologne_box.jpg)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Август 05, 2013, 08:57:08
айде, колеги, още малко стари и не толкова стари "класики", на които се натъкнах ровейки в изследване и издирване на.... ъъъ, ами как ухаеха джентълмените едно време:

http://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Phileas-6176.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Phileas-6176.html)

http://www.fragrantica.com/perfume/Antonio-Puig/Quorum-3825.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Antonio-Puig/Quorum-3825.html)

http://www.fragrantica.com/perfume/Remy-Latour/Cigar-9351.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Remy-Latour/Cigar-9351.html)

http://www.fragrantica.com/perfume/Aramis/Havana-Reserva-3788.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Aramis/Havana-Reserva-3788.html)

http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-412.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-412.html)

http://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Cool-Water-507.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Cool-Water-507.html)

http://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Cabochard-1060.html (http://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Cabochard-1060.html)



Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Октомври 13, 2013, 11:23:40
Такааааа: малко национална гордост:

Презряната заради рекламите си с нагАзис и Никулетъ лузанувъ българска фирма Рефан се е сетила, че най-накрая няма по-добра реклама от качеството , и е произвела съвършени реплики на световноизвесни марки
Подчертавам думата Руплики защото са само с номераи по никакъв начин дори и нецагатват за оригиналити с името си
Позната която се занимава с парфюми ми свитна , чи под номер065 на Рефан се крие Тобако енд ванила- та на Том Форд, който стрева за 50 мл чисти 250 кинта - при рифан в разфасовката от 60 мл цената е 14 лева и наистина и като истинския предупредиха ме , че разфасовката от 120 мл била доста по- неуспешна като продукт. Тествах и репликата на  А*мен на Мюглер - номерът го забравих- и гарантирам, че също е сдтрахотна.
Аз лично вече имам уханието на тютюни ванилия, което на мен ми иде като аромат на пресен мед, и съм много доволин щото 250 кинта нямаше как па да му дам на том форд инито на който и да е друг


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: ozzy в Октомври 14, 2013, 07:29:53
А някъде може ли да се намери листата на Рефан-под кой номер,чий аромат се крие?Апокрифно,разбира,се 8).


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: balkan boy в Октомври 14, 2013, 01:30:08
Аз на репликите много вера им немам. Веднъж ми предлагаха реплика на Polo Blue на Ralph Lauren, тоя парфюм не се внася в БГ пък ми е любим и задължително имам от него, обикновено го зимам от летищата когато пътувам.
Веднъж се подлъгах с реплика, на пръв поглед (или първо душене) изглеждаше идентичен, обаче после се оказа че няма много общо.

Иначе тия на Рефан си имат дистрибутори, нещо от рода на Avon и Oriflame. Разни мацки, скучаещи домакини и прочее, ако се разпитатте все ще се намери некоя.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Октомври 19, 2013, 12:47:33
Балканското мОмче, по принцип си прав, въпросът е, че това са "реплики", които се креят - т.е. те не искат да те излъжат да си го купиш заради опаковката или името, а искат да ти дадат възможност да миришеш по същия  начин, но срещу по-ниска цена. Позволих си да го споделя, защото при парфюмите в крайна сметка просто може да ухаеш добре и дори с нещо евтинко и пак на хората да им направи добро впечатление и обратното със скъпото, а и наистина инфото ми го даде жена, която сериозно се занимава с тия неща.
Иначе, Ози, специално питах дали могат да ми дадат списък с номерацията кое на кой оригинал отговаря и ми отказаха - казаха ми, че могат на момента да ми казват, като питам за нещо определено , но не и списък.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Октомври 19, 2013, 12:48:58
още нещо на базата на тютюн: Birberry London - отбелязвам, че повечето се базират на цветовете и уханието им на растението на тютюна, отколкото на нашия любим приготвен за пушене тютюн за лула


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: ozzy в Октомври 19, 2013, 06:18:32
 :) :) :)065-не съм нюхал оригинала на Том Форд,но ако е като този,браво!Рефанци са го докарали-плътен и траен аромат,стои по лицето ми дори вечер след банята.Взех си един наливен онзи ден за проба-50 мл.+50 капки.Доволен съм.


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Kliment в Ноември 05, 2013, 03:29:37
за колегите от ПЛовдив и София - при интерес може да посетите магазинчетата "Барака" или едноименната им страничка. Има доста козметика, която е уж "био", но сред нея има едни италиански неща от Erbario Toscano - освен един според мен доста класически мъжки аромат кръстен Черен пипер в много стилни опаковки, имат и цяла серия от тоалетни води на доста прилична цена и според мен с много добро качество и трайност. Тези, които успях да тествам: и Черният пипер и Сандалово дърво и Тютюн след първоначалният ароматен удар на всякакви миризми по-късно слягат и придобиват по един или друг начин доста мъжка миризма просто на бръснарски салон, която си е явно типична италианска класика още от времето на Аква ди Парма. Силно бих ги препоръчал. Имат още около пет-шест аромата. Както казах : с доста добра тряйност за тоалетни води.


Титла: Re:парфюми
Публикувано от: тедо в Март 27, 2014, 05:52:02
 (http://www.parfum.only-u.com.ua/images/stories/c1b5192f9b.jpg)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: POPЕYЕ в Април 02, 2014, 05:22:16
А червения и зеления Маскюлин ? А Ятаган ? Замириши ли ти на един от тях , то наблизо има арабски студент от медицинския . Имаха долари и пазруваха в Кореком . А зеления Маскюлин си го биваше или поне така ми се е струвало .


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Daniel Panev в Април 02, 2014, 09:51:22
Пичове, не знам за вас, ама язе вече съм стар човек, традиционалист, един вид.
От 8 години ползвувам ей туй и не мислим за го сменям скоро:
(http://www.theperfumeparadise.com/images/AZZARO%20CHROME.jpg)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: balkan boy в Април 03, 2014, 10:21:59
Аз бих заложил на ето този:

http://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/This-Is-Not-A-Pipe-19878.html

 :)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: mars_3 в Април 03, 2014, 11:51:59
Аз за сега ей това си го харесвам:
(http://www.1beauty.us/images/str8-eau-de-toilette-oxygen-50-ml.jpg)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Nikolay в Януари 28, 2016, 12:23:11
Гледам, че темата е малко замряла, ама какво пък... Нищо тУтУнево нема у него, ама пък защо да се ограничаваме само до тУтУневи миризми? Аз ползвам ей туй и съм доволен:

(http://blog.purentonline.com/wp-content/uploads/2010/09/bleu-de-chanel-fragrance.jpg)


Титла: Re: Парфюми
Публикувано от: Валентин Атанасов в Февруари 26, 2016, 10:41:22
Имам около 15 ама този ми е най на сърце мисля :o :o :o

Gianfranco Ferre Ferre for Men Eau De Toilette

И този след него

chanel bleu eau de parfum