PipeZone

ЗА ЛУЛИТЕ... => Теория и практика => Темата е започната от: Emil в Април 07, 2015, 12:40:55



Титла: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Emil в Април 07, 2015, 12:40:55
Аз средно пуша по 2 лули на ден, не повече. Една след обяд, една вечер. Включително и почивните дни. Сутрин не мога, в колата не мога, в работата не мога. Понякога пуша и по една, само вечер. Като се замисля, не никотинов глад ме кара да го правя, а другото, да пипнеш с ръце, да помиришеш тутуня, да припалиш няколко пъти…. 


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: pinhead в Април 07, 2015, 01:16:07
Колкото повече, толкова повече... ;)
Цитат
...Сутрин не мога, в колата не мога...
Не можеш, или не искаш?  ;D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Emil в Април 07, 2015, 01:27:24
Колкото повече, толкова повече... ;)
Цитат
...Сутрин не мога, в колата не мога...
Не можеш, или не искаш?  ;D


 ;D ;D..само в колата мога,..но не искам :D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: ozzy в Април 07, 2015, 07:54:58
 ???В колата?Ами замисляте ли се,ако случайно ви чукне някой,и се отвори еърбега?!Хорор абсолютен/особено ако се пуши с някой дъблин/...


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: direct в Април 07, 2015, 09:03:34
Аз в колата не пуша по същите причини по които не пуша вкъщи. Иначе ситуацията с избитата от устата лула ще е по-скоро комична - шансът еърбега да ти набие мундщука в гърлото е доста малък. :)


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Pana в Април 07, 2015, 10:04:56
През живота си съм виждал няколко отворени еърбега на жени...явно заради гримовете физиономиите им се отпечатват идеално със все червилото - аз така и разбрах, че жени са карали. Та не се бях замислял, но забележката на Ози е съсвсем резонна. Иначе на дълъг път като съм сам обичам да си запаля в колата. И за да не е Оff, по една лула на един-два дни...при Лео по две на събиране.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: balkan boy в Април 07, 2015, 10:24:45
Бахмааму, у колата ако не запалим в задръстванията кога ще палим? Най-смиряващото и контемплативно нещо докато караш е да си запалиш една лула. Отваряш малко джама и си ток. Колата е за тя да ти служи на тебе а не ти на нея. Аз съм  на тоя принцип.  До сега не е имало поразии, колата си е ок.  В на жената колата не пушим,  ама не я и карам много, само ако моята е на сервиз което се случва много редко.
Не бива човек да е измекяр на вещи и предмети. Ако требе да се въздържам от лулата заради неква си кола,  по-добре да я бастисам. Живота е един и е кратък. Да живея като скот за да не ми се вмирисва колата, ебал съм я. Взимам варията и я права тотал щета на момента. Пьк и нещо  н
е съм забелезал да се вмирисва. Колегата Пин се е возил, да каже дали се усеща че се пуши. Пък и да се усеща, нема да казвам през коя точно работа ми е. Недейте да сте като хората които държат дистанционното в найлонче да не им се цапа.

Иначе по темата, пушим по една до три лули в делнични дни, според зависи, и от една до седем (в тоя диапазон) през уикенда. Сега през страстната седмица понеже постим пушим по хич лули. След Пасха ще пушим пак. Сега евентуално по некоя цигара.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: pinhead в Април 07, 2015, 10:45:59
Цитат
...Колегата Пин се е возил, да каже дали се усеща че се пуши...
Е, понамирисва на поп-фолк малко, ма се трае...  ;D ;D ;D Иначе напълно споделям мнението на колегата - вещите са да ти служат на тебе, а не ти на тях. Ся, естествено, че като возя сина си в колата не пуша, ама през останалото време си пафкам с наслада. Колкото до лулите и еърбезите, не се втелявайте - захапаната лула седи под ъгъл спрямо лицето. Ако ви се отвори еърбега, максимума ще е да изкъртите некой и друг зъб... Пуша си и у къщата, верно само у кухнята, ма в крайна сметка ремонтите сам си ги правя повечето, та жената за тва и не мрънка прекалено много. Иначе на оригиналната тема да отговоря - пуша много, по 7-8 лули на ден и повече, щото никотина стимулира мозъчната дейност. Пия редовно бира, щото имам плитки легенчета на бъбреците и доктора каза да приемам повечко диуретици. Не гледам телевизия, щото един мъдър чичка беше казал, че тва е кутия за идиоти... Та така.  ;)


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: balkan boy в Април 07, 2015, 10:49:50
Е, понамирисва на поп-фолк малко, ма се трае... 

E ае ся, какво толкова ви бърка чалгата в червата не моем разберем. Язе как си траем като ви слушам ваще джазове, метали, разни такива. Радио Вероника се бичи нон стоп, защото западната музика е деградивна и разградна и води до битово разложение.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: pinhead в Април 07, 2015, 11:18:03
Стига де, тиху ся - не скачай веднага! Пък и колата ти е такава, такъв и е модела - върви ли да пуснеш в нея Агностик Фронт? Ми не върви... Ма Сашо Роман си е баш на местото!  ;D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: direct в Април 08, 2015, 01:15:40
Да доразвия темата за еърбега - направих няколко секунден рисърч в Гугъл и явно доста хора се притесняват. Има предупреждения за смъртна опасност, но не открих документиран смъртен случай. Има един случай от 95-та на извадено око от лула, която е била в ръката и се е счупила при отварянето на еърбега. От друга страна предупреждават, че същото нещо може да се случи от очила, часовник, гривна или пръстен. Доста по-притеснително е колко хора карат с очила, като някои даже са задължени по закон...


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: socrat_bg в Април 08, 2015, 12:27:03
Пуша  по 3 лули , понякога 4
Сутрин у дома с кафето , после на обяд и вечерта  с питие ( сега вече 1 месец не пия , че докторите ме притесниха за черния дроб ).
Пуша  си в колата .

Вещите са да ми служат и доставят удоволствие . ремонт винаги мога да направя , :)))))))))))))))) ако ви тормози жената направете като  мен , махнете я :))))))))))))
мен ми пречеше на риболова :))))


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Валентин Атанасов в Април 08, 2015, 04:42:35
Аз през работните дни пуша една или две максимум и вечер една по време на ракията и една след вечеря. Сутрин нямам време, на работа не става. Иначе почивните дни към 4 отиват сутрин, рано като стана много ми върви с кафето и така продължават обед, слетобед, ракиена следракиена :D. Иначе в къщи си пафкам и макар да съм с тапети много приятна миризма има в дневната.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: gbpipes в Април 09, 2015, 10:08:22
Колкото трябва....ама общо взето по 4 на денонощие. Предвид, че не пуша цигари, повече от 2 на месец, не е зле

Това за колата е пълен шит. Както каза колегата Бой, ако не запаля в колата в задръстване, рискувам 1000 пъти повече ;D
Това за въздушната възглавница е резонно, сега се замислих, но пък аз си я държа на една страна към прозореца, който си е винаги отворен 1 пръст и няма ама никакви проблеми. Запаля ли цигара става гнусно. В пепелника ми има някаква пепел от месец, но не мирише. Дори на автомивки са ми правили реверанси колко не миришело в колата на цигари. (ами то няма как да мирише на цирагари, таковата....)

Имам едно ограничение, обаче, не пуша сутрин с кафето. Почти никога. Запалвам едва по-късно или като изляза, или просто след като съм хапнал.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: balkan boy в Април 09, 2015, 10:17:36


Имам едно ограничение, обаче, не пуша сутрин с кафето. Почти никога. Запалвам едва по-късно или като изляза, или просто след като съм хапнал.


Това е най-малкото странно. Но пък показва липса на никотинова зависимос, което пък е добре. Аз паля задължително, и то цигара. С лула не ми върви. Може после цел ден да не запаля нито една цигара чак до другата сутрин, но с кафето некак е ритуал цигара да запалиш.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: iivetsa в Април 09, 2015, 10:38:02
Аз явно съм един от най лабавите пушачи  ;D!Лула припалвам основно по сбирки,иначе цигарки през деня,ама трудно ги докарвам десетина на ден!В колата не пуша,не за друго а щото ме разсейва,а и без това съм заплес!В къщи не пуша заради семейството,а и не ме гони никотинов глад,така че не ми е проблем!Иначе и аз не гледам тв,не чета вестници и не понасям чалга ;D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: лулист в Април 09, 2015, 07:23:04
Аз пуша по 2 - 3 лули на ден през седмицата. Като сутрин с кафето започнах да паля напоследък, което по-рано не ми беше навик. По обяд обикновено паля, стига да не е отвратително времето навън. Вечер много често на прибиране след работа в колата. Доста успокоява в трафика. И вечер вкъщи кога запаля, кога не. През почивните дни може и повече. Пък ако седнем на биричка с приятели задължително отиват две-три.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: mars_3 в Април 09, 2015, 11:42:05
Аз с моят обърнат график, като стана следобед първом хапвам(закусвам де) и после с кафенцето две лулички. После на работа я се сетя, я не, но ако съм в бара може още една две да изпуша максимум. А за на маса от 5 до 9 лули, за неопределено време ... А може и някоя пуретка с масата ...  ::) ::) ;D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: kalin andreev в Април 10, 2015, 04:58:41
Аз съм на периоди.Като ми се пуши, може би около 30 гр отмятам.Но има дни, когато и една не ми се пали.Сега съм се кротнал на около 5,6 на ден, но почти никога не ги пуша до край.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: pipefan в Април 11, 2015, 08:09:25
Aз могa дa пушa, могa и дa не пушa. Стигaл съм мaкс до три лули нa ден. Могa с месеци дa не пушa. Никогa не съм имaл никотиновa зaвисимост и никогa не съм пушил цигaри. Обичaм дa пушa вечер нa открито. В колaтa си пaфкaм с нaй-голем кеф, aко пътувaм сaм. Отвaрям леко прозорецa и ядове нямa.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Вехтия в Април 11, 2015, 10:36:12
И аз съм нещо като последното - напоследък съм на две, дор до три на седмица. Това е щото ми доставя удоволствие само когато ми е спокойно, и в добра компания.
Задължително поне веднъж на неделя съм фъ клубъ, и там съм на 2-3 на вечер, най-много чет'ри.
Но това зависи много от туй, какви тутуни съм палил. Ако са някои по-плътни - само до две.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: V.V.I. в Април 13, 2015, 05:26:30
Две, до три на ден. Една сутрин с кафето, по възможност следобяд още една и последната е късно - след вечеря. Свободното време е определящия фактор най-често.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: rusen plovdiv в Април 14, 2015, 11:19:40
От 3 до 6 на ден определено , в зависимост от настроението обаче взех да намалям напоследък .


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Венци в Април 21, 2015, 04:07:30
Три днеска са задължителни, ако има купон - още.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: POPЕYЕ в Май 31, 2015, 03:06:57
Спрях тютюна за близо 6 години и сега наваксвам с 4 до 6 лули на ден. Пуша си ги до дъно и винаги без филтър, за да е по-хард.С чая сутрин,с кафето преди обяд,задължително след обяд,  преди вечеря и след това. А ако сме на маса прекалявам.Нямам мяра просто.След време със сигурност ще намалям,но засега ми е кеф.Цигари не пипам. Пуша навсякъде когато съм в покой. Вървейки не ми е вкусно.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Ivo в Юли 10, 2018, 03:44:15
Интересно ми е да се ревизира как ви се е променило пушенето :)
За Балканеца знаем че спря да пуши (пак) и разпродаде лулите :)


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: лулист в Юли 11, 2018, 06:02:46
Пак е същото. Сега съм запалил първата за деня с кафето.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Ivo в Юли 11, 2018, 07:48:28
Аз като гледам ми съвпада пушенето 1:1 с твоето :)
Заранта с кафето, около обяд една и следобяд в колата като се прибирам.
Вечер много рядко.

Уикенда как дойде, но обикновено е повечко :)


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: V.V.I. в Юли 16, 2018, 12:24:51
Аз съм увеличил вече на средно 5 на ден. Свободното време не се е увеличило, само меракът за тютюн ;D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Ivo в Юли 18, 2018, 07:41:29
Ама може да пушиш на работа нали :) ?


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: V.V.I. в Юли 22, 2018, 12:22:53
Мога за щастие...иначе направо да си слагам въжето на врата ;D


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: doctorgaro в Август 10, 2018, 07:36:51
Минимум 5 лули.До към 4 следобед е добре:2-3,ама след 5 часа -до лягане още  3 до 5 да станат-значи 7-8 за деня.Като говорим за лули, натъпкани за по около 7-8 минути пушене,горе долу с количество за 2-3 ръчно свити цигари,не до горе.Още ме гонят цигарените навици.То и преди пушех по 10-12 ръчно свити цигари и периоди с нередовни лулопушения.Или 40 грама тютюн за 5 дни.Сега ,щот греба от една голяма кутия,не съм засекъл колко тютюн ,за какво време изпушвам.Вече твърдо съм само на лула.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Ivo в Август 10, 2018, 10:58:16
Това е добро темпо :)
Лула за 7-8 минути и на половинка да е пълна ...


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: ozzy в Август 11, 2018, 11:03:42
Да,ама откак пуша само лули(7-8 години),има дни,в които не съм пушил.Нямам нагласа,време... ;D Обачиии с папиросите беше чудо-нямаше ден без дим.Сега изчезна зависимостта в главата ми.


Титла: Re: По колко лули пушим на ден?
Публикувано от: Ivo в Август 11, 2018, 08:13:59
Това вярно.
Има дни дето не пуша и не усещам да ми липсва като наркотик/пристрастеност или както там го наречем :)