PipeZone

ЗА ЛУЛИТЕ... => Нови придобивки!!! => Темата е започната от: RocKonoff в Октомври 25, 2015, 08:51:42



Титла: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 25, 2015, 08:51:42
Добра вечер Лулисти ...
Днес сЪ наврях в един антиквариат у наше село и питам чиляка : Абе некоя стара лулица за пушене .. нещо ?! Па той вика: Абе имам "много" , ама са навряни из стоката !!  :D А то вътре верно .. мармалаТ ! Прах , мизерия ... чудо , истински антиквариат !! И почва да вади .. лули от най различни места ...  :D
Извади той 5-6 неща ... от които веднага ми се наби в очото въпросния BC ! Поогледах го и го харесах !
Спазарих го и щастлив си тръгнах. Ровнах у чичо ни Гуглов и излезе ай туй нящо , което си е баш ТЯ , но с по тъмен финиш.

(http://assets.smokingpipes.com/images/products-hr/004-003-1029.jpg)
http://www.smokingpipes.com/pipes/estate/france/moreinfo.cfm?product_id=141143 (http://www.smokingpipes.com/pipes/estate/france/moreinfo.cfm?product_id=141143)

А ето и мойта придобивка :
(https://lh3.googleusercontent.com/Y1ybul4KZ7t19LEPQSJYW2IQ8dBwusBLYd_tgnd_lz5PqALjOQ5Nxz44Tyca1kUkNUF2MhU-OE5gJr2c_3Y_66gUDpLYZ0yNI3M62ItSL6TdfrCO2CSs_iTAdUAziVlSoODHZvyJ0vflurznSi9EE1QO9g_5zm_j8sw52DKHHdkgmNF8hUp4RhIB2iA6Ujgnb7OFOtBUxq18k3ZBfo6Qio9JUUTHTAIXKT6i-9XkACFzckvn5laHYl1PASjKBbjm11jFBQBghbvPWLSejHk_J4Uu6d15knj0M9NvB_Ujz0gBuKKQMm-shGTBGKkbQtEB0x8kcL7ZtnebcuJGkPck-okjWxxBx9_g4yMx9ZRYoYODMpjCavYxcRV5ICNs7I8112RanT5_PDSa6FQa3pxGxz9Ot7pruGfgrU5uzfD4zZWxRCZIaxhjDlg8RC2K3ZMlPSFr0RZ4e0i8snSfWC4Izsy1xVRP3EhdmPw7bjEuVpADkEEMcnC7ITsB5-OaY7DrtpUBbft9VYAV4ZmUNiRNzWAtMaHBLp0sr7Pw6c___kE=w1026-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/Wv2Mv3Nx_0ZMrpcDbHaV0rQEYoZHNHgesxxuADumHeAq-P9oXFzYncS83L-O3Xy0Aknw2t3M9mDcOpey32GQ7_aOV7l1d357mniFPTVDcJkRe0pILafrdAZ0kjZcDRp-kMkEDTtyf96Z1b10mpn4bobTW50k4YG0t2XjIrzPJ_VJDN0Ne6i5Wx_WKQrtkePHiEuR3iYgpHh9oJOaEP4kznVQhVgORr8E6cxklGos7niWLrMoWLWcRWzvKsWm1T3pCvzUzkxxatYS6DNwRE4KqXKROJ9u6CczMiRgiZJdrHoQZlgGWg4JYTS3tcSlssz6Eqt7r57UWLSxEI6qSldR0cb1w_BcVa2XfNJq9gmy8j60I6lCQFQMobcZ_GtkIHpBrYARN-zyMkGDlYVaPWiVkR3S1Pegl7f7PiM7zdC56qaBzWLWQA1QBpCWYf1xsf-4WBrThiTHCEfgGWTaqN_WK9x0W4GxXDmZF_foqZsvR-YxWgAZ4GBvFTFekvtp80lazynI9-sjA0gv3iiW9Daxjnv5cWTEmS7XnNWVxP-qM0E=w1026-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/KcB3uzhRh5aGHwX2r0XprSYsjL8NRXD7MzDMGw70VlqXr4OAEcTtHdVgrqwLQZAyzoiUj1vM3nn-bsFtW3v3plb9JSNanROOT8_DyyZOlNM3o04_iHvbjLCoZztONEN4YA-ekb9jA9tS2aCSU24k5UrBpPzDTeg7uriFbHzAVlvwuhmvxcXLzfUoMLSOZpXltcEplps8yeZ6MlWK4XIevznCyvKpBMwV-5yom_-MgK7i4EWH85id_d-uAFP2LFToLbPJGYTdurA-I8e2c7hXo7ebBstq-Kr4-1Blz8nN4yT3r58KUSI7hMUALLYCplJZ8cP2rGpXo7A9O-FFtDusufI-nthN3ptoAMoPcJFpCGMXQF9Q-ggWNeOPcmgRJGHqcCDlsv70URt1Jf2FlvaQg9E5dAUB1PCYyo1A2gbmEEikXSP7JnWsE4FAvunVKQUjho9fNgGGSw89TUlT2sVkkX00n57lB5woWMtO7C4iH0qUZdI-aQb6gnlzuBE6EUyOq7JH4yX0DdWd5nA49XpjW9GE4nOiywMFAd5yC9O85S8=w1026-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/QQWRxw8005zhwbco1BgiVNdfZVw7JiW5Q_Xc0A6Hrs2-4gr7Nc3p5UxOVZk1iZQqPjfR-njfMILYooko2yrNVnhTL-8Y3YnbDgqOut9su212B9fEe3Yz_v1XyHaZOGn5LEj1VwPMRL-C6-KhP0fs2bNQf0c-VHQfEIt8EYEif7uM0aNg00L_Df-ajlN7mNv8i_0ISO03I-LuDf21lT0pe5qYG3EatDpERdm_9ADbAFQsJlNDSG1FcYghcK4Gbu4ZMc4CIC7CA_1PQJvB6Eaw2x-lVtf93Nju8xAOYldBRJmanxn_ZP4itxOXRjTb3ZBW349Bf_srR_nKifMpXW2qENIhplVYKb9QokNuOFHqs3S5V-SR6Wk1H_dxjuy2c-LuI_Q221tO3-7UXahlmeFp9-NBqdmh-RBvnoOS3JV9HUE3_HDpKfkGeM9LOuoAK2myGzgeJ8dQnZnoLqHFm-jFoeUtWDKaO-wLRfe0Nt8MkWw_7lGN_eE1uQsyB9RSXzocHyVhT7_TjcrD3xyGGixD9HJULBxBH8rVv8M5RM1MiH0=w1026-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/cGHPUj9oxT_8nqxq6Z-fvs322W7vTqNu-IW0lpji1c8NYG2_EtdUjDYnvnPOy9S3PcYeEUqY0V40cRi6SiqgWtGZW68CGlqX6LkfPWZi0WBpKFfgUfscy-s-fFiblPpCdSUdtH8dMk5FdiCURMBNLcGhWMApBY91ylEcldyEuQZ_6ec_l49kYd0AK6vRC-IxkNQz6OVw3foQjnTCqwkzSaHNh2Jxkav9-dKddYsdWFF8v_FIz1tcC_cqzOC9Q6zg0RNA9vKScJTyimPMqWUN7aH2DdDQ1SGumrkGGFGo98HW5kIsCoZm7Or0fsCNs6dfl2ipRLSjNrWOfnIGsSsT9RP1Tm3ZOgqSclIR32JeLrXb5HLm6I7HAJ_dtsHBQxekwNZ9ITGfr38Pt5BMc-k7agvqXdpPHfTezS8hFjsjgbBYpKpxpb0I66QMc7waegGSvQtHrv9lkOixoao6f5fD4EesZNNU5bbjrDwqiQzjQgMNBA9avMo0dqDyUKHb253VVwl8ZjzWKTk4mDkNKKwUUXHERHcFj0bIMZ5YXjlYIcs=w1026-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/MDwg2yoW_W19W7sQqLuQfZbJU8YPdJbL76bvw10M49ySZWnLzGycoKaNA_30um8uKf9J4VIiCAXXgfPdpRWNzYZcDEF-Jd3x2CHgCCbKPg_BSquuHrsUbj6ChdRltu8idwBeBYkrLmzTi1JOSKMDom1vcFvfGXxx-DSj4SVvrJIYnp9hDVyiVs2vpvVndsdA0RiyM4r-zV5hfFWHnFp0ENS_nw-Ix1LF-GqDyWtIuD_AFQiItfUc-nD9H_PCkcJzAdD8tdnpBhjplY_zbo2CDF2AIcAfgXT5CMDZW31t0e3pXRg9qYLmdhxW6c_i518hZoieuPsrcngi9jGCPc5OZmlL7uQWNEWg011bwQ9LckHHe4LZ3PQD5Gaj1RHLiET93w5UHBjmC_um7AC_NEwyEHKtSOLu4hRLRGaFikNb4YRmagWKljmpPyjMySEfhIPBA5dtT5WqUaaxO0MMkQXjO8dP-JtQ3X3sjRpI78O1CRAXJenCzSWq9yvbejnNHqp5tMqnoMFvlqS1ad4DK0Mf8Sp3A0zq2kY8LVBPu15iXSQ=w1026-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/ec2l8s27yl7HomNFKn9YECSBVrsGcF9xWFuIo0ASehmgwXOuURIqJsWbBhb2IrMwRQ_zKKIEU7KmM3A9IwIn-ALtfbCO865IkKBcoUed25D0E_VXjbyZr9fWbcVIR_fDUfjj2lq8OiQo1Tvcbr7C6bC_MAG-ad4m4RtRoKtiueDY9folN8b4R7R_eEkJBI2cXNqwd5aXyC0uC8vB4L985aWhm79qcjtIk2zjltCrymNvgMsXXM0U8XiMh8vx4P0xNmxRfn2vArTN2StXigCDUiJH2f0aTJhpGv8Dgz819TaNW6WTgNdyK8i8mKHHtiF5ccowRF_YS9u7_IifPvArPOHQzxF2GDWQsEzS17Rw5tzrcKu3QrzcYD5BIIRvN-1s8eTgEA-xkg7bbI1uIELACvqtljHH-tKUmL1Rhy5mr4wOdQSCiGDBJ6Wd1oTx0PYLawuyaO-jr_1bYgM3I7e69CovoycxFSCHPH3QKMjEPpVz0ypmJQTwHpsA55Qk-fEAjV_GK2KLV0G-hKSwnw5bYMNe0xji-0vWrWgr878EH28=w1025-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/pNnjMsBvgk7Qj1DTiooriDh4hEJGfp0AqjbtEYoaKlhPtoXnCURXwmr6xob7wLa17ryIZrkleU3twHCb8mvQXndnN4SOOC5yFya0wlCChzUR5JU7pf6-KF9FIXPx8J1AHnQZf6_UXidUZ-SryzXwXd4gJ-05wq8Yc5B7-XrBmCaEtuTS6m0EEklGgI23r8ivHoFkKEAGy7QqUmOrN3YAsbpr97MdyTU1Q2xRjqwJ8Gq20-JQGZSu2AVuFd5kGmK-c_rB2Vp-K9VKJ7RtsXNZ2yTufi4SKva7iJATbV17E8uRjwaeXgUFVuJmgt3aoEXHTngZ9US_uWgmvRsMbf8lYtFjY8TgK68e9iPqGVuTmxepkk0iEIWBN-NGhNFXJ7q5bmTe7JWrDAXFbRFS72KKAlA6PwEk6l6fLeVw9L3Tb8N6HfKdKHQgMbbMBaXkmIQ3g3ZOtQAFRSsgrpsDca5x-PlzO7IlJHxAVGNe4emjhQDzqIpxsvbBhtKB7IhaDXGAuDCJoSWhrP8tw6OUyKRx78TibVzkTzCHYC8f-GXjbb4=w1026-h681-no)


Престраших се и поостъргах малко кейк ....
(https://lh3.googleusercontent.com/JWmnP2DRDd3aknjea7aJhwlReX2Chj0XGrbdnAW7cPEzUjH8JB-Bt2xDl2wtwdvv1_IU_7KzOhKps8cJriFbhsPHv02NzdyDyuOZi3v8oJgzzc8XjhiDxhr_eWkHshyzJLbuOuiMjiMPQPXfPAcY9S_ehHVJoDIVxnOrTwIxOEnfDySqeJe38aKn79h8qzSm5aOOSH5mSdzkYvxxdDNDO4p8LMhKuuEQ2qUnl23KNq4insEbuZ4rmte6B0HYtViqURzh8UAGGmeuBwoFMMPwX6OclbRLjpEbuLN0xBxFO34AXQI2UvsJMLH1edVUw5QQz3SyxeRYfMwdN78CT4hEGnzsNelmTfBEVJzYzntxM6YkzKCTBbJv57eOGd7CY4HPjkQSnRsyW1EeiHuUeB1vmxRTaprc0Dx4Xa7r4NanYZqXEF6UIb5FqR-JPQEk8nxhreqH96xtz-3fTTTHm1AHuqG-x_w1crE7IpqEDNavxFBp8oLlBfK__CeNeDDL-k08fiyBkxMBMrhsKiVQgrc3NqOoIGZ8subNHG69BdbWpjg=w1026-h681-no)

.... позачистих каналите на мундщука и горивния , направо лепне вътре :
(https://lh3.googleusercontent.com/pB89Zaw-GXAcTBE4M3zKhskl3fvIq_ymCbEcanZTOVzaijDbv2sW6Po5IlcNZZybjNp2YTBvk4xJnmEL7i-iwUQPYSYsxxltQBjrHCZDUXNwmKCBoOJa2XoO9WOntFiQGVD-_9P9yluSlvS1ITiAqpmjAGiHMD4t0O7UL0mqteLGpafuXhGv-JPVA6Mc5dWGzl_71GDEUHCXDgABbX6-iVM3xyyLXQMOo0iba2xM-WUfV6oVUM9BPyXlQqWAV5o3Q460_NfH1dVZ4Ck387yrLvyMBvWHWZ36BtMEWOuq9NAVjf6ezeM-9JcAXvzFUS9HwQSmBLpHS8LAS7X1u-eLJuCKIHVMtXT96oXfPlSmtCI0nUfFbFFfqcncx1sC7WTBHQ7bvhEUXFntbmmHgeARJ6rzJb9jpYHZ4NLr8fFwsOfp-1oBjAvneZvXESxrW2lL-8gLdOnbhBDa1Cth8TPd4-OfHrP_odDz-ifRqNOhyyBz0sGCvOuuu4Bid6EhOOCn0Vps7u3G1gys0Q9Ge8ma5NCLah44IAlDKAFjtMnGrk8=w1026-h681-no)

и накрая я напълних със сол и алкохол/ракия/ според форумните напътствия и запечатах с фолио , па да видим утре дали ше има ефект :
(https://lh3.googleusercontent.com/BbZ5g91-zSuYijlZ7IxjTmkivExDRobWobi7INRFGhbkkKGqG_7h4M-qIOvUVO8oJRVQf5fUa2b4JWMS5-Nw5tLxBQK7DLopeKcgba_ymL0zgRfNaXpTc8dx9MCjnbt7k5VE-Nd5nXs5Qkmnw4ku6oMd4uIQyyHe8E1QH4DEvRHpgNTX3QQfYMkbLbmp7mpS8uyIr0NrRk0p4gh0VA5AyJeaE8GQ4M3IJZn49GCIueXvwg4C1WlrlzRrBnibnZWsU60SSJ5TwZkaX9jD5XyGv8l42m0WeYwAs87fkpx-N-YBMv6_EsPRXPnAp-8Kr_NUk8ZXQ67VRuY6D8JtVSO-IR2qoeGQR6IkRUUAagrpB285O1UQsEJQIg3aBBPSANKkvFe4UJbW6CmI84fYpMi3HPWwjG4CwVvpGWUDtUkEM3rX6Ws2CjkFKS82Sy-Z7inSCAQaM-pqQteiY_ScR0O2v4BtT-2Y_tWrpIrSZcTf0bPm048mo2vSDyvhFkAcUxKqHxMn8A9TjNHFv3hnscTBwPGLvxm22ZlY2tk186zgUSA=w1026-h681-no)

... и смятам да я допочистя , колкото ми позволяват наличните средства и акъл !  :)
Надявам се кейка да се размекне и да го отстраня без брутално стъргане.
 Почистването ок , обаче за външното "разкрасяване" не ми стига ни акъла , ни наличните средства ... та бих се радвал някой ,ако даде насоки как да и върна блясъка или ако има желание да му я изпратя да ми я "накипри" ! Как мислите , бива ли я лулицата ?!

Сега сипвам една домашна сливова да се почерпя по повода и Ви казвам наЗдраве !


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: iivetsa в Октомври 25, 2015, 08:56:55
Честито,много добро попадение!Не съм разбирач но определено ми хареса,със здраве да си я ползваш!Относно освежаването,ако не си сигурен в себе си,по добре я дай на някой майстор да я барне!На мен лично ми изглежда доста добре на снимките,и мисля че само с една карнауба ще светне.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: rusen plovdiv в Октомври 25, 2015, 09:35:12
Много е добра приятелю , красавица и ще пуши много благо .Честито


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 25, 2015, 09:57:03
Радвам се .. ,че я бива "бабичката" ... малко ме притеснява ,че е безфилтърна ... другите са ми все 9мм и съм свикнал да пуша с филтър ... та да видим ! :)
Има ли вариант да се преработи за филтър 6мм поне ?!  ???


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 25, 2015, 09:59:24
Какъв точно кейк ще омекваш? Че лулицата е остъргана почти до дърво. Една шкурка само да заглади стените и си ток.

А тва със солта хубаво си се сетил, може некой да е пердашил Чери Анброзия вътре, хубаво е да направиш процедурата поне три пъти, слет което да засъхне хубаво, с шкурка отвътре, и лека по лека разпушване наново, тва нещо ще те служи години.

А колкото до външния вит, може малко байц да изкара грейна, но не е необходимо. Даже спореТ мене и карнаубата ще е излишна. Хубава си е лулицата и така.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: POPЕYЕ в Октомври 25, 2015, 10:29:15
Екстра си е канадката ,но за преработки и филтри забрави .Ще я прецакаш. Аз и филтърните си ги пуша дюс, без филтър.Добра си е лулата. Честито!


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 25, 2015, 10:43:33
Здрасти, ако искаш да изкараш лесно шарка, може да ползваш ей тая паста: http://gigadrinks.com/product/2871/pasta-za-polirane-na-chashki.html (http://gigadrinks.com/product/2871/pasta-za-polirane-na-chashki.html) Мажеш тънко, нагряваш със запалка да попие и мажеш отново. Съвсем малко количество иска, като разнасяш с пръстите. Няма да даде блясък като карнауба, но определено има ефект. Е, ще потъмни и дървото де. Колкото до третирането със спирт и сол - Балкан бой е малко екстремист, та за тва препоръчва 3 пъти да се прави. Освен ако лулата не е много умирисана и един път стига. А кейка си ти е добре, не го барай повече. И липсата на филтър е добре - тамън ще усещаш тютюна по-хубаво. Изобщо не и се втелявай - почисти си хубаво лулата и натъпчи до горе с тютюн. 3-4 пушения няма да е като хората, ама после ще си "улегне". И последно - гледай да я пушиш само с един тютюн, или с един вид смески - само вирджиния, само латакия или само кентъки. Така ще ти даде най-хубав аромат.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 25, 2015, 11:37:50
Oooукей приятели ... благодарен съм за съветите , ще се опитам да върна г-жа Lumberman  към нов пушек и да и се изкефя доколкото ми позволява малкия ми опит ! Сипвам Ви по едно виртуално за подкрепата !
НаздраИ ....


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 26, 2015, 07:54:16
Тука не съм съгласен с колегата Пин. Лула втора употреба е като жена втора употреба. Може да стане, а може и да не стане. Спорет мене требе да се премахне всичко от предишния живот, и да я почваш начисто.
Иначе най-малкото ще ти събира конденз, и ще усещаш един остатъчен вкус ако некой преди тебе е пердашил чери анброзия и клан клан недоклан. Пък и не му знаеш навиците, може да е запушил порите от неподдържане кат хората.

А бе требе си чистене. Аз даже и реторта бих ударил. Най-помага.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 26, 2015, 09:09:16
Ретортата беше чалъма с колбичката , която се закача на мундщука и се пълни с алкохол и се загрява при затапено огнище .... или бъркам ?! Мислех го и тоя моетод .. защото димния канал мирише отвратително , особенно тоя на мундщука , и ако не се отмирише със солта/мисля после и със сода да третитрам/ ... ще се опитам да "ретортирам" !  :-\ Абе верно е пушен некъф гаден ароматик .. и лулата не е чистена особенно съвестно. Ма то не се знае и от кога е в това състояние ... подозирам че е стояла години в някой шкаф.
Абе да питам .. чист спирт може ли да се ползва при почистването , щото гледам байовете по клиповете ползват некъф алкохол ... па аз маам със 95% спирт или ракия ?! Стаа ли спирта от аптеката .... снощи кат бърсаФ мундщучето ... миришеше мноо странно от реакцията с алкохоля.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 26, 2015, 10:15:51
Етилов спирт 95% е перфектен - търкаш канала, докато перцата започнат да излизат чисти. А гадната миризма е от стария катран.
Балкан бой, всеки си има своя начин - откакто ми попаднаха две много хубави лули, на които "възстановителя" беше увеличил огнището от 18 мм на 20 мм, щото трябвало да е изстъргано до дърво, па и още една-две, дето са станали като камбанка от вътре, съм доста скептичен към подобни съвети. Ма както казват братята империалисти - "квот` ти клати лодката..." ;)


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: kalin andreev в Октомври 26, 2015, 10:18:56
Лулата е много хубава.А Ози беше писал,че топял мундщука в белина.Всичко падало и след това само го изплакваш хубаво.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 26, 2015, 10:33:33
Калине, в белина се топи ако имаш много окис по вулканита - разтваря се от хлора. Ама хубаво е да казваме, че преди това трябва да намаже с вазелин втулката и логото, за да ги предпази от белината. И че мундщука се матира от тая процедура.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 26, 2015, 10:52:26
Ретортата беше чалъма с колбичката , която се закача на мундщука и се пълни с алкохол и се загрява при затапено огнище .... или бъркам ?! Мислех го и тоя моетод .. защото димния канал мирише отвратително , особенно тоя на мундщука , и ако не се отмирише със солта/мисля после и със сода да третитрам/ ... ще се опитам да "ретортирам" !  :-\ Абе верно е пушен некъф гаден ароматик .. и лулата не е чистена особенно съвестно. Ма то не се знае и от кога е в това състояние ... подозирам че е стояла години в някой шкаф.
Абе да питам .. чист спирт може ли да се ползва при почистването , щото гледам байовете по клиповете ползват некъф алкохол ... па аз маам със 95% спирт или ракия ?! Стаа ли спирта от аптеката .... снощи кат бърсаФ мундщучето ... миришеше мноо странно от реакцията с алкохоля.

Точно това е ретортата.  По въпроса със спирта, аз също маам такъв от аптеката денатуриран. Мисля че го денатурират с изопропил  което не е болка за умиране. Даже ако можеш да намериш чист изопропил (това което ползват тия къде сплайсват оптика) ще е още по-добре, защото има по-ниска тенпература на изпаряване, и мисля също така не остава следи.
Както и да е, от аптеката върши чудесна работа.
Най-важното е ако лулата е пушена с продукти на химическия завод в Костенец, (разни мак барени и ларсени) всичките капилярни микроскопични отворчета в дървото които требе да са абсорбатори по принцип са запушени не с естествени катрани и етерични масла и захари, а с некакви химии които ги запичат.  По тая причина много от лулите втора употреба пушат изключително мокро и след три дръпвания почва да гъргори влагата. Това е много лошо и понекога и след неколко третиррания с алкохол пак остава.
Алкохола е органичен разтворител който освен да издърпва катраните требе и да отвори порите. Ако след неколко тритмента с алкоголь положението е същото, тогава се пристъпва към вода. Това става по следния начин. Маха се целия кейк до дърво с една шкурка, пълниме лулата с вода, да попие  дървото и я слагаме лулата в микровълновата да я нагреем след което сушиме. Може и във фурна на по-слаба тенпература. След като е нагрята лулата тя ще си изсъхне перфектно.

Тук требе да отбележиме че миризмите от боклуците пушени преди нас и затвореността на порите немат много отношение, т.е. лулата може да си пуши страхотно но да задържа влага. Ако това не ни пречи, нема никакъв смисъл от всичките тия галимации. Аз имам такива лули на Георг Йенсен, и не им разтварям порите за да не станат стерилни с никакъв вкус. Влагата си я изтръсквам по стандартния метод. Ако пък има горчив оттенък и гаден вкус, тогава номера с алкохола неколко пъти или реторта в краен случай ще ни свършат работа.
Хубаво е така очистената лула да я разпушваме с бърли който е неутрален тутун и почти не съдържа никаква захар. Лулата ще си поеме етерични катрани така както си му е реда, след което можем да си билдваме кейк и да се радваме на хубав дим.
Бърлито обаче не бива никак да е с топинги и тем подобни щуротии, и за тая цел е идеална бърли флейката на солани. Ако немаме такава или чисто бърли въобще, тогава всеки тутун без химии ще свърши работа.

Свети Григорий казва че по неговите експерименти най-добър дим дават не чистите стерилни лули, а такива които са "узряли" т.е. които са попили от катраните до определена степен, и требе да се държат на това ниво за най-добри резултати. Аз въпреки че обичам да ги "стерилизирам" и да ги чиста с алкохол след секо пушене, не мога да не се съглася че не е съвсем неправ Григорий.

Та общо зето, нещата се свеждат до следния съвет:  алкохола от аптеката си е ок, неколко пъти процедурата, ако пак горчи и е гадно реторта, ако пък задържа много вода и това те дразни вода и фурна, слеТ което си билдваш твой си "флейвър" и кейк както си обичаш.

Колегата Пин ще ме оплюе и ще каже че като пушиш от гадостите на некое дърто байче поемаш от неговата карма щото дърт ли е въпроса с легитимитета приключва, ама не го слушай, изчисти си лулата и си я докарай в състояние ти да й се кефиш преди всичко.

По-здрави!


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: kalin andreev в Октомври 26, 2015, 11:14:31
Калине, в белина се топи ако имаш много окис по вулканита - разтваря се от хлора. Ама хубаво е да казваме, че преди това трябва да намаже с вазелин втулката и логото, за да ги предпази от белината. И че мундщука се матира от тая процедура.
ш
Сигурно е така,никога не съм пробвал този метод.Но дали пък няма да разтвори и катраните?


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 26, 2015, 11:45:43

Балкан бой, всеки си има своя начин - откакто ми попаднаха две много хубави лули, на които "възстановителя" беше увеличил огнището от 18 мм на 20 мм, щото трябвало да е изстъргано до дърво, па и още една-две, дето са станали като камбанка от вътре, съм доста скептичен към подобни съвети. Ма както казват братята империалисти - "квот` ти клати лодката..." ;)


Ами затова аз съм се отказал да купувам лули втора употреба. Първо огромна мъка е да се докара кат хората, което може и да не стане, второ почти винаги мущука е от вулканит, което е такава мъка че.......
Затова по-малко лули, но нови и с акрилов мущук. Това е истината. Количеството VS качеството, аз съм за качеството. Претпочитам да имам три лули и сто царевични и да си пуша с кеф, отколкото да имам сто преебани дето разни дърти байчета са ги пердашили с какво  ли не слет което разни възстановители са се изявявали и т.н. Накрая имаш посрецтвен резултат и лош дим.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 26, 2015, 12:14:33
Колега Балкан бой, като цяло съм съгласен с второто Ви мнение. Но понякога изпадат хубави лули втора ръка, които си заслужава да възстановиш. Пък и финансовата страна на въпроса не трябва да се подценява. А и далеч не всички байковци са пушили диви ароматици в лулите си, та не е чак такава драма, каквато се опитвате да я представите... Колкото до разните му там отваряния и затваряния на порите - ся, верно го има тва, ама дайте да не преекспонираме проблема до гаргантюански пропорции. По-склонен съм да мисля, че мокро и горещо пушещите лули са произведени от по-плътен брайър отколкото, че не са почистени добре. Имам баш 4 датски лули (3 Стануела и един Йенсен), от сравнително читави серии, които си пушат мокро. Стават за един-два пъти пушене, ама като ги напънеш повече и дигат ръце. Но пък съм забелязал, че някак си са по-тежки от други подобни - явно брайъра е по-плътен, щото са чистени по абсолютно същия начин като останалите ми. Като пушиш една лула по веднъж на три дни, изобщо не можеш да я "усетиш" как работи - посъбере малко конденз, ма като цяло кара добре. Напъни я за един ден да пушиш 5-6 пъти от нея и веднага си проличава става, или не става чеп за зеле от нея...


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 26, 2015, 12:20:08
Моабета върви с пълна сила ... пък аз си отбирам полезните неща ! Мерси пак ...
Ще докладвам тия дни кфа съм я свършил с Лъмбъра !

А тоя спирт става ли бе , някой ползва ли го ?!
(http://www.bagira.bg/prodpic/wm/22501.jpg)

" Спирт за горене  подходящ за технически цели, а също така и като препарат за почистване на петна и замърсявания, разтворими в спирт върху всякакви повърхности. Продуктът не съдържа метанол. Изгаря с почти безцветен пламък.
Не е подходящ за хранителни цели. Чисто горене
 Отстранява петна и замърсявания върху всякакви основи."


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 26, 2015, 12:28:12
Ми ти как мислиш, като гледаш картинката с ухилено оранжево черепче и сладкия надпис "токсичен"?  ;D


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 26, 2015, 12:47:45
Въххх , колко съм ПроС ...  :D


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 26, 2015, 01:32:09
Тоя за горене е метилов алкохол или метанол. Една глътка, и вече никога нема да го ВИЖДАШ оранжевото човече  ;D ;D ;D ;D

Това че не "съдържа" метанол, виж му цвета. Ако е от оня лилавия, значи съдържа и още как.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 26, 2015, 01:35:36
Колега Балкан бой, като цяло съм съгласен с второто Ви мнение. Но понякога изпадат хубави лули втора ръка, които си заслужава да възстановиш. Пък и финансовата страна на въпроса не трябва да се подценява. А и далеч не всички байковци са пушили диви ароматици в лулите си, та не е чак такава драма, каквато се опитвате да я представите... Колкото до разните му там отваряния и затваряния на порите - ся, верно го има тва, ама дайте да не преекспонираме проблема до гаргантюански пропорции. По-склонен съм да мисля, че мокро и горещо пушещите лули са произведени от по-плътен брайър отколкото, че не са почистени добре. Имам баш 4 датски лули (3 Стануела и един Йенсен), от сравнително читави серии, които си пушат мокро. Стават за един-два пъти пушене, ама като ги напънеш повече и дигат ръце. Но пък съм забелязал, че някак си са по-тежки от други подобни - явно брайъра е по-плътен, щото са чистени по абсолютно същия начин като останалите ми. Като пушиш една лула по веднъж на три дни, изобщо не можеш да я "усетиш" как работи - посъбере малко конденз, ма като цяло кара добре. Напъни я за един ден да пушиш 5-6 пъти от нея и веднага си проличава става, или не става чеп за зеле от нея...

Има го и тоя момент, но при мене конкретно с една салватела се получи номера. Е, пак пуши мокро, но далече от първоначалното. Сега примерно почва да гъргори некъде след двайсетина дръпвания което е голем напредък. Най-интересното е че лулата беше нова новичка като я купих. Като енджиниъринг беше разпробита много зле (и още е), но не мисля че водата се дължи на лошото разпробиване. По-скоро самото качество на бриара.
Аз съм се чудил защо на скъпите лули им пишат 30 грама тегло примерно, а то има защо.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 26, 2015, 02:24:57
Да ти кажа, може и да е от пробиването - ако така и така все ти гъргори, не пречи да я "тунинговаш" малко. Нищо не губиш. Аз кво си правим на проблемните лули: с пиличка заглаждам димния канал към устните, щото там остават следи от матрицата на отливката; със самоделна конусна бургия 4мм разпробивам 4-5 см от димния канал на мундщука; прайм голема фаска на челото на втулката - такава, че на челото да има стена под 0.5 мм; с малко обло длето заглаждам прехода между димния канал и отвора за втулката - много често на евтините лули е оставен с 60 градусов ръб от обикновена бургия. Та тоя преход го правя по-плавен, без ръбове. В 90% от случаите, гореописаното има положителен резултат отнесено към качествата на пушене и вкусовата перцепция. Разбираш ли. А останалите 10% са датски лули - неспасяем случай...  ;D ;D


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: balkan boy в Октомври 26, 2015, 07:39:34
Колега, прав сте че част от влагата идва от емулзията на дима и завихрянето, но колкото повече влага изкарва, толкова по-сух е дима. Сега въпрос е колко от ароматните качества се разбиват в емулзия и не достигат до нас е друга бира.
Но също така е факт и че бриара дали е плътен или порист, дали му е изкарано осмотичното напрежение също има роля.

Аз тая Салватела като я поизпекъх придоби съвсем друго измерение, а си е същото толкова зле пробита. Бриара както и да е сушен, може да не е изсушен както требе. Затова сички пайп-мейкъри знаят номера с "изпичането" или микровълновата. Едно време са ги "щанцовали" на конвеар и такива глезотии не са им удряли. Чича ти Алфред им е намирал друга цака като ги е мариновал, но принципа е същия. Виж  high end лулите с какво се хвалят най-много освен с шарката, а то едо колко грама може да падне една лула. Колкото е по-лека, токова е по-празна в порестата структура и по-абсорбираща.
И спорет Григорий като се насмуче качествени катрани, тогава праи шоуто.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 26, 2015, 07:51:14
Наздраве и на теб, колега!  ;D ;D ;D


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 28, 2015, 01:15:15
Бааах тез дърти байове .. след 24ч на сол и 24ч на сода .. пак смърди .... следващите 24 е на ракия без салата !!  :D


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 29, 2015, 11:36:03
Дойде часът на истината ! След 3 дневни СПА процедури .. старата г-жа Лъмбърман даде всичко от себе си още при първия тест ! Умишлено я натъпках с ароматик , тъй като беше останала лека миризма с идеята да се омерише подобаващо. Пичове , впечатлен съм за първи път в краткия си "лулян" опит ! Въпреки , че бях скептик относно липсата на филтър , защото съм пробвал да махам на другите си лули и не ми харесваше резила .... този BC явно е направен много добре от дъртите френски джедаи-лулисти. Не ми липсваше изобщо филтъра ... дима си беше прилично хладен и ароматен , да не говорим че от началото до края .. почти не се промени вкуса на дима ! С другите ми лули не е така.
Е ... верно на 2-3 пъти обирах влага от мундщука с шомполчето .. ма това го отдавам и на почистващите процедури .. с кфо ли не я киснах милата. Предполагам , че още не е изветряла както трябва.
Та като финал мога смело да кажа ,че си заслужаваше усилията и съм много доволен от придобивката.
А това е първото палене все пак ... би трябвало да става се по добре !  :)

Ето и крайния ми резил след "реновирането" :

(https://lh3.googleusercontent.com/sLykN1K56Co_Jq0OyLd5w7Sytm5l1dOiMmXvOs8fEwlnbHDBQkeXgLttr69sGKb_gbw1A3a-d5ZKAGnmq9g3pWhwUUfkFZZmQ817KtvnoGTKNBt2D9tK87KEzVkEUJwaYHFap33uhwZiBQGqPNekhDLdsTn8P2MfBWtTLxjm1H8sJ0yT7_ix-z52PxVPcJpVz8G7RlZddarArq53v3h5cMnCzV_SOeG8YOl6tYhTl4G9HBP9qCa-6HfqoORM3P0L4hsbA_usF3B9TN5l7jc1l5PdLMJ3imLdAP2yvEaKVnZrJpu_B3ggAnTCLDYoqS4w43rbmGP9zAn1fvI1k5yDguxWyyMfTQ2nriyO2j2Ue0feLeJJEYnIUVWSK4VFUqf28gs6ZSsWQ_H4BqNPXvPu7ZCMHH52sPg3oQHmXlQ31hMJtCPMW838gcai8j9h0gWbm7KC1Z5AU8RpT-VCqbleRmeXeMIC-4j3aZ-bm97k3cATb3ETI11non5R4Im-yS0Ly5qnjA7jo45WVr2FwUlxNC-wLQids0HZGHAMn7GSSOA=w1024-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/czcPkbDWbXXJHXxpo66-7WxtLikXIJXyRAspGL4IzusSm0iCXmVK46kGFeAKYHpL6wSAIp6zRdYKLB028SxxMyXh_OpT49D8tAyY56uCF_YDmb5KKoE8tojZ8IFKN5Bg0FBXEWo_9lVY0G187uufTaXQ9e-AOOjAs_eGtOAQyZa1iiVRzDaQ8pa27Iqq6h7iYMdHkekURTSyyRNKML7QYaF7daeDCheZWcyuy9zpR6a6hEbGsinl8nmqCTQ8nH8tC64SvnP9jE21pLK2a8M3UdO___BCAk0S6KVvSGKrQAl9SI2D3mNWMTm61_VjBSeQ4Np3ePpf2FA4oyL-vaaWP9NVcoRch8jXkfCV8XyW8zrep2v2GWupo7QgbLF588zP6qBzbDqGTP-UEzNgwyZuru5ed8FtB_40l-a1hH1s9JuFTqbR7aZGBZgek5vpOVcjwqAiraeD2YDBkiB15rjUd8-qNFzTL4S6f18jvoSmnkg6ihMmWhZSPuFMKUWcPQfBw1QNFMV3G5FRNsTxFEMqiBSwCAdihnwj8f0jdtNLe3c=w1024-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/uhJyzvvvrwsMe9s5nKP9kKgU6gqX08f0XU6s9Krt67VbY7jO8mklhcdcjBEboMbhCENVwdIOdd2cl-dsajhHZ3drdP-wG737WM9alOvymIijOb452vEVsIU6u14GSNjqFug8TCMufZJqGeo1qX4HbFI2jaR3UJ3PECITqvao2t25O6HhAhBO4CfUXZoI52Sf6QwsAGj2Z_HvGYUiz82OW_ifPR1nbNIqZDTbhjOa1aevohW1Jle2GxqnbAJevckPDpfSBQzt9t-8b5dT89FxkyDbJL73ZxPxkTBIbajPDtJFflvAQWg7gdRPOXCHR13Eleq1bSGlLCw8Wj6RVFSU4OmxUFblDFGdMkeEkJ27lt70ZHU5wIDcLGc9cLaSoN3cmLz2mFI2MTJjPbW8Wtc-o3OdRFurpesqbCqT8_Ti9HEQd-nOJeFjfqt_wZYvmnbfS_zVxrHCfQQUDAudYApnsBfVkM2Gkr0ahP9KBVgRoc6OYP6WjXCvHY5q86rykrmydc86ZTTs6aAi-z6nRipv_FSzd15HoZFUSVbsf6PAmOI=w1024-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/BeGCjUYk-TFex-ecF2Qze5rVhPA8IWs9waFRhLhTvm7yKB8Kf_Z8hapDx7LpzUzanrEFArB4d_ODzYdNahHi6eFjxWe56QxVbRy_cTqgiom8jDfmDkLb6QZapEhTjrWHy4RaetWNA8ohph-ChR6sKE7bxTekz1DxznrI4QQl8zcaKk2AvFeMNvi0zUxtz-WASWe-ejnnfO5w8SKmfE20RftOS3lGsJgwH3jgJXt5k8f9MogMGuCfwOtBgDVDq3GaGW9rmZyIGj6V_vpUl9by9S3KQmgvPBzGITAz4QPL7bl1pAv8YEAI1ZFWxCKvk94jcxpiZFwVuQAIMJhN6vMXu4DN5GNAnUWkvbafT2w2QjYdsXK2_2xs4K3eFIUHnRupDqO6nI57zVP74qFdssFPZ2bDnVg4Pgzy88C4HhsbdEL1_A7fkhlccQjLqv5_6pCNU-axvWzUMbQiFoe-wZFZT_6wl-KqGxMqxP0j_qxFwhkk_KPHWm1Bavy_APHzhv_H-0-jh51oOSHVe4NUjQviqadPVr8EVHRyh99eYAmXIHQ=w1024-h681-no)

А това е нещо , което и пасна все едно е правено за нея ! Ма то нема случайни неща при мен ! Купих го предния ден.  :)
(https://lh3.googleusercontent.com/H6uyIeQZVvvWf3v1-3KPV4WkJn5IZOaFTfFB6AMk5vWGkBHvIEFMlIvD2ZJYeo2qjzjzaxObpmZDZ9vCFlzGDtdEuqSLL7TrLROysZOHlAKmfX0kIbBGu9NjpyntcYyJk1ut0eBDpyqRg8rY3y9RCsCk7lpRtOPm0bar7dFhlMx8H9xOtZRqHyAuICZVUhBRUtYwKjImFyS9e2mRlK4kEfb4TnCLHRst3bkpsipWV5D_-_SGdM2G_hTHXpDzYByxLNmaK-t67Fx7x4G8aXu4a0O-YXuN70a64EbozgO_FS44ZVDJjMjCl3UUQoQJO39CY25DWCaKKKVMCD9vdl8uUlkgOLVeLJWkb9DYC065iM1BztHJMScj-RUCV7bBe4FugQeEmPNLvYzWs0Zv67yoKHuOav_NzEUPTVCR0dMZdQha64HNl1H_aVJvM9jGzXvI84wDFeYqiL0W1ZmB00ppZmXg741dtnBCZuM3W0tVBrrd34nX6ldq040erWinU6t6VTwYfHeSpz0TTNjpFuq67IHIhjqGMeonwPE9NLkMPTY=w1024-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/RPo9mlYKt6Uw-1bZaV4A3SGItfIP8SP_5zMtmya95iJARPkjrc5YRf2LnC1cQV28AA7WHLguXqpnXwuB-aFKMm3tsxxviNKvShfPY5Necv9sEyqqcE60C4MGTJNabew7mqfEi_13vvsUi8HZ6xl4NayQ5LEAsIr7BizqJZMH5ZSdZNKgTYSlq79N45uYZy_tbX6pk4z0Th9CVDyJI2hFtE6d4VfCk0OS9IW1HC2xDXHioCFeYHvU1AQc2t5DGS2K8Uu1_ZLfpZ2Oj5Dhpf-XfV9QWICMoxVOilTyeo8AHyqiPeJzpGjE5TpjrTLbX78BTXd3tGojICvI7eSP36ENBLYkqkCXKSfzlULnFrhz5ISlPQAqFIgDsk4yBOuNh6lZ8MMwCrBDRtlxeD1SL_4eQgXkqBr1ueCSyotlpDSrLYKS5SLzQTL2tLzNiZfrN3b6mHWL_sX1BxzSao0w5EwWIYA28scBxDYXVK0jtOo-pzVeTRvqzNZFRULNVCzQcopTUHuvDG_42rtN2S_087k-ExXe4coKUxKSPF-IPTXItP4=w1024-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/wAq224RAoVFECO3WGXoqY3RdAei6uFmObQAbuRjRLx_gCHITjCiEbgOZTUyFoLJvqRaUMm4kzEAyVWGwYjc1epDDJ3vsWJzomBvtjxzQG_Z2PhtOj7uMNryLaTgcHH0eUqynMDWoCo8hDnu3q-RVoHx40auZ8TRqJR3em85aQX2wVZQvfwT_vz88NaMfX8IMuoJFTJNVEW2gctXoxJhcORBr6-uCjPx-xeFXoN0_GT5yerxO14ZRdLk4M1zkb00jJmaZw5aa8azoE8Sc8jYR4ISz_Tmqir8A0_alZ7rvDAZEgFT5d_4M4Ce9RY_BXY51Qk2hf6nvg3Z-hdw50WGsnf3CrdeUB5NkzwUlRB3-lVtzB-z7H67mZC6FW8DOhTyDVfbW5KeS9zEeWuGF3rZwRPugpQCE14VZx9jTnspAoU_I7ttAgAniBVAjN_XjuSilON71NO3iu6K_n3qfgaIEZXsfaHSWKV4OtYGC9wAmsjPtukUx028SVi3VUxmlRP5ZpTfXqarbcUmVr2GyBwW9ky1_1rFNYmwxAUOuYmr8P-s=w1024-h681-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/otC2m-7ktM_uQsyqtmZHzcverI9uKYVuafll2Y6gCGtixkaK-xeL6ksL1lGclYUFQ1N9PQyVQc3bEgtq57vsojAHrvKoHd7rQ0Rfrz44IHpco4MqWOoZoeSvubCMmWi_evCZ9W6qglVEc93-uKj0xjgWvY8igjdiu3LFjee-IVOoM_sYacbJZoTAU7OV4z35OjtYYp3fOzHoOcsgTW4fc3m3vPJGvZamL1OYIKR2A_u_KnhW6qtA2DDXhoEkxsH2AwxhLTcIK7neUH0jqEY7RdD35ddbgDPgU4ZoLWhSwFhN1Ga9uZ2G0ISB9h9FUu9lRpi-kcnpj-03OD-lZkc5XLOjWN5s2zO3fZ3q5ANCfWuHUonk7lgymGk7rhQgd2fTUykdav770dG3P88dE4Lhri1kjEjmkKEPKYM18fY5wWfhVWv2iFV1_grHuMCvpGFvcv-HxE1ABEcQyHJ7Xijuf51qMEHYCRf_9fgXXdblfjAxI0TE7ytg_TTPymtwphASsN1t0lcNlC3EyC3ngik4d7GG_vM_WKT02-o1SFX7jp4=w1024-h681-no)

В заключение искам да Ви благодаря още веднъж за ценните съвети ! Щастлив съм че финала е кефещ !
Наздраве уважаеми господа лулисти !


п.п...пекох 2 часа на 80 градуса у фурнята .. имаше ефект , но не беше 100% !


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: kalin andreev в Октомври 30, 2015, 07:28:28
Снимки не се виждат.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: RocKonoff в Октомври 30, 2015, 07:55:45
Мхм ... а сега ?! Виждам ги и на таблет с андроид и на Смарт с Лумиа даже ! Би требвало да са Ок ...  :)


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: pinhead в Октомври 30, 2015, 08:00:37
А честито - много добре е станала! И пепелника и отива... Абе, елегантни работи правят франсетата.


Титла: Re: Butz-Choquin Grand Luxe Lumberman (1656)
Публикувано от: kalin andreev в Октомври 30, 2015, 08:43:21
Появиха се .Браво,а и пепелника е за нея.