PipeZone

ДОБРЕ ДОШЛИ ! => Правила на форума => Темата е започната от: Вехтия в Октомври 26, 2018, 09:05:36Титла: Внимание!!
Публикувано от: Вехтия в Октомври 26, 2018, 09:05:36
Здравейте,
Доста се чудих, дали да напиша това. Но щом се е стигнало до там, явно ще трябва.

Преди осем години се събрахме, обединени от една идея, от една страст и хоби. Бяхме доволни, че сме открили съмишленици. Зпоачнахме ей тъй - на шега. За да стигнем до момента, когато импулсивно нарекохме това съобщество КЛУБ.
Това име се наложи от самосебе си, обединявайки в себе си духът, който цареше тук, между нас.
И в момента съм разочарован от тенденциите, зараждащи се в групата!
Не стига, че сме крайно малко и трудно се събираме, а вече се "заграждат" територии, делят се хора на "наши" и "други"...
Клубът не е място за правене на кариера! И не е нечие лично ЕООД...
Казвам го в ролята си на човек, който през последните три години правя стъпка по стъпка за изграждане на лице на нашата общност, без да калкулирам какъвто и да е личен дивидент. Самата идея за клуб принадлежи другиму, и то доста отдавна. Аз се осмелих да я официализирам по някакъв начин, без да претендирам за първенство. И много от колегите ме подкрепиха, по един или друг начин.
Защото това е смисълът на клубния дух.
И съм против, някой да инициира разцепване на без това миниатюрното ни общество!
Мисля, че тук такива идеи нямат място и не бива да бъдат толерирани. Тук никога не сме говорили за някакъв ценз, за "цедка" - единственният критерий е съпричастност към идеята на лулата! 
Никога не съм и предполагал, че синдромът на деленето, който вилнее навсякъде около нас, ще се прояви и тук!
Ако някой мисли, че отсявайки хората общуващи тук, по някакъв собствен аршин, ще спечели... Определено е сбъркал мястото!


Титла: Re: Внимание!!
Публикувано от: pinhead в Октомври 27, 2018, 02:43:22
Подкрепям на 100%!


Титла: Re: Внимание!!
Публикувано от: лулист в Октомври 27, 2018, 11:42:01
Наистина сме много малко да се делим на фракции, групички или каквото и да е. Вярно, че на последните няколко сбирки не съм идвал, а и в последните месеци май и нямаше такива, та за това дори не съм разбрал, че са назрели такива проблеми. Подкрепям напълно идеята за клубния дух и толерантност.


Титла: Re: Внимание!!
Публикувано от: ozzy в Октомври 27, 2018, 05:17:38
Абсолютно подкрепям Вехтий!Идеята на нашето скромно общество е съвсем друга-равенство,обмен на знания и опит на доброволни начала.Доколкото зависи от мен,не ще позволя във форума да се вихрят интриги и задкулисни сплетни.Вярно,закачки и спорове и тук е имало,но съвсем в друга насока,и,смея да кажа,на доста високо интелектуално ниво.Такива са обитателите тук,сега,надявам се и за в бъдеще!Всички сме равни в Зоната,но не по оруелски.Няма по-равни!


Титла: Re: Внимание!!
Публикувано от: Ivo в Октомври 29, 2018, 08:44:41
Петре,

Понеже напълно в клубния дух си ме блокирал във ФБ, за да може след това да пуснеш тема в която свободно да се коментира без да за мога да видя, отговоря или защитя ще отговоря тук.

1. Кариера и доход приличен имам слава богу. Нямам никакви амбиции да се развивам като клубно ЕООД.
2. Нямам нито време, нито желание да правя отцепнически клуб или нещо от сорта. Не знам кой какво е казал по въпроса и какви доказателства има, но определено аз нямам нищо общо. За тези години съм се виждал 2 пъти с лулари извън Шапките и втория случай ти също присъстваше.
3. Не знам според теб каква лична изгода може да се изкара от клуба или узурпирането му, аз такава не виждам нито смятам че е правилна.
4. На знам кои са тези хора на които според теб съм им запалил телефоните от звънене. Мога да дам една извадка за последната половин година какви телефонни разговори съм водил с членове на клуба - броят се на пръсти.
5. Не смятам че някой може да ми държи сметка с кого подържам връзка и с кого съм решил да не подържам връзка. За всяко нещо си има причина.

Накратко - крайно тъпо и безгръбначно е да обвиняваш хора когато занеш че не могат да се защитят или отговорят. Крайно подло е да обвиняваш хора зад гърба им.
Не тая лоши чувства към никой от форума или клуба.
Простичката истина е че имам прекалено много неща на главата и предпочитам да си прекарвам малкото свободно време със семейството, камо ли да организирам клубни революции.

Понеже всички тези неща и сплетни са ми крайно ненужни, не смятам да отговарям повече или да продължавам каквато и да е дискуция по въпроса.
Но нямам желание да продължавам да участвам, и смятам да постъпя мъжки. Излизам от форуми, групи и прочие.
Сигурен съм че тая помия ще продължи, но аз отказвам да участвам.

Отсега казвам че няма кой да ми забрани да продължа да подържам връзка с хора, които доста уважавам и с които ми е приятно да общувам.
Те ще са в правото си да решат дали да отговорят със същото.


Титла: Re: Внимание!!
Публикувано от: ozzy в Октомври 31, 2018, 07:55:10
Колеги,смятам,че ситуацията е  изяснена,и овладяна.Няма разцепление,роене или клониране.Смятам да продължим да си доставяме удоволствие в  дух на мир и разбирателство.Всеки е добре дошъл сред нас.Молбата ми е да проявим воля и ангажираност в развитието на форума.При много колеги се видя,че ФБ клубовете се сведоха до копи-пейст,и купувам-продавам.Споделяйте мнения,проблеми,правете ревюта,пишете за каквото ви хрумне.Благодаря.Пушете в мир.