PipeZone

ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО......което ви интересува, което ви вълнува или просто ви дойде наум => Актуално => Темата е започната от: Тропчо в Април 12, 2019, 09:14:06Титла: Официална страница на Български клуб на лулите.
Публикувано от: Тропчо в Април 12, 2019, 09:14:06
Надявам се, не е неуместно въпросната страница да си има тема и тук.
Конкретен повод за тази тема ми даде една моя закачка, която леко ескалира в спор, едва ли не.
Това че трябва да има правила за поведение в клуба е без съмнение, а моята закачка беше по повод правилото, цитирам:
· Рекламата на продукти, които нямат общо с лулата, културата на лулата и тютюна нямат място тук. Ако използвате тази група за реклама на каквито и да е други продукти, веднага ще бъдете отстранени.

Ся... Да си кажа, тукашният таргет е чудесен за моите занимания. Улегнали, интелигентни хора, ценители на хубавите неща, клонящи към консерватизъм и... да не продължавам. Само че, тукашната платформа хич не се връзва с рекламната стратегия и посока на компанията. Тук съм за кеф!
В цитата е тясно формулирана областта позволена за рекламиране, а предвидените мерки са незабавни и окончателни. Излизането на когото и да било от тази тясно формулирана област си представлява нарушение, даващо повод на недобросъвестни елементи също да нарушават правилата с аргумента:
- Ахаааааааа, начи каишки за часовници може, а тиранти не, а?
- Тук някъф събира поръчки за усукани пирони, а за моите малки пластики на тема Богородица и родата ѝ не може? Кво бе, да не сте се събрали някви антихристи тука, а?
- Тоя турил ризи и вратовръзки, а аз мойте дънки не мога, а?
Влизането в обяснителен режим с подобни елементи е огромен товар. Такива ще се появят, рано или късно, особено ако групата остане отворена. Натиряйки ги, те посягат към Конституцията, Хартата на човешките права и всичко друго, до което се докопат. Има хора, на които това им е работата по цял ден. Следват простотии, а накрая си отиват като неразбрани мъченици.
И-и-и-и-и, понеже господин Георги Бояджиев е безкрайно прав (винаги съм недолюбвал хора, плюещи и отричащи, без конкретни предложения и алтернативи) предлагам тази точка да отпадне. Тази точка:
· Без агресивна реклама. Тук предоставяме място за изява изключително на майсторите на лули и на аксесоари, които са част от културата на лулата.
е достатъчно ясна, не предполага злоупотреби, не предвижда конкретни наказания и не дава поводи за предумишлено нарушаване. Към момента, смятам че здравият разум в тази малка група преобладава и дори евентуални опити някой да ползува средата за нерегламентирана реклама, биха били стопирани бързо. Ако групата стане значима и интересът към нея се увеличи, винаги може на "рекламодателите" да им се формира едно дарение към клубната каса срещу правото да си постват нещата.
Уфффф, пак са отнесох, ама за петък вечер е простено.
Наздраве!


Титла: Re: Официална страница на Български клуб на лулите.
Публикувано от: pinhead в Април 12, 2019, 10:02:26
Няколко съображения относно все още неприетите правила, които толкова ви възмущават:

1. "Каишки за часовници" не се споделят в групата - майстора (Илия) е достатъчно съобразителен, за да не го прави. Той споделя само и единствено неща, пряко свързани с лулите - калъфи, стойки и т.н.
2. "Усуканите пирони" както вие ги наричате всъщност са тампери (тъпкачи, инструменти) за лула - отново нямаме противоречие с неприетите (!!!) правила.
3. Ризите, вратовръзките, гащите и чорапите имат място в групата, стига да носят нужните клубни атрибути - сиреч, да са нарочно направени за клуба. И това вие много добре го знаете, защото направихте клубни ризи за групата която отиде на състезанието по бавно пушене в Румъния.
4. Ако смятате обаче да си рекламирате нормалната продукция на фирмата, без тя да е свързана по какъвто и да е начин с идеята на групата и клуба (а именно пушенето на лула), то според неприетите все още правила то вие нямате това право.

Да обобщим - ризи и вратовръзки с клубното лого може, ризи и вратовръзки без клубното лого не може. Това е. Ако направите ризи, вратовръзки, гащи или чорапи, които са специално създадени за пушачите на лула, то тогава без страх може да ги споделяте в групата.

С това смятам въпросът за приключен и не смятам да коментирам повече - беше ви отговорено аргументирано в групата, сам вие цитирате правилата които са прости и еднозначни и не оставят поле за съмнение... Ако все още не може да разберете за какво става въпрос, аз не мога да помогна повече.


Титла: Re: Официална страница на Български клуб на лулите.
Публикувано от: Вехтия в Април 13, 2019, 08:28:07
Тропчоооооо!
Пак се изтропа, приятелю!

Надявам се силно, това "ЕСЕ" да е рожба на странното ти и дълбоко-философско чувство за хумор, което много често остава неразбрано от нас - простосмъртните. ??? ;D :o

Добре, че те познавам отдавна, стар заядливецо. С тези линии на разсъждение, се чудя - що не си станал адвокат по фирмено право или по бракоразводни дела???? Състояние би натрупаш, най-паче Тръмп щеше да ти е момчето за чистене на офиса.

APROPOS; не сме влизали в подробности за нещата, които могат да се промотират, с цел правилата да са максимално кратки. Колкото повече описания - толкова повече объркване.
И без това вече взеха да се издължават над спокойно-прочитаемия оптимум, вечер, след втората ракия...

Надявам се, да не си се засегнал истински, а само да се гъбаркаш...


Титла: Re: Официална страница на Български клуб на лулите.
Публикувано от: Тропчо в Април 13, 2019, 08:57:17
С всичко съм съгласен, Худо. И с теб и с pinhead. Не крия и това, че малко преекспонирах, с цел да видя ответната реакция. Получи се безсмислен каламбур, граничещ със нежеланото в групата "тролене". Пресечено беше, понеже сме достатъчно отговорни хора. Отправната ми точка беше, че има правила, които много по- лесно се прилагат и контролират, когато са "неписани". Затова и съществуват тези неписани правила. Облечеш ли ги в думи и клаузи, стават повод за злоупотреби от недоброжелатели и гъбаркане с тези правила след споменатата втора ракия. Каквото и да пише в правилата, те се създават за тези, които биха ги нарушили. Досега нямаше правила, а не се сещам и за злоупотреби.
Няма как да се засегна.  Прекарах си чудесно и мисля да спра чепкането на вЪлна дотук, че ще земе да ми стане прекалено хубаво, а тепърва трябва да подготвям скарата за рожден ден.
Чудесен ден на всички!


Титла: Re: Официална страница на Български клуб на лулите.
Публикувано от: Тропчо в Юни 18, 2019, 09:53:23
Тази тема, така започната от мен, има прекалено конфронтационене характер. Лично аз, предпочитам да се прехвърля на малко по- късно създадената, но значително по- добра, в организационно отношение, тема на колегата pinhead. Тази може да остане за раздувки и закачки, на който му се занимава, де.