PipeZone

ДОБРЕ ДОШЛИ ! => БЪЛГАРСКИ КЛУБ НА ЛУЛИТЕ/Bulgarian Pipe Club/ Официална страница => Темата е започната от: gbpipes в Ноември 01, 2019, 06:30:17



Титла: Участие на Бкл в състезание по бавно пушене на лула
Публикувано от: gbpipes в Ноември 01, 2019, 06:30:17
Участие на БКЛ в CIPC и провеждане на състезание за бавно пушене на лула!

За да няма скандализирани хора, обидени и т.н., публикувам тук информацията, която вече е налична във ФБ групата.

В продължение (или както и да го приемате) на предходната ми публикация това е информацията, за която Гец загатна преди няколко дни.
Всички клубове като нашия участват в някаква степен в състезанията по бавно пушене на лула, провеждани и организирани от клубовете по света. Тези състезания се явяват добра причина / повод за пътувания, създават се приятелства, контакти и т.н.
Състезанията са от съвсем малки до регионални, европейско и световно. Шапката е CIPC  https://cipc.pipeclubs.com/.
Организацията е тромавичка, но такава е.
Съществува идея за организиране на купа на Балканите като страните участници са съответно Турция, Румъния, България и Гърция. Аз знам за тази идея от преди няколко години, когато участвах в такова събитие в Истанбул, но тя съществува от преди това.
Турците са най-многобройни и имат завидна организация, въпреки че и там имаше сериозни разделения, ето защо и са най-активни. Румъния очевидно също е доста активен участник, а за Гърция не знам изобщо. Ние ....ами ние си знаем за нас.
Информацията е следната.
Балканската купа се очертава октомври 2020 в Истанбул.
Преди това, обаче те организират „пробно“ по-малко събитие, което ще се проведе на 29.2-1.3.2020г.
Това се явява нашия шанс да бъдем регистрирани в CIPC като участваме с няколко човека в състезанието.
Получавайки тази информация, прегледах какво се случва в клуба и това беше причината за предходната ми публикация, която се очертава като караница, което пък се очакваше.
Въпросът ми е има ли освен мене няколко души, които биха участвали в състезанието в Истанбул на датите по-горе или не? Редно е да дадем отговор от нашия клуб за брой участници до понеделник 4.11.2019, защото организацията изисква доста неща като например поръчка на лули и резервация за гала вечеря т.н.
На практика това би ни определило като клуб, а не като квартални (да не казвам какво). Балканската купа предвижда провеждането на събития от рода на ротационен принцип между всички държави от региона, участници в организацията. Това значи, че следващите ще сме ние през 2021 (или 22 не съм сигурен в момента). И така, надявам се, ролята на БКЛ би трябвало да почне да придобива известен смисъл дори в очите най-саркастично и песимистично настроените участници в тази група.
От нас се иска да заявим участие на хх души до понеделник, за да може да поръчат лулите. Винаги има резерва, но все пак трябва да има яснота.
За допълнителна информация можете да ме търсите лично или да прочетете във фейса.

Поздрави
Жоро