Cefy
|
|
« -: Септември 06, 2012, 09:56:08 » |
|
Аз понеже от близо 4 години съм от все по-популярната категория хора "Столичанин в по-малко" и след 35 години живот в панелката се пренесох на село (ама истинско село на 35 км от София)!Това ми помогна да си развия и доста "селски" хобита - земеделие, овощарство, цветарство, приготвяне на зимнина...та сега дойде и времето на лютеничката - печене на чушки, смилане на домати, варене на моркови, бъркане до припадък....но пък си е вкусно и поне ден в приготовления не мисля за нищо друго - вид почивка, проветряване на главата,...а и е полезно - за зимата!
А пък най-хубавото е след спорен ден - на терасата с 20 гр. питие и любимата лула и тютюн!Тишина, спокойствие, отмора и кеф!
|
|
« Последна редакция: Септември 06, 2012, 10:00:32 от Cefy »
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #1 -: Септември 06, 2012, 10:01:36 » |
|
Готовата продукция ще снимам утре, щото много се стъмни!!!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Snoobyx
|
|
« Отговор #2 -: Септември 06, 2012, 10:03:25 » |
|
Браво Цефи, аз имам някакъв поглед над тези неща, изглежда добре се е получила.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Snoobyx
|
|
« Отговор #3 -: Септември 06, 2012, 10:04:18 » |
|
Като се прави с любов и търпение, няма как да не стане, то с всичко е така.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #4 -: Септември 07, 2012, 08:53:21 » |
|
Браво,табиетлийска работа.Ако имах градина,със сигурност щях да правя същото като теб.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #5 -: Септември 07, 2012, 06:34:26 » |
|
:)Браво,Цефи!На времето,когато имах ятаци на село(на жената баба й и дядо й),и аз се включвах активно в процедурите!Сега съм си създал удобства,и пердаша само доматен сок-на терасата.Така и не успях да намеря качествен такъв по магазините.Много хора познавам,които се върнаха към домашната зимнина,като не става въпрос за финансова изгода...
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #6 -: Септември 07, 2012, 07:21:25 » |
|
:)Браво,Цефи!На времето,когато имах ятаци на село(на жената баба й и дядо й),и аз се включвах активно в процедурите!Сега съм си създал удобства,и пердаша само доматен сок-на терасата.Така и не успях да намеря качествен такъв по магазините.Много хора познавам,които се върнаха към домашната зимнина,като не става въпрос за финансова изгода...
Aaaaaaa, каква финансова изгода...за два дни "работа" - десет бурканчета лютеничка, не ми се мисли колко пари излиза - златна, ама моя....от моите ръце - от семенцата на чушките и доматите, та до бъркането и варенето... А такъв доматен сок няма да и намериш, аз пък сега ще се пробвам да забъркам домашен кетчуп, да видим
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #7 -: Септември 07, 2012, 08:58:51 » |
|
Финансовата изгода е на последно място в тази ситуация.Все повече хора се притесняват от това което се предлага по магазините.А и удоволствието от разсада до домата е голяма.Аз се стремя колкото се може повече домашни неща да консумираме в къщи.Да не забравяме,че идва и вино тайм.От няколко години с брат ми купуваме грозде и става невероятно вино.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #8 -: Септември 07, 2012, 09:40:16 » |
|
Финансовата изгода е на последно място в тази ситуация.Все повече хора се притесняват от това което се предлага по магазините.А и удоволствието от разсада до домата е голяма.Аз се стремя колкото се може повече домашни неща да консумираме в къщи.Да не забравяме,че идва и вино тайм.От няколко години с брат ми купуваме грозде и става невероятно вино.
Обичам домашно табиетлийско вино, ама досега не съм се хващал!Въпреки, че имам условия, но...за да стане добро, трябва и познания, които досега не съм прихванал...но никога не е късно де! Е, това с домашните неща на село си е друго-от единия комшия си купувам сирене (директно от овцете), от другия мляко, от трети - медец, бабите Ви е ясно - всеки носи по нещо...не рядко и хляб си правим с жената, брашното от мелницата в съседното село...Идилия! Честно казано не мога да се върна в София и не знам как съм живял в панелната кухничка 35 год.!!!Ако не беше работата нямаше и да стъпя в София, ама...нейсе!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #9 -: Септември 07, 2012, 10:26:32 » |
|
Финансовата изгода е на последно място в тази ситуация.Все повече хора се притесняват от това което се предлага по магазините.А и удоволствието от разсада до домата е голяма.Аз се стремя колкото се може повече домашни неща да консумираме в къщи.Да не забравяме,че идва и вино тайм.От няколко години с брат ми купуваме грозде и става невероятно вино.
Вярвам ти,Калине,вярвам ти.Да си гледат работата разни там винпромски технолози,дето в поръчкови статии твърдят,че домашняка е отрова-да купуваме винпромските им творения....Не,че няма и добри попадения,но в по-голяма част най-малкото не си струват парите.А има велики сред домашните майстори!Само като видя хилядите дяволски очички,дето искрят от каничките с вино....Наздраве!
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2013, 07:18:24 » |
|
Евала бате Цефи , аз пък не очаквах да си такъв човек . Бизнес пътувания скъпи лули и ...лютеничка със винце . Уверих се че българското си е генетично заложено във всеки . То и аз съм от родопите , ама смея да твърдя че такива селяни като в Пловдив не съм виждал по селата . Когато България ти е в сърцето милееш за всичко традиционно и родно , като теб . Аз и аз поне съм си така отдавна съм избягал от село ама от селото вътре в мен не мога да избягам .Няма ли копане , цепене на дърва , кокошки , скара и домашно вино, колене на прасе ит.н. битови дейности , не ми комфортно някак си ако ще и в Ню Йорк да ида на 5 Авеню.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|