pinhead
|
|
« -: Февруари 16, 2013, 12:01:59 » |
|
Здравейте. Тъй като ми предстои една кратка командировка в Рим, дайте идея за читави магазини за лули и тютюни. Някъде, където мога да убия малко време, но и да не режат глави с кремък голям номер... Проблемът на жабарите е, че интернет търговията с тютюневи изделия е забранена, та сайтовете им не предлагат никаква информация. В досегашните ми странствания съм попадал само на малки магазинчета за цигари, но ми се иска нещо "по-така" - по-истинско. За сега съм харесал 2-3 техни марки, най-вече щото съдържат главно Кентъки бърли, а и ревютата им са добри. Та ако препоръчате и някой хубав (да се чете силен, неароматизиран и по възможност с ориенталски тютюн, или кентъки) тютюн, ще да ви бъда благодарен... А да, друго нескромно изискване от моя страна - да предлагат и по-евтините серии на Савинели... Поздрави. P.S. Благодарността ми ще бъде изразена в изпиване на чаша (2,3 и повече) местна бира във ваша чест и подвикване към сервитьорката с "Чао, белла!" на равни интервали.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
лулист
|
|
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2013, 06:51:11 » |
|
Няма да е лошо наистина да имаш предварителна информация, защото аз бях в Рим преди две години и изобщо не пораднах на истински магазин за лули и тютюни. Вярно е, че не съм търсил специално, но и не видях. Дано някой да ти подаде координати.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2013, 10:28:23 » |
|
Аз лично съм бил в Рим поне десетина пъти, но досега не съм успявал да намеря време за да се впусна в търсене на лулици и тутуни. Имам познати, които ми изпратиха следните адреси без ангажимент за точност, качество и т.н. (хората не са познавачи на нашето хоби):
1. Fincato-Via Colonna Antoninа 34. 2. Via di S.Vincenzo,29
Тук удобното е, че и двата магазина по картите са 500 м един от друг, така, че.....успех!
Ако успееш да ги посетиш ще се радвам за отзиви и впечатления!
|
|
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 10:33:39 от Cefy »
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2013, 10:46:48 » |
|
Благодаря ти, Cefy!
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2013, 01:36:45 » |
|
Ето още два: Covaia Oliano E C. Snc Via Tuscolana 00174 Roma
Sansone Gianluca Viale Giulio Cesare, 181
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2013, 04:33:29 » |
|
Айдеее, пак си намерих оправдание за бири... Мерси Ozzy!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2013, 02:49:02 » |
|
Cefy, двата магазина които ми прати си заслужават определено! http://www.fincatolacasadelhabano.com/ - това е първият магазин - 2 етажа с лули, квото ти душа иска - Savinelli, Dunhill, Charatan, Caminetto, Castello... Тютюни определено има какво да се купи, като единствено недостатък е, че от Dunhill има само EMP и mixture 965. Другите не се внасят. На Mac Baren от НН серията има само Vintage Sirian, ма тва са бели кахъри. Цени - като в БГ. Зад касата, дърто байче захапал лула с неква смрадлива латакиева смес... Класик! Второто магазинче - http://www.novelli.it/eng/index.html е по-малко и по-беден избор, ама пък се сдобих с един неугледен и евтин Савинели 305 от кошницата с боклуците. Та така - рапорт даден. На Ozzy адресите нямах време да ги посетя. http://www.bollitopipe.it/tabacchi.php ей тука може да се види изборът от тютюни в Италия.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cefy
|
|
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2013, 11:22:34 » |
|
Благодаря за рапорта! Надявам се да е полезно и за други колеги/фенове, които ще имат възможността да посетят Рим! Видимо и по сайтовете, а и по твоето резюме, магазинчетата си заслужават, моите познати не са ме подвели, за което ще им благодаря.....! Честити придобивки!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #8 -: Март 16, 2013, 11:36:35 » |
|
Еха,там изборът е в пъти по-богат от тук.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #9 -: Март 16, 2013, 01:11:13 » |
|
Ба, че то дори в братска Румъния има в пъти по-голям избор на лули, тютюни и аксесоари. Да не говорим за цените...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
тедо
Full Member
Публикации: 244
|
|
« Отговор #10 -: Януари 23, 2014, 11:21:16 » |
|
29 Via di San Vincenzo
Това е до фонтана Треви . Магазин за лули и тютюни.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #11 -: Януари 23, 2014, 11:36:41 » |
|
Ееее, казвай ги точно нещата де - тва е магазина на Паоло Бекер, само негови лули се продават там. А тютюните са колкото да тестваш новата покупка за 300 - 400 евра...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
тедо
Full Member
Публикации: 244
|
|
« Отговор #12 -: Януари 23, 2014, 02:06:32 » |
|
Добре , говорим си за магазини в Рим. Да разбирам , че си ходил (скоро) до въпросния магазин а не , че си чел за него в Интернет. _ пп Becker & Musicò магазин и ателие на П. Бекер цените ,такива на каквито и нашите майстори си продават лулите за тютюните -така е по-точно от това ; когато го посетиш
|
|
« Последна редакция: Май 17, 2016, 09:16:39 от тедо »
|
Активен
|
|
|
|
|