Моите кутийки с Balkan Delight се носят бавно и славно на някакъв DHL камион от Джърмани към Варна. Едвам издържам с тоя Ларсен недоларсен. Откакто уважаемият колега balkan boy описа химическото съдържание на ларсена, съвсем взех да се "вничам" и вече усещам само сгорещения пропилен-гликол в чист вид на парфюмирана пара :-)
Но ще изтрая някакси. Утехата е, че след тия недоларсени, балкан дилайт-а ще ми дойде като манна. Нещо като да си киснеш топките в ледена вода и след две седмици, да ги подадеш на някоя хубава кака, да ги стопли.
Едит: Дилайта пристигна, тъкмо допушвам втората лула.
Много приятен тютюнец. Първият перик който пуша. Латакията е някъде в бекграунда. Жената избяга в другата стая, още докато си тъпчех лулата
За да съм честен, ще кажа, че латакията ми се вижда малко в сместа. Можеби не е лоша идея да се добави малко чиста латакията в кутийката. Така си мисля...
От друга страна, това си е смеска с перик и като замислена такава, си е точно каквато се очаква да бъде.
Ще изпуша 2-3 от петте кутийки и следващия път като поръчвам, ще направя поръчков микс. И без това не съм пробвал почти нищо още. Трябваше да поръчам пет различни тютюна, за да добия по-широк поглед върху разновидностите на пазара. Хубавото в цялата работа е, че явно ще имам питърсън балкан дилайт, кротко отлежаващ в килера
Кой знае, може като отлежи известно време да съвпадне по-точно с моментното ми вкусово възприятие.
Секънд едит: За пореден път се убеждавам, че преди да се изпушат 3-4 лули от даден тютюн, не трябва да се правят заключения. След леко изсушаване и излагане на кислород, питърсъна влезе в моя ритъм. Сега като е с правилната влажност, не се боря да го държа запален и вкусът на хладния дим е чудесен. С чиста съвест го препоръчвам и аз.