Са...рано ми е да казвам кое и дали върви добре щото пуша лула от лани...но е различно някак си...
Иво видя другата лула, която я пробих и вкарах игла 2мм и стръчи от дъното на нивото на димния канал около 4мм като тази на снимката...
Наистина метала нагрява, но е вкаран по-навътре и като запушваш с пръста не докосваш метала, а дървената фаска...
Още една лула /та ми станаха три с дупка/ пробих с 2мм бургия и не съм слагал игла е така гола дупка и си пуши екстра.../тя е роял де лукс взех от търг в ибея от един американец за 15 долара ама струва и по-малко...не е добра има некви черни ивици по бриара.../
Иначе за да байпасира горещия тутунов дим дето се опасява Иво няма как да стане дори ако е с диаметър колкото димния канал...ще е 1/1 дебита
тука отвора е около 2мм а това е площ 3,2кв.мм , а димния канал е малко над 4мм - отвор с фи4,2мм е с площ около 14кв.мм...зависимостта не е линейна...знаете...
Просто трябва да се опита от стар опитен пушач за да се види кое как... въпрос на вкус и усет е все пак...
Наистина е английска направа...въведено е от старите байчета
... Пинхеда ги знае тези неща /с него се знаем от друг форум/ ...иначе я купих от французин ама или е умрял или нещо акаунта му е баннат