Аз имам друг подобен въпрос, които ще задам направо тук. Напоследък много често ми се случва към края на лулата, да ми се пуши още (тя е приключила с пушенето, но не и аз). Понякога не ми се вади следваща, особено ако съм се настанил удобно в креслото и я допълвам още до половината примерно и я допушвам. Вреди ли това много на лулата, ако е така ще почна да си взимам 2 лули, когато се съмнява, че една няма да ми стигне една.
Това доколко вреди пушенето в току що изпушена лула е само въпрос на:
1. Начин на пушене - субективно
2. Какъв тютюн пушиш и накрая, но не на последно място
3. С филтър или без. Филтърните лули имат гадната способност да събират влагата между огнището и филтъра и дори в дървеното гнездо на филтъра в шийката. Последните две водят до понякога бавно понякога бързо разпадане и скапване на лулата. Ако пушиш филтърна лула с 9мм филтър, задължително поне я подсушавай след пушене (със салфетка например№ и сменяй филтъра.
По отношение на вкуса - виж 1 и 2.
Аз лично пуша по цял ден. Като оставим на страна, че около мен постоянно има лули, нося в себе си поне 2. Едната в джоба, обикновено наполовина изпушена, а втората в калъфа с тютюна. Ако съм с чанта, вероятно ще имам поне още една и някоя дето съм я заблавил и в момента я търся. Номерът е да има лули навсякъде.
С тютюните е още по-сложно.
Като излизам сутрин си проверявам калъфа, за да видя колко имам от това дето го пуша в момента. Добре де, ама като изляза ми се допушва, това което не съм взел в себе си. (Принципът е същия - първо свършва това, което си поръчал пробно и малко, но е излязло много хубаво и супер много ти се пуши точно от него.)
Та така, за да прецакам неволята и понеже ходя почти постоянно с чанта, освен калъфа в който има един бленд и една лула, взех че си оборудвах две кутийки от малките и си нося още два бленда. Ето сега не може да ме хване неподготвен
За да е съвсем сигурно, в офиса си "забравям" по някой пакет/кутия, торбе, за да не стане фал. Абе трябва мисъл да се влага, щото иначе страдаш.
Преди време бях дал на мой близък приятел една от моите лули. Естествено забравих, че е в него и като не я открих, реших, че запърви път съм успял да загубя лула.
Добре ама не щеш ли един ден влязох в бара, в който често ходехме тогава и я видях сложена на видно място най-отгоре, най-всредата на рафта с бутилките. Освен това я беше натъпкал с някакъв хубав тютюн. Изпуших, почистих, натъпках и му я оставих там като си тръгвах. Добре се получи, но затвориха бара, та си я прибрах.
Друг път излизайки с кучетата си загубих лулата. Търсих я много, но нищо. Прежалих я....
След поне седмица, случайно се разхождам на същото място - малка градинка до блока - и я видях забучена на един кол за някакво цвете, вътре имаше охлювче. Прибрах я, почистих дезинфекцирах, полирах и няколко дена по-късно я изпуснах ия счупих; събрах, направих нова сглобка, залепих и в момента пуша с нея....
леле как се отплеснах....
чао