PipeZone PipeZone
Декември 22, 2024, 10:14:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Хоноре флейк  (Прочетена 5529 пъти)
rusen plovdiv
Hero Member
Публикации: 931

Ел. поща
« -: Март 28, 2014, 10:03:56 »

Порьчах кутия с тази флейка с лика на Балзак дьо Хоноре , от един немски сайт . Цената не беше скъпа изобщо , 7 8 евро . В тобако ревюз имаше само един отрицателен коментар за него , така че не знаех какво да очаквам .
Както и да е , при отваряне на кутията виждаме една голяма завита и прегъната , тъмно кафява до черна на места флейка - 60 70 см , може би . Аромата е сроден като тютюните на Макклеланд , кисел тръпчив аромат , като на кетчуп и естествена ферментация , със може би леки спиртни изпарения . Дълбок плътен аромат на стар , ферментирал и отлежал качествен тютюн , правен по класическа рецепта и технология .
Класически инглиш бленд , пишеше в рекламата , по стара семейна рецепта от най качествени тютюни . Произведена от Kohlhase & Kopp . Съдържа Вирджиния , Мериленд Каролина , Бърлей и висококачествена Сирийска латакия за класическия инглиш тон на опушено . Грубо в превод . Доста добре пресован тютюн , влажен но не прекалено ,за да не може да се пуши веднага . След 40 мин до час ,изсъхва доста бързо до нужната влажност за перфектно пушене , или поне според мен .Листата вътре във флейката са средно дебели до дебели , което дава бавно горене .
Доста скептично настроен ,нарязах на кубчета и напълних лулата . Първите ми впечатления- добър ,прилично качество , отлично отлежал естествен тютюн ,без много аромати и химий във флейката .
Доста мазен на пръв вид ,но с отлично горене и вкус . Оказа се , че пушенето му по влажен е преимущество и дава доста по добър вкус , противно на мнението ми за повечето тютюни ,които поизсъхнали дават по силен аромат за мен. Тютюна не е темпераментен , спокоен сигурен тютюн ,гори хладно от началото до края с леки припалвания и без абсолютно никакво затъпкване . Няма склонност за втвърдява и да лепне като кора отгоре като някой образци от класа си . Няма как да объркаш с този тютюн , дори и да пушиш лула отскоро . Изгаря равномерно , тъмна до черна пепел , има склонност към недобро изгаряне до средата на листото и леко пригасване от време на време .
С риск да прозвуча като жена на средна възраст , досега с никой друг тютюн не бях имал такова ароматно преживяване за 1 час и 10 минути .Абсолютно вкусен тютюн , невероятно качествен . На пръв поглед ,пушен през устата има вид на плосък, но издишането през носа го променя изцяло и разкрива играта му .
През първата половина на чашата се усеща бърлито , има лек тръпчив привкус на Кентъки  и тъмна Вирджиния, но не е прекалено силен на никотин . Бърлей и Перик . Перика не е обявен във опаковката , но е там и в първата 1 трета от чашата се усеща , точно дозиран , пикантен , без да е лют . Бърлей с перик ,невероятно . Във средата на чашата Бърлито започва да изгубва аромат и вкус и се разкрива латакията , която е не повече от 10 процента , като във Бобс чоко флейката , но определено една от най качествените и сладки Латакий . Във втората половина на чашата се разкрива и доминира Вирджинията , определено качествена , латакията играе поддържаща роля , но същевременно с това излиза отново и аромата на Перика . Страхотен букет от редуващи се тонове , във бавно темпо. Аромат и вкус на Нейви флейка с повече бърлей , подчертана от Латакията леко , само подсещайки ни , че е там , във играта .
Не мога да изразя този тютюн с думи , един път четох ревю на Пензанс от Балкан Бой , и не смятах , че тютюн може да ме вдъхнови така , но ето че се случи .
Тютюн , който със всяка следваща люла става по дълбок и интересен , а на пръв поглед е монотонен и плосък ,ако бързаш .
Определено е класа и си заслужава всяка стотинка . Невероятно мек тютюн , вида и вкуса му е доста подобен на Фул Фирджиния флейк , но със разлики и доста по силна индивидуалност . Не може лесно да се опреличи в която и да е категория . Мек и абсолютно без хапене , даже и при агресивно пушене . Както казах няма как да сбъркаш ,а само да пропуснеш букета . Аромата и вкуса на нещо старо и качествено присъстват постоянно . Среден на никотин , средно силен вкус , богата палитра от аромати . Невероятно добре комбиниран и уравновесен бленд . Нищо не е в повече или по малко . Произведение на изкуството . Тютюн , с който определено ще прекарате невероятно време ,и няма да съжалявате .
Най лошата му черта, е че намалява драстично и все се хващам че се мисля за него . При наличието на почти пълна гама Дънхил и доста други флейки , определено ми се пуши само той .Него бих взел , като един от 3 бленда , ако трябва да живея на отдалечен остров .Като отделих за проба на приятели останаха 2  3 ценни лули .
Няма го наличен в Америка , само в Европа и предимно във немските сайтове . Ако някой колега поръчва от него или от там да ме пише за 1 2 кутий ,със сигурност . Оределено ще си взема повече от 1 кутия ,за в бъдеще .
« Последна редакция: Март 28, 2014, 10:18:59 от rusen plovdiv » Активен
тедо
Full Member
Публикации: 244

« Отговор #1 -: Март 28, 2014, 10:11:36 »

..... пoезия колега , пoезия
няма как да четеш ...оопс .... да пушиш нещо свързано с мосью дьо Бальзак и да нямаш любовно изживяване ....
« Последна редакция: Март 28, 2014, 10:21:52 от тедо » Активен

ozzy
Administrator
Hero Member
Публикации: 1341

« Отговор #2 -: Март 29, 2014, 10:11:44 »

:-\Заинтригува ме!Преди време му бях хвърлил око,но докато се наканя да поръчам,и Анонсе го свалиха от сайта.Ти оттам ли го купи,Руско?
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
rusen plovdiv
Hero Member
Публикации: 931

Ел. поща
« Отговор #3 -: Март 29, 2014, 01:12:55 »

http://www.annonces.de/Shop/cgi-bin/his-webshop.cgi?t=Tobacco_1_en

Дати кажа честно , то не аз ,щото аз нямам карта , ама едно момче ,колега от форума с него се съкооперирахме за тоя немски сайт , ама цените са мнооого професионални .Само Хонорето и още 2  3 неща горе долу си струваха .
Или както пише в Пловдив на пъпа - Съединението прави силата .
Иначе ,аз пак така поръчвам ,през един друг колега , да е жив и здрав , през неговата карта ,откъм  презокеана главно. Щото да ти кажа хал хабер си нямам от карти и интернет пазаруване , пък хубави тютюни обичам с кеф да пафкам .А тия цени от немско могат главобол да ти докарат . Но Хонорето беше 7  8 евро , и си заслужава всяка стотинка .
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: