rusen plovdiv
|
|
« Отговор #120 -: Февруари 13, 2014, 05:53:22 » |
|
ох толкова мно гомера ми харесаха че се обърках 8 номер и 69 от крушите и 100 от бриара са сооочни .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #121 -: Февруари 13, 2014, 08:50:24 » |
|
Малииии, номер 46 направо изби рибата.
Това нещо е върха. Намирам рог от коч или от див пръч, и идвам да ми направиш подобна.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #122 -: Февруари 13, 2014, 09:55:38 » |
|
Малииии, номер 46 направо изби рибата.
Това нещо е върха. Намирам рог от коч или от див пръч, и идвам да ми направиш подобна.
Мисля,че варианта за хорн-калабаш от кравешки или рог от бик е по удачен от този ,направен от коч;при втория вид държането в ръка е страшно неудобно .И двата варианта дават определено хладен дим ,но е голяма мъка паленето-просто всичко трябва да се прави по въображение,понеже отворът на огнището идва доста над нивото на очите.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #124 -: Февруари 13, 2014, 11:27:47 » |
|
или май бяха 7 и 67 по точнно ама за 100 съм сигурен . Абе това с номерата си е объркване - винаги към билслаб по математика оххх няма повече да се излагам .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #125 -: Февруари 14, 2014, 09:28:52 » |
|
Малииии, номер 46 направо изби рибата.
Това нещо е върха. Намирам рог от коч или от див пръч, и идвам да ми направиш подобна.
Мисля,че варианта за хорн-калабаш от кравешки или рог от бик е по удачен от този ,направен от коч;при втория вид държането в ръка е страшно неудобно .И двата варианта дават определено хладен дим ,но е голяма мъка паленето-просто всичко трябва да се прави по въображение,понеже отворът на огнището идва доста над нивото на очите. Аз тоя проблем го имам и с чърчуордените. Не е болка за умиране. Пък и като се понагрее рога, може да се изправи една идея без да се нарушава външната текстура. Макар че не знам дали ще загуби от чара като се изправи. Другия вариант е от онези рога къде са навити на 360 градуса спирално. Говеждия рог е хубаво нещо като естетика, но е ескплоатиран доста в поп-културата и без да иска човек му навява асоциации. Овнешкия рог обаче като текстура си остава ултра дива история, и кефи яко. Преминаването от рог към дърво обаче при огнището е ок, но към мундщука дали не е по-добре да се сложи нещо кокал, слонова кост, метал или поне морта. Ще поразмишлявам малко и ще правим една такава лула. аз се запалих като я видех.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #126 -: Февруари 15, 2014, 12:31:29 » |
|
Малииии, номер 46 направо изби рибата.
Това нещо е върха. Намирам рог от коч или от див пръч, и идвам да ми направиш подобна.
Мисля,че варианта за хорн-калабаш от кравешки или рог от бик е по удачен от този ,направен от коч;при втория вид държането в ръка е страшно неудобно .И двата варианта дават определено хладен дим ,но е голяма мъка паленето-просто всичко трябва да се прави по въображение,понеже отворът на огнището идва доста над нивото на очите. Аз тоя проблем го имам и с чърчуордените. Не е болка за умиране. Пък и като се понагрее рога, може да се изправи една идея без да се нарушава външната текстура. Макар че не знам дали ще загуби от чара като се изправи. Другия вариант е от онези рога къде са навити на 360 градуса спирално. Говеждия рог е хубаво нещо като естетика, но е ескплоатиран доста в поп-културата и без да иска човек му навява асоциации. Овнешкия рог обаче като текстура си остава ултра дива история, и кефи яко. Преминаването от рог към дърво обаче при огнището е ок, но към мундщука дали не е по-добре да се сложи нещо кокал, слонова кост, метал или поне морта. Ще поразмишлявам малко и ще правим една такава лула. аз се запалих като я видех. Абсолютно прав си за чърчуордъните;при тях одалечаването от погледа е само напред,но тук е напред и нагоре,което е по-гадното . Що се отася до изправянето на рогата :не се изправят(хорн-калабаш от блога ми я тествам вече почти година),а реагират само на киселинна обработка.Роговото вещество се огъва след дълъг престой в оцет,макар,че не съм го опитвал,но в казармата имаше случаи,когато момчета си чупеха пръстите за болничен отпуск чрез дълго държане на желаната за счупване кост в оцет.От техния опит зная,че счупването по този начин е по лесно ,без да се налага използване на сила,но за огъване!? ???Един приятел има руска книга за художествена обработка на различни материали:дърво,рог и т.н. ,ще я взема и ще се поровя из нея,когато имам време.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #127 -: Февруари 15, 2014, 10:27:46 » |
|
Сакън, Десо - оцета разгражда кератина в рога, ще го съсипеш. Рог се огъва с варене във вода. Хубаво е и малко масло или восък някакъв да му слагаш от време на време, за да се подхранва и да не се нацепи.
Поздрави
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #128 -: Февруари 16, 2014, 11:19:59 » |
|
Благодаря за съвета ,Пине! Както казах не съм много наясно с огъването на рогово вещество,а и при моят cow-calabash е излишно,понеже няма и следа от деформация.Влагането на бриаровото огнище към рога не е директно в роговия отвор,а в отвор на бриарова плочка,залепена в самия рог.
|
|
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 02:16:54 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #129 -: Февруари 16, 2014, 11:23:17 » |
|
Ето още една снимка.
|
|
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 02:17:45 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #130 -: Февруари 16, 2014, 12:25:24 » |
|
Найс, а!
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #131 -: Февруари 16, 2014, 12:27:16 » |
|
Десо, ще ти пиша на лични, такова нещо требе да се прави.
Кажи само имаш ли възможност да намериш овнешки рог или аз да търся?
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #132 -: Февруари 16, 2014, 02:19:21 » |
|
:oУау,Десо,запали ме...Ще пробвам един такъв хорн.А какво ще кажеш,ако леко се духне на бластира бриаровата част?
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #133 -: Февруари 16, 2014, 05:56:34 » |
|
Десо, ще ти пиша на лични, такова нещо требе да се прави.
Кажи само имаш ли възможност да намериш овнешки рог или аз да търся?
Ще натоваря баща ми с тази задача и смятам,че в скоро време ще ти дам положителен отговор.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Десислав Гечев
|
|
« Отговор #134 -: Февруари 16, 2014, 06:03:21 » |
|
:oУау,Десо,запали ме...Ще пробвам един такъв хорн.А какво ще кажеш,ако леко се духне на бластира бриаровата част?
Винаги страшно съм се кефил на санд-бластирани лули,но за съжаление си нямам пясъкоструй,компресор и т.н.Когато правя бластиране използвам телена четка с мек косъм ,което отнема много време ,а ефекта не ме удовлетворява-дълбочината на летните канали на дървото никога не ми е достатъчна.Зная,че Гец никога не би ми отказал да ми бластира някоя заготовка,но протакането във времето ще ми скапе мотивацията
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|