PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 08:29:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Енфие  (Прочетена 19747 пъти)
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #15 -: Април 17, 2014, 06:58:10 »

Цитат
Ама вярно много експерти бе . То първо трябва може би човек малко да се порови :
http://en.wikipedia.org/wiki/Moist_snuff
за да види , че има няколко вида енфие , и че този който се прави в Кендал от Гавит (за какъвто е темата ) не е за дъвчене .

Айде за още малко информация :
http://en.wikipedia.org/wiki/Creamy_snuff
http://en.wikipedia.org/wiki/Snuff_%28tobacco%29 тва е за смъркане
http://en.wikipedia.org/wiki/Smokeless_tobacco
Много уйкипедий , много теория.Братле , всеки може да рови в интернет и да вади статий , да се прави на спец . Говоря ти не за енфието в Индия , дето било като паста за зъби.Става въпрос, за енфие за смъркане , което болшинството от немски туристи и чужденци, вместо да смъркат , щото направо почват да брихат и да реват , овлажняват праха , и със една отрязана спринцовка , или ръчно , го сплескват на топчета и го смучат . Пък ти иди им обяснявай , на хората как се взима енфието . Някой го смучат , други го дъвчат , някой си го смъркат . То и въжетата са за дъвкане , ама 90 процента от хората вече ги пушат , нали . Та дотук със сайтовете за обща култира . Ти знаеш ли , че енфието произлиза от тютюна за дъвчене , впоследствие , понеже не е било възпитано и женствено ,жена да плюе е дъвче тютюн . Та така е започнало като продукт за смучене , не даже и за дъвчене , пък после некой фенове решили да го смъркат .
И , понеже съм опитвал , ще ти кажа , че при смъркането се раздразва носа и синусите много и почваш да кихаш . Това довежда до рязко прииждане на поток кръв в мозъка . Заедно със никотина , дава усещане за рязка вълна , или кик и освежаване . После са измислили кокаина за "Смъркачите" .  
Начинаещите , ползватели на енфие им идва силно през носа и затова си го смучат , сладко .
Даже така са ги бъзикали новаците , навремето . Мъжете смръкнат , и покрайтях ,предлагат и на някое момче . Той , подобно на някой хора , за да се направи на мъж, взима . Те обаче му сипват повечко малко . Като смръкне , се почва панаир - рев , кихане , брихане , сълзи ,сополи . А наоколо старите кучета ,му се смеят , щото те знаят , че е направено да се смуче , само хард кор ползвателите ,шмъркат . Все едно , както някой е начинаещ пушач на лула , ,да му напълнат лулата с Найткап със още Перик , вътре . И после смях - оня се поти , бляд , гледа в точка и мига на парцали . Щото разбира .
Ама ти чети Уйкипедия и се образовай .
« Последна редакция: Април 17, 2014, 07:05:58 от rusen plovdiv » Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #16 -: Април 17, 2014, 07:30:03 »

Употребата на енфие , започва , когато навлиза по-силно класовото разделение , и метросексуалността в обществото . Понеже , не е било възпитано за жените да пушат лула, или да дъвчат тютюн и да плюят ,като пернишки тракторист , та затова започват да правят снъфа . Само Упадналите и леки жени , пушели лула и присъствали в кръчмите в мъжка компания . Във  обществото тогава , разделението е било много важно, във висшето имало много повече разделения и привички относно възпитания , благоприличен и модерен човек .  Същото е важало и за джентълмените - по старите си пушели лули , обаче , най изисканите ,и по млади господа си шмръквали или смучели , енфие .Старите байчета , понеже били вече улегнали , женени и богати , не им дремело и си спели с лулите даже . Пушили денонощно , което било знак за шефска позиция , другите бачкали и нямали време да пушат , считало се че пушенето в работно време е синоним на безотговорност и мързел. 
Така възрастните мъже , глави на семейства и всякакви влиятелни хора , се отличавали от селяндурите ,дето дъвчели въжета , моряците и работниците , които пафкали  царевичаци.
Подобаващо , за себеуважаващ се джентълмен , било да пуши само в мъжкия клуб ,или в тесен семеен кръг , а в обществото ,и на улицата да се освежава с енфие . Също по високата класа пушели дървени лули и калабаши , а селяците и бачкьорите глинени лули и корн кобове . Класово разделение . Социално поведение и привички . Или както се казва , как му беше името предрасъдъци и снобарщина .
Активен
тедо
Full Member
***
Публикации: 244


« Отговор #17 -: Април 17, 2014, 07:32:50 »

......и си пиели чая във файв ъ клок .......
Активен

rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #18 -: Април 17, 2014, 08:02:50 »

Цитат
Ми те кравичките си хапват разни тревички и билки .После ,когато този микс ферментира и го върнат обратно в природата ,естествена стъпка е да сушиш, стриеш на прах и смъркаш  Намигване Каубойска логика .
Навремето , старите рибари ми разправяха , как като деца пушили конски или кравешки фъшкий. Сега , това за каубойте . Гледах един филм , че кравите имали невероятна , чревна и микрофлора във всичките си стомаси .
Така тези микроорганизми , подобни на ферментните и квасовите щамове , разграждали и ферментирали зеленината на ензимно ниво . Това ,дето се опитват всички производители на тютюни да го направят.
Даже във Пъф форума , при начините на ферментиране на тютюн за пури дават , стар азиатски и кубински метод за ферментация на тютюн. Заравяли връзките с листа в земята около торищата , или в дупка в земята , заедно със сушена кравешка тор , явно за да дадат квас .По подобен начин , знам че правят и някой видове сирена , от ароматните , понеже тези микроорганизми разграждали до ниво ароматни радикали , тоест следствието от ферментацията е невероятно богат и ароматен продукт . Така ферментират и Перика , обаче анаеробно , без кислород . Та старите хора и обществото навремето , са знаели много повече относно ползването на полезните микроорганизми ,във всеки аспект на бита . Сега даже ги ползват в Япония , близо до електроцентралата , дето даде фира при цунамито . Така чистили почвата и възтановявали земята . Напръсканите дървета ,с разтвор от 18 вида култури от полезни микроорганизми , давали чисти плодове от радиация , и не ги хващали болести , тоест нямало нужда да ги пръскат с препарати .
Имаше голяма презентация на Пловдивския панаир на такива щамове продукти , и ползата от тях . Даваха изследвания , че тези микроорганизми създавали някаква , специфична среда , с техните ензими , която унищожавала , всякакви болестотворни бактерий и вируси , плесени и гъбички , които не са ферментни , или от полезния , симбиозен вид . С две думи тези 18 вида щамове са били основата и алфа и омега на биотехнологията и биохимията във света . Имало ги навсякъде - вътре в нас , в почвата в храните и т.н.
Активен
тедо
Full Member
***
Публикации: 244


« Отговор #19 -: Април 17, 2014, 08:15:13 »

.... да , да и с най-скъпото кафе било така , давали го на едни животинки да го хапнат , в чревцата им ставала някаква ферментация, и след като го изакат го събирали и така ......
Активен

Kliment
Sr. Member
****
Публикации: 271



Ел. поща
« Отговор #20 -: Април 19, 2014, 12:51:18 »

Малко се насрахте да ви кажа...
Има доса исория с енфието, което е билодосто по-разпрострйнено преди лулата и цигарите... Ама не ми се рови... Само не го бъркайте с тутуна за джвакане

То всичко убаво ама с мярка ... Щото И аз познавам една женица дет се кълне че пиела пикня щото лекувала... Ама да не пробва човек
« Последна редакция: Април 19, 2014, 12:57:00 от Kliment » Активен
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #21 -: Април 19, 2014, 08:19:35 »

Е ние си говорим какво знаем по въпроса , то винаги ще има аргументи оборващи чуждата теза . То доказаха ,че и в Древен Египед е имало батерий , примитивен вариант , ама батерий . Това какво означава , че променяме историята ли , кой е измислил батерията . Кой може да каже ,дали древното енфие е било енфие , или по най прост навик , както са правели със зърното ,са смилали всичко на прах ,и са го ползвали така .
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!