balkan boy
|
 |
« Отговор #75 -: Декември 09, 2017, 06:22:23 » |
|
А спреш ли пушенето, толко пари ше спестиш, че ти е бедна фантазията!
Нема нужда нищо да спираш. Просто и в единия случай и в другия си пушиш, само че в моя случай си по-пич.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!

|
|
|
тедо
Full Member

Публикации: 244
|
 |
« Отговор #76 -: Декември 09, 2017, 08:36:08 » |
|
,,драсни-пали клечка,, и да не Ви пука пет сттинки бройката за дваисе лули паленията па нека е бемсе еура зажигалката 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
 |
« Отговор #77 -: Декември 11, 2017, 05:52:33 » |
|
Обикновено първо сгъват гумените уплътнения.Струват стотинки,и всеки по-сръчен занаятчия ще ги смени.Вече,ако има нещо строшено,според мен,най-добре е да се намери донор.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
Ivo
Гост
|
 |
« Отговор #78 -: Май 09, 2018, 07:50:46 » |
|
Гумени уплътнения от де мое се купят? Някакви идеи дали някъде по нашите ширини ремонтират маркови запалки? Че имам едно Колибри дето държи газ около една вечер 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
 |
« Отговор #79 -: Май 09, 2018, 10:22:16 » |
|
В и-бей съм виждал да предлагат ремонтни комплекти и уплътнения. Лошото е, че повечето са за Dunhill и Dupont запалки.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
Ivo
Гост
|
 |
« Отговор #80 -: Май 09, 2018, 12:57:11 » |
|
Деба. Не знам дали не е в гаранция още и не ми се иска да я отварям ....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
лулист
|
 |
« Отговор #81 -: Май 10, 2018, 05:25:44 » |
|
И аз имам едно колибри на повече от 20 години и Жоро и даде координатите на един майстор и той каза, че е непоправимо. Та същият май се занимава с гаранционен сервиз, но за продавани тук запалки. Ако искаш да ти патя телефона му.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
 |
« Отговор #82 -: Май 10, 2018, 05:44:56 » |
|
Принципно,гумени уплътнения могат да се намерят вече във всяка железария,стига да се знае размера им.В антиквариатите,понякога,се появяват запалки,ставащи за донор.Все пак,трябва да знаем,какво търсим  .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|
 |
« Отговор #83 -: Май 10, 2018, 07:52:11 » |
|
Запалката е купувана тук преди 2 години, та може и да стане  Дай ми номера ако можеш. Ози, Не знаех че по железариите има толкова малко уплътнения. В краен случай ще разглобя запалката и ще видя какво е уплътнението 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
 |
« Отговор #84 -: Май 10, 2018, 11:48:33 » |
|
Знам, че такъв отговор не те устройва, ама замислял ли си се да смениш тази запалка с нещо по-читаво? Чета доста оплаквания от новите запалки на Колибри. Примерно, запалките на Peterson могат да се намерят за около 50 паунда, а са производство на Tsubota и са хубави. Corona, в зависимост от модела, се намират между 90 и 120 евро - ако не държиш на Old Boy, ще спестиш някои и друг лев.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
Ivo
Гост
|
 |
« Отговор #85 -: Май 10, 2018, 03:15:19 » |
|
Благодарско за съвета. Армаган ми е  запалката не друго. Не че държа да ползвам супер фенси запалка, най-вече на кибрит съм по принцип. И ще ме е яд да седи дома ей така 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
 |
« Отговор #86 -: Май 12, 2018, 04:45:30 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
 |
« Отговор #87 -: Май 13, 2018, 03:26:51 » |
|
А колко време ще трае подобна интервенция, щото маслото всъщност разяжда обикновената гума?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
 |
« Отговор #88 -: Май 15, 2018, 05:55:35 » |
|
Маслото разяжда немаслоустойчивата гума,ако непрекъснато е в контакт с нея.Ефекта на омасляването е дългогодишен,по скромните ми наблюдения.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|