Пушене на лула-какво да знаем ,когато започваме
Polaris:
Здравейите!
От няколко месеца пуша лула ...тютюн Мак Барен орижинал и Стануел преди няколко месеца...ше взема Петерсон атлантка да опитам...
Лула Вауен с филтър и Паркър...последната я поправях и малко понакуцва ;D
На 46г съм и никога не съм пушил цигари с единични изключения, като младеж...нооо пушенето на лула е религия просто...
Пиша в тази тема с въпрос по техниката...добре де образува се конденз ако лулата е хладна...засиля ли темпото става гореща и конденз няма, но пък трудно се понася с ръка
Опитвал съм царевичак...не кондензира и я хвалят много, но не усещам същия аромат - понеже съм лаик в областта може би...царевицата съсипва аромата и усещането според мен...или ? ???
gbpipes:
Здравей,
За конденза, такъв се образува от влажни тютюни и особено когато димния канал е запушен от нещо, филтър например.
Пробвай с тютюн, който е малко в по добро състояние. Тютюнът трябва е съвсем леко влажен.
В Мак барен ориджинал има химия и този тютюн нагрява лулата доста. Същото се отнася за Samuel Gawith, без химията. Там пък има вода и то доста.
Ако лулата е лакирана - няма спасение, освен махането на лака.
Първо правило при използването на лула с филтър - сменяй филтъра най много на 2 пушения и почиствай старателно отвора в шийката където влиза филтъра. Оставяй лулата да изсъхне отвътре.
Царевицата не променя вкуса, доколкото знам, но моето мнение в случая не е меродавно, защото ги мразя тези лули.
Пушенето с филтър е вредно ;D
kalin andreev:
Когато има филтър(8 мм. с активен въглен)е абсурдно да ти "сърба лулата".Дори и да е стар.Също така не мисля,че ако е гореща лулата конденза намалява.Всичко идва от влагата в тютюна и е неизбежно.Може от време на време да обираш влагата с шомпол.Доста пъти съм го правил,дори съм разглобявал мундщука и съм го продухвал.Няма спасение.По отношение на царевичака и аз съм на мнение,че не променя вкуса .
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page