Пушене на лула-какво да знаем ,когато започваме

<< < (4/4)

Polaris:
Здравейите!
 От няколко месеца пуша лула ...тютюн Мак Барен орижинал и Стануел преди няколко месеца...ше взема Петерсон атлантка да опитам...
Лула Вауен с филтър и Паркър...последната я поправях и малко понакуцва  ;D

На 46г съм и никога не съм пушил цигари с единични изключения, като младеж...нооо пушенето на лула е религия просто...

Пиша в тази тема с въпрос по техниката...добре де образува се конденз ако лулата е хладна...засиля ли темпото става гореща и конденз няма, но пък трудно се понася с ръка

Опитвал съм царевичак...не кондензира и я хвалят много,  но не усещам същия аромат - понеже съм лаик в областта може би...царевицата съсипва аромата и усещането според мен...или ?  ???

gbpipes:
Здравей,

За конденза, такъв се образува от влажни тютюни и особено когато димния канал е запушен от нещо, филтър например.
Пробвай с тютюн, който е малко в по добро състояние. Тютюнът трябва е съвсем леко влажен.
В Мак барен ориджинал има химия и този тютюн нагрява лулата доста. Същото се отнася за Samuel Gawith, без химията. Там пък има вода и то доста.
Ако лулата е лакирана - няма спасение, освен махането на лака.
Първо правило при използването на лула с филтър - сменяй филтъра най много на 2 пушения и почиствай старателно отвора в шийката където влиза филтъра. Оставяй лулата да изсъхне отвътре.
Царевицата не променя вкуса, доколкото знам, но моето мнение в случая не е меродавно, защото ги мразя тези лули.

Пушенето с филтър е вредно  ;D

kalin andreev:
Когато има филтър(8 мм. с активен въглен)е абсурдно да ти "сърба лулата".Дори и да е стар.Също така не мисля,че ако е гореща лулата конденза намалява.Всичко идва от влагата в тютюна и е неизбежно.Може от време на време да обираш влагата с шомпол.Доста пъти съм го правил,дори съм разглобявал мундщука и съм го продухвал.Няма спасение.По отношение на царевичака и аз съм на мнение,че не променя вкуса .

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page