Kliment
|
|
« Отговор #15 -: Декември 16, 2013, 12:29:13 » |
|
Добребеееееее майнаааааа
|
|
|
Активен
|
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #16 -: Декември 16, 2013, 07:35:50 » |
|
И при мен станаха много лулите ) Давайте предложения кои може да го направи , имам орех Станимире много ми харесват твоите .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #17 -: Януари 17, 2014, 02:16:40 » |
|
избрал ли си си модел някакъв и за колко лули трябв ада е стойката . азнямам професиогални машини , хоби са но стават прилично нещата . Ако си си избрал модел и размери пусни един линк имам чам долу в гаража ще ти направя една от мен , ше кажеш къкъв цвят да я байцам и лакирам ще ти я пусна по еконта , само пътните ще си платиш . Ако не ти хареса поне ще ти служи докато намериш някоя луксозна .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #18 -: Януари 17, 2014, 05:09:45 » |
|
Много Благодаря за предложението , но бях до Десо да се видим и той направо ми разчувства сърцето . Подари ми поставка за лули -уникална, уникатна, дърворезба е , невероятно изпълнение . Сега само ще я лакирам и поствам снимки. Десо Благодаря
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #19 -: Януари 18, 2014, 12:29:02 » |
|
Сократе, ако може, да ти дам един непотърсен съвет - не го лакирай дървото. От магазин за художници (има един до статуята на Св. София в столицата) си купуваш ленено масло - ползва се за грундиране на платна. Почистваш стойката хубаво и слагаш във фурната за час на най-ниската температура (50 градуса) - ще отвори леко порите на дървото и по-добре ще "пие" от маслото. Почваш да мажеш с него - аз лично предпочитам с пръсти, ама си е мърлява работа. Като попие първият слой, мажеш втори, трети. Така, докато престане да попива дървото и остане един мазен слой. След ден, два почва да лепне слоя, да се втвърдява. Тогава с вълнен парцал, или финна стоманена вълна, го премахваш изцяло и мажеш пак. След около седмица, две постоянно мазане, дървото придобива един много приятен сатенен блясък, дето няма нищо общо с изкуствените лакове. А и самият "финиш" е в дървото, а не слой отгоре. Пипкава работа е и отначало мирише от маслото, но ако си търпелив резултатът е много добър.
Поздрави
P.S. Нещо важно - ако мажеш с парцали или памук, след като приключиш, напои ги с вода и след това ги изхвърляй - понякога маслото прави термична реакция и може да се подпалят. Това без майтап, случвало се е.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
socrat_bg
|
|
« Отговор #20 -: Януари 18, 2014, 08:31:15 » |
|
Благодаря за съвета ,може и с ленено масло ,но не знам дали ще имам такова търпение , Но Поне ще го запечатам хубаво , то стойката и така си изглежда невероятно хубаво
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #21 -: Януари 18, 2014, 09:01:34 » |
|
Така обяснено изглежда трудно, а не е. Просто отнема време, но резултата си заслужава.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #22 -: Януари 19, 2014, 05:01:01 » |
|
Прав е Пинхед става много красиво със съхливи масла като ленено , тунгово и други , аз ползвам ленено и мажа с парцалче и дървото става невероятно живо като цвета е страшно бляскав . Пробвах и с 1 лула ама като пушиш се усеща вкуса и тя и без това беше една носогрейка от дъб и я хвърлих че дава вкус на мекици ха ха ха . Но за стойки и мебели става невероятно , даже е доказано че заздравява дървото и подобрява не само вида а и всички показатели . Къде бях чел че тези от Дънхил киснели навремето бриара със зехтин , който също е съхливо масло , за да подобрят здравината му . ако питаш мен при достатъчно слоеве и добро изпичане и изсъхване няма даже нужда от лак , то си стои като лакирано . Ми то ленения безир се прави от преваряване на ленено масло на 800 гр и добавяне на гадости вътре оксиди от тежки метали .Ама след обработка с лененото масло все едно е безиросана стойката .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dan_koloff
Jr. Member
Лулата е Real Briar, вързана с медна тел...
|
|
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2014, 10:30:33 » |
|
Нови придобивки от нашенски ентусиасти! Страхотно пипната изработка по моя поръчка (не се издържаше вече, нямаааааа място)! Бюджетен вариант от дъб, не от скъпия орех, но пак станаха яки.....! И всичко е ръчно правено и с много любов - вижда се! Имаш ли някакви координати за тези поставки, защото моите са примитивни...Поздрави...
|
|
|
Активен
|
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. Benjamin Franklin
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #24 -: Февруари 24, 2014, 11:57:54 » |
|
Аз пък какво бартеросах неотдавна....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
boev_i
Newbie
Публикации: 34
|
|
« Отговор #25 -: Февруари 24, 2014, 02:14:38 » |
|
Тази поставка е доста идейна!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dan_koloff
Jr. Member
Лулата е Real Briar, вързана с медна тел...
|
|
« Отговор #26 -: Февруари 24, 2014, 07:15:19 » |
|
Аз пък какво бартеросах неотдавна.... Това магнити ли са?
|
|
|
Активен
|
Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote. Benjamin Franklin
|
|
|
boev_i
Newbie
Публикации: 34
|
|
« Отговор #27 -: Февруари 25, 2014, 09:24:51 » |
|
Явно и при това доста силни. Много ми хареса.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
лулист
|
|
« Отговор #28 -: Февруари 25, 2014, 06:06:21 » |
|
Доста хубава и оригинална идея.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #29 -: Февруари 25, 2014, 10:42:08 » |
|
Гец, първата от лево на десно, ако не ти е продадена, кач пара ще й изкаш?
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
|