Струваше си чакането.....
И първи впечатления от сина на П. Стокъби - приказката продължава!
Засега само една лулица, но за толкова ми стигна времето......
Моите добри впечатления започват с отварянето на кутията:
- Перфектно нарязани и подредени флейки;
- Преобладаващ светъл цвят и усещане за свежест;
- Страхотно силен аромат на...... вирджиния и ...мед;
Средна влажност, но удобен за пълнене, флейките са стегнати, но нежни и се раздробяват равномерно....Честта на първата проба се падна на средно голяма лулица, която събра почти две флейки. Разпали се нормално без никакви усилия и горя докрая безгрижно и равномерно почти час, светло сива пепел, която оставих до края...сух и хладен дим (този път имах достатъчно време де).
За мен - качествена смес, много добре балансирана комбинация между бърли, черен кавендиш и традиционната вирджиния - още при разпалването се усеща играта и на трите, без някое да преобладава, страхотен букет, който нито е сладък, нито е остър или прекалено силен. Няма го и натрапчивия цигарен вкус на вирджинията, няма го лютенето и изкуствените аромати - преобладават натурални вкус и аромат на качествен и луксозен тютюн.
Та накратко - отлични впечатления от първия допир с новата генерация на Стокъби. Така или иначе съм им фен...
Имам да пробвам още две смеси от тази серия, но да приключа с тази и ...приказаката продължава.