PipeZone PipeZone
Април 26, 2024, 12:00:03 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Castello  (Прочетена 14089 пъти)
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« -: Април 09, 2013, 03:43:47 »

Castello Collection KKKK Carlo Scotti 40 Hand made N 3  Made in Cantu Italy .
Вярвам , че ще я оцените ! Лулата е най-висок клас с подпис на Carlo Scotti  и е юбилейна за 40 годишнината на марката ,чествана през 1987 г. Затова за първи път щамповат в замъчето / емблемата на марката / цифрата 40 . За всяка от следващите  години се е щамповало  41,42 ,43  и т.н.  Превъзходна лека лула с красива шарка . КЛАСА !







« Последна редакция: Април 11, 2013, 05:43:58 от ozzy » Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #1 -: Април 09, 2013, 09:11:00 »

Мда,определено аристократична осанка.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 10, 2013, 08:32:34 »

Това е рядка и скъпа лула. По света е възможно да се купи нова едва от двадесетина избрани oт фирмата дилъри . Kато качество е сравнима с най-високия клас на Dunhill.Доволен съм , че се сдобих с тази лула и много ще се радвам да кореспондирам с познавачи на тази марка , защото имам въпрос относно надписа върху лулата .След Collection половин ред надолу и в дясно е щампована буквичката F ,което е нетипично.Не намерих нищо по форумите по този въпрос, освен един случай със специфична емблемка щампована на ствола на огнището на друга Castello . След дълго разследване  Ухилен се оказало , че един от оторизираните дилъри си е позволил да поставя знака на магазина си върху всяка продадена лула. Този дилър вече не продава Castello.    Ще ми е интересно да разбера ,какво означава тази буквичка F .
 http://www.castello.net/
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 04:12:31 от POPЕYЕ » Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #3 -: Април 11, 2013, 05:49:41 »

Не се правя на познавач,но ми се струва,че някой се е постарал да си маркира лулата.Това висящо F не се вписва никъде.

Другият вариант,който,ако имаш време ,може да разгледаш,е вероятността да е маркирано качеството на блокчето бриар,от което е направена лулата.Нямам време да се ровя,но знам със сигурност,че някои производители вадят по под десет лули на година с върхово качество(разбирай дървесина,шарка и прочие),като маркират материала с латинската азбука.Ще разгледам и дебелите книги,като ми остане време,да видя какво пише по въпроса!
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #4 -: Април 12, 2013, 09:09:44 »

И двата варианта са вероятни , но съм по склонен да вярвам , че  е първия . Маркирането на блокчетата не става ли в по-ранен стадий  , след нарязването от корена майка или след сушенето . Ако е така както предполагам , то маркировката за качество едва ли би си личала след толкова обработка . Ако пък е маркирана като готов продукт , мисля , че биха се постарали повечко за някаква симетрия  поне. Затова вариантът за маркиране от самия собственик е правдоподобен .Благодаря ти ozzy за идеята и за снимките ! Все пак поразгледай в дебелите книги ,моля ! Ухилен
Активен
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #5 -: Май 20, 2013, 10:05:52 »

Днес отново се порових в www.pipephil.eu и разглеждайки снимки на Castello попаднах на това
http://www.pipephil.eu/logos/en/logo-castello.html#collectionkkkk
Снимката най-горе с надписа  Castello KKKK / указваща размера на лулата / ясно показва буквичката F , пак някак висяща и леко наклонена , така че вариантът за маркиране от собственика отпада .Щамповането на тази буквичка май няма и точно определено място , защото един път е до името указващо серията , а друг път след самото Castello . Имам леки съмнения , че самият Franco Coppo оставя своя белег върху избрани от него лули .Ако е така ще съм голям късметлия  Ухилен
« Последна редакция: Май 20, 2013, 12:18:33 от POPЕYЕ » Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #6 -: Май 26, 2013, 05:45:46 »

 :)По  всяка вероятност си късметлия.Това F може да определя качеството на лулата.Бях чел(мисля,че го и постнах някъде) за производител на лули(ще се сетя и кой),който в годината вади под 10 бр. с върхово качество-разбирай комплексна оценка.Качество на материала+естествена шарка на материала+изработка.Маркировката на различното качество бе с латински букви-A B C D...Може и при Castello да е така. 
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #7 -: Май 26, 2013, 05:58:45 »

 ;)Все пак мисля,че птичето ти е кацнало,и маркировката е на Franco Coppo.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #8 -: Май 26, 2013, 08:15:20 »

;)Все пак мисля,че птичето ти е кацнало,и маркировката е на Franco Coppo.

Чул те Господ ! Ухилен Ако ми остане време  ще  пиша до Castello . Те би трябвало най-добре да знаят какво пише по лулите им .Дори и да не е с белег от Franco Coppo , лулата си е забележителна . Поне аз си я харесвам.
« Последна редакция: Март 16, 2014, 07:40:45 от POPЕYЕ » Активен
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #9 -: Септември 23, 2013, 10:59:20 »

Tакааа. Писах до централата на CASTELLO с въпрос, какво адже ба означава това F и  докато чаках ,отново се зарових в МРЕЖАТА . И както знаете всеки път търсенето дава нови резултати . http://www.briarblues.com/castello.htm
Ето тук ясно се казва , че F e буквичката на  магазин за тютюн и лули в Италия с име FINCATO . Оказва се , че на  CASTELLО им е известно за щамповането на инициали и знаци върху лулите им от първите им собственици , в случая - дистрибутор . Всичко това се потвърди от отговора от фирмата . Писа ми Marco Parascenzo  и потвърди качеството  на лулата . ЮБИЛЕЙНА !?!  Ухилен ;Забравих да спомена , че никнейма на Franco Coppo e Kino  и ако ще оставя знак ,то той би бил К или КINO .
« Последна редакция: Март 16, 2014, 07:46:37 от POPЕYЕ » Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #10 -: Септември 23, 2013, 11:52:24 »

Няколко неща - лулата е юбилейна, доколкото е произведена 40 години след основаването на фирмата - не е специален модел, или финиш.
К буквичките при гладките Кастело указват не размера, а качеството на брайъра.
Серията Collection (Само Collection, без допълнителна серия) въпреки, че е сравнително висок клас лула по принцип, при Кастело седи някъде по средата.
Допълнителната буквена маркировка е нещо нормално и широко разпространено при италианските дилъри на Кастело.

С други думи - лулата е хубава, но не и уникална.

Поздрави
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #11 -: Септември 24, 2013, 10:52:59 »

Драги pinhead !Благодаря за експертната ти оценка ! Потърсих  мнения  преди месеци във форума и не получих такива . Гадаехме с ozzy и аз летях в небесата , защото изследвах  CASTELLO . Лулата не е уникална , никога не съм твърдял че е .Рядка -да , уникална - не .Радвах се , че е юбилейна / за пръв път в замъчето изписват цифра  /, в перфектно състояние e, и има пълния комплект надписи  . Прощавай , че се въодушевих и споделих . Суперлативите от моя страна са в голяма степен  за марката и в по-малка  за конкретната лула . От няколко години не пуша и само колекционирам , затова  детайлите са ми интересни и търся историята . Може би  ентусиазираният  ми тон  е предизвикал отношението ти  по въпроса , но това е без значение щом  ИСТИНАТА лъсна , а именно , че аз притежавам хубава лула , която НЕ Е УНИКАЛНА  . Благодаря за споделената радост и страст  ! За да няма нюанси , това е сарказъм !

« Последна редакция: Септември 24, 2013, 07:34:30 от POPЕYЕ » Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #12 -: Септември 24, 2013, 01:00:01 »

Драги Попай, цялата информация се намира чрез Гугъл за 5 - 10 минути четене. Просто не е лошо като идея, преди да пишеме 2 страници измислици-премислици, да си проверяваме как стоят наистина нещата. Оценката ми не е експертна, просто излагам общодостъпни факти. Намигване Аурата около лулите Кастело се дължи най-вече на манийте на новите американски пушачи (събирачи) на лули и те са основната причина, цените на подобни лули да скачат в небесата и да се превъзнасят по цялото интернет пространство. И с Дънхил е така, и с Комой, и ГБД и прочее...

Кажи ми, как да споделя радостта на непушач?!? Да беше писал - натъпках я догоре с Фул Вирджиния Флейк и лулата пуши превъзходно... Тогава да, споделям твоята тиха радост и гордост. Но да притежаваш първокласна лула, която никога повече няма да бъде пушена... Е прощавай, ама на това няма как да се радвам.

Поздрави и без лоши чувства.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #13 -: Септември 24, 2013, 03:20:17 »

 Разбира се, че  без лоши чувства !Потърсих информация / Google / и намерих , но недостатъчна /явно не търся както трябва /и затова потърсих отговори  във форума . За жалост само ozzy се отзова и се полигавихме  Понякога се опитвам да събудя дискусия /поне така правят по сходни форуми в странство . Просто пишат измислици -премислици и не си мерят оная работа , а  всички заедно се забавляват и научават нещо ново / По-голяма част от колекцията ми са били лично мой лули / разбирай , че съм пушил с тях / и мога да дам мнението си за тях, но няма да го направя , защото съм непушач и според теб нямаме сходни интереси  . Следващите лули дойдоха от само себе си като хоби и не всички са ми познати като качество .Последователно се информирам за всяка една и се налага да се уповавам на чуждо мнение.но не винаги  Това ми доставя удоволствие  / събирач на лули /, това и правя и не го споделям в раздел за тютюни . Искрено желая някой ден да се срещнем и да ти подаря лула от колекцията ми.Която си избереш. Просто я грабваш и е твоя .Така ще  спасиш поне една лула от лапите на един бивш пушач . Намигване Или по-добре влез в раздел НАШИТЕ КОЛЕКЦИИ  и респективно Лулите на  Popeye . Избери си лула и ти я пращам с панделка на посочен от теб адрес .

Бъди здрав !
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 07:36:16 от POPЕYЕ » Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #14 -: Септември 24, 2013, 08:53:38 »

Четох и пак на разбрах - що пак с левия крак напред?! Страннен диалог протече по-горе!  Ъ?
Мисля, че всяка лула и всеки присъстващ тук са си "уникални". Толкова сме малко и толкова малко общуваме, че не си струва да премерваме емоциите си спрямо оценката на другите участници! Всеки е свободен да споделя удоволствието от придобиването на нова любимка, било то за пушене или с колекционерска цел - тъй, че си позволявам да дам съвет да се спрете докато е време!
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!