PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 10:37:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Savinelli  (Прочетена 5630 пъти)
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« -: Май 31, 2009, 08:43:58 »

Историята на лулите Savinelli започва през 1876 година, когато Achille Savinelli Sr. отваря един от първите магазини в света, специализиран в продажбата на изделия за пушене. Той се намира в самия център на Милано, на Via Orefici 2, близо до известния Piazza Duomo.
Това малко магазинче, което все още се намира там, скоро става място за сбирки на пушачите на лула, които оживено дискутират и обменят опит. Самият Achille Sr. пък започва да проектира лули, които се изработват за него от занаятчии във Varese, област на север от Милано.

По същото време братът и сестрата на Savinelli  се местят в Генуа, където отварят собствен магазин за лули в Galleria Mazzini. Те бързо се обзавеждат със собствена клиентела и така допринасят от своя страна за популяризиране на името Savinelli.
През 1881 година Achille Savinelli -Старши участва в Esposizione Industriale Italiana, предшественикът на днешния панаир в Милано.

От януари 1890 в течение на следващите 50 години магазинът се ръководи от сина на Achille Savinelli- Carlo. През 1918 се ражда Achille Jr.

Още от ранна възраст Achille младши работи в малко ателие зад магазина и докато неговите родители се интересуват повече от отношенията с клиентите, той набляга на практическата дейност по проектиране и изработване на лулите. Точно в това ателие се появява на бял свят първата същинска лула Savinelli. Избухването на Втората световна война прекъсва дейността му за следващите пет години, през които той е в армията.

 След края на войната решава да започне собствено производство на висококачествени лули с презумпцията, че най- добрите лули в Италия са внос, независимо от факта, че в Италия се отглежда най- добрият бриар. Произвежданите от италиански фабрики лули по това време са с ниско качество и твърде долнопробни. С помощта на приятелите си Amleto Pomé и Mario Vettoruzzo той стартира бизнес във Varese, регион в северозападна Италия.
 Фабриката заработва през 1948 година и бързо набира заслужена популярност и уважение на световния пазар.

 Achille Jr. комбинира въображението и добрия си вкус, за да получи чистота на линиите и приятен баланс на формата и функционалността. Традицията се продължава от Giancarlo, правнук на създателя на фирмата.

Днес на Via Orifice no°2, магазинът на Savinelli е същият по големина, както по времето на създателя му, а търговската и административна сграда е само един квартал по- надолу, на Via Dogana no°3, с екип от 15 души, включително мениджър по експорта, търговски и финансов мениджъри. Фабриката се намира в малкото градче Molina di Barasso, близо до езерото Varese и в нея работят около 35 майстори.

Savinelli има подразделение в САЩ- Savinelli Pipes Inc. и дистрибуторска мрежа в много държави по света.
 

Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« Отговор #1 -: Май 31, 2009, 08:45:12 »

Характерни особености на лулите Savinelli

Прави впечатление приликата между лулите Savinelli и тези на Alfred Dunhill Ltd. Линията е класическа и е разработена на основата на английските лули. С времето асортиментът се е увеличил до 48 форми, с множество различни финиши и вариетети.

Серията  punto d'oro най- много напомня на лулите Alfred Dunhill. Златната точка е на същото място, както и бялата точка на Dunhill. Други серии са unica, freehands и някои по- специални лули като тези от сериите artisan и autograph. За най- претенциозните клиенти има луксозни лули с впечатляваща структура на влакната и необичаен дизайн.

The second brand на Savinelli е Oskar, произвеждат се и лули под марките Herkules и Sigla. Популярни са също рустикованите Capri и леките Corallo с порьозна структура, подобно на лулите от морска пяна, които също като тях променят цвета си във времето.

 Характерна особеност на лулите Savinelli е уникалната филтърна система с 6 мм диаметър, в която се поставя триъгълно парче балсово дърво. Това леко и порьозно дърво абсорбира катраните и никотина от дима, като така го пречиства. Повечето стандартни лули Savinelli имат тази система, като пушачите, които не желаят да ползват подобен филтър, могат лесно да блокират системата със запушалката, която се предлага с всяка лула.

Цените започват от 60 евро за стандартната серия до над 300 за топ- екземплярите.

« Последна редакция: Декември 19, 2009, 09:17:50 от Dark » Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!