Тъй, тъй! Вярно не съм писал отдавна, ама си имам причина, малко заето ежедневие и не остава време за форуми и прочие, но днес имам малко свободно та реших да намина да видя какво сте мъдрили докато ме нямаше.
Та може и фикция нали? - може!
Давам един скорошен персонаж или по-скоро двама айде, айде трима, щото единия не върви без другия! Става дума за няколко роли на три страхотни актьора, започвам с:
Bilbo Baggins - игран от Martin Freeman.
Естествено на толкин най-вероятно 70% ако не и повече от по-важните му персонажи пушат лула, аз избрах обаче най-скорошната адаптация и героя на Толкин - Билбо, заради две неща:
1. Че наскоро гледах много филми на актьора и честно казано ми стана един от любимците в тази ера на киното, която е днес.Страхотна игра в сериала Шерлок, в последният филм на Едгар Райт - The worlds end, както и други!
2. Че наскоро прочетох хобита и то на английски както си му подобава да се чете книга на Толкин.
Втория персонаж е... сигурно вече го има поне един път в тази тема, ако не и повече... Естествено обаче ако говорим за Мартин Фрийман няма как да не споменем и за:
Benedict Cumberbatch - Първата снимка е от Шерлок сериала(Силно препоръчвам), втората е пак от Шерлок от най-новата серия, която е направена много повече по книгите на Артър Конън Дойл отколкото предишните серии и последната е от Van Gogh филмът игран пак от Cumberbatch.
И последният персонаж е игран от един човек, който се срязва по времето на снимане на дадена сцена, която след това попада и във филма и нито за момент не спира да играе по време на нея, а порязването не е хич малко, дори стига до моменти на импровизация, които не са били изобщо предвидени! Сега искам и да кажа, че оскар за иначе страхотната игра не само във филма за който говоря а и за много други, всъщност някъде около 7/8 филма, които мога да изброя - не получава. И му стискам палци със тазгодишната номинация, 6та ако не се лъжа най-после да спечели такъв.
Leonardo DiCaprio - Calvin Candie от филма Django Unchained.
Докато съм на вълна реклама на дадени актьори, сериали и филми, трябва да спомена и режисьора на Джанго - Куентин Тарантино, който е една легенда в света на киното и го доказва, като няма лош филм засега, а има вече 8, като последният излезе наскоро - H8tful Eight, филмът е страхотен, направен е в по стар стил, няма да казвам повече, че наистина ще стане реклама!