PipeZone PipeZone
Декември 28, 2024, 12:59:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: един интересен подарък  (Прочетена 17438 пъти)
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #15 -: Юни 13, 2014, 01:25:02 »

15 мм е малко ама щом ти е кеф така , пафкай , значи за мен поне 18 мм и те са малки огнища .Отвън ,може със гипс да я зашпакловаш и да напълни дупките на кочана , така ще се удебели стената леко . Така ги правят , във фабриката.
Активен
gri6o
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 224



WWW Ел. поща
« Отговор #16 -: Юни 13, 2014, 02:07:44 »

ми няма на къде по голяма камера толкова позволява какаляшката а за гипса ще помисля 
Активен

gri6o
Be nobody а be yourself
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1341



« Отговор #17 -: Юни 13, 2014, 05:26:32 »

Камерата зависи от големината на кочана/диаметъра,де/.Твойта е станала много дабра лулица,Гришо.Ама защо не реши проблема с дъното както другите кобове?Стеблото го вкарваш директно в чашката,като предната част е скосена.Под него оставяш дънце от кочана/не разпробиваш до края/.Пепелта и /евентуално/ако ползваш кристали,такова хубаво конично дъно ще ти се оформи след време...
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Стоимиров
Full Member
***
Публикации: 223


Ел. поща
« Отговор #18 -: Юни 13, 2014, 06:23:02 »

Да не отварям нова тема...попаднаха ми няколко кочана и точно за 15 минути спретнах това.


Поради липса на материал за мунщук  не съм я пробвал още,като смятам този кочан да не го обработвам с нищо,колкото издържи толкова.При наличието на материал и за краткото време за което се приготвя лулата смятам че не е толкова нужно да се заиграва човек.Без да се старая размера на чашката се получи почти колкото на оригиналните ми лули от царевичак.
Активен
gri6o
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 224



WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: Юни 14, 2014, 07:26:14 »

Камерата зависи от големината на кочана/диаметъра,де/.Твойта е станала много дабра лулица,Гришо.Ама защо не реши проблема с дъното както другите кобове?Стеблото го вкарваш директно в чашката,като предната част е скосена.Под него оставяш дънце от кочана/не разпробиваш до края/.Пепелта и /евентуално/ако ползваш кристали,такова хубаво конично дъно ще ти се оформи след време...

Идеята е по една лула на Гетц но направена от кочан и стана затова итарата е такава
Активен

gri6o
Be nobody а be yourself
rusen plovdiv
Hero Member
*****
Публикации: 931


Ел. поща
« Отговор #20 -: Юни 14, 2014, 12:54:21 »

Да не те разочаровам , ама на Гец лулите са на световно ниво , и ако си искал лула със охладителна камера отдолу , като на гец Чимнито , със кочана и отдолу с тапа коркова , няма да стане  . Няма да уплътни отдолу и нямаш широчина за експанзия на дима за конденс , съответно това съчетано със малкия диаметър на камерата , ще доведе до силно дърпане , без тяга на лулата , или много празен въздух през фугите .
Значи тая лула на гец трябва много неща да се съобразят за да работи правилно . Иначе става провал и то грандиозен. По добре си направи обикновен коб , ще си много по доволен .
Активен
gri6o
Full Member
***
Пол: Мъж
Публикации: 224



WWW Ел. поща
« Отговор #21 -: Юли 07, 2014, 10:36:27 »

Да не те разочаровам , ама на Гец лулите са на световно ниво , и ако си искал лула със охладителна камера отдолу , като на гец Чимнито , със кочана и отдолу с тапа коркова , няма да стане  . Няма да уплътни отдолу и нямаш широчина за експанзия на дима за конденс , съответно това съчетано със малкия диаметър на камерата , ще доведе до силно дърпане , без тяга на лулата , или много празен въздух през фугите .
Значи тая лула на гец трябва много неща да се съобразят за да работи правилно . Иначе става провал и то грандиозен. По добре си направи обикновен коб , ще си много по доволен .
Няма да ме разочароваш Усмивчица
Това си е ръкоделие с което се занимавам вечер след работа с по едно питие, ей така за разпускане и ако стане стане. Колкото и да е страно има отделена влага но малко за жалост и не е кондензирала, а и видях къде и какви грешки съм допуснал Усмивчица затова ще има втори опит Усмивчица а и тапата съм я обсъдил с Гец, но не е от шампанско а от узо Усмивчица
А за лулите на Гец знам имам една и съм си заръчал една от калабаш серията.
PS А на тази дъщеря ми и разказа играта.
Активен

gri6o
Be nobody а be yourself
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!