PipeZone PipeZone
Декември 23, 2024, 12:55:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12
  Изпечатай  
Автор Тема: Непоискани съвети относно реставрацията на лули  (Прочетена 124955 пъти)
pinhead
Hero Member
Публикации: 1371

Ел. поща
« Отговор #105 -: Ноември 14, 2014, 12:49:07 »

Па щом ти е до лочене на бира, а не до познание - айде, от мене да мине. Ма без да шикълкавиш, ей!  Усмивчица
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member
Публикации: 1296

Ел. поща
« Отговор #106 -: Ноември 14, 2014, 09:04:24 »

Па щом ти е до лочене на бира, а не до познание - айде, от мене да мине. Ма без да шикълкавиш, ей!  Усмивчица

Само не знам къде че намериш такава с КВЪЕ и такава без него. Ама щом е за спорта, ще постигнеме некакво съгласие и ще проведеме експеримента.

Пък и важен е спортния дух нали, да не издребняваме са.
Активен

Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
pinhead
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #107 -: Ноември 14, 2014, 09:54:50 »

Цитат
...Само не знам къде че намериш такава с КВЪЕ и такава без него...
Бе кво ти пука?!? Важното е да се пият бири!
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
gri6o
Full Member
Публикации: 224

WWW Ел. поща
« Отговор #108 -: Ноември 14, 2014, 10:44:04 »

да вземете да кажете някой тарикатлък че ме чака един овехтял Биг Бен, освен бирата
Активен

gri6o
Be nobody а be yourself
getzpipes
Sr. Member
Публикации: 440

WWW Ел. поща
« Отговор #109 -: Ноември 14, 2014, 06:16:42 »

Не Гец, аз не "плющя" само боб, но и не го твърдя, нали така? Пак ще те попитам - след като КВЪЕ е най-добрият начин за правене на лули, защо тогава правите тези калабаши, които са в пълно несъответствие с горенаписаното? Защо тази теория когато е удобно става общовалидна, а когато не е удобно, не е? Би ли споделил твоите мисли по отношение ривърсовете, ако обичаш.

Начи виж са, реверс калабаша не е КВЪЕ, защото... е, то е ясно защо. Обаче па добавя един съвсем друг ефект, който компенсира липсата на КВЪЕ, дори и надминава по качество. (е, така поне твърдат, аз не съм усетил много разлика).

Обаче при "тесно -> по-широко -> ръбесто -> пак тесно" това "по-широко" не е достатъчно да създаде ефекта на обратния калабаш, но пък е достатъчно зле за да наруши КВЪЕ-то. Имаш завихряне на дима, без конденз ефекта на обратния калабаш. Те тва е приказката, и Гец че потвърди че е така.

да, така, е, и тва е разликата, мноо се дразня някой като издялка нещо с камерка малко по-голяма от 9 мм филтьрна, и вече разправя, 4е било ревьрс калабаш. Калабаш май ас! За да има някаква разлика изобщо, втората камера трее по МСМ да е ПОНЕ колкото огнището. А относно това какво се случва с дима, с Гришо ше напраиме една прозрачна калабашка и ше видите наживо. Не сьм физик дагоева. Разликата сьм я фанал лично на базата на опити и сравнителни тестове. Хау!
Активен

pinhead
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #110 -: Ноември 14, 2014, 07:42:35 »

Цитат
...втората камера трее по МСМ да е ПОНЕ колкото огнището...
Преведи, ако обичаш.
Активен

― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #111 -: Ноември 14, 2014, 08:36:57 »

Цитат
...втората камера трее по МСМ да е ПОНЕ колкото огнището...
Преведи, ако обичаш.

Предполагам означава IMHO ама мое и да е професионален термин.
Активен

pinhead
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #112 -: Ноември 14, 2014, 08:50:52 »

Ахаааааа! Пък аз си викам - бе Геца извади неква много странна мерна единица... И я един бърз въпрос, докато сме на вълна калабаши и различност: С какво инвъртнатия калабаш е по-различен (като ефект, не като принцип) от Фалкон, Кирстен, или Питърсън Систем-а?
Активен

― Billy Connolly
Вехтия
Hero Member
Публикации: 889

« Отговор #113 -: Ноември 14, 2014, 11:19:09 »

Близо е до ума!
Разликата иде от експандирането на флуидния поток в капацитивната емкост, оттам следвайки закона Бернули за скоростта и налягането...  Ъ?
А пък Желязков може и да ти обясни ефекта на резонанс-чамбъра, заменяйки катализаторното гърне на Субару Импреза. Ухилен Ухилен Следствие на това цялото словоблудство и се явяват упоменатите от "Бийчбойс" още през '60-те на миналия век "Гууд Вайбрейшънс", довеждащи луларите до клиторен оргазъм, елиминиращ нуждата от тъй излюбления ти анален фистинг, Уважаеми Пине !! Смотан Смотан Смотан Ухилен
« Последна редакция: Ноември 14, 2014, 11:22:03 от Вехтия » Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
pinhead
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #114 -: Ноември 14, 2014, 11:35:50 »

Вехто, ако не беше ти, никога нямаше да се сетя!!!  Ухилен Ухилен

P.S. А уравнението на Бернули е пряко свързано с ефекта на Вентури, който разглежда абсолютно обратното състояние, а именно - преход на газове от по-голям към по-малък диаметър... Наздраве!
Активен

― Billy Connolly
getzpipes
Sr. Member

WWW Ел. поща
« Отговор #115 -: Ноември 14, 2014, 11:36:00 »

мсм - мое скромно мнение. Вехтий, по-кротко с хората, да не стане сакатльк.
Активен

pinhead
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #116 -: Ноември 14, 2014, 11:38:02 »

Гец, не бъди егоист - отговори ми и на втория въпрос, ако обичаш!
Активен

― Billy Connolly
getzpipes
Sr. Member

WWW Ел. поща
« Отговор #117 -: Ноември 14, 2014, 11:41:50 »

ми за Питьрсьна нема ко да говорим, те са си го патентовали като система за сьбиране на кондензата, за да не ти гьргори лулата. Фалконите и тн. - там идеята е, че използвайки метал за шийката, ужким дима ще е по-хладен накрая. Плюс тва, че трудно ще си а счупиш, ако ти е в джоба.
Активен

pinhead
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #118 -: Ноември 15, 2014, 12:11:51 »

Първо да уточня за пореден път - нито отричам, нито гледам с пренебрежение на новите лули и майстори. Това, че имам консервативен вкус изобщо не означава, че отричам новото - точно обратното.

Глей ся, целата ми идея е следната: Инвъртнатия калабаш разчита на кондензиране на влагата от дима, нал тъй? Щото охлаждането предизвиква конденз, а конденза - охлаждане. Основен "носител" на висока температура в дима е именно влагата. Ама Питърсън създават лула с абсолютно същия ефект некъде къде 1891-ва година. Да, принципът на работа е различен, но ефекта е същия. Класическият калабаш разчита на голям обем - там наистина може да се каже, че дима който се пуши, предварително е престоял в камерата. Инвъртнатия калабаш обаче е друга бира - камерата е прекалено малка, за да събере толкова дим (къде 50 мл некъде). Фалкон търсят същия ефект - конденз. Който е пушил от тея лули, знае за кво иде реч - как пушат и т.н.
Така. КВЪЕ принципа - къде 1914-16та Алфред Дънхил тура (и патентова) една тръбичка при правите лули - inner tube, дето и досега я слагат. За кво става на въпрос - алуминиева тръба, с диаметър 3.7мм, от огнището до мундщука. Кво се получава - абсолютно еднакъв диаметър от началото, та до края... Ся, може да спориме за подробности около тез "системи", докато се съмне, ама фактите са си факти...
Изводите от туй многословие ги оставям на Балкан бой, поради неподражаемата му дарба, да вика на черното - бяло... Ухилен
Активен

― Billy Connolly
balkan boy
Hero Member

Ел. поща
« Отговор #119 -: Ноември 15, 2014, 12:24:19 »

Имайки предвит че свети Алфред Д. за първи път е промотирал а мое се каже и изобретил КВЪЕ-то, пък и алуминиева търбичка като термо-проводник да охлажда и кондензира, нема как да не си легнеш на брашното.

Да резюмираме "ботомлайн-а" дет се вика.

Колегата Пин защитаваше малки дупки и идиоритмия в диаметъра по продължение на димния канал с великия аргумент че едно време така се е правило. Оказа се че не е баш така и иновациите в пайперския занаят са печеливши и удачни и наистина допринасят за по-качествен дим. Сега остава да си признае като един спортсмен и джентлъмен, а аз от моя страна ще излезна с каса бира.
Активен

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12
  Изпечатай  

Отиди на: