kalin andreev
|
|
« -: Февруари 18, 2015, 09:26:31 » |
|
Попаднах на лула с отвратителен аромат на компот.Пробвах със сол и алкохол но нищо не се получи. Тогава я накиснах цялата в един буркан с някакъв коняк.Извадих я на другия ден и всичко и беше наред. Имаше само дъх на алкохол, който изобщо не ме дразнеше. Може да е малко драстично но почиства тотално. Ако държите на финиша, не го правете, защото разтвори байца и се показа дървото.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2015, 09:36:14 » |
|
Лулата и буркана с помията.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2015, 10:59:24 » |
|
Има по-лесен начин, със сода бикарбонат. Без да има нужда да се накисва в алкохол цела лула.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2015, 10:18:43 » |
|
Калине, засрами се бе! Бива ли така да съсипваш коняка! Между другото, Григор Пийз беше споделил един вариант, много успешен според него - пълниш огнището с активен въглен и за час-два във фурната на 100тина градуса. Естествено, махаш мундщука преди това упражнение...
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
kalin andreev
|
|
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2015, 02:12:30 » |
|
И на мен ми мина през акъла за активен въглен.Никита, как става със сода?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2015, 04:37:27 » |
|
Калине, аз го пробвах този метод,и да ти кажа - действа. Този метод го описах в другия форум на времето - пълниш лулата догоре с активен въглен(без мундщук,естествено),закрепваш я в средата на фурната,включваш на 60 градуса.Важно е да се темперира бавно.След загряване на фурната гасиш, и оставяш лулата да изстине напълно вътре.При нужда - повтаряш.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
balkan boy
|
|
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2015, 05:17:19 » |
|
И на мен ми мина през акъла за активен въглен.Никита, как става със сода?
Вместо сол ползваш сода, вместо алкохол вода. Врата на лулата също се пълни, защото содата не става на камък. След това можеш и алкохол да ползваш по желание. Но принципно нема нужда. "Старите байчета" го прават с оцет, ама не бих препоръчал, защото после ще има неколко пушения със странна миризма.
|
|
|
Активен
|
Бриара е за гъзария,кочана е за кеф.!
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2015, 11:16:40 » |
|
Здрасти, Г.Л. Пийз вика, че го прави на около 220 градуса по Фаренхайт, което е къде 100 по Целзий. Ето ти линк към статията му, процеса е описан в параграфа "Соу, хау ту фикс ит?": http://www.glpease.com/Articles/Spot.html Дали ше са 60 градуса, дали 100, не вярвам да има голямо значение... Ако имаш притеснения да я хвърлиш във фурната лулата, просто повтори третирането със сол и алкохол, ама тоя път напълни и шийката и ползвай етилов спирт, а не ракия... И преди да помирисваш готовата лула, изчакай един ден да изсъхне. И последно - ти си знаеш най-добре в какво състояние ти е лулата, ама ако не е усмърдяна до безбожност, десетина пушения разкарват старата смрад. И последно - не се втелявай.
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
RocKonoff
|
|
« Отговор #9 -: Октомври 28, 2015, 11:36:56 » |
|
Не се втелявам , не съм чиляк на крайностите .. просто ме дразни миризмата и съм сигурен че в комплекс с горящ тютюн ше е отврат и ше е съсипия на матряла и кефа ! Пък толкоз си играх да я почиствам ... Така , че довечера пека 3 часа и докладвам ! Благодаря Ти за линка , попрочетох това-онова и ми е полезно !
|
|
|
Активен
|
Good tobacco in Good pipe & Single malt leads to Cosmic Orgasm
|
|
|
Gruev
Jr. Member
Публикации: 77
|
|
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2015, 06:43:37 » |
|
Не се втелявам , не съм чиляк на крайностите .. просто ме дразни миризмата и съм сигурен че в комплекс с горящ тютюн ше е отврат и ше е съсипия на матряла и кефа ! Пък толкоз си играх да я почиствам ... Така , че довечера пека 3 часа и докладвам ! Благодаря Ти за линка , попрочетох това-онова и ми е полезно ! Много правилно ти дума Pinhead, изчакай я хубаво да изсъхне и ще се учудиш как ще се промени миризмата. Ти сега си я подпукал със спа процедури. Дай й време да се съвземе. Изпуши една стиска тютюн. После нищо не ти пречи да продължиш с трийтмънта.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|