PipeZone PipeZone
Април 28, 2024, 11:10:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Planta Image Latakia  (Прочетена 2862 пъти)
Gruev
Jr. Member
**
Публикации: 77



Ел. поща
« -: Октомври 20, 2015, 10:33:36 »

Не намерих тук ревю за този тютюн, а мисля, че заслужава внимание. Пристига в непретенциозна опаковка, неподсказваща с визията си за чудото вътре. Ароматът в пакета веднага подсказва какво ще се случва в лулата. Яка доза сирийска латакия, комбинирана с вирджиния и някакъв друг карашик. На вид е шарена смеска, има разнообразие от цветове. Така както мирише суров, така се усеща и димът през цялото време на пушене. Тоест латакия пауър. Но няма нищо общо с чистата латакия на Маклелънд. Има си плътност, добре оформено тяло и точната за мен доза никотин. Според описанието ако не се лъжа, има кавендиш и бърлей,  но вместо да съсипват хубавата сирийска латакия, те й придават необходимата комплексност. Мен като цяло, бърлей не ми понася на телесната химия. Но тук не се усеща вредно влияние. Все пак си има явно и хубави и лоши бърлита. Гори бавно, не загрява, дава възможност за изпушване до дъното на огнището.
Като цяло, добър, комплексен бленд, който не те оставя с усещането за неудовлетвореност.  Препоръчвам на латакиевите фенове горещо.
Друга особеност е, че пристига 40 грама сух тютюн. Тоест, според мен с влажност не повече от 11-13%. Което автоматично значи, че не плащаш за вода и пропилен-гликол. Няма добавени никакви кейсове и парфюми. Само тютюн. Това ниво на влажност-сухост ми допада много. Аз по принцип си обичам сух тютюна. В състояние, точно преди да стане трошлив. Тогава ми омеква някакси листото и усещам всички съставки. Та смятам този бленд за много добро попадение и ще поръчам още.
Конкурира се успешно с всичко латакиево, което съм пробвал досега. Взех за експеримента и Image Perique на същия производител, но няма нищо интересно в този бленд, до степен, че не мога дори да опиша колко е безличен. Може и аз да не разбирам.
В добавка, ще дам и един жокер, който взех от задграничен форум. Ако ви идва сух тютюна,  или просто е престоял и изсъхнал, няма нужда да се овлажнява цялото количество с влажни кърпи върху буркана и други сложни чалъми. Просто си напълнете внимателно лулата и леко направете няколко вдишвания вътре. Дъхът е влажен и топъл и напълно достатъчен за достигане на оптимална влажност на една доза тютюн. Отнема 15 секунди. Изпробвано.

« Последна редакция: Октомври 21, 2015, 09:04:28 от Gruev » Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!