PipeZone PipeZone
Април 29, 2024, 03:59:41 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Gregory Pease - Original Mixtures - Odyssey  (Прочетена 3109 пъти)
pipefan
Jr. Member
**
Публикации: 91


« -: Ноември 15, 2015, 08:38:19 »

Понеже не намерих тема за Одисея пускам тази.
Като фен на английските и балкански смеси на Gregory Pease продължавам да пробвам всичко негово до което мога да се добера. Одисея е поредния от серията оригинални микстури на тъмния лорд Ухилен
 Кутията е обичайната за ГЛП и КиД тип „кръгла консерва”, която се отваря като кен бира и има грозна бяла пластмасова капачка . Според инфото в нета се произвежда от Корнел и Дейл.
Миризмата в кутията е предимно на латакия. Визуално сместа е тъмна, има следи от счупени флейки.
Поради нееднородността на тютюн лулата не се пълни лесно и бързо. Отнема и повече време, както и клечки кибрит за разпалване. При запалването се усеща категоричното присъствие и доминирането на латакията - богатия мирис на тамян няма как да бъде сбъркан. В последствие идва целия букет от аромати – латакията , ориенталците и вирджинията. По време на пушенето аз лично възприемам най-силно латакията в първата част на лулата , във втората и третата част вкуса й се смесва с  ориенталците и вирджинията.  Вирджинията не изпъква, което лично на мен много ми харесва. Като цяло вкуса е богат, плътен и оставя усещането за комфорт и топлина.
 Тютюна гори бавно, изисква се внимание да се поддържа да не изгасне, поради нееднородността на сместа. Аромата, смея да твърдя, след първата третина не се променя до края на лулата.  Най-обичам да го пуша с царевичака.
Одисей наистина е голям тутун - както пише в рекламата. Препоръчвам го на всички любители на латакиевите смеси. Определено е в личния ми топ 3, където има запазено място и за Гаслайта на ГЛП и Уестминстъра. Като негатив мога да посоча трудното му намиране на стария континент и цената в Европа.

Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!