PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 05:13:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Няколко въпроса от начинаещ пушач на лули!  (Прочетена 24586 пъти)
Titanium
Newbie
*
Публикации: 9


« -: Април 15, 2018, 05:33:28 »

Здравейте, колеги! Отне ми доста време, докато се навия да пробвам да пуша само и единствено лули, цигари не пуша, но пури, наргилета си обичам, но винаги висшия пилотаж в тютюнопушенето за мен е бил пушенето на лула! Снабдих се с две лули, като си ги пуша на ротационен принцип през деня, защото четох, че трябва да се дава почивка на лулата 24 часа след като е била пушена. Понякога една и съща лула я пуша през интервал от няколко часа, но предполагам, защото съм прохождащ още и не ме свърта! Тук идват и въпросите ми

Първо исках да попитам- На ден пуша минимум по 2 пъти, до към 4 максимум! Каква е нормата за пушене като брой, може ли да се пуши всеки ден, също така през колко време! Говоря изцяло за здравосновна гледна точка! Много ли е вредно да се пуши всеки ден, през няколко часа към 2-3 до макс 4 на ден!

Второ пак е свързано здравословно! Докато пуша не гълтам дима, но определено ми влиза по малко през носа! Лулите ми са само с филтър, но все пак отвътре ме човърка до колко вредно е това! Пуша на балкона, но все пак се случва да вдишам през носа!

Трето... Пуша от г.д. седмица и започнах да забелязвам, че гърлото ми започва леко да ме дразни, като понякога отхрачвам по малко! Това нормално ли е или си е база за притеснение!

Четвърто- Логично е, когато не гълташ дима, да няма огромни притеснения за заболяване на белия дроб, но аз имам едно друго, а именно, че знам, че от тютюнопушенето се увеличава възможността за заболяване от рак на панкреаса... четох, че това заболяване няма доказателства да се увеличава риска от пушене без гълтане на дим от лула и пасивно пушене... това вярно ли е!

Наистина въопросите ми са свързани само със здравето, но не мисля, че са маловажни!

Благодаря на отзовалите се предварително!
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #1 -: Април 15, 2018, 07:40:28 »

Здраво Усмивчица

Доста екзистенциални въпроси задаваш Усмивчица

1. Според мен си в нормата на обичайния пушач.
2. Според мен е почти невъзможно да не вдишаш през носа както го наричаш. Много пушачи (и аз) пушат като ретрохейлват, т.е. завъртат дима в задната част на устната кухина и издишват голяма част от дима през носа. Причината е че така могат да хванат много повече нюанси на аромата на тютюна.
3. Направи малко повече стаж и следи дали наистина те дразни или си въобразяваш. Или е случайност - може да няма общо с пушенето.
4. Тук е доста относително, изследвания бол доказващи едно или друго.

Като цяло всичко е въпрос на ... статистика, организъм и т.н. Смисъл че човек може да живее здравословно и да се гътне на 40. Може да пуши като комин и да живее до 90 и кусур.

Ако ти харесва да пушиш и извличаш удоволствие - ок.
Ако постоянно живееш в страх че може да си докараш тази или онази болест ... спри да пушиш.

Какъв тип тутун пушиш между другото?
Активен
Titanium
Newbie
*
Публикации: 9


« Отговор #2 -: Април 15, 2018, 09:14:00 »

Peterson Iris Dew, който пуша най- малко, Peterson Luxury Blend, който пуша най- много и Captain Black бял, който пуша често бих казал
Активен
BigMUZZY
Newbie
*
Публикации: 25


Ел. поща
« Отговор #3 -: Април 15, 2018, 10:32:06 »

 Значи, на десетина бири човек си говори право, но не и много тактично. Та, да си го кажа право: всичко, що е свързано с пушене, е вредно. Пушеният стек не се брои. Щом е тютюн, няма невредно или неопасно. Ако не го вдишаш, димът се задържа в устната кухина. Съответно език, небце, венци, лигавица са изложени на взаимодействието с катраните и другите весели съставки в тютюна. Няма полезен тютюн. Аз лично го пуша, защото ми е кеф, защото съм пристрастен и защото не мога да го откажа, но съм си дал сметка пред себе си. От този облог печеливш никой не е излязъл.
 Не ме разбирай погрешно: добре дошъл си в клуба. Но всеки от нас е голям човек и сам отговаря за решенията си. Не търси успокоение, че някой тютюн е безвреден. Няма такъв. Лулите са едни от най-малко вредящите начини за пушене, факт е. И най-стилният, също. И насладата от аромата е неповторима. А насладата от ювелирно изработената лула може да се сравни с бижу. И все пак....тютюн! Няма безвреден тютюн. Всеки сам си носи кръста и последствията. Не търси успокоение, че е безвреден. Няма такова.
Активен
Titanium
Newbie
*
Публикации: 9


« Отговор #4 -: Април 16, 2018, 12:58:34 »

Прекрасно си давам представа, че хората не сме вечни, но няма как да не съм притеснен от особено опасните ми хобита... Въпросът ми беше дали с тези ми темпове на пушене не довеждам до претоварване организма си и не увеличавам многократно риска за здравето ми... Предполагам, че рискът е голям, когато не даваш на тялото ти да се възстанови... Нямам много реална представа, харесва ми каквото правя, отдава ми се (смисъл справям се с пълнени то и пушенето на лошите), но си мисля, че 3-4 на ден идват страшно много и рискът е голям
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #5 -: Април 16, 2018, 12:30:59 »

Много е ако вдигнеш на 7-8 лули на ден Усмивчица
И ароматиците са най-химизираните тутуни ...
Активен
Titanium
Newbie
*
Публикации: 9


« Отговор #6 -: Април 16, 2018, 01:34:29 »

Аз определено харесвам, ароматиците, но ми е ясно, че са блъскани с химия! В БГ не мога нито да намеря много места, където да има изобщо тютюни, камо ли без аромат... Преминавам изцяло на неароматизирани след като изпуша Luxury Blend-a и Captain Black! Като ретрохейлвам и Irish Dew ми доставя огромно удоволствие... Но си остава, че в БГ има само Peterson, Clan и Captain Black по мое виждане!
Активен
тедо
Full Member
***
Публикации: 244


« Отговор #7 -: Април 16, 2018, 03:00:34 »

оо ,Captain Black особенно Cherry е любимият тютюн тука
Активен

Titanium
Newbie
*
Публикации: 9


« Отговор #8 -: Април 16, 2018, 03:25:04 »

Аз съм с белия! Харесва ми, но искам нещо качествено, което няма таблицата на Менделеев вътре... Просто тук нямаме нищо!
Активен
V.V.I.
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 87


« Отговор #9 -: Април 16, 2018, 09:38:34 »

Пробвай Full virginia на Gawith Намигване Относно здравето - колегите право казват, че всичко е относително. Както вредата (според организъм и предразположеност) така и резултатите от направени изследвания. Относно дразненето в гърлото мога да споделя опит. Пуша между 4 и 6 лули средно на ден, но последно време съм редовно на 6 и сутрин като се събудя започнах да усещам драскане в гърлото. Това е, защото попрекалих в последно време и си го осъзнавам. Даже като пиша в момента усещам леко драскане, докато димя с вечерната лула. Но в твоят случай, при положение, че си нов в занаята, както се казва, и още най-вероятно не са ти свикнали рецепторите и устната кухина като цяло и ги претоварваш. Или намали темпа на пушене, или изчакай да свикнеш с усещането. Факта, че пушиш ароматици също допринася за дискомфорта в устата - допълнително натоварват сетивата.
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #10 -: Април 17, 2018, 07:18:46 »

От тутуните дето може да си ги купиш в БГ изпускаш С. Гавит.
А те може би са най-качествените и хубавите Усмивчица особено като се има впредвид, че единствената бясна конкуренция им е Петерсън Усмивчица
Активен
BigMUZZY
Newbie
*
Публикации: 25


Ел. поща
« Отговор #11 -: Април 17, 2018, 07:31:20 »

Гигадринкс имат и няколко модела Давидофф. Не са моите тютюни, но не са нискокачествени. Някои ги харесват.
Активен
Ivo
Гост
« Отговор #12 -: Април 17, 2018, 03:00:43 »

Стига ебава човека Усмивчица Давидоф имат 2 тутуна дето стават и ГигаДринкс нямат ни един от тях.
Активен
BigMUZZY
Newbie
*
Публикации: 25


Ел. поща
« Отговор #13 -: Април 17, 2018, 08:09:35 »

Че що да го ебавам? Дал съм обективна информация къде какво се продава и че на мен не ми допадат, пък сам знаеш - всеки с вкуса си. Отделно, че за Роялтито на Давидоф има две страници почти само хвалби в ревютата на тютюните.
Активен
V.V.I.
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 87


« Отговор #14 -: Април 17, 2018, 11:49:31 »

Стига ебава човека Усмивчица Давидоф имат 2 тутуна дето стават и ГигаДринкс нямат ни един от тях.
Единият е медальоните...кой е вторият се чудя обаче. Вкара ме в някакви чуденки с това Ухилен
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!