PipeZone PipeZone
Април 25, 2024, 11:36:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Gawith Hoggarth & co: Best Brown N2  (Прочетена 3999 пъти)
BigMUZZY
Newbie
*
Публикации: 25


Ел. поща
« -: Юли 25, 2018, 12:14:46 »

 Не открих тема за този тютюн, извинявам се, ако дублирам.
 И така, откъде да започна? Сини сливи!!! Неописуемата нотка на най-приятната част от аромата на сините сливи, тънко допълваща аромата на тъмна вирджиния. Не съм вярвал, че толкова мога да изперкам по този аромат. Навремето обожавах този плод, сега си вземам понякога, но не прекалено ентусиазирано. Затова се чудех в описания на тютюни, когато някой ги спомене и хвали. Е, вече знам за какво иде реч.
  Когато преди година ми донесоха 50гр насипен тютюн от Острова за пръв път, с интерес отворих плика. Зарових зурличка вътре и повече не исках да я извадя. Аромат много близък до Best brown на SG, но някак по-мек, може би по-плътен, но и по-ненатрапчив, с нотки на сини сливи, плодове и някаква сладост. Как съм го изпушил тогава и как е горял нямам спомени.
 Сега, обаче, на Hills of Rock ми донесоха нова порция от него. Ароматът ми се струва една идея по-слаб. Но, ако задържа десетина секунди носа си в пакета, отново откривам всичко описано. Тютюнът е на големи флейки, не като тези в тенеке. Влажен е. Напомня ми на Сам Гавит. НО!!!! Когато надробя една доза, оставям го няколко минутки и го натъпквам. Все още е влажничък и лепкав, което при СГ-то е признак за трудно пушене. Тук няма такова нещо: запалва се от раз. Гори бавно и спокойно. Вярно, иска две-три разпалвания с пушенето, но нищо фрапантно. Поне досега ми гори от началото до края с еднакво темпо, еднакъв вкус и аромат. Или с минимални промени, които не мога да опиша и разгранича. При моето пушене само пясък не би отделил конденз и влага, но този тютюн просто ме порази: за едно пълно пушене само веднъж, към средата, и веднъж, почти в края, използвах перце в мундщука за обиране на конденз. Както казах, гори бавно и меко и в дебелостенна лула на практика не се усеща силно загряване. Примерно Покера на Батьо, който бе миналогодишната клубна лула. Изгаря си равномерно докрай и оставя купчинка сива пепел, почти няма неизгоряло. При пушене ароматът е лек, ненатрапчив, почти плах, отколкото силно доминантен. Никотинът е умерен.
 Колкото и да продължавам с описанието, не мога да предам цялата наслада. Оценката ми: перфектен тютюн за любителите на тъмна вирджиния.

« Последна редакция: Юли 26, 2018, 08:27:03 от ozzy » Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!