PipeZone PipeZone
Март 29, 2024, 04:40:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Бит и душевност на българския пушач на лула  (Прочетена 5481 пъти)
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« -: Август 11, 2019, 07:57:42 »

Поради ред причини,не пуших лула дълго време и почти не влизах във форума. Изненадата ми беше голяма, когато отново го отворих. Почти нямаше нови теми и мнения.Тогава разбрах,че има нещо си във фейсбук и всичко ми се изясни. Колкото и да не обичам израза"българска работа",няма как да не го спомена. В дългата ни история винаги се повтаря един факт. Съберат ли се хора да направят нещо градивно и смислено, няма случай да не се разцепи общото дело. Ако е бизнес, разбираемо е,но опре ли до пари- може да има разногласия,но това е ХОБИ. Форума ни направи съмишленици и приятели. Колко, аджеба сме. Не повече от 1000-2000 човека. Защо информацията вместо да е събрана на едно място и достъпна за всички,трябва да се разводнява..Ами отговора е лесен, Българи сме. Нямаме чувство за общност и най-обичаме групичките и интригите. Дори вече не сме се събирали на едно място да пием (национална черта)и пушим.
Прочетох и това:"За повечето от вас не е тайна, но все пак - от 05.04.2019 имаме официално регистриран клуб, именуван: "Български клуб на лулите". Избран е Управителен съвет с членове:"

Петър Нейков - председател
Георги Бояджиев
Георги Тодоров-Гец
Ами за много от нас това е тайна.Не всеки има фб, а и не е нужно, имаме си форум. Защо не го разискваме във форума? И къде е името на Оzzy. Кой е човека,който е направил най-много за това да сме общност и който БЕЗВЪЗМЕЗДНО  поддържа сайта от години, само,за да съществува и да е за нас?....
Та, като съгражданин на най-великия български социолог Иван Хаджийски, написал книгата с вечни истини"Бит и душевност на българския народ" и аз поръзсъждавах....
https://www.lifebites.bg/ivan-hadjiiski-balgarina/
Активен
Yulo
Newbie
*
Публикации: 18


« Отговор #1 -: Август 12, 2019, 11:20:36 »

Не знам защо някои индивиди решиха:
Луларски форум = луларска фб страница ( айде, до някъде има логика, по лесна е комуникацията)
Луларско фб страница = на накакъв си клуб със самообявило се ръководство..с претенциите на обеднител на всичко мърдащо де що пуши лула:))  Алооу пичовете..Quo vadis..
Па на всичкото отгоре РЕШИХА, ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕ  Е КЛУБНА ЛУЛА..форумна немало да има..
Демек тея дето са традиционалисти и си държат на ..повтарям - традиционната форумна лула...забранено  ли ще им Е , а ?


Активен
Yulo
Newbie
*
Публикации: 18


« Отговор #2 -: Август 12, 2019, 11:49:08 »

Понеже принципно с изразих по горе..
Да не ми се обидят членовете на новосъздадения луларски клуб, с които се познавам и лично:)
Радвам с за вас пичове щом така ви харесва, имате това право..
Но и други лулари ако решат да създадат клуб..и те ще имат същото право:))

..Свят широк - лулари всякакви:))
Активен
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #3 -: Август 13, 2019, 12:15:41 »

Ще се постарая да отговоря, по ред на номерата:
1. "Луларски форум = луларска фб страница" - не, не е вярно. Аз и още няколко човека от край време настояваме, щото поне важните дискусии да се дублират и в двете. Просто дискусията се измести във Фейсбук - вие сам участвате във Фейсбук групата къде, къде по-често. Въпрос на лично желание е, да драснете и два реда във форума - никой не ви спира, никой не ви бие през пръстите. Никой не е виновен, че ви мързи.
2. "Луларско фб страница = на накакъв си клуб със самообявило се ръководство.." - решено бе от "движещите" членове, направено бе. Ако някой има претенции, ами да се беше сетил по-рано. Отделно, че в Устава на този новосформиран клуб нарочно е заложено да не се делят членовете по абсолютно никакви признаци, включително "наши и ваши" - всеки е добре дошъл. А и страницата във Фейсбук е създадена от Вехтия - тя не е нито "ваша", нито "наша", той си решава как ще се развива...
3. "Па на всичкото отгоре РЕШИХА, ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕ  Е КЛУБНА ЛУЛА..форумна немало да има.." Не, пак грешите - дискусиятя е ВЪВ Фейсбук страницата на Български клуб на лулите и е напълно нормално да се стигне до това разделение - още повече, че във форума е оглушително мълчанието по тая тема. Никой не може да забрани, още по-малко пък се опитва, форумната лула - това е абсурдно.
4. Форумната лула е на форума, не на клуба. Едното не изключва другото, нито го забранява, анатемосва и т.н.

Колкото до "драмите" на Калин - Фейсбук групата е от 2015 година, през това време си се срещал барем по неколко пъти с хора, които сме наясно и сме говорили с теб по този въпрос. Не се прави на ощипан с други думи. Въпрос на личен избор е, дали ще имаш Фейсбук профил или не - не го обръщай на конспиративна теория и рептилски заговор.

Аз, лично, винаги съм се старал да информирам (доколкото мога) хората без ФБ профил за актуалните "случки" във ФБ клуба когато ви видя. Не е коректно да се правите на забравили и нарезбрали, просто щото не ви изнася на момента.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #4 -: Август 13, 2019, 12:19:09 »

Понеже принципно с изразих по горе..
Да не ми се обидят членовете на новосъздадения луларски клуб, с които се познавам и лично:)
Радвам с за вас пичове щом така ви харесва, имате това право..
Но и други лулари ако решат да създадат клуб..и те ще имат същото право:))

..Свят широк - лулари всякакви:))

Никой не ви спира.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
Yulo
Newbie
*
Публикации: 18


« Отговор #5 -: Август 13, 2019, 08:34:17 »

Напълно ви е логично обяснението, за което благодаря;)
Само че е малко..”след дъжд - качулка”
Ако тези неща бяха обяснени във фб групата своевременно, преди обявяването намеренията за клуба - драми според мен нямаше да има. Всичко щеше да е ясно:)

И още нещо..”Ние” пишехме активно във ФБ страницата, защото си мислехме че е форум за всички лулари и ще имаме поне някакъв глас в развитието и.
“Лична страница на Вехтия по въпроса за лулите”  е де факто Усмивчица
Благодаря ви още веднъж за отделеното време:)
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #6 -: Август 13, 2019, 06:54:38 »

Борис,драма няма.Никой не е умрял,никой не е пострадал фатално.Това което исках да кажа е простата истина,че като ти се счупи колата,не купуваш нова,а мислиш как да я поправиш.Ако е било трудно да се борави със сайта,със сигурност е имало някакво решение.Много ми се иска да си мисля,че Петър е нямал користни намерения,когато е направил страницата във фейсбук.
Да,бях чувал за нея,но не от теб,защото последните 2 години не се появяваше при Лео.Бил си обиден(демек ощипали са те по бузката)Не знаех обаче, че е минала нивото"Сутрешна мекица,покер с латакия,чайка над морето и пояснение"добро утро приятели от слънчева каварна""
Със сигурност е по лесно с ФБ,но дали това е правилният начин.Няма известен луларски клуб без САЙТ!Всичко друго е клюкарница(лично мнение).
Всичката тая попара съм я сърбал по рибарски сайтове.В началото беше един,сега са стотици.На ловящите с муха,на изкуствена стръв,на пичи косъм и тн.тн.И никой не казва нещо смислено или изобщо не се пише.
Та думата ми е,информацията да е синтезирана,събрана по раздели и ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ.
Относно клуба,бях перделно ясен.Зададох само един въпрос....
Активен
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #7 -: Август 26, 2019, 12:13:52 »

 Не съм съгласен, че е "лична страница на Вехтия"!

Айде да не мажем по насраното, моля! Когато всички се събраха в групата и се кефеха, не им беше неудобно. Да не говорим, че благодарение на групата се ззавързаха контакти и се появиха нови хора на сбирките и изобщо. Защото, каквото и да говорим, форумите са доста затворена среда за комуникация - може да се консултирате с който си искате уеб специалист.
Освен това, още от самото начало съм добавил линк към форума. И  насочвам насам всеки, който задава въпроси.

Като е "лична страница", що се изтипосвахте там няколко години подред, че и зехте сметка да ми държите, що съм бил администратор!  Що - щото аз я направих, мамка му. И щото никой друг нямаше инициатива там. Забравихте, когиж викахте "Браво! и Ура! Как се сети да направиш група!".

И след като някой, две-три години не сме го виждали, ни наживо, ни виртуално...Как аджеба да го информираме?Ъ? Нито аз, нито Ози сме врачки и медиуми. Информациатя я има - въпрос на желание е да се ползва.

А за деленето.... Никога не съм делил нищо и с никого. Деленето е в нечий чужд мозък, ама не знам защо се опитва тоя някой да го набута в моята глава?
Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
Вехтия
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 889



« Отговор #8 -: Август 26, 2019, 12:26:53 »

..и изобщо, някои много бързо и избирателно забравят, как ме тупаха по рамото за всяка инициатива, свързана с клуба.

"Голем си, Вехти..." - това не съм го измислил аз, нале?

И сега, изведнъж съм най-виновния, че събрах над сто и петдесет души, със сходни интереси, много от които и идея си нямаха за обществото от себеподобни.

Активен

"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!