PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 03:59:54 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Peterson Early morning pipe  (Прочетена 6643 пъти)
V.V.I.
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 87


« -: Май 09, 2020, 09:35:51 »

Преди да започна с ревюто, държа да отбележа, че произведения от Dunhill Early morning pipe ми беше най-любимият от любимите тютюни, докато го имаше. Изпушил съм доста кутии от него, затова ще направя сравнение между двете.
Първото ми впечатление, като запалих от версията на Peterson, беше...това не е същият тютюн. Не казвам, че е лош, но не е същият. Това се очакваше, но все пак държа да го отбележа. Ароматът, като се отвори кутията, е едно към едно със стария на Dunhill, рецептата уж е същата, но на вкус е различен. Ако трябва да съм честен ми прилича доста повече на White horse на HH. Според мен ключът е латакията. Във версията на Peterson латакията е прекалено преобладаваща. Всеки, който е пушил оригинала, знае, че в него едвам се долавяше латакия, даже може и въобще да не се хване. В него ориенталците бяха в основата на вкуса. За мен разликата идва от самата латакия, която ползват. Прекалено преобладаващ вкус има, който потиска всичко останало.
Като изключим неминуемото сравнение, което не можеше да не направя, тютюнът е добър, лек и ненатоварващ сетивата,но не е ориенталкият тютюн, който беше преди, ами по-скоро стандартна латакиева смеска.

Пиша ревюто след една кутия от новия тютюн. Възможно е след година - две, като им поотлежат смеските да се променят нещата.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!