PipeZone

ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО......което ви интересува, което ви вълнува или просто ви дойде наум => Откъде да купя?.... => Темата е започната от: balkan boy в Януари 07, 2015, 08:12:50



Титла: Свински крака
Публикувано от: balkan boy в Януари 07, 2015, 08:12:50
Темата нема много общо с нашия занаят, но некой да знае случайно в София къде може да се купат свински крака и глава?

От неколко седмици насам нещо ми се е дояло пача, не съм ял от години, и понеже жената не знае да прави, (по-скоро неще щото мрази пача) сега докато е майка ми тука да я накарам да направи, от доста време насам все за пача си мечтая. И за греяна сливова ракия, и за кисело зеле на салата с червен пипер отгоре.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: gri6o в Януари 07, 2015, 08:54:09
В Дружба 2 на пазара има мисарница има крака и уши перфектно за пача а мисля че и глава може да ти намери


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: balkan boy в Януари 07, 2015, 10:18:12
В Дружба 2 на пазара има мисарница има крака и уши перфектно за пача а мисля че и глава може да ти намери

Хаха, мерсаж, знам го точно и пазарчето и месарницата, как не се сетих. Се пак съм живял две години точно там в блока срещу училището.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: gri6o в Януари 08, 2015, 09:04:48
:) ми там и друга карантия се намира :) и месото е доста читаво
 


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: kalin andreev в Януари 09, 2015, 07:57:33
И аз съм фен на пачата и най чистите копита и уши ги купувах от Карфур в мола на цариградско.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: rusen plovdiv в Януари 09, 2015, 01:58:02
Много добре става фасул със свински крачета , огън е значи , отвсякъде . Трябва яко да се сварят и се ядат със лъжичката , крачетата .


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: gri6o в Януари 09, 2015, 05:12:08
езиче и ушета мисля да закупя утре :)
потекоха ми лигите :)


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: balkan boy в Януари 09, 2015, 07:04:18
езиче и ушета мисля да закупя утре :)
потекоха ми лигите :)

Аз съм се екипирал, и утре може да се развариме. То уши, то език, то крака, то чесън, ще стане красота.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: gri6o в Януари 09, 2015, 09:19:24
езиче и ушета мисля да закупя утре :)
потекоха ми лигите :)

Аз съм се екипирал, и утре може да се развариме. То уши, то език, то крака, то чесън, ще стане красота.
В албанско продават карантия оплетена в черавца сварени и запечени на скара е тва е разкош мда па ше одим до там


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: kalin andreev в Януари 09, 2015, 09:54:11
Гриша, това за което говориш му казват "кукареца"гърците, или" кукареч "турците.И е агнешка карантия, оплетена с тънките черва. Не се вари, а се пече на шиш.Ако говорим за едно и също.
Никита така ме запали, че вече съм на втора пача, с много чесън , оцет и лют пипер.Пия и трета сливова....А хепиенда си го представям с Nightcap в царевичак.
P.S.Не можах да намеря крака и заради това я направих с език, уши и джолан.Наздраве!


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: balkan boy в Януари 09, 2015, 10:29:00
Найткапа е убаво нещо, а изсъхналия на прах ЕМП останал в кутията колкото за една лула.... еми и той става. В кочана пуши и не дава на задна. :) а наздраве!


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Вехтия в Януари 10, 2015, 03:39:28
 В кв. Павлово, зад училището има един месарски цех - "Битоля".
 Там може да се купи почти всичко /викам почти, щото було нийде не продават, гадове!/, и на големи парчета.
Друг добър магазин е в центъра, почти до МОЛ София. Диагонално, на отсрещната страна на кръстовището, посока център и в ляво, зад спирката. Голямооборотен и с добро реноме.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: gri6o в Януари 12, 2015, 01:28:37
:)


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: mars_3 в Януари 15, 2015, 10:43:37
Блакански, на пазара зад Автогарата при нас имаше читава месарница по едно време, иначе на Янко Сакъзов има една, на спирката на трамваите, която е доста заредена, пробвай и там! ;D


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Yulo в Октомври 20, 2016, 12:21:04
Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица   ;D
Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд.
Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа ..:)))


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Венци в Октомври 20, 2016, 03:39:21
Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица   ;D
Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд.
Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа ..:)))

А бе колега, каква е тая изцепка с латакията, че нещо не вдявам? Да не ме съветваш да си скапя Ескудо-то или Тилбъри-то като му ръгна латакия?
Изобщо каква е тая тенденция да се смята, че всичко що е Инглиш или Балкан е страхотно, пък от другото може да се отбере по нещо. Да не говорим, че спомене ли се ароматик и вече се анатемосват хора. Хайде давайте го по-лежерно.  ;)


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Ivo в Октомври 20, 2016, 07:11:39
Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото :)!
По един или друг начин


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Венци в Октомври 20, 2016, 01:07:53
Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото :)!
По един или друг начин

Е нали точно затова са мойте чуденки.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Yulo в Октомври 20, 2016, 01:29:38
За тутуни никой нищо не съветвам:)

Съветвам кулинарите като си праат пача или шкембе да ръгнат и телешки копитца...пускат един мазньоч с незабравим аромат.:))

А иначе за тутуните като в оня виц..дето на пиратския кораб свършили тутуно и решили да пушат пучи косми...
Ама на едни по им харесвало да ги берат по от към гъзо,че аромато бил незабравим..:))))


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Ivo в Октомври 20, 2016, 01:56:06
Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото :)!
По един или друг начин

Е нали точно затова са мойте чуденки.

Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан :)
Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат :) дет тества дали ти командваш дома :) (кат го запалиш в хола)
Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Yulo в Октомври 20, 2016, 02:01:31
За кенефа си требе  определено ароматик..:))))


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Венци в Октомври 20, 2016, 03:29:14
Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан :)
Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат :) дет тества дали ти командваш дома :) (кат го запалиш в хола)
Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа

Къде го чукаш, къде се пука! Даже и намек не съм правил за това, кой къде и какво да пуши и как да демонстрира кой "командва дома". А за кенефа ще си спестя коментара.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Ivo в Октомври 20, 2016, 03:53:54
Добре де - второто беше волно съчетание от моя страна.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: iivetsa в Октомври 20, 2016, 10:00:35
Взимам от скоро прясна карантия от едно малко магазинче на пазара Димитър Петков!Всичко , което съм взел досега е прясно и качествено, и най отговорно мога да го препоръчам на феновете на този тип храни. Телешкото шкембе е на 5,50 и е просто номер едно!


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: doctorgaro в Октомври 27, 2016, 12:23:53
Ние в къщи го правиме  със  свинско шкембе и свински крака/без уши,че не обичам хрущяла/.Варя със сол,1 глава лук-цяла ,ненарязана-за лек аромат/после я махате/ ,няколко зърна/4-5/ бахар и черен пипер/10-15/.След сваряването ,почистваме добре краката от кости и хрущяли и  ако искате на чорба-в малко масло/колкто кибритена кутия/ се запържва около 1 чаена лъжичка червен пипер/леко само да се опари,не да се препържи/,добавяте в чорбата и малко прясно мляко приготвяте чесън с оцет,лют пипер и ядеш и ревеш.Ако искате желирана,редуцирате бульона,слагате му  и оцет с чесън и лют пипер по желание,в хладилника и после режеш и ядеш.Накрая с мазна уста се изсецва една хубава луличка и се гледа вече позитивно на живота.


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Ivo в Октомври 27, 2016, 01:45:59
Отврат.....
Като цяло де, не специално горната рецепта :)

Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно :)


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: iivetsa в Октомври 27, 2016, 06:31:45
Отврат.....
Като цяло де, не специално горната рецепта :)

Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно :)

Да разбираме значи, че консумиращите карантия са простаци, за разлика от тези които наблягат на пържоли!?Адаш, включването ти беше неуместно и безсмислено, ама то понякога на човек просто му се пише...


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Ivo в Октомври 28, 2016, 07:08:34
Най-малкото което искам да обидя или категоризирам някой - шегувам се и мисля че е очевидно (извинявам се на всеки който се е обидил).

Ако ще се придържаме буквално - в случая говорим за крака и уши т.е. не карантия (вътрешности).
Пак по буквата - написал съм също че предимно консумирам пържоли, но е факт че си хапвам с кеф дроб/бъбреци/шкембе.



Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: iivetsa в Октомври 28, 2016, 11:28:55
За сръдни и обиди изобщо не говорим!Става въпрос за това, че се изказваш негативно в тема която очевидно не те вълнува!Като когато в ножарските форуми пуснем тема за сбирка, редовно някой пише че няма да идва :) .Who cares дето се казва :)


Титла: Re: Свински крака
Публикувано от: Ivo в Октомври 28, 2016, 12:58:04
Мисълта ми бе, че не съм категоризирал никой.
Иначе - point taken.