Титла: Свински крака Публикувано от: balkan boy в Януари 07, 2015, 08:12:50 Темата нема много общо с нашия занаят, но некой да знае случайно в София къде може да се купат свински крака и глава?
От неколко седмици насам нещо ми се е дояло пача, не съм ял от години, и понеже жената не знае да прави, (по-скоро неще щото мрази пача) сега докато е майка ми тука да я накарам да направи, от доста време насам все за пача си мечтая. И за греяна сливова ракия, и за кисело зеле на салата с червен пипер отгоре. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: gri6o в Януари 07, 2015, 08:54:09 В Дружба 2 на пазара има мисарница има крака и уши перфектно за пача а мисля че и глава може да ти намери
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: balkan boy в Януари 07, 2015, 10:18:12 В Дружба 2 на пазара има мисарница има крака и уши перфектно за пача а мисля че и глава може да ти намери Хаха, мерсаж, знам го точно и пазарчето и месарницата, как не се сетих. Се пак съм живял две години точно там в блока срещу училището. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: gri6o в Януари 08, 2015, 09:04:48 :) ми там и друга карантия се намира :) и месото е доста читаво
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: kalin andreev в Януари 09, 2015, 07:57:33 И аз съм фен на пачата и най чистите копита и уши ги купувах от Карфур в мола на цариградско.
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: rusen plovdiv в Януари 09, 2015, 01:58:02 Много добре става фасул със свински крачета , огън е значи , отвсякъде . Трябва яко да се сварят и се ядат със лъжичката , крачетата .
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: gri6o в Януари 09, 2015, 05:12:08 езиче и ушета мисля да закупя утре :)
потекоха ми лигите :) Титла: Re: Свински крака Публикувано от: balkan boy в Януари 09, 2015, 07:04:18 езиче и ушета мисля да закупя утре :) потекоха ми лигите :) Аз съм се екипирал, и утре може да се развариме. То уши, то език, то крака, то чесън, ще стане красота. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: gri6o в Януари 09, 2015, 09:19:24 езиче и ушета мисля да закупя утре :) потекоха ми лигите :) Аз съм се екипирал, и утре може да се развариме. То уши, то език, то крака, то чесън, ще стане красота. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: kalin andreev в Януари 09, 2015, 09:54:11 Гриша, това за което говориш му казват "кукареца"гърците, или" кукареч "турците.И е агнешка карантия, оплетена с тънките черва. Не се вари, а се пече на шиш.Ако говорим за едно и също.
Никита така ме запали, че вече съм на втора пача, с много чесън , оцет и лют пипер.Пия и трета сливова....А хепиенда си го представям с Nightcap в царевичак. P.S.Не можах да намеря крака и заради това я направих с език, уши и джолан.Наздраве! Титла: Re: Свински крака Публикувано от: balkan boy в Януари 09, 2015, 10:29:00 Найткапа е убаво нещо, а изсъхналия на прах ЕМП останал в кутията колкото за една лула.... еми и той става. В кочана пуши и не дава на задна. :) а наздраве!
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Вехтия в Януари 10, 2015, 03:39:28 В кв. Павлово, зад училището има един месарски цех - "Битоля".
Там може да се купи почти всичко /викам почти, щото було нийде не продават, гадове!/, и на големи парчета. Друг добър магазин е в центъра, почти до МОЛ София. Диагонално, на отсрещната страна на кръстовището, посока център и в ляво, зад спирката. Голямооборотен и с добро реноме. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: gri6o в Януари 12, 2015, 01:28:37 :)
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: mars_3 в Януари 15, 2015, 10:43:37 Блакански, на пазара зад Автогарата при нас имаше читава месарница по едно време, иначе на Янко Сакъзов има една, на спирката на трамваите, която е доста заредена, пробвай и там! ;D
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Yulo в Октомври 20, 2016, 12:21:04 Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица ;D
Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд. Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа ..:))) Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Венци в Октомври 20, 2016, 03:39:21 Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица ;D Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд. Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа ..:))) А бе колега, каква е тая изцепка с латакията, че нещо не вдявам? Да не ме съветваш да си скапя Ескудо-то или Тилбъри-то като му ръгна латакия? Изобщо каква е тая тенденция да се смята, че всичко що е Инглиш или Балкан е страхотно, пък от другото може да се отбере по нещо. Да не говорим, че спомене ли се ароматик и вече се анатемосват хора. Хайде давайте го по-лежерно. ;) Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Ivo в Октомври 20, 2016, 07:11:39 Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото :)!
По един или друг начин Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Венци в Октомври 20, 2016, 01:07:53 Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото :)! По един или друг начин Е нали точно затова са мойте чуденки. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Yulo в Октомври 20, 2016, 01:29:38 За тутуни никой нищо не съветвам:)
Съветвам кулинарите като си праат пача или шкембе да ръгнат и телешки копитца...пускат един мазньоч с незабравим аромат.:)) А иначе за тутуните като в оня виц..дето на пиратския кораб свършили тутуно и решили да пушат пучи косми... Ама на едни по им харесвало да ги берат по от към гъзо,че аромато бил незабравим..:)))) Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Ivo в Октомври 20, 2016, 01:56:06 Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото :)! По един или друг начин Е нали точно затова са мойте чуденки. Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан :) Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат :) дет тества дали ти командваш дома :) (кат го запалиш в хола) Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Yulo в Октомври 20, 2016, 02:01:31 За кенефа си требе определено ароматик..:))))
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Венци в Октомври 20, 2016, 03:29:14 Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан :) Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат :) дет тества дали ти командваш дома :) (кат го запалиш в хола) Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа Къде го чукаш, къде се пука! Даже и намек не съм правил за това, кой къде и какво да пуши и как да демонстрира кой "командва дома". А за кенефа ще си спестя коментара. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Ivo в Октомври 20, 2016, 03:53:54 Добре де - второто беше волно съчетание от моя страна.
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: iivetsa в Октомври 20, 2016, 10:00:35 Взимам от скоро прясна карантия от едно малко магазинче на пазара Димитър Петков!Всичко , което съм взел досега е прясно и качествено, и най отговорно мога да го препоръчам на феновете на този тип храни. Телешкото шкембе е на 5,50 и е просто номер едно!
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: doctorgaro в Октомври 27, 2016, 12:23:53 Ние в къщи го правиме със свинско шкембе и свински крака/без уши,че не обичам хрущяла/.Варя със сол,1 глава лук-цяла ,ненарязана-за лек аромат/после я махате/ ,няколко зърна/4-5/ бахар и черен пипер/10-15/.След сваряването ,почистваме добре краката от кости и хрущяли и ако искате на чорба-в малко масло/колкто кибритена кутия/ се запържва около 1 чаена лъжичка червен пипер/леко само да се опари,не да се препържи/,добавяте в чорбата и малко прясно мляко приготвяте чесън с оцет,лют пипер и ядеш и ревеш.Ако искате желирана,редуцирате бульона,слагате му и оцет с чесън и лют пипер по желание,в хладилника и после режеш и ядеш.Накрая с мазна уста се изсецва една хубава луличка и се гледа вече позитивно на живота.
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Ivo в Октомври 27, 2016, 01:45:59 Отврат.....
Като цяло де, не специално горната рецепта :) Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно :) Титла: Re: Свински крака Публикувано от: iivetsa в Октомври 27, 2016, 06:31:45 Отврат..... Като цяло де, не специално горната рецепта :) Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно :) Да разбираме значи, че консумиращите карантия са простаци, за разлика от тези които наблягат на пържоли!?Адаш, включването ти беше неуместно и безсмислено, ама то понякога на човек просто му се пише... Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Ivo в Октомври 28, 2016, 07:08:34 Най-малкото което искам да обидя или категоризирам някой - шегувам се и мисля че е очевидно (извинявам се на всеки който се е обидил).
Ако ще се придържаме буквално - в случая говорим за крака и уши т.е. не карантия (вътрешности). Пак по буквата - написал съм също че предимно консумирам пържоли, но е факт че си хапвам с кеф дроб/бъбреци/шкембе. Титла: Re: Свински крака Публикувано от: iivetsa в Октомври 28, 2016, 11:28:55 За сръдни и обиди изобщо не говорим!Става въпрос за това, че се изказваш негативно в тема която очевидно не те вълнува!Като когато в ножарските форуми пуснем тема за сбирка, редовно някой пише че няма да идва :) .Who cares дето се казва :)
Титла: Re: Свински крака Публикувано от: Ivo в Октомври 28, 2016, 12:58:04 Мисълта ми бе, че не съм категоризирал никой.
Иначе - point taken. |