Венци
Full Member
Пол:
Публикации: 244
|
|
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2016, 03:39:21 » |
|
Уххх че ме подсетихте. Тея дни ще врътна една пачица Само че аз слагам освем свинските крачета и уши и две телешки крачета. Има ги в Кауфланд. Страшен аромат дават. Като при тутуните, като ръгнат латакия...друга бира стаа .. )) А бе колега, каква е тая изцепка с латакията, че нещо не вдявам? Да не ме съветваш да си скапя Ескудо-то или Тилбъри-то като му ръгна латакия? Изобщо каква е тая тенденция да се смята, че всичко що е Инглиш или Балкан е страхотно, пък от другото може да се отбере по нещо. Да не говорим, че спомене ли се ароматик и вече се анатемосват хора. Хайде давайте го по-лежерно.
|
|
|
Активен
|
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs" Albert Einstein
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2016, 07:11:39 » |
|
Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото ! По един или друг начин
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Венци
Full Member
Пол:
Публикации: 244
|
|
« Отговор #17 -: Октомври 20, 2016, 01:07:53 » |
|
Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото ! По един или друг начин Е нали точно затова са мойте чуденки.
|
|
|
Активен
|
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs" Albert Einstein
|
|
|
Yulo
Newbie
Публикации: 18
|
|
« Отговор #18 -: Октомври 20, 2016, 01:29:38 » |
|
За тутуни никой нищо не съветвам:)
Съветвам кулинарите като си праат пача или шкембе да ръгнат и телешки копитца...пускат един мазньоч с незабравим аромат.:))
А иначе за тутуните като в оня виц..дето на пиратския кораб свършили тутуно и решили да пушат пучи косми... Ама на едни по им харесвало да ги берат по от към гъзо,че аромато бил незабравим..:))))
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2016, 01:56:06 » |
|
Няма такова нещо казано - колегата е казал просто че Латакията е game changer по отношение на вкус и мирис и след нея вече нищо не е същото ! По един или друг начин Е нали точно затова са мойте чуденки. Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат дет тества дали ти командваш дома (кат го запалиш в хола) Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Yulo
Newbie
Публикации: 18
|
|
« Отговор #20 -: Октомври 20, 2016, 02:01:31 » |
|
За кенефа си требе определено ароматик.. )))
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Венци
Full Member
Пол:
Публикации: 244
|
|
« Отговор #21 -: Октомври 20, 2016, 03:29:14 » |
|
Имах впредвид че никъде не е казал че кой не пуши или нема латакия е смотан Просто че латакията е мазньоч с незабравим аромат дет тества дали ти командваш дома (кат го запалиш в хола) Или треа кат комшията да те заточат да пушиш у кенефа Къде го чукаш, къде се пука! Даже и намек не съм правил за това, кой къде и какво да пуши и как да демонстрира кой "командва дома". А за кенефа ще си спестя коментара.
|
|
|
Активен
|
"I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgement in all human affairs" Albert Einstein
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #22 -: Октомври 20, 2016, 03:53:54 » |
|
Добре де - второто беше волно съчетание от моя страна.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
iivetsa
|
|
« Отговор #23 -: Октомври 20, 2016, 10:00:35 » |
|
Взимам от скоро прясна карантия от едно малко магазинче на пазара Димитър Петков!Всичко , което съм взел досега е прясно и качествено, и най отговорно мога да го препоръчам на феновете на този тип храни. Телешкото шкембе е на 5,50 и е просто номер едно!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
doctorgaro
Newbie
Публикации: 29
|
|
« Отговор #24 -: Октомври 27, 2016, 12:23:53 » |
|
Ние в къщи го правиме със свинско шкембе и свински крака/без уши,че не обичам хрущяла/.Варя със сол,1 глава лук-цяла ,ненарязана-за лек аромат/после я махате/ ,няколко зърна/4-5/ бахар и черен пипер/10-15/.След сваряването ,почистваме добре краката от кости и хрущяли и ако искате на чорба-в малко масло/колкто кибритена кутия/ се запържва около 1 чаена лъжичка червен пипер/леко само да се опари,не да се препържи/,добавяте в чорбата и малко прясно мляко приготвяте чесън с оцет,лют пипер и ядеш и ревеш.Ако искате желирана,редуцирате бульона,слагате му и оцет с чесън и лют пипер по желание,в хладилника и после режеш и ядеш.Накрая с мазна уста се изсецва една хубава луличка и се гледа вече позитивно на живота.
|
|
« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 12:51:18 от doctorgaro »
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #25 -: Октомври 27, 2016, 01:45:59 » |
|
Отврат..... Като цяло де, не специално горната рецепта Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно
|
|
|
Активен
|
|
|
|
iivetsa
|
|
« Отговор #26 -: Октомври 27, 2016, 06:31:45 » |
|
Отврат..... Като цяло де, не специално горната рецепта Аз съм будала и имам парвенюшки вкус - папкам предимно задни калници (може и предни) на гореспоменатото животно Да разбираме значи, че консумиращите карантия са простаци, за разлика от тези които наблягат на пържоли!?Адаш, включването ти беше неуместно и безсмислено, ама то понякога на човек просто му се пише...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #27 -: Октомври 28, 2016, 07:08:34 » |
|
Най-малкото което искам да обидя или категоризирам някой - шегувам се и мисля че е очевидно (извинявам се на всеки който се е обидил).
Ако ще се придържаме буквално - в случая говорим за крака и уши т.е. не карантия (вътрешности). Пак по буквата - написал съм също че предимно консумирам пържоли, но е факт че си хапвам с кеф дроб/бъбреци/шкембе.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
iivetsa
|
|
« Отговор #28 -: Октомври 28, 2016, 11:28:55 » |
|
За сръдни и обиди изобщо не говорим!Става въпрос за това, че се изказваш негативно в тема която очевидно не те вълнува!Като когато в ножарските форуми пуснем тема за сбирка, редовно някой пише че няма да идва .Who cares дето се казва
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivo
Гост
|
|
« Отговор #29 -: Октомври 28, 2016, 12:58:04 » |
|
Мисълта ми бе, че не съм категоризирал никой. Иначе - point taken.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|