getzpipes
|
|
« Отговор #30 -: Май 12, 2009, 11:16:00 » |
|
Това е мундщук за триделна "селска" лула - аз имам такава. Само че защо ти е 1,2 см в диаметър тогава? на моята пръстените са около 8 - макс 10 мм в диаметър. Ако това те устройва, мога да ти предложа черен полиертацетал, или Делрин, както му викат. Аз го използвам за втулки на мундщуците, щото е здрав и има нисък коефициент на триене. 10,4 мм в диаметър е
|
|
« Последна редакция: Май 12, 2009, 11:18:24 от getzpipes »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #31 -: Май 13, 2009, 06:37:26 » |
|
По принцип смятам,че по-добрият вариант ще е мундщука без пръстенчетата.Размера на "устничките" е 11мм.-водя се оттам(оставям си 1мм. аванс).Оригиналният не съм го виждал-в междинния елемент имаше счупено парче от резбата.Лулата е доста интересна и стара-оом паул,с външна резба на чашката и разглобяемо дъно(у мен е само междинната втулка на мундщука-иначе бих я снимал).Времето ме притиска-все не мога да потърся материали.Ако не стане до неделя,тогава вече ще надам "вик за помощ"!
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #32 -: Май 13, 2009, 09:13:47 » |
|
Пръстенчетата си имат определена цел - това е страшно хитроумно - тъй като навремето са ги правили предимно от рог или кост-сравнително скъп материал и изработка, правят 3- 4 пръстенчета подред, та като прегризеш едното, просто отрязваш до следващото пръстенче и си пушиш нататък, докато се случи пак същото след време - хитреци! По такъв начин са удължавали живота на мундщука с поне 4-5 години в повече.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pipefan
Гост
|
|
« Отговор #33 -: Май 15, 2009, 10:29:20 » |
|
Поздравления за отличната работа!!! А сега аз да ви попитам нещо-откъде мога да си купя материал за направа на мундщуци?
Мерси! С тази лула с кеф си пуша само инглиш тютюн !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #34 -: Май 12, 2013, 08:48:35 » |
|
Всъщност,сега виждам,че не съм дал снимки на селската лула,която възстановявах.Получи се.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #35 -: Май 13, 2013, 10:40:20 » |
|
|
|
« Последна редакция: Май 16, 2013, 05:09:38 от ozzy »
|
Активен
|
|
|
|
ozzy
|
|
« Отговор #36 -: Май 14, 2013, 06:55:07 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
POPЕYЕ
|
|
« Отговор #37 -: Май 14, 2013, 08:08:29 » |
|
Сърдечно благодаря ! С доработка ще се оправя лесно ,надявам се ! Щом се получи ,ще покажа резултата . Бях е отписал тази лула . По едно време и бамбук и пъхах , ама не подхожда хич . Радвам се ,че стана на въпрос ! Ще върнем още една старица от небитието !
|
|
« Последна редакция: Май 14, 2013, 08:12:37 от POPЕYЕ »
|
Активен
|
|
|
|
|
|