PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 10:56:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Chacom  (Прочетена 6174 пъти)
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« -: Май 31, 2009, 08:34:05 »

Името на марката е комбинация от фамилиите Chapuis и Comoy.

-1825 : Добриаровата ера, фамилията COMOY произвежда лули от чимшир за армията на Наполеон в малкото селце Авиньон, близо до Сен Клод.

-1850 : Ражда се Henri COMOY, основател на марката.

-1856 :Откриване на бриара и някои методи на специална обработка на дървото за лули. Сен Клод става люлка на производството на бриарови лули и световен център в изработването на лули.

-1870 : Henri COMOY, военопленник в Швейцария, се среща с братовчедите си Chapuis и приема идеята за обединение.

-1879 : Henri COMOY емигрира в Лондон, като взима със себе си някои от работниците си от Saint-Claude е създава в Англия първата фабрика за лули H. COMOY & C° LTD. Предприятието в Saint-Claude го снабдява с бриар и заготовки на чаши.

-1922 : След Първата световна война съдружието между COMOY и CHAPUIS става реалност и фабриката в Saint-Claude става CHAPUIS COMOY & Cie. Фабриката се обединява с тази на братовчедите на Henri COMOY Louis и Charles Chapuis.

- 1924 : Умира Henri COMOY. Синовете му Paul и Adrien поемат управлението на фабриките в  Saint-Claude и London с помощта на братовчедите си Emile и Louis Chapuis.

- 1928 : Лондонското предприятие продължава да се развива самостоятелно. Създадена е марката CHACOM –от първите три букви на имената COMOY и CHAPUIS. До 1939 година CHACOM се предлага само във Франция, Белгия и Швейцария с цел да не се подбива пазарното търсене на лулите COMOY, които са със същите форми и качества.

-1932 : Световната икономическа криза достига Saint-Claude. За да оцелеят, Chapuis Comoy & Cie се обединяват с друга компания под името LA BRUYERE, като формират най- големия в света концерн производител на лули с 450 работници и служители. Бриарът вече с превозва с огромни камиони от местата за сушене до фабриката.

-1945 : След Втората световна война CHACOM става напълно независима фирма и пуска на пазара огромен асортимент лули със съвременен дизайн.

-1946 : Chacom става водещата марка лули във Франция и Белгия.

-1947 – 1948 : CHACOM е номер 1 в Scandinavia, Germany, United States…

-1957 : Пазарни обстоятелства, свързани с марката CHACOM принуждават La Bruyère да се върне към името CHAPUIS COMOY & Cie.

-1964 : Умира Adrien COMOY. Неговият син Pierre се мести в Лондон. Mr REED е председател и управляващ директор на  фабриката в Saint-Claude.

-1965 : За пръв път в Япония се внасят лули френска марка.

-1971 : След като възстановява независимостта от COMOYS of London, Yves GRENARD, втори братовчед на Pierre COMOY става управител на Chapuis Comoy & Cie и същевременно получава ексклузивни права за продажба на продукцията на H. COMOY & Ltd във Франция.

- 1978 : Pierre MOREL, независим майстор на лули ръчна изработка, разработва за Chacom изцяло hand made линия в Chacom Grand Cru. Той е и създателят на free-hand формите Naja и  "Fleur de Bruyère".

-1987 : Pierre MOREL става пълноправен член на Chapuis-Comoy.

-1994 : Chapuis-Comoy купуват компанията ROPP.

-1996 : Първата дизайнерска лула : Chacom Volute става реалност с помощта на Claude ROBIN

-1997 : За пръв път се осъществява износ на лули от Франция за Русия и страните от Източна Европа

-1998 : Chacom Volute n° 2 е представена на пазара.

-1999 : The Pipe Trade Association подписва договор с властите за развитие на производството на лули. Едно от първите им действия е сътрудничество с дизайнерите, които създават новата PASTEL Collection и конкретно HEDO и CYCLADE специално за Chacom.

-2001 : Yves GRENARD създава за Chacom the MILLENIUM, нова линия за хиляда години, с идеята всяка година да се разработва нова форма лули.

-2002 : Представяне на Chacom в Китай

-2003 : Нова линия с дизайн на Erwin VAN HANDENHOVEN с черни или nacre вложки.

-2005: оттогава до днес Yves Grenard ръководи фабриката с помощта на сина си Antoine Grenard.

Лулите Chacom се продават в 58 държави.
Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« Отговор #1 -: Май 31, 2009, 08:35:28 »

Характерни особености на лулите Chacom

Стандарт в асортимента от форми е серията от 37 класически варианта, като финишът зависи от класа на лулата, луксозността и цвета. Произвеждат се също лули с формите, разработени от Yves Grenard и freehand-дизайнера Pierre Morel.

Във фабриката на Chacom се произвеждат също много лули за чуждестранни клиенти, между които откриваме известната линия лули Davidoff.

За Chacom cabochon- блокчетата се сушат по традиционния начин, което означава съхранение най- малко една- две години под заслони на открито, със свободна циркулация на въздух. Този процес гарантира приятния вкус при пушене, с който се славят лулите Chacom. Цените започват от 30 евро, обикновено са в диапазона 60- 150 евро, като има  специални издания и лимитирани серии, включително такива с модерния дизайн на Antoine Grenard.
Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!