PipeZone PipeZone
Април 18, 2024, 03:55:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Design Berlin  (Прочетена 5278 пъти)
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« -: Май 31, 2009, 09:22:43 »

Изработването на лулите Design Berlin става във фабрика, основана през 1948 година от Hubert Hartmann. Самата марка DB DESIGN BERLIN датира от 1975 година. Постепенно производството се ориентира към лулите серийно производство- приблизително 45 серии, с модерни форми, които стават особено популярни сред по- младите пушачи на лула.

През 1954 година в DB DESIGN BERLIN  започва работа дизайнерът Lothar Schirwitz, който оглавява екипа до края на 60те години на ХХ век. Типичен за германския стандарт и навици за пушене е 9-милиметровият филтър. Износът е най- вече за Великобритания и САЩ.

През 1992 година е купена фабрика от Thüringen, което допринася още повече за повишаване на качеството на изработваните лули. Днес годишната продукция на Дизайн Берлин е в приблизително 30 000 броя.

Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« Отговор #1 -: Май 31, 2009, 09:23:49 »

Характерни особености на лулите DB

Повечето серии, произвеждани от Design Berlin, имат типичния външен вид на немска лула: по- скоро масивни, големи чаши с мундщук, по- къс от този на датските и английските лули. Финишът е унифициран, но вниманието на клиента се провокира от различните форми.

Част от лулите имат месингови пръстени или ивици в горната част на чашата. Gotha-серията е подобна на класическите спиготи, но с инкорпорирана филтърна система. Creativ са оцветени лули, като има също лули, специално предназначени за хора, работещи основно с лявата или с дясната ръка.

Друга особеност на Design Berlin е поставянето на двойна тръба за дима в мундщука, обикновено изработен от акрил,  което го прави по- здрав и устойчив.

Инициалите DB са щамповани на мундщука. Специалните серии имат още и пълното име на дизайнера във вид на подпис, с или без буквите DB. Така лулите от една от тях имат гравирани листа. Цените варират от 50 до 350 евро.

Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!