PipeZone PipeZone
Април 19, 2024, 01:22:31 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: The Pipe Line  (Прочетена 3549 пъти)
Dark
Administrator
Full Member
*****
Публикации: 122



Ел. поща
« -: Декември 16, 2009, 05:16:37 »

Снимките може да видите тук:
http://campaign.constantcontact.com/render?v=001rfHpJW7JhgB0c1-NhDCIS95VHo1z2t0bYLrPSIv052VIBhnu1u6T2M30uDzC_8H-hSkeAwnKCf0kLMrv_AkdKpAaN4Og29GLZbJM0XqPZnQ=

THE PIPE LINE
December 14, 2009

 
Добър вечер, хора, мога ли да се присъединя към вас за една лула? Всички изглеждате доста добре тази вечер, очевидно празниците ви понасят. Късната есен е моето любимо време през годината. Има нещо трогателно красиво в това да наблюдаваш как земята подготвя леглото си, за да заспи. Хората започват да се обличат мъничко по- добре, идва времето за събирания и големите празници са близо. Снощи, когато излязох на разходка с лулата и кучето си, се замислих, че всичките ми запомнящи се и продължителни отношения  са започнали през есента.

Свечери се, доберманът ми на име  Schiller възпитано приседна на две крачки зад мен, изчаквайки ме да запаля лулата си, когато спрях с тази цел. Като ме видя да привършвам  началното натъпкване на лулата той стана, очаквайки да продължим разходката- това е част от един вече десетгодишен ритуал, който двамата споделяме. Крачка встрани от обичайния път, по който шофирам след работа, найлонова торбичка, висяща от задния ми джоб- и ето ни на обичайната нощна разходка. Ако пролетта е сезонът на обновлението, лятото е живот, а зимата- сън, предполагам, есента е моето време за спомени и размисъл. Често ни припомнят, че от петте сетива обонянието е това, което най- могъщо разбужда паметта. Ароматът на латакия в бриаровата ми лула, примесен с дима от дървото в камината, студеният есенен вятър...всичко това ме накара да се почувствам мъжът, който бях преди три и половина десетилетия, крачещ по същата тази пътека.


Завихме с добермана ми зад първия ъгъл и се видях през онази есен, на шестнадесет години със "Susie", най- красивото момиче в гимназията, същата, която се усмихна и най- неочаквано каза „да” в отговор на поканата да отидем на кино, която изрекох със запъване. След филма тя предложи да се поразходим, преди да се върнем в колата. Необяснимо как ръката й се оказа увита около кръста ми, вероятно щастливо объркване. На половината път ни полъхна леден вятър, аз свалих палтото си и я увих в него, а тя ме прегърна и ми даде нашата първа целувка. Парфюмът й, мирисът на дим и онази целувка ще бъдат с мен докато съм жив. След втория ъгъл вече не бях мъж в края на средната възраст, с всичките болки и оплаквания на закоравял играч, продължил да тренира ръгби много след възрастта, на която всеки разумен човек би разбрал, че е време да спре. Не и човек, който бърза да почисти тротоара след кучето си, не- бях на 17, тичащ с все сила към линията на отбраната, на фона оглушителните аплодисменти след четвъртата ми успешна блокада на куотърбека и със съзнанието, че Сузи ме чака след състезанието.
Зад третия ъгъл бях на 20, отново през есента, пушещ латакия в чисто новата си лула на Ben Wade, на разходка подръка с една от най- прекрасните жени, които съм виждал. Тази паметна разходка беше отчасти претекст, отчасти прелюдия към прадложениято за женитба, което й направих, почти три седмици, след като я бях срещнал.
 С последния ъгъл отново почувствах истинската си възраст, както и копнежа по отдавна минали неща и тъжното съзнание, че по- голямата част от живота ми е зад мен, а не пред мен. Все пак, имам чудесни приятели, някой, който ме обича, а и коледната украса на съседите тази година е особено красива. Вече пред вратата се обърнах и казах на кучето си, чудесен приятел, страж и спътник през последните десет години в тези мои нощни разходки: „Е, брато, готов ли си да влизаме вътре?”. След около четири секунди той неохотно седна. Знам, че не иска разходката да свършва. Той никога не иска разходката да свършва. Както все по- често, и аз.
С тазвечерния ъпдейт ще открием 132 нови попълнения от лули в нашия сайт. Звездите са от Италия- Castello и Ser Jacopo, с дузина нови предложения. Тук са също Comoy и Savinelli, а промоцията "Купи Peterson, вземи безплатна кутия тютюн Peterson" - "Buy a Pete, get a free tin of Peterson tobacco" продължава, допълнена с нови 48 лули Peterson. В допълнение представяме два нови аксесоара (единият от които вече внесе положителни промени в живота ми и се надявам да ви допадне също). Обзаведохте ли се с любимите си неща за късната есен? Запалете, ако ги имате вече (a ако не, това е мястото, от където да си ги набавите!). Готови?Старт!
-- Bear Graves



12 нови CASTELLO PIPES
Макар да е само мое лично наблюдение, когато става въпрос за използването на злато и сребро, за разлика от някои други компании, Castello са доста пестеливи. На практика, с няколкото украсени със сребро бриарови лули, които показваме тази вечер, общата им бройка става 17 на фона на почти 500те нови лули на Castello, които предлагаме на този сайт! Сребърните апликации на  Castello се отличават и със своята хармоничност- човек не остава с впечатлението за нещо изкуствено добавено впоследствие, а по- скоро, че бриарът по рождение е бил предназначен да носи тази декорация. Такива са три от лулите тази вечер- първо красивата и доста масивна GG, Castello Grade pot, със sterling military mount и push bit. Останалите две са от дефицитните и много търсени 75 lovat. Едната е  Sea Rock Briar, а втората Castello Grade, двете са щамповани с марката G size upgrade и са известни със своите сребърни rim guards. Погледнете също представената от нас Collection Greatline KK bent dublin, както и една от най- хубавите антикварни лули, които съм виждал през годините.

12 нови SER JACOPO PIPES
Запалените привърженици на серията Ser Jacopo Picta ще се зарадват от сърце тази вечер, защото поне една трета от предлаганите лули на Giancarlo Guidi са с формите от колекциите Picta Van Gogh и Picta Magritte. Гладка Magritte 18, както и гладка 04 от същата серия,  две Picta Van Gogh- гладка 04 и sandblasted 06, с бамбук. Предлагаме също smooth lovat и smooth canadian, като последната е с ултрарядко срещаната комбинация Imago sterling. От две от най- хубавите и необичайни  лули Rowlette, които някога сте виждали, през  smooth, Maxima rated ball, до smooth, hypnotic La Pipaccia 06 cherrywood, тазвечершната презентация от Ser Jacopo е истински празник на красотата и разнообразието на формата.


48 нови PETERSON PIPES
От само себе си се разбира, че всеки човек има  собствени предпочитания за почти всичко, не само за лулите. Когато стане въпрос за моята любима серия от Peterson, аз съм раздвоен между привързаността си къмI Gold Supreme Spigot и Rosslare Royal Irish. А какво бих избрал все пак в крайна сметка? Като взема под внимание цената и това, че първата може да е до 4 пъти по- висока от тази на втората, ми идва наум да перифразирам станалата нарицателна реплика на Джордж Оруел от „Животинската ферма”- ...всички лули са равни, но някои са по- равни от останалите... The Rosslare Royal Irish се отличава с една от най- фините и контрастни оцветки на земята, която кара да изпъкнат както smooth Rosslare, които имат една от най- добрите структури на бриара в цялата линия на Peterson, така и мастиленочерния sandblast, който сам по себе си подчертава разкошния релеф на бриара. Комплектована с изящен, кехлибарено оцветен мундщук, умело гравиран с двоен сребърен пръстен...наистина е трудно да се опише впечатлението, което тези лули правят...и те СВЪРШИХА. Точно навреме, за да бъдат включени в промоцията "Buy a Pete, get a free tin of the Peterson tobacco of your choice", "Я гледай!", половин дузина от тези чудесни и достъпни като цена Rosslare лули са в наличност!  Ebony Killarney, една от най- красивите  (и със сигурност най- достъпните) dress pipes в цялото царство на бриара, се допълниха с нови шест, щастливи сме, че получихме и лули от добре продаващите се серии Aran и Shannon. Вземете вашата Peterson и си изберете кутия тютюн. "В безплатните кутии те се включват Peterson Christmas Blend и Peterson Special Reserve 2009, заради техния 100g размер, също Old Dublin, University Flake и Irish Flake поради факта, че периодично липсват. All rights reserved, void where prohibited, offer void to extra-dimensional deities named in the Cthulu Mythos". That last bit shouldn't create much trouble; Cthulhu and his pals favor Aldo Velanis.

24 нови SAVINELLI PIPES
"Шокиран съм... ШОКИРАН!". Половината от тези нови лули са от безумно популярната (и безумно голяма) серия Baronet Bruyere EX. Останалата дузина се състои от шест Saturnias, стилна и красива серия и Erica Fiammas, серия, която според мен няма как да бъде оценена под $250 (и все пак тук е малко над $100).

36 NEW COMOYS PIPES
Когато за пръв път научих, че ще продаваме някои от сериите на Comoy, да си призная, придобих изражение, което британските ми приятели биха нарекли „ да отпиеш от горчивата чаша”. Не че имам проблем с модерните серии на Comoy per se, просто винаги съм смятал, че днешните екземпляри просто отстъпват на Blue Ribands, Grand Slams... примерите за vintage Comoy в моята колекция. Всеки, който си изкарва хляба с писане на коментари, поне веднъж в живота си има проблеми със съвестта си- без значение колко честен, правдив и обективен е неговият отзив, все пак става въпрос за нещо, което някой продава. Тогава Tony ми подаде една smooth Tradition и каза "около $40", след това перфектно оформена sandblast с наистина красива структура с думите "Тази се казва "The Black Coral", докъм  30 долара" и накрая една от красивите Silver Shadows "Ще я одобриш ли за около $45?" На вашия скептичен разказвач не му отне повече от секунда, за да разбере, че макар сравнението между отделните епохи да си остава в сила, но новите Comoy са съвсем друг мач. Досега не бях работил с толкова очевидно достъпен продукт, но лулите на Comoy промениха това. Без значение дали седмичният ни ъпдейт е от една, две, три или дори четири дузини, следващият заварва обикновено запасите ни изчерпани. 30-55$
News for Monday December 14th, 2009 written by Bear Graves.



Активен

''...Ала никога повече е много време...''
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!