PipeZone PipeZone
Март 29, 2024, 04:28:13 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Холандия  (Прочетена 7905 пъти)
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« -: Декември 23, 2010, 10:05:17 »

The Royal Dutch Pipe Factory на търговската фирма Elbert Gubbels & Zonen B.V. е основана през 1870г.През 1972 г.компанията получава от кралицата на Холандия званието Royal(кралски),с което справедливо се гордее.Днес тази марка е популярна както заради огромното си разнообразие и оригинален дизайн на съвременните лули,така и заради класическите модели,в които се проследява традицията на 4 поколения.
Продукцията на фирмата се променя с годините,следвайки модата и вкусовете на пушачите.Ако до скоро лулата много наподобяваше сегашните цигари,които се пушат между другото,то днес почитателите й отделят специално време за удоволствието си.Затова и изискванията към качеството и дизайна на лулите са много по-високи.
Elbert Gubbels & Zonen B.V. са готови да задоволят без проблем подобно търсене.60 сътрудника на фирмата работят старателно,за да радват с продукцията си и най-придирчивия клиент.С техни усилия се появяват марките Big Ben,Hilson,Royal Dutch,Amphora.Около 70 % от продукцията се изнася във всички страни на Европа,В САЩ,Канада,Южна Америка,в Средния и Далечен изток.Когато Elbert Gubbels през 1870г. откривал магазина си за лули,едва ли е предполагал,че той ще даде старт на компания,която с продукцията си ще завладее света.Метаморфозата става през 1942г.,когато   Gubbels основава голяма фирма за търговия на едро.По това време Холандия няма собствени фабрики и лулите идват главно от Франция и Англия.Вносът имобаче е силно затруднен през Втората световна война,затова той решил,че няма да е лошо да направи и фабрика.През 1946г.,с два струга,няколко работника и един специалист-чужденец,започва производствотона лули в градчето Roermond.Ограниченият внос подпомага бързия му успех,компанията бързо набира оборот и скоро се сдобива с още едно огромно помещение,където се разраства производството.С увеличаването на фирмите производителки на лули,се появява необходимостта от нова търговска марка.Gubbels купува малка компания от Амстердам,която притежава правата над марката BIG BEN.С нея започва експортът на продукцията към Европа,САЩ и други страни.Сега тези лули се продават в целия свят.
През декември 1972г. след преместване на нов адрес,и получаване на титлата Royal,пълното официално название на компанията става Elbert Gubbels & Sons,Royal Dutch pipe-factory.В чест на това събитие е създадена и регистрирана нова марка -Royal Dutch.Повод за това дал и фактът,че често марката Big Ben се възприемала като английска,което дразнело собствениците.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
POPЕYЕ
Hero Member
*****
Публикации: 675



Ел. поща
« Отговор #1 -: Март 25, 2013, 09:57:04 »

  Тъжното в случаят е ,че на 8-ми март 2012 The Royal Dutch Pipe Factory обявява фалит.Натрупали са задължения към доставчици , прекомерно запасяване с материали и нисък ръст на продажби поради световната икономическа криза.Носят се слухове за реорганизация на фирмата и връщане на пазара за лули под друго име или под различна форма на управление и производство . Друг слух е ,че VAUEN имат планове да придобият фалиралата фирма , заради големият пазарен дял на  Royal Dutch   в Германия под марките HILSON и BIG BEN Между другото тези марки не са създадени от Gubbels , a са придобити . Hilson от Белгия , а за Big Ben Ozzy е обяснил . Информацията е старичка и е възможно вече да има развитие по случая, надявам се благоприятно за The Royal Dutch Pipe Factory или там както ще се казва занапред .Дано !
« Последна редакция: Март 25, 2013, 10:07:02 от POPЕYЕ » Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!