PipeZone PipeZone
Април 19, 2024, 05:36:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Не се притеснявайте - споделяйте приятните емоции!  (Прочетена 20142 пъти)
Snoobyx
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 77



WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2012, 07:55:38 »

Аз ги използвам, за да си наваксам с работа.  Ухилен Но една лула винаги прави нещата по-оптимистични. Усмивчица
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #16 -: Октомври 15, 2012, 11:04:58 »

Аз пък съм в една от родините на бриара - Алжир!
Търся да захапа някое уникално местно производство на лули, ама...не....повечето местни пушат наргилета!
Не можах да намеря нито някъде лули, нито тютюни за лула! Е не може да няма, ще продължа с търсенето, но време не остава.......
Иначе се оказа, че промишленото производството и износа на бриар се организира от държавата, като приоритет!Изнасят около 5-6 хиляди тона на година, основно за Франция и около 20-30 процента за Щатите!Това разбира се е официалната статистика, но...има и местни търговчета (частни) които предполагам, че изпълняват малки поръчки за цял свят!
Ако намеря нещо интересно - ще пиша!
Активен
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2012, 10:36:44 »

Алжирският бриар не е никак лош, зависи кой го е рязал и подбрал.
Защо не опиташ да организираш мъничък паралелен внос насам  Ухилен
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #18 -: Октомври 16, 2012, 04:12:33 »

Алжирският бриар не е никак лош, зависи кой го е рязал и подбрал.
Защо не опиташ да организираш мъничък паралелен внос насам  Ухилен
Опитвам, опитвам, ама.....тук разстоянията не са като при нас....един ме прати в Кабилия на 1000 км от столицата...нема шанс да стигна...търся в столицата, някой разбирач, някой местен хитрец (тук ги има бая), или колекционерче, да даде ъкъл....все е далавера, донасям 3-5-7 блокчета/кила/корена?Ъ?Ъ?, все за мен ще стане на 1-2-3 лулици....бартер с лизинг....нещо такова....хихихихихи Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #19 -: Октомври 16, 2012, 07:30:16 »

 ;)Цефи,все пак внимавай,да не се окаже бриара под специален режим на търговия,та да имаш ядове!Блокчетата морска пяна са под такъв режим в Турция-забранени са за износ.Като изделие-може.С Десо изкарахме късмет.Та да не стане нещо фал....
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #20 -: Октомври 16, 2012, 08:27:03 »

Ози, благодаря!
Разбира се че внимавам, да не стане като с нашенците в Хърватска.....тук определено ще ми е по-гадно!
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #21 -: Октомври 18, 2012, 09:51:20 »

Ужасно поддтискащо мълчание от страна на Задругата!
Да няма обидени, разочаровани, недоволни....или всички ни е натиснал стреса и не остава време за любимото хоби...... Ъ? Ъ? Ъ? Ъ? Ъ?
Само и само да има пост от днес...
Както написах по-горе Алжир е един от основните износители/производители на бриар!Обаче реално не можах да намеря някакво струващо внимание местно производство на лули!Там където се добива основно бриара близо до границата с Тунис има завод за добиване/обработка на бриар и бриарови блокчета и между другото правят серийни лули в 2-3-5 серии El-Kala, колкото да се каже, че правят нещо!
Изобщо лулите не са популярни в Алжир или поне там където успях да разпитам, проверя, потърся....в столицата може да се намерят два вида тютюни - як ароматик Жасмин (повечето надписи са на арабски и не можах да разбера за произхода) и Амстердамер, който се внася (по разни начини от Франция, Протугалия, Испания (съдейки по надписите)....едно, максимум до две места от където да се види нещо като лули....всичко останало са наргилета и свързаните с тях меласи, добавки, аксесоари и т.н. (не, че и толкова популярно пушенето на наргиле, напр. както в Египет или други арабски страни) и в общи линии.....това е опита ми засега с луладжийските ми приключения в Алжир.
Иначе се пушат цигари навсякъде и по-много!Направи ми страхотно впечатление факта - няма генерална забрана за пушене в техните... "заведения" да не говорим за обществени места и всички пушат като комини....в момента в който в заведението има дете/деца - никой не пуши....и това е навсякъде, няма закон, няма забрани...просто страхотна толерантност от всички...без някой да ги кара, ограничава, забранява и т.н.....сетих за при нас и ми стана....мъчно и ме хвана яд... Тъжен Тъжен Тъжен закони, ограничения, манталитет, възпитание, култура дори, нали.....?! Къде е Европа, къде са арабите, къде са законите, кой е ограничен, къде е третия свят...
« Последна редакция: Октомври 18, 2012, 09:56:29 от Cefy » Активен
Snoobyx
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 77



WWW Ел. поща
« Отговор #22 -: Октомври 19, 2012, 10:07:55 »

Нашия народ от години са му налагали всякакви ограничения и винаги е важало правилото "забраненото е най-сладко", така че тоя закон не мисля че постига точно това, за което твърди, че се бори. Единственото което постигна със сигурност е, че много добри заведения им се налага да затворят заради него. Любимият ми бар вече се обезсмисля, след като в него не се пуши, надявам се скоро да измислят наистина някакво по-разумно решение. Според мен най-близо до истината за момента беше предложението да разрешат пушенето в заведения след 10 часа в стаите за пушачи, тогава така или иначе деца не би трявало да има там.
Активен
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« Отговор #23 -: Октомври 19, 2012, 01:18:13 »

Тази работа със забраната и аз не я разбирам от да речем политическа гледна точка. Забраната е вид поощрение, както и да го погледнеш. Денис е прав, забраненото е най-сладко. Да не би като пропушвахме, при мен преди ок. 25 години да е било разрешено? Или учениците да не би да не пушат в тоалетните и пр.
Глупости.
Единственото, което стана е че сринаха малкия бизнес на много семейства, които сега се радват на циганското лято като нас, всъщност.
Аз не приемам, все пак, за нормално в скъп ресторант, където си отишъл заради храната, някой да дими като комин на 50см от тебе и да осмърдява всичко с отвратителен "аромат" на цигари. Заклет пушач съм, но не го приемам.
Единственото спасение е да има толерантност, обаче, ако се обърнеш и помолиш учтиво димящия да спре да дими, може и боя да си изкараш, както се казва. Ето защо, наистина се възхищавам на подобни общества, като посочения случай от Cefy, защото това е НОРМАЛНИЯТ, ЦИВИЛИЗОВАН начин за държане.
Не бих запалил в помещение, където има деца или нещо такова.
Имах такъв случай в пицария Виктория в Банско. Седяхме с жена ми в почти празното заведение до прозореца (преди забраната) аз си допушвах лулата и влезе жена с дете в количка (англоговоряща), направи някаква физиономия като ме видя, но се настани до нас на може би 2 метра. Аз моментално загасих лулата и тъй като заведението е с прилична вентилация, следите от дима се разнесоха на мига. Знаете, че лулата обичайно не мирише особено много. Жената явно е забелязала и предаде благодарности по сервитьора и така приключи ситуацията. Абсолютно никакъв проблем. Седяхме още сигурно час в заведението даже си говорихме и т.н.
Лондонския пайпърски клуб, наред с другите условия, посочени в устава има едно много важно, според мен, а именно (приблизителен превод) - Ако някой издуха дим в лицето на друг, всички други членове са длъжни да издухат дим в неговото лице. Мисля, че коментарът е ненужен.
Активен
Snoobyx
Jr. Member
**
Пол: Мъж
Публикации: 77



WWW Ел. поща
« Отговор #24 -: Октомври 19, 2012, 03:58:07 »

И аз съм много против пушенето в ресторанти, дори преди забраната не съм пушил на такива места именно защото не ми харесва на мен да ми димят докато ям, но за баровете си е пагубно.
Активен
Десислав Гечев
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 631



WWW
« Отговор #25 -: Октомври 19, 2012, 04:47:48 »

Абе никой не може да ми диктува да пуша или не!Тези забрани съм сигурен,че ще имат обратен ефект,поне при хората с достойнство!Причината да стана сериозен пушач е една случка по време на есенните бригади,когато бях седми клас:командира ни хвана да пушим със съученик в едно засадено с царевица място.На него му шибна един шамар,а обръщайки се към мен командирът каза,че ми е приготвил нещо "специално".Разплаканият ми съученик беше изпратен при останалите бригадири ,а на мен ми бе наредено да скъсам филтъра на цигарата и да я пуша докато престане да се вижда бяло(сиреч хартия) в противен случай "ще те смеля"-гласеше предупредителната част на "заповедта".Пуших докато огънчето на цигарата най-накрая залепна на устната ми и го откъснах с цената на ужасни болки,а онзи изрод стоеше срещу мен и смеейки се клатеше глава и си говореше:Аре да видим ще пушиш ли отсега нататък.
Когато се прибрахме в спалните помещения помолих един от съучениците ми,които имаше цял стек "Арда" да ми продаде един пакет,след което отидох в тоалетните и изпуших около половин пакет една след друга цигари,непреставайки да псувам на всички възможни езици "моя благодетел",който искаше да ме откаже от пушенето.Това се случи през 1985г.До 1996 пуших яко цигари ,след което ги спрях за 4 години,понеже жена ми е непушачка ,а точно тогава се запознахме и исках да и направя този странен подарък..През 2000 година почнах лулата...
Май ,че си разказах по-голямата част от автобиографията Ухилен
Не трябва човек да се примирава с никакъв тип диктат.Мога да спра по мое убеждение ,по финансови или здравословни причини,мога дори и да не пуша,но ще си остана пушач-ей така-защото ми харесва!
« Последна редакция: Октомври 19, 2012, 04:49:55 от Десислав Гечев » Активен

ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #26 -: Октомври 19, 2012, 09:38:17 »

Доста се преиграва с този проблем-тютюнопушене!От едната крайност-джаскаме се в другата.Трябва соломоновско,мъдро решение,за да няма ощетени.В страната се пуши много-вярно е,но това е право на личен избор.Да ви кажа,до сега не се бях наострял така,но сега вече усещам,как държавата(подкокоросвана от непушачите),навлиза в личното ми пространство.Моят мирен протест ще е,като по-рядко посещавам заведения(на кой ли му пука- Ухилен звучи като едночасова предупредителна гладна стачка!).
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #27 -: Октомври 19, 2012, 09:45:34 »

Да,какво пречи всъщност,в нощните заведения да се пуши?Или поне да има зали за пушачи?Тогава непушачите също да имат избор-да предпочетат по-добрата и стойностна компания на пушачи( ;)на лули,естествено),пред тъжната вечеринка сред непушачи.Или да може да има клубове по интереси-нека са с по-високи лицензи(оттам и цени),но да събират почитателите на добрия тютюн.Така всеки посетител ще знае защо отива там!
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #28 -: Октомври 19, 2012, 09:46:12 »

Нямам идея въобще колко хора биха спрели пушенето заради забраната за пушене на обществени места!Аз няма да съм от тях!Предполагам, че и повечето от настоящите и бъдещите съфорумци! В края на краищата това е начина ни живот, който ние сме избрали! Аз не ограничавам никой непушач да пие алкохол, да не ходи на кино, и т.н.
Интересното тук обаче за мен, че непушачите в случая проявяват страхотна агресия - в сравнение с нашето примирение и изпълнително държане!Закон, спазваме го и толкова! Но третирането ни като друг вид човеци вече ми идва в повече... Ъ? Ъ? Ъ? Ъ? Ъ? Ъ? Ъ? Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан
Активен
Cefy
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 817



« Отговор #29 -: Октомври 19, 2012, 09:52:09 »

Има и друго - защо само нощни заведения.....защо да няма заведения само за пушачи?!Който е непушач да не влиза!Ози е прав - да вдигнат лицензите, да увеличат данъците на тези заведения двойно, ама да ги има...нека да видим тогава дали в един страхотен ресторант или бар за пушачи няма да влизат непушачи...дали!?Едва ли?! Намигване
Активен
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!