rusen plovdiv
|
|
« -: Април 19, 2014, 07:57:55 » |
|
Приятели , излезна първата партида от домашно приготвения тютюн . Взех хубава вирджиния и намерих едно хубаво бърли , сушено и съхранявано над 25 30 години , и аз не повярвах , ама е истина . Човека , откъдето го взех дядо му , които го нямало сред живите и баща му , го садили и брали преди 80 та година със сигурност , след това съхранявано на бали в навес . Та му се губи датата на производство ,назад във времето , може и рекордни цифри да удари . Пращам един вирджиния бърли плъг един бърли плъг , отделно кавендиш вариант и на двете по малко, и 2 въженца едното кавендиш вирджиния с бърли и едното бърли само с увивка от 2 листа вирджиния . Аромата е на анасон и лимон на 1 и 2 и анасон , лимон със малко лавандула и розово масло на 345 и6 . Ухае много по добре отколкото звучи ,и е лек аромат не е силно като на Кендал стрийт флейките . Та пращам на Войвода Балкан бой , той ще донесе и раздаде на срещата , отделно и на други хора от София и Бургас Надявам се за другата среща да има флейка , с вирджиния , бърли и ориенталски , светла басма и ще е по добра , извадих си изводите от тази първа партида . Ако някой от колегите , има източник на хубава вирджиния тютюн и ориенталски , да пише на лични , става въпрос за малки количества . Ще съм благодарен. Моля опитайте и изкажете мнение , за резултата , като посочите , кое не ви харесва , ако има и защо , важно е . Също опишете ,вкусово какво усещате и какво ви харесва , ако има такова . Тютюна е пресован на 2 тона за 10 дни , нямам още силни преси за температурна обработка и ферментация , също още нямам ,някой овкусители за намаляване алкалността и придаване на вкус , органични киселини и естери за овкусители .
|