ozzy
|
|
« Отговор #15 -: Май 15, 2014, 07:16:25 » |
|
Ох,и мен ме чака същата манипулация с моята тиква.Според мен,около стария корков пръстен има натрупани смоли.Хубаво ще е да се нагрее,и тогава да се пробва изтегляне на огнището.Повечко време на 60-70 градуса във фурната мисля,че ще е достатъчно.По принцип лепило не трябва да има,та след почистването изрежи точно корковата лентичка/оформи я като о-пръстен със снадка лястовича опашка/,и сглоби без лепило.Някои използват гумен о-пръстен с подходящ размер.
|
|
|
Активен
|
Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #16 -: Май 15, 2014, 07:34:42 » |
|
абе ,аз със тоя калабаш , не бих рискувал . Ако беше мой бих го пратил , на някой от тримата , те си знаят работата . Ето Жоро е там във София при вас , на 2 крачки . По добре някой отворен , да я свърши тая работа . Така ,без главоболия , ефекта ще е пълен , във положителен смисъл .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #17 -: Май 15, 2014, 07:41:21 » |
|
Аз пак да задам един тъп въпрос; Ако и цоцнеш със капкомер ма-а-анечко pure malt уиски, дали пък няма да размисли, и да открехне гърло за още ?
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
idon13
Newbie
Публикации: 38
|
|
« Отговор #18 -: Май 16, 2014, 06:00:36 » |
|
Здрасти,хубави лули,откъде ги имаш( )... От моя скромен опит съвет за калабаша- не го напъвай.Така си отиде един мой любимец.Оказа се,че от смолите дъното беше залепнало и, при напъна с въртеливо движение,излезе огнището,но без половината дъно.Дори качих снимка в снимка бг да покажа резултата- в края на колекцията. Тъй че,довери се на можещите(един от тримата),ще помогнат и ще ти спестят нерви и ядове. Поздрави. Иван P.S. Наистина хубави снимки и композиция.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
getzpipes
|
|
« Отговор #19 -: Май 16, 2014, 10:24:42 » |
|
Вехтия е прав, пробвай първо да я разкиснеш. Затова трябва да си чистите лулите, хора...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вехтия
|
|
« Отговор #20 -: Май 16, 2014, 02:59:53 » |
|
Ами аз тръгнах от логиката на бояджията; Маслено-смолните деривати се разреждат с подобни. Но понеже терпентина и прочие продукти тук са неприложими / по простата причина, че след това ще смучеш шишарки /, преминаваш на по-летливия ешелон - алкохолния. Той изпарява без остатък, евентуално да получиш вкус на скоч. За което не вярвам да възроптаеш. Може да се пробва и форсирано въздействие - чайниче със уиски, гърлото на което е дроселирано посредством тапа, в която е втъкната тръбичка. Така ще получиш тънка, силна струя пари, която лесно ще вкараш обратно - през леглото на мундщука. така хем ще затоплиш композицията дърво-меершаум-смоли, хем ще разтвориш туй, що се разтваря. При внимателно и продължително въздействие, по-добре на почивки, би трябвало да избие чернилка около линията на сглобката. По време на цялата процедура, с внимателно дозиран напън пробвай дали ще се раздвижи.
Внимание! Не пробвайте това в къщи ! Съветите са генерирани от професионални аматьори, тренирали с десетилетия в сферата на приложната философия.
|
|
|
Активен
|
"Beware the Devil Woman - she's gonna get you from behind ! "
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #22 -: Май 16, 2014, 05:33:07 » |
|
Ха ама така за 100 долара лесно , с парата в джоба , човек е смел и много уверен и сексапилен. Мисля че , номера е да се разминат 100 те долара . Иначе Ози е прав , значи това меершаума е голямо го..о . Без пари , води и т.н. , че освен втулка , да няма нова тиква направо . Та пяната е много докачлива , като пийна и на майтап не носи . Имам , тоест имах един прав билярд със втулка от африканска пяна . Ами сега втулката е към 2 мм дебела та мее страх да я запаля . някой ако поръчва втулки да звънка , че ми е много любима лула .Значи това вапери , това латакий , бърли куб кът - квото сложиш ,това гори. Ще кажете глупаво изказване последното , въпроса е как го гори .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Стоимиров
|
|
« Отговор #23 -: Май 16, 2014, 07:26:53 » |
|
Благодаря че се трогнахте от моите неволи Най вероятно ще потърся помощта на някой от професионалистите тук. абе ,аз със тоя калабаш , не бих рискувал . Ако беше мой бих го пратил , на някой от тримата , те си знаят работата . Ето Жоро е там във София при вас , на 2 крачки . По добре някой отворен , да я свърши тая работа . Така ,без главоболия , ефекта ще е пълен , във положителен смисъл .
Русене,братче аз съм тук,съвсем близо до Пловдив Здрасти,хубави лули,откъде ги имаш( )... От моя скромен опит съвет за калабаша- не го напъвай.Така си отиде един мой любимец.Оказа се,че от смолите дъното беше залепнало и, при напъна с въртеливо движение,излезе огнището,но без половината дъно.Дори качих снимка в снимка бг да покажа резултата- в края на колекцията. Тъй че,довери се на можещите(един от тримата),ще помогнат и ще ти спестят нерви и ядове. Поздрави. Иван P.S. Наистина хубави снимки и композиция. Иване точно вчера видях снимките с твоя калабаш и наистина разбрах че това не е работа за лаици,а ако черпиш една бира без да се колебая веднага ще ти кажа от къде са ми лулите
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusen plovdiv
|
|
« Отговор #24 -: Май 16, 2014, 07:37:07 » |
|
Еми то във профила затова си има местонахождение . И понеже болшинството са от София , и аз автоматично препращам . Значи ей втори път става въпрос , че сме градски и не се обаждате , да се видим , да направим една збирка тука , локална . Значи затова ни си смеят хората .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Стоимиров
|
|
« Отговор #25 -: Май 16, 2014, 07:54:24 » |
|
Няма да се плашиш,не се обаждам по простата причина че не ми остава много време в момента.Обещавам че в най скоро време лично ще ти се обадя за една среща.Предполагам че има и други от Пловдив...да се видим,опознаем и да си премерим лулите ;DЖивея в Устина,на 30 минути от Пожарната-там се събираме няколко стари дружки от време на време за по водка или на по бира и най важното е че и те са сериозни фенове на лулата
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pinhead
|
|
« Отговор #26 -: Май 16, 2014, 08:51:27 » |
|
А защо първо не го пъхнеш калабаша в хладилника за час?
|
|
|
Активен
|
Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life! ― Billy Connolly
|
|
|
idon13
Newbie
Публикации: 38
|
|
« Отговор #27 -: Май 16, 2014, 10:06:04 » |
|
Иване точно вчера видях снимките с твоя калабаш и наистина разбрах че това не е работа за лаици,а ако черпиш една бира без да се колебая веднага ще ти кажа от къде са ми лулите [/quote] Няма проблеми,Стоимиров,само да имаш път насам или аз натам,не по една... Поздрави на бандата!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Стоимиров
|
|
« Отговор #28 -: Май 17, 2014, 06:48:21 » |
|
А защо първо не го пъхнеш калабаша в хладилника за час?
И тва пробвах
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|