PipeZone PipeZone
Март 28, 2024, 11:12:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Копирано от ФБ  (Прочетена 5436 пъти)
gbpipes
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 642



WWW Ел. поща
« -: Август 13, 2019, 02:44:43 »

Долното е копирана публикация от ФБ ГРУПАТА, т.нар. Официална страница на БКЛ, в чийто управителен съвет вече много съжалявам, че се отзовах.
Тъй като аз не съм човек, който подклажда интриги, нито търпя такива и държа нещата около мен да стават, не желая повече да бъда обвиняван, да ми се търси отговорност за неща, които почнах плекалено много да „преживявам“. Не приемам обяснителни и успокоителни глупости. Нещата или се вършат с някаква цел или не. Има хронология, има хора, които участваха и такива, които не участваха поради една или друга причина, знайна или незнайна. Не приемам, че след година трябва да се почне да се разрушава труда на другите, в случая и моят.

Този трябва да бъде, онзи трябваШЕ да стане. Добре, но имаше 18 души в комуникацията относно учредяването на клуба, повечето от които станаха учредители официално, т.е. положиха елементарни усилия. Други бяха поканени, някой казаха буквално „не ме интересува„, но сега са недоволни. Учредителите гласуваха, вписаха се, два пъти поради допуснатите грешки. Тези, които не са сред учредителите, повтарям, по една или друга причина, никак не ограничени да участват в клуба.
За да работи административна шитня като дружество с нестопанска цел, каквото е БКЛ, трябва, повтарям, ТРЯБВА да се свършат административни шитни, за да се изпълнят изискванията на закона - добър ,лош, зъл, но ДЕЙСТВАЩ.
Твърдението - Аз изскам само да си пуша е ок, но не работи, когато  има да се свършат някой прости работи.
Моля, престанете!
По-долу е мнението ми, изказано твърде емоционално, но стоя зад него и няма да се отмента. Отказвам да се примиря, че в това общество може да се толерират задкулисни игри, клюкарщина и завистливи нападки. Некоректното отношение е отвратително.
Цитат от ФБ:
„Кефите ли се? Прекрасно, нали! И така всяка седмица ще гледаме, кой как е яхнал метлата. Много мъжкарско, много умно, прекрасно! Само да уточня, това е иронично казано.

Пиша това, защото ми омръзна, защото ме познават много хора и точно тези хора ми казват какво мислят, а това не ми харесва. Аз поставих името си зад този клуб, но това явно нищо не означава.

Пиша го, защото този клуб, сбирка, сбирщина, каквото е там, започна простичко и тези сбирки са плод на мърдащия ум на днешния рожденик. И почна в едно мазе, станаха сбирки и пр. Няма начин да не се сетя. Точно така се прави клуб, точно това е начинът да се обединят хора в името на кауза, хоби и подобни.

БРАВО! БРАВО на хейтърите (да не посочвам поименно). Те се виждат и във форума и тук . БРАВО на всички, които се постараха да няма БЪЛГАРСКИ клуб на лулата, а да има вечеринка на клюкарки от мъжки пол. Браво! Адмирации! Браво на всички, които искат да участват „дейно“ и поставят себе си пред всичко. Евала, но недейте да дрънкате после за разни „развойни дейности“.

Браво на всички, които плюха против българските майстори. Някои тайно, други явно. Браво! Точно това правят всички по света. На нас не ни дреме, само да знаете.

Браво на всички, които не успяха за минута да преглътнат собствения си егоцентризъм и мания за величие, барем стане нещо общо, ама приятно за повече хора. Браво! Сега и бирата се вкисна, заедно с цялата изсипана жлъч.

Поздравявам и другите, „приятели“, които смятат за най-добрата версия на вечерта да дрънкат лъжи по адрес на неприсъстващи! Отне време, но се справихте. Браво! Отлична работа. Постарахте се, успяхте, не знам в какво. Всеки бизнесмен/мениджър ще ви поздрави и после ще ви уволни.

Отлична работа на завистниците, не успяхте да преглътнете, че може и да не сте на 100% най, то никой не може да бъде най постоянно, освен в собствените си очи. Отлична, превъзходна работа и на тези, които решиха че това е мястото да издоят най-гнусната си омраза и завист, така че да се забърка цветен коктейл, от който масово всички се опияняват незабавно. БРАВО! Нищо, че не знаете защо го направихте.

Прекрасна работа на „мислещите“, които прецениха, че са над тези неща - е, не сте, но БРАВО, за отличното мълчание. Браво, браво, браво! Евала! Дерзайте! Отлична работа!

Това е почти всичко, което имам да кажа в тази група. Обмислям какво да правя от тук нататък.“ Край на цитата.

В заключение ще кажа само едно - Ако не харесвате, обосновете се но КОНСТРУКТИВНО! Ако сте обидени, засегнати, натъжени, не ви харесва - ОК, но признайте ,че няма как на всички да им харесва на 100% и не пречете, ако не можете да го направите по-добре.
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #1 -: Август 13, 2019, 06:55:16 »

Честит рожден ден Жоро на патерици.
Активен
kalin andreev
Hero Member
*****
Публикации: 889


Ел. поща
« Отговор #2 -: Август 13, 2019, 07:05:37 »

Свърши ми батерията....та да си допиша.Напълно те подкрепям,че няма място за интриги в едно Хоби.Наздраве!
В момента съм на "Glenbalough"  и stonehenge G.L.Pease
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #3 -: Август 13, 2019, 07:43:30 »

Жоро,потресен съм...За хобито ни ,място под Слънцето има за всички.Няма какво да делим,да се мерим,и...е,завист,явно,винаги ще има.Колкото по-бързо се нормализират нещата,по-добре.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Тропчо
Newbie
*
Публикации: 22


Ел. поща
« Отговор #4 -: Август 13, 2019, 07:43:42 »

Аз съм от новобранците, но ще опитам да обобщя, понеже не виждам друг да е взел отношение дотук.
Мисля, че някъде във ФБ го казах, първо трябва да си уточним понятията
1. Какво е Форум?
2. Какво е Клуб?
3. Какво е Официална страница на БКЛ?
Това са първите три основни! Тогава идва ред на кой, какъв е в тези три "Институции", ако мога така да ги нарека. Нещо като разделението на трите власти в Държавата- Парламент, Президентство и Министерски съвет.
Това, че създателите на Форума не управляват Страницата или обратното, не е никаква драма. Поне, на мен не ми пречи, може би защото съм от новобранците. Да, ама някои от старите кучета изреваха "Е-е-е-ех, какво беше по наше време, а сега какво стана...?" и се почна.
Да! Стана! Създаде се Клуб, през Страницата. Ама, защо през Страницата, а не през Форума? Ми, щото ако се беше засъздавал през Форума, щеше да отнеме месеци, а вероятно и години. Комуникацията през Страницата е по- бърза и непосредствена от тази във Форума, което не го прави (Форумът) по- малко интересно място. Тук намерих отговори на въпроси, които са ме занимавали откакто пуша лула (а това, уверявам Ви, не е отскоро) които въпроси, пък, се дискутират съвсем повърхностно или изобщо не се дискутират в Страницата.
Съжалявам че изпадам в подробности... малко съжалявам и, че настоях Клуба да има собствен раздел във Форума. Мислех си, че всички сме добронамерени чичковци с лули, които са ЗА идеята за официализиране на дейността на това съобщество и са НАД дрязгите и обидите.
Съжалявам, защото съм се нагледал и на прекрасни начинания, убити в зародиш от дребнодушие, завист и празнодумие. Надявам се, водещите фигури в "трите власти" да проявят характер, да не се подвеждат по провокации и да продължат поетия път.
Хора! Тук дори не са се намесили финансови интереси!!! Все още си говорим за нашето хоби, порок, начин за разтоварване, страст... наречете го, както искате.
Горното го написах, точно защото съм никой и в трите проекта, мнението ми е абсолютно безпристрастно лишено от личен интерес. Само ще ви кажа, че тук срещнах много читави хора, а те не извират под път и над път.
Дано съм бил ясен, отне ми две бири време, да го съчиня това.
П.П. Виждам, че са се появили постове, докато аз го мъдрувах горното... това не променя нещата, де.
« Последна редакция: Август 13, 2019, 07:45:55 от Тропчо » Активен
Ilchev
Newbie
*
Пол: Мъж
Публикации: 2


Ел. поща
« Отговор #5 -: Август 13, 2019, 07:54:36 »

Според мен има няколко варианта за действие във фейсбук.
1. Създава се страница или се оправя тая- копие на форума, с теми, които всеки спазва и коментира строго за нещата, които се отнасят.
2. Страницата си остава в тоя си вид, като се предупредят всички да спазавт добрия тон и да се избягват лични нападки - в противен случай-БАН и ИЗТРИВАНЕ , ама наистина!!! Също така да се спрат леки подмятания за политика, които явно дразнят хората- без значение на партийност. Членувам в доста групи за лули и има такива с поне 50-100 публикации на ден- не пречат на никой и дори си обсъждат хората- лули, тютюни. Само в бг групата се говори за задкулисия, шуробажинащини и други такива. Никой не мисли, че активните хора във форума, фейсбук, на срещите са една шепа народ. И е нормално активните да направят нещо, за да може да не тъпчем на едно място, а да ни се случват и други интересни неща и събития, свързани с лулите. Първата стъпка към това беше учредяването на БКЛ. Със сигурност ще има много привърженици, със сигурност ще има много опоненти, защото сме си такива отвътре.
Но, ако тези опоненти, положат минимални усилия и започнат да дават идеи и да помагат, кой- както може, повярвайте ми- догодина ще бъде съвсем различно и много по- забавно и приятно.
Мога още доста да си пиша, но ще спра. Горенаписаното си е лично мое мнение и не обвързвам никой с него.
п.с. Фейсбук винаги е бил и ще си остане място за забавление- не може да се мери с форума. Но всеки, който търси информация в групата, може лесно да я намери- всяка група има търсачк и работи с ключови думи. Например - напишете ,, клубна лула,, и ще изскочат всички теми с тези думи. Така, че не е оправдание за някой, че не може да намери, каквото му трябва и трябвало да чете всичко наред.

Наздраве от мен. Отивам да си запаля една лула с bullseye Flake и да си сипя нещо.
Активен
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #6 -: Август 13, 2019, 08:17:24 »

Клубът е нормално следствие на общуването ни във форума,като те са нормално и логично свързани.Въпреки това,във форума може да се изявяват и членове,нежелаещи,бягащи,странящи и прочие гимнастики,от организиран живот във всякакви форми и варианти.Аз самият съм такъв,но в едни други си интереси,и ги разбирам.Но това не означава,че трябва да се сее завист и жлъч.Нека успокоим топката,и започнем да градим.Колегата Тропчо си задава въпроси,въпреки,че не се e позаинтерсувал за хронологията на нещата,както и участието на хората в тях.Хронологията е Форум-Страница-БКЛ.Създателят на форума е и един от администраторите във ФБ страницата,както и сред учредителите на БКЛ.Стига вече,няма драма,няма трагедии.Това,че през последната година не съм бил много активен,касае само мен,и мои лични ангажименти.Както казвам-дайте да си пушим лулите-те са вечни,ние-не!Хубава вечер!С безалкохолна бира,и Бичи очички-Наздраве.
« Последна редакция: Август 13, 2019, 08:30:16 от ozzy » Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
pinhead
Hero Member
*****
Пол: Мъж
Публикации: 1371



Ел. поща
« Отговор #7 -: Август 14, 2019, 12:35:26 »

Георги, не си заслужава заради двама-трима мрънкачи да изоставяме клуба и да вдигаме ръце. Евгени го каза доста точно - селски драми винаги ще има, не им обръщай внимание. Кой не разбрал, щото не е бил на кеф или трезвен, кой е обиден, щото не бил поканен за учредител... Дребни селски драми, нищо повече. Честно казано, писна ми от хора, дето ми броят присъствията в кръчмата на Лео и ми държат сметка, без да са си мръднали пръста и на йота за клубната идея. Имаме официално регистриран клуб, останалото са селски драми и бабешки брътвежи - игнорирай ги и си вършете работата, щото отплесванията във "философски драми" няма да доведат до нищо добро, само ще ви изнервят и попречат на работата.

P.S. Пичове, щом не ви изнася, не ставайте членове на клуба - обясненията си ги запазете за вас, няма нужда всички да четем личните ви екзистенциални драми.
Активен

Life is a waste of time, and time is a waste of life. Get wasted all the time, and you'll have the time of your life!
― Billy Connolly
ozzy
Administrator
Hero Member
*****
Публикации: 1340



« Отговор #8 -: Август 14, 2019, 11:50:48 »

Колеги,смятам,че е време,а и редно,да приключим с тази драма.Който желае,нека е член на БКЛ,който не желае,да не членува.Във форума ще има място за изява на всички.Лично аз,ако съм обидил или индиректно засегнал нечие его-да ми прости.Мисля,да заключа темата.
Активен

Самоубийствено живота си живеем...А.Германов
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!